Afacere britanică! Țara Galilor scrie istorie și câștigă Grupa B de la EURO după 3-0 cu Rusia. Anglia se califică de pe locul doi, slovacii merg 99% mai departe

Afacere britanică! Țara Galilor scrie istorie și câștigă Grupa B de la EURO după 3-0 cu Rusia. Anglia se califică de pe locul doi, slovacii merg 99% mai departe
  • Publicat:
  • Actualizat:

MECIURILE ZILEI LA EURO 2016, miercuri 14 iunie: – GRUPA B – Slovacia – Anglia (live pe ProTV și Dolce Sport 1) și Rusia – Țara Galilor (live pe Dolce Sport 1), de la 22:00 – AICI AI PROGRAMUL COMPLET AL EURO 2016 și CLASAMENTELE GRUPELOR

Slovacia – Anglia 0-0

  • Anglia: Hart – Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand – Dier, Henderson, Wilshere (Rooney 56)  – Lallana (Alli 59), Sturridge (Kane 76), Vardy
  • Slovacia: Kozacik – Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocan – Kucka, Mak, Pecovski (Gyomber 67), Hamsik, Weiss (Skriniar 78) – Duda (Svento 57)

Rusia – Țara Galilor 0-3 (Ramsey 11, N. Taylor 20, Bale 67)

  • Țara Galilor: Hennessey – Gunter, Chester, Williams, Davies, Taylor –  Ledley (A. King 76), Ramsey, Allen (Edwards 74) – Vokes, Bale (Church 84)
  • Rusia: Akinfeev – Smolnikov, Ignashevich, V. Berezutski (A. Berezutski 46), Kombarov – Glushakov, Mamaev – Smolov (Samedov 70), Shirokov (Golovin 52), Kokorin -Dzyuba

Clasamentul final al grupei:

  • Țara Galilor 6 puncte
  • Anglia 5 puncte
  • Slovacia 4 puncte
  • Rusia 1 punct

23;50 S-au terminat meciurile! Țara Galilor scrie istorie și câștigă grupa, Anglia termină pe locul al doilea, iar Slovacia merge și ea mai departe în proporție 99%. Terminăm o nouă zi de la EURO, iar mâine ne așteaptă o alta, foarte complicată, cu patru meciuri.


23:44 Gareth Bale părăsește terenul în aplauzele spectatorilor. O nouă performanță bună și galezul își cam depune candidatura la titlul de cel mai bun jucător al turneului. Anglia continuă să atace, dar Kane nu e tocmai inspirat și englezii mai au doar trei minute la dispoziție să marcheze golul care să-i ducă pe primul loc.


23:38 Lucrurile s-au liniștit la Toulouse. Rușii știu că vor pleca acasă, iar galezii nu mai forțează. La Saint Etienne, Anglia atacă, Slovacia se apără, dar construcția britanicilor se blochează undeva la 25-30 de metri de poarta lui Kozacik.


23;31 Anglia vrea cu orice preț să câștige grupa, iar Hodgson schimbă din nou în atac. Iese Sturridge, intră Kane, când mai sunt de jucat fin 15 minute.


23:24 GOOOOL ȚARA GALILOR! Bale primește o pasă excelentă de la Ramsey, finalizează cu exteriorul piciorului stâng, Akinfeev atinge mingea, dar nu poate împiedica golul, 3-0, Rusia e eliminată, Țara Galilor se califică matematic în optimi și Bale devine golgheterul turneului cu trei goluri. Starul Realului devine al șaptelea jucător care marcheză în toate cele trei meciuri din faza grupelor unui Campionat European.


23;17 Delle Alli intră și el pe teren în locul lui Lallana și are nevoie de un minut pentru a-și crea prima mare ocazie. Reia centrarea lui Henderson, dar Skrtel intervine și respinge din fața porții. La Toulouse, Țara Galilor cedează puțin posesia și e preocupată să apere avantajul, dar e gata oricând să lovească pe contraatac.


23:13 Hodgson și-a dat seama că un egal îl aruncă pe locul al doilea în grupă și mută încă din minutul 56, cu Rooney în locul lui Wilshere. Schimbă și Kozak, post pe post, cu Svento pentru Duda.


23:11 Pentru amatorii de meciuri mari. Anul, competiția și rezultatul final în meciul în care s-a marcat acest gol, tot la Saint Etienne, unde se joacă și Slovacia – Anglia?


23:09 Apar ocaziile mari în Slovacia – Anglia. Smalling face imprudența de a-i trimite cu pieptul lui Hart, Mak interceptează, dar nu ajunge la timp pentru a trimite mingea în poartă. Răspunsul Angliei nu întârzie, Clyne pătrunde în careu și șutează, dar trimite puțin peste poartă. 


23:01 A început repriza a doua, iar frații Berezutski din echipa Rusiei se schimbă între ei. Iese Vasili, intră Aleksei.


22:46 Pauză pe cele două stadioane. Anglia nu reușește să desfacă apărarea slovacilor, în timp ce scorul în Rusia – Țara Galilor putea fi mai mare. Revenim cu reprizele secunde.


22:37 Ratează și englezii, prin Lallana, al cărui șut venit în urma unei pase a lui Clyne e respins cu greu de Kozacik.


22:32 Rușii sunt într-o situație pe care cuvântul critic nu o descrie cum trebuie. Trebuie să atace pentru a marca de trei ori, dar lasă spații imense în apărare. Galezii joacă excelent și-și creează trei ocazii în trei minute. Ratează Vokes, singur cu portarul, după o fază a lui Bale, apoi starul Realului reia peste poartă, pentru ca șutul lui Ramsey să fie respins de Akinfeev. Putem asista la cel mai mare scor de la EURO.


22:28 Rusia are șansa de a reveni în joc, la o pasă lungă a lui Akinfeev, dar Dzyuba ratează ținta. Anglia domină meciul, dar apărarea Slovaciei rezistă cu brio. Am atins minutul 30 în ambele partide.


22:21 GOOOL ȚARA GALILOR! E bulevard în defensiva Rusiei și nu e nevoie de prea mult pentru a fi pedepsiți. Taylor scapă în stânga, șutează, Akinfeev respinge, dar mingea se întoarce la fundașul lui Swansea care o trimite în poarta goală. 2-0 și Rusia e ca și eliminată. La Saint Etienne sunt probleme cu Pekarik, a cărui sângerare nu poate fi oprită.


22:18 Anglia are cea mai mare ocazie a meciului cu Slovacia. Vardy scapă singur cu portarul, dar trage fix în Kozacik și ratează șansa de a deschide scorul. Imediat, Bertrand îl lovește violent cu cotul pe Pekarik, îl umple de sânge, dar scapă fără cartonaș galben.


22:12 GOOOL ȚARA GALILOR! Joe Allen scoate din joc toată defensiva adversă cu o pasă genială, Ramsey scapă de la limita ofsaidului, îl lobează elegand pe Akinfeev și galezii preiau șefia grupei. La acest scor, Rusia e eliminată, Slovacia prinde locul trei, iar Anglia e pe doi. Dar mai e mult de jucat să nu uităm. Primul gol al lui Ramsey pentru galezi în ultimele 451 de zile. Și pregătiți-vă, trebuie să moară o personalitate…


22:07 Anglia are prima ocazie a meciului la Saint Etienne. Bertrand centrează din stânga, Vardy ciupește mingea, dar trimite peste poartă.


22:00 Au început meciurile. Organizatorii au avut grijă ca startul să se dea în același timp.


21:40 Meciul lui Bale? Starul de la Real e așteptat să strălucească și astăzi. În primele două partide, cu Slovacia și Anglia, a marcat de fiecare dată din lovitură liberă. Reușește și a treia oară?


21:15 Melodia compusă de un fan al lui Wigan și numită „Will Griggs on fire” e hitul EURO 2016, iar englezii au adaptat-o rapid. Mai jos, la Saint Etienne, înaintea meciului cu Slovacia, fanii cântă despre Vardy, golgheterul lui Leicester titularizat de Hodgson.


20:58 Bună seara! E timpul să lăsăm în spate dezamăgirea de aseară și să ne uităm la fotbal adevărat. Aflăm echipele calificate din Grupa B și urmărim împreună Slovacia – Anglia și Rusia – Țara Galilor. Mai sus puteți vedea echipele de start.


Situație extrem de echilibrată în Grupa B, unde toate cele patru formații au șanse la calificarea directă și sunt șanse mari ca și locul trei să prindă un loc în optimi. Învingătoare la ultima fază în meciul cu Țara Galilor, Anglia e favorită acum la câștigarea grupei, având șanse să îndeplinească acest obiectiv și cu o remiză în fața Slovaciei, dacă Țara Galilor nu învinge Rusia.

 

Clasament Grupa B Euro 2016

Calcule pentru calificare în Grupa B

Anglia (4 puncte) – Se califică dacă obține un egal și câștigă grupa dacă o învinge pe Slovacia

Țara Galilor (3 puncte) – Se califică în cazul unei victorii cu Rusia, dar îi este suficien și un egal, dacă Anglia nu pierde cu Slovacia. În cazul în care Anglia pierde, iar Țara Galilor face egal, galezii vor termina pe locul 3, depășiți de Anglia din cauza rezultatului direct.

Slovacia (3 puncte) – Se califică în cazul unei victorii cu Anglia și ocupă locul doi în grupă și cu un egal, dacă Rusia învinge Țara Galilor. Slovacii vor fi însă eliminați de pe locul 4, dacă pierd cu Anglia, iar Rusia se impune cu Țara Galilor.

Rusia (1 punct) – Rusia are nevoie de o victorie pentru a mai spera la calificare. Pot ocupa locul 2 dacă Anglia pierde, caz în care diferența între cele două naționale ar fi făcută de golaveraj și goluri marcate.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup