Welcome back, tiki-taka! Spania face o demonstrație de fotbal total și învinge Turcia cu 3-0. Italia – Suedia 1-0 și Cehia – Croația 2-2

Welcome back, tiki-taka! Spania face o demonstrație de fotbal total și învinge Turcia cu 3-0. Italia - Suedia 1-0 și Cehia - Croația 2-2
  • Publicat:
  • Actualizat:

MECIURILE ZILEI LA EURO 2016, vineri, 15 iunie: – Italia – Suedia, de la 16:00 (Dolce Sport 1), Cehia – Croația, de la 19:00 (Dolce Sport 1), Spania – Turcia, de la 22:00 (Dolce Sport 1 și PRO TV) – AICI AI PROGRAMUL COMPLET AL EURO 2016 și CLASAMENTELE GRUPELOR

Italia – Suedia 1-0 (Eder 88)

  • Italia: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi (Sturaro 85), Parolo, De Rossi (Thiago Motta 74), Giaccherini, Candreva – Eder, Pelle (Zaza 60)
  • Suedia: Isaksson – Johansson, Lindelof, Granqvist, Olsson – Larsson, Ekdal (Lewicki 79), Kallstrom, Forsberg (Durmaz 79) – Guidetii (Berg 85), Ibrahimovic

Cehia – Croația 2-2 (Skoda 76, Necid 90+4 / Perisic 37, Rakitic 59)

  • Cehia: ĂŒech – Kadeřábek, Hubník, Sivok, Limberský – PlaÅ¡il (Necid 86), Rosický – KrejĂÃ­, Skalák (Sural 67), Darida – Lafata (Skoda 67)
  • Croația: Subasic – Srna, StriniÇ (Vrsaljko 90+8), Æorluka, Vida – Badelj, ModriÇ (Kovacic 62), BrozoviÇ, RakitiÇ (Schildenfield 90+6), PeriÅ¡iÇ – MandžukiÇ

Spania – Turcia 3-0 (Morata 35, 48, Nolito 37)

  • Spania: De Gea – Juanfran, Pique, S. Ramos, J. Alba (Azpiliqueta 81) – Fabregas (Koke 71), Busquets, Iniesta – D. Silva (Bruno Soriano 64), Morata, Nolito
  • Turcia: Babacan – Gonul, Topal, Balta, Erkin – Tufan, Selcuk (Malli 70), Ozyakup (Șahan 62) – Calhanoglu (Sahin 46), Burak Yilmaz, A. Turan

Nicio emoție pentru Spania, echipă care după prestația din această seară se înscrie cu prima șansă la câștigarea EURO. Contra unei echipe a Turciei complet lipsită de inițiativă, ibericii au dominat total meciul din primul și până în ultimul minut. Morata de două ori și Nolito au marcat golurile, însă unul dintre eroii meciului este Iniesta, fotbalist care a uimit din nou prin traiectoriile desenate. Spania acumulează șase puncte și este deja calificată în optimile de finală, urmând să joace pentru primul loc în grupă cu Croația. Pentru Turcia drumul este aproape de final, speranța lor fiind într-o calificare de pe locul trei în cazul în care înving Cehia.


23:45 EXTRAORDINAR! Prima ocazie de Doamne-ajută! a Turciei în acest meci vine în minutul 87! Rezerva Șahan ajunge în poziție de finalizare, însă se bâlbâie și e deposedat. 


23:36 Ce joacă Spania?


23:31 Așa trebuie să arate cifrele unui fotbalist de clasă ce iese de pe teren după o oră de joc. 


23:21 Spania nu doar că face recordul de scor al acestui european, însă băieții lui Vicente del Bosque colecționează și numere mari la capitolul pase complete. 441 până în minutul 65.


23:07 GOOOOOOOOL MORATA! Se face 3-0 imediat după pauză la o fază finalizată de Morata, dar la care au mai participat magistral Iniesta și Jordi Alba. Ah, a fost ofsaid la Alba, dar cui îi pasă. Turcii sunt victime, joacă execrabil.


23:03 Începe repriza a doua. Nicio schimbare la spanioli, una la turci. Iese Calhanoglu și intră Sahin, fostul fotbalist.


22:47 Spania conduce cu 2-0 la pauză după o primă repriză pe care a dominat-o complet și autoritar. Posesia a fost 64%-36% în favoare ibericilor, șuturi pe spațiul porții 3-0.


23:37 GOOOOOOOOOOOOOOL SPANIA! Din nou! Nolito înscrie și el, la doar două minute după Morata, dintr-o pasă în adâncime a lui Fabregas pe care Topal n-a fost capabil să o oprească.


22:35 GOOOOOOOOOOL SPANIA! Morata deschide scorul! Atacantul lui Juventus reușește să pună bine capul la centrarea lui Nolito și Spania ese pe cale să aibă o pauză fericită.


22:30 Spania atacă în gol, prilej să ne mai uităm pe o statistică absolut inutilă și irelevantă în contextul actual.


22:20 Spania nu face altceva decât să fie Spania.


22:10 Spaniolii s-au instalat în jumătatea Turciei și Babacan a fost deja testat de șutul lui Morata. 


22:00 A început meciul! Sergio Ramos reușește să primească galben după un minut.


21:41 E capabilă Turcia să producă surpriza contra ibericilor? Statistica spune că sunt șanse slabe.


21:24 Echipele de start la Spania – Turcia, meciul zilei de azi la EURO.


20:56 FINAL! S-a terminat cel mai nebun meci de la EURO! Cehia smulge un egal, 2-2, după un meci dominat de Croația, și rămâne în calculele calificării!


20:52 Cacic s-a speriat, pentru că e aproape că e într-o situație dificilă. Cehii au egalat și mai au câteva minute în care pot forța victoria, motiv pentru care fundașul Schildenfield a intrat în locul lui Rakitic. Am intrat în al șaptealea minut de prelungire.


20:49 Penalty pentru Cehia! Vida pune mâna pe minge în careu, Clattenburg dictează penalty și Necid transformă cu un șut violent sub bară. 2-2, după ce Croația a controlat tot meciul!


20:46 Scene incredibile la Saint Ettienne! Fanii croați au fost potoliți cu greu după intervenția forțelor de ordine. Meciul s-a reluat. Mai sunt de jucat doar minutele de prelungire.


20:42 Meciul e oprit! Fanii Croației au scăpat de sub control și au început să arunce cu torțe și petarde în teren. Un steward a fost pus la pământ de o bombă care a explodat lângă el!


20:32 GOOOL CEHIA! Rosicky centrează perfect din dreapta, Skoda, intrat pe teren în minutul 67 în locul lui Lafata reia cu capul din mijlocul careului de 16 metri și reduce din diferență. Suberbă centrarea lui Rosicky, cu exteriorul, dar și execuția imparabilă a lui Skoda merită scoasă în evidență. Încă 15 minute.


20:20 Cehia e groggy și va merge acasa! Kaderabek face o greșeală incredibilă în propriul careu, îi pune mingea pe tavă lui Mandzukic, dar vârful lui
Juve trimite peste poartă din poziție optimă. Tot Mandzukic cere penalty după un duel cu Hubnik, dar jocul e lăsat să continue.


20:14 GOOOOL CROAȚIA! Hubnik pierde aiurea o minge în propria jumătate, Brozovic îl lasă singur cu portarul pe Rakitic, iar starul de la Barcelona nu ratează. Dă o scăriță de efect, îl ridiculizează pe Cech și le ia cehilor bilete de avion spre țara natală. Iese Modric, intră Kovacic, ca să vedeți ce rezerve au croaților.

20:02 A început repriza a doua, fără schimbări în cele două echipe.


19:45 Pauză, după 45 de minute dominate de Croația. Cehia nu a tras nici măcar un șut pe poarta lui Subasic și șansele ca rezultatul de pe tabelă să fie altul decât favorabil croaților sunt destul de mici.


19:31 GOOOOOL CROAȚIA! Rakitic intră în careu, fentează un adversar, dar Cech respinge! Imediat, Perisic face același lucru, șutează la colțul lung, fără șanse pentru Cech, și deschide scorul! 1-0, perfect logic, și mijlocașul îi dedică golul colegului Srna.


19:19 Croații au un mijloc mai bun, pasează mai bine și controlează meciul, ajung la poarta lui Cech, dar nu reușeșsc, încă, să concretizeze. Cehii se bazează pe Rosicky, dar nici veteranul lui Arsenal nu mai e jucătorul decisiv din urmă cu câțiva ani.


19:05 Croații încep bine, adună trei cornere, Cech intervine la o lovitură de cap a lui Mandzukic, dar nici cehii nu se lasă mai prejos și ajung în poziție bună, dar Subasic iese la timp din poartă și reține din fața lui Lafata.


19:00 A început meciul. Darijo Srna a oferit un moment sfâșietor la intonarea celor două imnuri, atunci când a început să plângă, marcat fiind de moartea tatălui său!


18:37 O victorie ar însemna calificarea matematică a Croației în optimi. Darijo Srna e titular, la cinci zile după ce tatăl său a murit, chiar în timpul meciului cu Turcia, din prima etapă a fazei grupelor.


18:19 Ne așteaptă Cehia – Croația, de la 19:00, într-un meci în care echipa lui Ante Cacic pleacă cu prima șansă. Acestea sunt echipele de start.


17:48 S-a terminat meciul, după alte trei minute de prelungire. Italia s-a calificat în optimi, după două victorii la zero, iar Zlatan nu a tras încă niciun șut pe poartă la EURO 2016.


17:44 GOOOOL ITALIA! S-a întâmplat exact ce prevedeam mai devreme și Italia a dat lovitura. Târziu, în minutul 88, după o pasă a lui Zaza, cu capul, o incursiune superbă a lui Eder și o finalizare sigură, cu dreptul la colțul lung. Suedia e în mare pericol la acest scor.

17:39 BARĂ‚ ITALIA! Giaccherini centrează din flancul stâng, Parolo scapă din marcajul lui Olsson și reia cu capul, dar mingea lovește bara porții lui Isaksson. E minutul 82 și nu ne-ar fi mirat dacă Italia ar fi dat lovitura. Se pricep la asta.


17:35 Durul Chiellini se accidentează după un duel aerian cu un adversar și are nevoie de îngrijiri medicale. Vin și primele două schimbări ale suedezilor, cu 10 minute înainte de final. Durmaz și Lewicki îi înlocuiesc pe Forsberg și Ekdal.


17:28 Apare și prima mare ocazie a reprizei secunde. Olsson centrează excelent din stânga, Guidetti trece pe lângă minge, iar Zlatan ratează incredibil din trei metri. Se fluierase, oricum ofsaid, dar Zlatan ar fi trebuit să înscrie. Conte mai schimbă o dată: Thiago Motta în locul lui De Rossi.


17:21 Zlatan e blocat în continuare lejer de cei trei fundași centrali ai Italiei, iar niciun alt jucător nu găsește cheia pentru a desface cumva defensiva lui Conte. Am ajuns în minutul 65, iar italienii mizează pe Zaza în locul lui Pelle.


17:10 Italienii ies mai ofensivi de la vestiare, Pelle are prima ocazie, dar trage peste poarta lui Isaksson. Ibra? Inexistent și astăzi. Nu are nici măcar un șut pe poartă în cele 144 de minute petrecute pe teren la EURO 2016. Poți mai mult, Zlatan!


17:01 A început repriza a doua. Vrem spectacol, please!


16:45 Pauză, după 45 de minute pe care am vrea să le uităm cât mai repede.


16:40 Nu scriem noi rar, e meciul care ne obligă să facem asta. Italia omoară partida, Suedia are posesia, dar cam atât. Chiellini apare la timp și degajează un balon periculos, iar suedezii se zbat să ajungă la poarta lui Buffon. Statistica e foarte echilibrată.


16:25 E clar, trebuie să se întâmple ceva ieșit din comun pentru ca Buffon să primească gol. Apărarea Italiei e foarte sigură, îl izolează pur și simplu pe Ibrahimovic, iar starul Suediei nu are suficiente mingi pentru a crea pericol. În schimb, față de meciul cu Belgia, linia ofensivă a lui Conte e ceva mai liniștită. Suedia are posesia, dar Italia are cele trei puncte din primul meci care o pun la adăpost și pare mulțumită și cu un egal.


16:11 Italienii continuă jocul defensiv pus în scenă în primul meci, câștigat clar cu Belgia, 2-0, și controlează meciul. Florenzi are o ocazie bună, dar șutul mijlocașului de la AS Roma e reținut de Isaksson.


16:01 A început meciul. Mai sus puteți vedea echipele de start.


Ziua de vineri va fi deschisă de liderul grupei E, Italia, care a învins, scor 2-0, naționala Belgiei în primul etapă a grupei. Dacă va câștigat, selecționata antrenată de Antonio Conte va obține calificarea în optimile de finală ale Euro 2016. De partea cealaltă, Suedia a obținut doar un rezultat de egalitate, scor 1-1, împotriva Irlandei, în prima etapă a fazei grupelor.

Partida dintre cele două naționale va avea loc pe Stadium de Toulouse. Din naționala Suediei ar putea lipsi jucătorul lui Celtic, Mikael Lustig, din cauza unei accidentări. Dacă înscrie, Zlatan Ibrahimovic va deveni primul jucător care înscrie la patru Campionate Europone.

Echipe probabile:

  • Italia: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva, Florenzi, De Rossi, Giaccherini, De Sciglio – Pelle, Eder.
  • Suedia: Isaksson – Lindelof, Granqvist, Johansson, Olsson – Larsson, Ekdal, Källström, Forsberg – Guidetti, Ibrahimovic

Cehia – Croația, de la 19:00

În prima etapă a grupelor, Croația a câștigat, scor 1-0, împotriva Turciei, după un gol spectaculos marcat de Luka Modric. Chiar în timpul partidei, tatăl fotbalistului croat Drijo Srna a decedat, iar fundașul Șahtiorului a părăsit cantonamentul echipei pregătite Ante Cacic, dar s-a întors la timp pentru meciul cu Cehia. De partea cealaltă, Cehia a pierdut greu în prima etapă a fazei grupelor, scor 1-0, cu Spania, cu golul marcat de Pique în minutul 87 al meciului.

Dacă va câștigat, naționala Croației va obține calificarea în optimile de finală ale Campionatului European. Meciul se joacă pe Stade Geoffroy Guichard din Saint Etienne.  

Echipele probabile:

  • Cehia: Cech – Kaderabek, Sivok, Hubnik, Gebre Selassie –  Darida, Plasil; Dockal, Rosicky, Krejcí – Necid
  • Croatia: Subasic – Srna, Corluka, Vida, Strinic – Badelj, Modric – Brozovic, Rakitic, Perisic – Mandzukic

Spania – Turcia, de la 22:00

Spaniolii au câștigat, greu, împotriva Cehiei, scor 1-0, în prima etapă, după golul marcat de Pique, dar speră să țină în viață o serie de 52 de ani fără înfrângere în fața Turciei. Ultimul succes al naționalei Turciei împotriva Spaniei s-a înregistrat în anul 1954, scor 1-0, în preliminariile Cupei Mondiale. De partea cealaltă, turcii au pierdut în prima etapă a grupei, scor 0-1, cu Croația. Meciul dintre cele două echipe se va disputa la stadionul Allianz Riviera din Nisa.

Echipele probabile:

  • Spania: De Gea – Juanfran, Piqué, Ramos, Alba – Busquets – Silva, Fàbregas, Iniesta, Nolito – Morata
  • Turcia: Volkan Babacan –  Gonul, Kaya, Balta, Erkin – Topal, Inan, Ozyakup – Sen, Calhanoglu, Turan
Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup