Ne-am apărat, ne-am mulțumit cu puțin și așteptăm Albania. LIVE BLOG | România – Elveția 1-1. „Tricolorii” obțin primul punct la EURO 2016

Ne-am apărat, ne-am mulțumit cu puțin și așteptăm Albania. LIVE BLOG | România - Elveția 1-1.
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România a terminat la egalitate cu Elveția, scor 1-1, și a obținut primul punct la EURO 2016, după un meci în urma căruia rămânem cu impresia că se putea obține mai mult
  • ​Bogdan Stancu a înscris din penalty (minutul 18) și e golgheterul la zi al competiției

Prestația din meciul cu Franța ne obliga la mai mult. Am demonstrat că știm să ne apărăm, dar rămăsesem datori la capitolul atac, așa că presa internațională aștepta furia ofensivă a lui Iordănescu. Se spune că echipa nu se schimbă când merge bine. E doar un clișeu? Cu siguranță da, dacă-l întrebăm pe selecționer. Popa, Stanciu, Andone și Hoban au rămas pe bancă, iar Torje, Chipciu, Keșeru și Prepeliță și-au făcut apariția pe teren. Surpriză mare pentru Petkovic, dar și pentru fani. De ce să schimbi ceva care a mers bine?

Răspunsul e simplu. Ca să te aperi! Am renunțat la pressing-ul agresiv din meciul cu Franța, determinarea ne-a lipsit și am predat fără luptă cheile jocului. Am scăpat de două ori în primele 15 minute, la ocaziile lui Seferovic, dar era clar că nu vom scăpa la nesfârșit. Chipciu s-a făcut remarcat rapid. Prima dată prin efort, apoi prin incursiunea din minutul 18, în care a fost faultat de Lichsteiner. Penalty, execuție sigură Bogdan Stancu și conducem Elveția! Nici noi nu știm cum, dar, pe deasupra, dăm și golgheterul EURO 2016. E bine s-ar spune, dar jocul scârțâie și știm că întrebările vor veni.


„Motanul” Stancu a mai transformat un penalty și e golgheterul EURO 2016, cu două goluri. Foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO sustinut de CARREFOUR 


Schar îl testează pe Tătărușanu (21), apoi avem șansa unui rezultat complet mincinos. Torje centrează, Săpunaru se bate cu un fundaș advers, rămâne la minge, dar lovește bara! Gândul că puteam avea 2-0 ne rămâne într-un colț al minții, Raț uită de Lichsteiner, fundașul lui Juve centrează, dar Dzemaili dă pe lângă poartă. E pauză și ne spunem din nou că e bine, chiar dacă nu contăm în atac și ne lăsăm dominați.

Pintilii rămâne la cabine, Hoban își face apariția pe teren, dar nu poate șterge greșelile lui Prepeliță, din ce în ce mai multe. Campionul din Israel are o ocazie în minutul 47, dar trimite pe lângă. Nu poate fi rău, ne spunem, și continuăm să ajungem în fața porții din întâmplare. Vine, însă, minutul 57. Corner de pe stânga, respingere și uităm să mai ieșim la întâmpinare. Mehmedi prinde un șut violent, Tătărușanu nu are nicio șansă și tabela arată 1-1. E bine? Încă e bine, ne spunem. Un punct e un punct.

Elveția are patru puncte virtuale, noi avem doar unul, deci ar trebui să atacăm. Dar n-o facem. Se mai accidentează și Raț și intră Filip. Nu e bine, începem să ne spunem. Îi vedem pe Shaqiri și Embolo cum ratează, nu mai contăm în atac, dar Grigore, Chiricheș și Săpunaru rezolvă treaba în defensivă. Intră Andone, pe final, în locul lui Stancu, dar nu ne ajută prea mult. Terminăm la egalitate, 1-1, și adunăm primul punct. E bine? Probabil că da, în măsura în care meciul decisiv îl vom juca cu Albania, duminică, de la 22:00, la Lyon.

România – Elveția 1-1 (Stancu pen. 20 / Mehmedi 57)

  • România: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș,   Grigore, Raț (St. Filip 61) – Pintilii (Prepeliță 46),   Prepeliță – Toje, Stancu (Fl. Andone 83),   Chipciu –   Keșeru
  • Elveția: Elveția: Sommer – Lichsteiner, Djourou, Schar, Ricardo Rodriguez –   Xhaka, Behrami – Shaqiri (Tarashaj 90+1), Dzemaili (Lang 83), Mehmedi – Seferovic (   Embolo 64)

20:51 FINAL! S-a terminat meciul și obținem un egal, 1-1, după un meci în care am preferat să ne apărăm și nu am forțat deloc după ce am fost egalați. Urmează să jucăm cu Albania, dar până atunci vom urmări atent meciul Franța – Albania.


20:46 Trei minute de prelungire se arată de la margine. Petkovic renunță la Shaqiri și mizează pe Tarashaj. Noi dăm senzația că ne convine acest egal și pinem accent pe apărare.


20:43 Filip nu se comportă deloc rău și logica ne spune că ar cam trebui să-l vedem titular cu Albania, în meciul decisiv. Avem un corner, dar centrarea lui Torje e respinsă. Elvețienuu au mai redus și ei ritmul și e normal să se întâmple așa. Suntem în minutul 88.


20:39 Se face schimbarea. Stancu e înlocuit cu Andone. Mută și elvețienii, cu Lang în locul lui Dzemaili.


20:38 Iordănescu e gata să-l introducă pe Florin Andone în locul lui Keșeru, dar problemele musculare ale lui Stancu amână putțin schimbarea.


20:32 Minutul 75 consemnează o eroare mare a lui Prepeliță, care pierde inexplicabil mingea la mijlocul terenului și-i pune pe contraatac pe elvețieni. Grigore ia galben după un fault la Embolo, dar Shaqiri trimite în zid din lovitură liberă. Prepeliță nu mai are ce să caute pe teren, dar schimbarea cu Filip în locul lui Raț i-a dat peste cap planurile selecționerului.


20:27 Torje încearcă o execuție surprinzătoare, de la 40 de metri, din lovitură liberă și o reușește! Bomba mijlocașului nostru prinde poarta, dar Sommer respinge.


20:24 Schimbă și elvețienii, cu Embolo în locul lui Seferovic, iar atacantul pe care Mourinho e gata să dea 15 milioane are nevoie de puțin timp pentru a-și procura prima ocazie. E găsit bine de centrarea lui Lichsteiner, dar reia modest cu capul.


20:20 Filip își face simțită prezența pe teren și dă o centrare bună, care-l găsește liber în careu pe Keșeru. Atacantul lui Ludogoreț reia cu capul, dar o face mult prea slab pentru a-i pune probleme lui Sommer.


Foro: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO sustinut de CARREFOUR


20:18 Steliano Filip intră pe teren în locul lui Raț, cel care șchiopătează ușor în momentul în care părăsește terenul. E minutul 62 și nu am contat în atac după primirea golului. Iordănescu mai are o singură schimbare, să vedem în ce fel va profita de ea.


20:16 Shaqiri face slalom prin apărarea noastră și e doborât cu greu. Tot el bate lovitura liberă, dar trimite peste poartă. Steliano Filip e scos la încălzire.


20:14 GOL ELEVȚIA! Cedăm în minutul 57, după o fază fixă. Respingem centrarea lui Ricardo Rodriguez, dar ieșin târziu în întâmpinare și Mehmedi prinde un șut violent care nu-i lasă nicio șansă lui Tătărușanu. 1-1, rezultat care reflectă jocul de pe Parc des Princes.


20:08 OCAZIE ROMÂNIA! Mai punem în scenă un atac prelungit, Raț centrează pentru Torje, iar fostul dinamovist trimite mingea în fața porții și-l obligă pe Djourou la o intervenție grea. Elvețianul riscă, e aproape de autogol, dar trimite în corner.


20:04 Începem bine repriza a doua. O învălmășală în careul lui Sommer aduce mingea la Hoban, mijlocașul defensiv trage cu stângul, dar nu prinde spațiul porții. Chipciu e excelent și pe faza defensivă și-l blochează pe Shaqiri.


20:01 A început repriza a doua, iar Anghel Iordănescu a fost nevoit să mute la pauză. A ieșit Pintilii, accidentat, a intrat Hoban.

19:46 Se termină prima repriză, după o serie de două cornere din care nu scoatem nimic. Am jucat bine, dar ar fi și mai bine dacă am scăpa de momentele de slăbiciune din apărare. Pe contraatac vom mai avea șanse!


19:43 Raț răspunde rău un balon, elvețienii aduc mingea repede în careu, Lichsteiner reia cu capul, dar Tătărușanu e atent. Partea proastă e că nu reușim să combinăm foarte mult în terenul advers, dar nesiguranța fundașilor Elveției ne permite să ajungem în poziții bune.


19:41 Bogdan Stancu a intrat în istoria Campionatului European. E doar al treilea jucător care marchează de două ori din penalty la aceeași ediție.


19:38 Iordănescu e supărat, probabil pentru că jucătorii săi iau foarte ușor cartonașele galbene, și are o izbucnire nervoasă pe bancă. Raț repetă evoluția modestă din meciul cu Franța, e făcut praf de Lichsteiner, dar avem noroc că lovitura de cap a lui Dzemaili trece pe lângă poartă!

 


19:36 Avem puține momente în care ieșim la atac, dar când o facem se vede! Chipciu, cel mai bun om al nostru, îl ridiculizează din nou pe Lichsteiner, intră în careu și centrează, dar Djourou respinge. Același Djourou se interpune și între pasa lui Stancu și Keșeru. E minutul 37 și Keșeru ia și el un galben inutul după un fault la mijlocul terenului.


19:34 Cam asta ar fi reacția oricărui microbist când află că Bogdan Stancu e golgheterul EURO 2016.


19:32 Pintilii face un fault la 25 de metri și avem motive să ne temem. Ricardo Rodriguez e un executant excelent de lovituri libere, dar bate slab, pe colțul lui Tătărușanu.


19:28 BARĂ‚ ROMÂNIA! Ducem pragmatismul la cote incredibile și mai facem rost de o mare ocazie. Torje bate o lovitură liberă din dreapta, Săpunaru încearcă să reia, mingea rămâne la el și șutează din opt metri, dar balonul lovește bara!


19:25 Alex Chipciu e cel mai bun om ofensiv al nostru. Șeptarul Stelei se autodepășește, intră din nou în careu, driblează și încearcă o execuție la colțul lung, dar ratează ținta.


19:23 Avem singurele penalty-uri de la EURO și, momentan, dăm golgheterul competiției, dar jocul e la fel de slab. Prepeliță ia galben și-și condiționează jocul și așa slab, iar Tătărușanu respinge cu greu bomba trimisă de Schar de la distanță. Galben și pentru Chipciu, în minutul 23.


19:19 GOOOOL ROMÂNIA, GOOOL STANCU! Chipciu pătrunde în careu, e înconjurat de elvețieni și Lichsteiner face imprudența de a-l trage de tricou. Karașev vede și dictează penalty, al doilea al României la acest EURO! Bate tot Stancu, sigur, și trecem în avantaj!


19:16 Uitați de meciul cu Franța! Sunt 15 minute din care putem trage concluziile. Prepeliță nu e în meci, Chipciu nu există și avem probleme și în axul central. Elvețienoo construiesc, dau pase cu călcâiul și ajung din nou în poziție periculoasă. Seferovic e singur cu Tătărușanu, trage pe jos, dar portarul Fiorentinei lasă un picior salvator. Am scăpat din nou, dar nu vom rezista în acest ritm….


19:11 Pare mai greu cu Elveția decât cu Franța. Suntem depășiți complet la mijlocul terenului, unde Prepeliță mai degrabă încurcă lucrurile și ținem foarte puțin de minge. Elvețienii s-au instalat în terenul nostru și momentan încearcă multe centrări pentru Seferovic.


19:05 Prima mare ocazie a meciului! Grigore respinge, Seferovic scapă de Chiricheș, rămâne 1 vs. 1 cu Tătărușanu și trage pe lângă poartă. Scăpăm, dar semnele nu sunt prea bune.


19:03 Începem bine și avem prima șansă, la o incursiune a lui Torje pe partea dreaptă. Raț e din nou ezitant și tare mi-e teamă că vom avea probleme pe acea parte, în principal pentru că-l are adversar pe Shaqiri.


19:00 S-au cântat imnurile, au trecut emoțiile, a început meciul. Serghei Karașev e arbitru.


18:45 Suntem gata de meci. Tricolorii au verificat gazonul, toate lucrurile sunt în ordine, sperăm să jucăm măcar la fel ca în meciul cu Franța.


18:30 O jumătate de oră până la meci! Aceasta e starea de spirit din jurul stadionului.


18:17 Cam asta ar fi comparația între noi și ei. Avem cinci victorii, dar ne-au bătut în cel mai important meci (Cupa Mondială din 1994). Suntem mai bătrâni, mai neexperimentați, dar sperăm că această statistică nu va conta.


18:03 Singura discuție e dacă Stancu va juca în spatele lui Andone, dar probabil așa se va întâmpla. Avem și echipa Elveției.

 


17:57 Avem echipa de start a României. Joacă Prepeliță, nu Hoban, Chipciu, Torje și Stancu evoluează în linia ofensivă din spatele lui Keșeru.


16:49 Între timp, meciul produce reacții și în Germania. Site-ul www.fotball-stars.com a postat pe contul de Twitter o copertă grafică pentru partida de la Paris dintre România și Elveția. Simbolul Elveției este un cetățean din Alpi cu un horn, în timp ce România este reprezentată de…Frankenstein. Nemții l-au încurcat pe Dracula, personajul fictiv al lui Bram Stoker, cu Frankenstein, caracterul nuvelei omonime scrise de Mary Wollstonecraft, care nu are nicio legătură cu România! În mintea nemților, însă, românii sunt de groază!


 

16:39 O poză minunată cu miile de suporteri români care au plecat de la Turnul Eiffel spre Parc des Princes. Enjoy!


16:24 Tricolorii au plecat spre Parc des Princes.


16:12 Mai sunt mai puțin de trei ore până la meci și e destul de clar că Iordănescu va face trei schimbări în echipa de start. Keșeru, Torje și Chipciu își vor face loc printre titulari, urmând ca Andone, Stanciu și Popa să rămână pe bancă.


15:24 Ziariștii de la The Scotsman au făcut o avancronică meciului România – Elveția și au ilustrat-o cu emblemele celor două federații. Singura problemă este că România are drept siglă logoul clubului italian AS Roma. Practic, tot latini, dar nu de tot. 🙂 Gafa a fost remarcată pe Twitter de un britanic.


România va juca azi, de la ora 19:00, cel de-al doilea meci din Grupa A la Campionatul European de fotbal din Franța. Selecționata pregătită de Anghel Iordănescu va juca pe Parc des Princes, din Paris, contra Elveției. Adversara noastră se prezintă la meci din postura de învingătoare în prima etapă din faza grupelor, elevii lui Vladimir Petkovic învingând Albania cu 1-0. După jocul bun contra Franței, naționala țării noastre are nevoie de o victorie, iar în acest moment Anghel Iordănescu are de rezolvat trei dileme în pregătirea tactică a partidei.

Răzvan Raț a picat examenul cu Payet. Îl va susține și în fața lui Shaqiri?

Cel mai experimentat fotbalist român din echipa care a jucat cu Franța, Răzvan Raț a avut o prestație foarte slabă în banda stângă a defensivei. Pe partea lui de teren au fost purtate cele mai periculoase faze ofensive ale francezilor, iar tot de lângă el a centrat Dimiti Payet la golul marcat de Giroud pentru 1-0. Anghel Iordănescu ia astfel în calcul înlocuirea lui Raț pentru meciul contra elvețienilor, în special în contextul în care fundașul stânga care va juca pentru România va trebui să facă față unui nou jucător cu calități deosebite, Xherdan Shaqiri, fotbalist al lui Stoke. Bătăile de cap ale lui Tata Puiu sunt însă date de faptul că nici înlocuitorul lui Raț nu este într-o formă prea bună, Steliano Filip arătând carențe importante la ultimul amical din cantonamentul italian, contra Ucrainei.

Nu ne mai apărăm, deci jucăm cu Torje în locul lui Popa

Logica folosirii lui Adi Popa pe postul de mijlocaș dreapta în meciul de debut de la EURO a fost simplă. Anghel Iordănescu a avut nevoie de un fotbalist care „să facă banda”, să se retragă în sprijinul fundașului dreapta în contextul unui joc în care ne așteptam să fim dominați. Cum Torje nu a arătat că poate colabora cu succes în acest sens la meciul amical cu Ucraina, atunci când micuțul mijlocaș l-a lăsat singur pe Mățel în fața atacurilor în valuri ale ucrainenilor, Popa a fost preferat contra Franței.

Situația se schimbă acum și datorită faptului că împotriva elvețienilor defensiva nu va fi principala noastră preocupare. La această rețetă se poate adăuga și intrarea bună a lui Torje din meciul cu Franța, precum și impresia bună lăsată de mijlocașul lui Osmanlispor la antrenamente, astfel că Popa are șanse mari să facă rocada.

Florin Andone îi lasă locul lui Keșeru

Chiar dacă din punctul de vedere al lui Anghel Iordănescu la meciul cu Franța Florin Andone s-a achitat cu brio de îndatoririle tactice, atacantul nu este în pole position pentru a începe titular și cu Elveția. Andone a fost criticat de specialiștii din țară pentru lipsa de inspirație la finalizare, iar Keșeru este văzut drept o variantă mai sigură într-un meci în care, cel puțin teoretic, ne vom afla de mai multe ori în situație de gol.

Partida se va disputa la Paris, pe stadionul Parc des Princes care are o capacitate de 47.294 de locuri. Potrivit estimărilor făcute din momentul vânzării biletelor, la joc vor fi aproximativ 10.000 de suporteri români. Meciul va fi arbitrat de rusul Sergei Karasev, ajutat la linii de Nikolai Golubev și de Tikhon Kalugin. Bookmakerii văd Elveția favorită în jocul de miercuri seară. Unibet oferă cota 2.40 pentru o victorie a fotbaliștilor antrenați de Vladimir Petkovic, în timp ce românii au 3.38. Potrivit winmasters, Bodgan Stancu este românul cu cele mai mari șanse să înscrie, cotă 3.35, urmat de Keșeru cu 3.45. Analiștii efortuna.ro cred că 1-1 este cel mai probabil scor, cotă 6.00, urmat de 0-0 la cotă 6.50.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup