LIVE BLOG | RB Leipzig – Craiova 3-1. Taurul a răpus leul. Oltenii au marcat un gol norocos pe final, după o prestație mai mult decât modestă

LIVE BLOG | RB Leipzig - Craiova 3-1. Taurul a răpus leul. Oltenii au marcat un gol norocos pe final, după o prestație mai mult decât modestă
  • Publicat:
  • Actualizat:

RB Leipzig – Craiova 3-1 (Konate 25, Cunha 77, Poulsen 87 / Martic 90+4)

  • RB Leipzig: Mvogo – Klostermann, Konate, Orbans (cpt.) (Forsberg 61), Saracchi – Kampl, Ilsanker, Demme, Bruma (Sabitzer 61) – J.K Augustin (Y. Poulsen 75), Cunha
  • Rezerve: Muller – T. Werner, Mukiele, Stierlin
  • Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelics, T. Ferreira (Fedele 79) – Martic, Mateiu, Cicâldău, Briceag – Mihăilă (Baicu 27), Mitriță (cpt.) (Burlacu 85), Bancu
  • Rezerve: Popescu – R. Popa, Markovic, Gardoș

Minutul 95: Fluier final. Evoluția oltenilor a lăsat mult de dorit. Jucătorii lui Mangia au părut încă de la început împăcați cu ideea că vor păierde în această seară. Pigliacelli a fost singurul care s-a zbătut cu adevărat în această seară. Donkor s-a ridicat de asemenea la un nivel demn de un asemenea meci, în timp ce restul nu le-au pus probleme oltenilor. Martic a marcat norocos pe final, iar Craiova mai poate spera, dar e greu de crezut că vom vedea altceva în retur. Statistica vorbește de la sine:


Minutul 90+4: GOOOL Craiova! Martic înscrie, cu șansă, pentru 3-1. Mijlocașul oltenilor a reluat din voleu la colțul lung, după ce fundașii gazdelor l-au lăsat complet liber în marginea careului. Craiova mai poate spera la o minune, dar după cum a arătat jocul, e greu de crezut că vom vedea așa ceva.


Minutul 87: GOL Leipzig! Poulsen a dus scorul la 3-0, după o paradă superbă a lui Pigliacelli. Portarul italian a scos din vinclu un șut expediat de Forsberg din lovitură liberă, mingea a lovit bara laterală, după care a ricoșat în fața porții. Atacantul danez, singur în zona respectivă, a trimis în plasă pentru 3-0.


Minutul 81: Pigliacelli la datorie. Ilsanker a trimis o „rachetă” de la 20 de metri, sub bara transversală, dar portarul italian a respins cu vârful degetelor. Presiunea nemților crește, iar Craiova trebuie să reziste pentru a mai păstra măcar șanse teoretice de a se califica.


Minutul 77: GOL Leipzig! Matheus Cunha a marcat pentru 2-0. Intrat de puțin timp pe teren, Poulsen a centrat în careul mic, din partea dreaptă, iar brazilianul a apărut demarcat și a pus latul. Pigliacelli n-a mai putut face nimic, decât să-l certe pe Thiago Ferreira pentru că a ratat intercepția, înainte ca Poulsen să ajungă în posesia balonului.


Minutul 74: Oltenii sunt din nou în corzi. Jucătorii lui Mangia nu reușesc să mai treacă de jumătate terenului, dar în același timp reușesc să-i țină pe nemți la 16-18 metri de poartă. Forsberg și Sabitzer plimbă mingea dintr-o parte în cealaltă, dar ocaziile întârzie să apară.


Minutul 69: Pigliacelli, din nou imperial. Konate s-a trezit cu balonul la picior în fața porții, în urma unei lovituri de colț, după care a șutat din voleu. Portarul italian a respins incredibil cu piciorul, iar tabela a rămas intactă.


Minutul 65: Craiova scapă din nou. Sabitzer a trimis în centru, din flancul drept, iar Cunha a apărut la finalizare. Dintr-o poziție ideală, brazilianul a trimis pe lângă poarta oltenilor, dar Pigliacelli era oricum la post.


Minutul 58: Craiova așteaptă la cutie. Oltenii speră să dea lovitura printr-un contraatac, Mitriță fiind mereu singur la centrul terenului, așteptând să fie lansat de colegii săi. Pigliacelli și Donkor au fost cei mai buni jucători ai Craiovei de până acum. Între timp s-a terminat și partida din Armenia. CFR Cluj a învins Alașkert cu 2-0 și e la un pas de playoff-ul competiției.


Minutul 48: Mitriță și-a bătut joc de o șansă importantă. Cicâldău a trimis o minge lobată în fața porții, căpitanul Craiovei a ajuns în timp util, dar a încercat să devieze cu călcâiul la colțul lung. Mitriță a șters balonul, n-a reușit să-l devieze, iar Mvogo a prins fără probleme. Mitriță avea timp să preia, dar a preferat să încerce o execuție pretențioasă.


Minutul 46: S-a reluat jocul dintre Leipzig și Craiova. Nu s-au efectuat modificări la pauză.


Minutul 45+2: Pauză în Germania. RB Leipzig a dominat autoritar prima parte, a deschis scorul în urma unei lovituri de colț, prin Konate, dar Craiova a ratat și ea o șansă uriașă. Mitriță putea egala în minutul 39, însă portarul Mvogo l-a blocat. La Erevan, CFR Cluj conduce cu 2-0, grație golurilor marcat de George Țucudean.


Minutul 39: Ocazie mare pentru Craiova! Mitriță a scăpat pe contraatac după o lovitură de colț a gazdelor, dar portarul Mvogo a ieșit din poartă și l-a blocat pe căpitanul oltenilor. Mitriță a rămas singur la centrul terenului, colegii săi au degajat balonul, iar atacantul a urmărit foarte bine balonul. Având un plus de viteză față de fundașii lui Leipzig, Mitriță s-a îndreptat spre poarta adversă. Rămas la 20 de metri de propria poartă, Mvogo a ieșit în calea lui Mitriță și l-a deposedat, după care a trimis lung spre careul Craiovei.


Captură TVR


Minutul 35: Statistica e dezastruoasă. Așa se prezintă cifrele partidei, după 35 de minute:


Minutul 27: Probleme pentru Mangia. Puștiul Mihăilă a fost înlocuit cu Baicu, acuzând o accidentare.


Minutul 25: GOL RB Leipzig! Konate a deviat în poarta oltenilor în urma unei lovituri de colț. Kampl a centrat din partea stângă, fundașul francez a deviat pe spate, iar mingea s-a dus direct sub bara transversală. Balonul a mușcat bara, după care a lovit stâlpul din dreapta și a picat în poartă. Reușita a venit conform cursului jocului.


Minutul 20: Niciun stres. Vedeta echipei, internaționalul german Timo Werner, a fost surprins extrem de relaxat, în timpul partidei cu Universitatea Craiova.


Captură TVR


Minutul 18: Respinge Kelic. Oltenii au avut din nou emoții, după o aruncare lungă de la margine. Jean Kevin Augustin i-a așezat mingea lui Bruma, care a fentat doi adversari, după care a șutat în blocajul lui Kelic.


Captură TVR


Minutul 15: Oltenii au ieșit la joc. După momente în care n-au reușit să iasă din propria jumătate, elevii lui Mangia au echilibrat partida și au avut o situație de a trimite spre poarta adversă. Mitriță l-a lansat pe Bancu, în flancul stâng, iar acesta a încercat să-i returneze la 16 metri. Konate a intervenit salvator și l-a blocat pe Mitriță.


Minutul 9: Craiova e în corzi. Nemții ajung cu ușurință în preajma careului advers, dar n-au reușit deocamdată să trimită pe spațiul porții apărate de Pigliacelli. Chiar și așa, semnele nu sunt deloc bune pentru deținătoarea Cupei României.


Captură TVR.


Minutul 5: Ocazie uriașă pentru Leipzig! Pigliacelli a respins în fața la șutul lui Kampl, Bruma apărut demarcat în fața porții, dar a trimis peste transversală, spre uimirea colegilor săi. Era o simplă formalitate pentru portughez, dar Craiova a scăpat. Gazdele controlează partida încă din primele secunde.


Minutul 1: A început partida dintre RB Leipzig și Craiova! La Erevan, CFR Cluj conduce cu 1-0, grație golului marcat de George Țucudean. S-a încheiat o singură partidă din preliminarii până la această oră. Ufa, echipa lui Ionuț Nedelcearu, a învins Niedercorn, scor 2-1, pe teren propriu.


18:21 Ca la nemți. După ce am văzut cum se prezintă gazonul pe Arena Națională, privim cu invidie spre Leipzig. Așa arată suprafața de joc pe care va evolua Craiova în această seară:


18:13 Avem echipele de start. Antenorul gazdelor, Ralf Rangnick, a ales să-i lase pe bancă pe Werner, Poulsen și Forsberg, jucători care au avut vacanță prelungită după participarea la Cupa Mondială din Rusia. Mangia mizează pe același 3-4-3 cu care ne-a obișnuit, iar față de meciul cu FC Botoșani, Răzvan Popa și Florin Gardoș au fost scoși din primul 11. Donkor și Kelic îi înlocuies pe cei doi, Thiago Ferreira fiind în continuare titular. 


17:50 Salutări din China. Gustavo le-a transmis un mesaj foștilor săi colegi, înaintea partidei cu RB Leipzig din turul III preliminar al Ligii Europa: „Salut, băieții. Vreau să vă spun multă baftă astăzi, la meciul din Europa League. Sunt aici, în China, dar sunt suporterul vostru. Hai Craiova! Hai băieții”


16:28 Veniră leii. O parte dintre suporterii Craiovei au ajuns la Leipzig. N-au stat prea mult timp pe gânduri și au început să cânte imediat cum au pășit pe pământ german.


11:31 Marcel Răducanu și Vasile Miriuță nu le dau deloc șanse oltenilor în meciul de diseară. Citește aici ce au spus cei doi foști fotbaliști din Bundesliga despre prima manșă a turului al treilea preliminar.


Craiova are un adversar dificil în turul 3 al Europa League, RB Leipzig. Chiar dacă pornesc cu șansa a doua, oltenii vor încerca să producă surpriza și să scoată un rezultat bun în Germania. Antrenorul Craiovei este cel mai încrezător și este convins că elevii săi vor avea o prestație bună.

Vom face tot ce putem mai bine. Vom trimite în teren echipa cea mai potrivită pentru a face un meci bun. Trebuie să fim mândri că avem posibilitatea să jucăm cu un astfel de adversar, pe un astfel de stadion.

Nu pot spune că este un meci ușor. Este diferit să joci cu Leipzig față de cum e să joci cu o echipă din Armenia (n.r – adversarul CFR-ului), cu tot respectul. Este clar, dar trebuie să jucăm și avem oportunitatea de a juca. Trebuie să fim fericiți că jucăm fotbal”, a spus Devis Mangia.

„Leul albastru răpune taurul roșu”, spunea, la plecarea spre Germania, președintele Marcel Popescu.

RB Leipzig nu poate conta pe mai mulți fotbaliști importanți. Dacă în privința lui Ibrahima Konate lucrurile sunt clare și nu va evolua din pricina cumului de cartonașe galbene, alți 4 fotbaliști au șanse minime să joace. Marcel Halstenberg, Konrad Laimer, Nordi Mukiele și Daiot Upamecano sunt accidentați ușor, iar probabilitatea de a fi luați în lot este minimă. 

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup