LIVE BLOG | Portugalia lui Ronaldo e noua campioană europeană! Golul rezervei Eder, venit în minutul 108, cel mai important din istoria lusitanilor. Portugalia – Franța 1-0

LIVE BLOG | Portugalia lui Ronaldo e noua campioană europeană! Golul rezervei Eder, venit în minutul 108, cel mai important din istoria lusitanilor. Portugalia - Franța 1-0
  • Publicat:
  • Actualizat:

Portugalia – Franța 1-0 (Eder 108)

  • Portugalia: Rui Patricio – Cedric, Pepe, Fonte, Raphael Guerreiro – William Carvalho – Renato Sanches (Eder 79), Joao Madrio, Adrien Silva (Joao Moutinho 66)  – Ronaldo (Quaresma 25), Nani
  • Franța: Lloris – Sagna, Umtiti, Koscielny, Evra – Matuiti, Pogba, Sissoko (Martial 109) – Payet (Coman 58), Giroud (Gignac 78), Griezmann

00:49 Cel mai frumos sentinemt posibil! Fanii portughezi au rămas pe Stade de France, Ronaldo a ridicat deasupra capului trofeul EURO 2016.


00:42 Stade de France s-a golit instant, după un eșec pe care nimeni din Franța nu-l anticipa. Elevii lui Deschamps merg în tribune pentru a primi medaliile de finaliști. Imediat vom atinge și punctul culminant de la acest EURO, iar Portugalia va primi marele trofeu.


00:35 PORTUGALIA E NOUA CAMPIONĂ‚ EUROPEANĂ‚! Clattenburg a fluierat pentru ultima dată, moment în care portughezii au izbucnit pe teren. Ronaldo e campion european, Pepe e campion european, Fernando Santos tocmai a reușit o surpriză de proporții!


00:32 Două minute de prelungire. Rui Patricio primește cu mândrie un cartonaș galbem. Portughezii așteaptă marea petrecere.


00:28 Ronaldo fierbe pe margine. E antrenor, dă indicații tactice și-i cere arbitrului să se uite la ceas. Franța a căzut după golul primit, iar tabela arată deja minutul 119. Încă puțin și Portugalia e campioana europeană pentru prima dată în istorie.


00:25 Franța s-a aruncat în atac, în căutarea unui gol care să ducă meciul în prelungiri, dar echipa lui Deschamps nu mai e lucidă. Griezmann și compania sunt la cinci minute de o înfrângere pe teren propriu în finala EURO 2016, iar spațiile din apărare sunt foarte mari. Scapă Joao Mario și Nani, dar primul pasează prost și faza se strică.


00:20 GOOOOOOOOOOOOOOL PORTUGALIA! Eder, vârful de la Swansea, primește o minge la 25 de metri, scapă dintr-un duel cu Koscielny și prinde, probabil, cel mai bun șut din cariera sa. Mingea e trimisă violent pe jos, Lloris nu are reacție, și lusitanii dau lovitura în minutul 108! Deschamps reacționează imediat, cu Martial, un atacant, în locul lui Sissoko, un mijlocaș central. Imaginea serii, cu Ronaldo în lacrimi. De această dată de bucurie.


00:18 BARĂ‚ PORTUGALIA! Clattenburg dictează complet aiurea o lovitură liberă de la 20 de metri, Raphael Guerreiro bate incredibil, dar mingea izbește transversala!


00:16 Au început ultimele 15 minute ale acestui meci. 


00:11 Punem capăt primelor 15 minute suplimentare, nu înainte de a nota cea mai mare ocazie a Portugaliei. Quaresma execută un corner din dreapta, Eder se înalță și lovește cu capul, dar Lloris respinge puțin prea la stânga pentru ca Nani să poată împinge mingea în poartă. Ce șansă au avut portughezii!


00:09 Vă vine să credeți că nu există ocazii? Corect, nici nouă 🙂 Cele doiuă echipe s-au liniștit de tot, Portugalia așteaptă contraatacul, dar Eder nu pare chiar cel mai potrivit om pentru această fază. Minutul 103.


00:04 Pepe reia periculos cu capul o centrare a lui Joao Mario, mingea trece milimetric pe lângă poarta lui Rui Patricio, dar asistentul ridică fanionul pentru ofsaid. Galbene pentru Raphael Guerreiro și Matuidi.


23:57 A început prima repriză de prelungiri. Ronaldo s-a întors de la vestiare cu un bandaj uriaș în jurul genunchiului stâng și și-a încurajat coechipierii.


23:50 BARĂ‚ FRANȚA! Gignac pivotează cu Pepe în spate, șutează, mingea trece pe lângă Rui Patricio, dar portughezii au noroc și balonul se izbește de bara din dreapta. Ce lovitură ar fi fost, în minutul 90+2! Așa, meciul se termină 0-0 și intrăm în prelungirile finalei EURO 2016.


23:47 E minutul 89 și nimeni nu va mai ceda nici măcar un centimetru de teren. Așteptăm minutele de prelungire, apoi ne vom îndrepta spre cele două reprize suplimentare.


23:42 Portugalia a tras primul ei șut pe poartă abia în minutul 80, cel mai târziu expediat de o echipă într-o finală de EURO din 1980 încoace. Vine replica Franței, dar bomba trimisă de Sissoko e respinsă de Rui Patricio, cel mai bun om de pe teren.


23:39 Prima ocazie a Portugaliei în repriza a doua. Nani șutează surprinzător din unghi, Lloris respinge cu greu, iar Joao Mario încearcă o foarfecă spectaculoasă, dar goalkeeper-ul lui Tottenham e atent și reține.


23:37 Schimbări de trupe. Deschamps renunță la Giroud și mizează pe Gignac, iar Fernando Santos face o modificare ofensivă, cu Eder în locul lui Renato Sanches. Portughezii vor trece la un 4-3-3, 4-5-1 pe fază defensivă, cu Nani și Quaresma în benzi, Eder în centrul liniei ofensive și trei mijlocași centrali, Joao Mario, William Carvalho și Joao Moutinho.


23:34 Încă o mare ocazie pentru Franța. Coman pasează pe culoar, Giroud trage din unghi, dar Rui Patricio are un nou reflex bun și respinge în lateral. Minutul 77.


23:31 Și imaginea serii. Stade de France, finala unui turneu major, doi Ronaldo care nu-și pot ajuta echipa.


23:26 OCAZIA MECIULUI! Coman centrează foarte bine din banda stângă, Griezmann apare singur la finalizare, reia cu capul, dar execuța sa trece puțin peste poarta lui Rui Patricio.


23:25 Un fan teribilist a intrat pe gazon, dar un steward atent s-a ocupat rapid de el. Evident, UEFA nu ne-a prezentat imaginile.


23:21 Ritmul e foarte lent, nimeni nu riscă și trecerea timpului ar putea accentua această senzație. Joao Mario ia galben pentru un fault din spate asupra lui Giroud. e minutul 63 și, dacă nu se înscrie repede, sunt șanse mari să vedem prelungiri.


23:16 Dmitri Payet, omul cu un start furibund la EURO, n-a ieșit cu nimic în evidență în această finală (în afară de intrarea nefericită care l-a scos de pe teren pe Ronaldo) și e schimbat de Deschamps. Intră Coman, puștiul cu un palmares incredibil pentru vârsta lui.


23:11 Au trecut primele 10 minute din repriza a doua și scenariul din primele 45 de minute se respectă. Portughezii se închid bine în apărare, Pepe conduce defensiva, iar Rui Patricio e un portar sigur. Pogba și Payet nu produc mai nimic, Giroud și Griezmann ating puține mingi, iar lupta se dă la mijlocul terenului.


23:04 Au început posibil ultimele 45 de minute de la acest EURO. Umtiti îl calcă și pe Nani, după ce făcuse același lucru și cu Quaresma, dar scapă fără cartonaș galben.


22:47 Evra și Quaresma se lovesc cap în cap, iar echipele medicale mai au ceva de lucru. Se termină prima repriză, cu Portugalia o idee mai ofensiă. 45 de minute în care lusitanii nu au tras pe poarta lui Lloris. E adevărat că nici francezii nu au jucat mare lucru, dar inițiativa le-a aparținut.


22:41 Momentul de la care i se trag toate lui Ronaldo. O lovitură genunchi în genunchi cu Payet.


22:39 Portugalia își arată colții, la o fază periculoasă construită de Nani, dar terminată cu un șut ratat al lui Guerreiro. Quaresma are și el probleme, după ce a fost călcat de Umtiti.


22:32 Începe viața de după Ronaldo. Portugaliei nu-i rămâne decât să stea bine în apărare și să aștepte atacurile Franței. Sissoko e cel mai bun om de pe teren, face o nouă fază bună, dar șutul mijlpcașului e scos de Rui Patricio.


22:24 Nu, nu poate continua. Ronaldo încearcă un sprint, dar își dă seama că nu se poate tura la maximuj și cere imediat schimbarea. Finala EURO 2016 pierde cel mai important om de pe teren, iar CR7 plânge în hohote, pentru că e nevoit să-și lase naționala la greu. Iese de pe teren pe targă și cu ochii în lacrimi, aplaudat la scenă deschisă de întreg stadionul. E o imagine pe care nu am fi vrut s-o vedem niciodată, cu niciun jucător, mai ales în finala unui EURO. A intrat Quaresma.


22:21 Cristiano Ronaldo se întoarce pe teren cu un bandaj imens în dreptul genunchiului stâng. Dacă nu ar fi fost finala Europeanului, portughezul s-ar fi aflat de mult timp la cabine, dar alege să riște.


22:17 Scene sfâșietoare pe Stade de France. Lovit de Payet în începutul meciului, Ronaldo se prăbușește pe teren, cu ochii în lacrimi. Echipa medicală intră pe teren pentru a încerca să-l ajute, dar lovitura primită de la Payet, în genunchiul stâng, arată foarte rău. Ronaldo părăsește terenul cu ochii în lacrimi. Ce moment trist! Să sperăm că se va întoarce pe teren.


22:10 Emoții pentru portughezi. Payet și Ronaldo se lovesc genunchi în genunchi, iar starul portughez are nevoie de îngrijiri medicale. Același Payet centrează pentru Griezmann, golgheterul EURO reia superb cu capul, dar Rui Patricio are un reflex superb și respinge peste transversală. E un start mult mai bun al Franței, care copiază începutul de meci din semifinala cu Germania. Să vedem continuarea.


22;05 Franța începe mai sus, dar o pasă foarte bună a lui Cedric, peste toată apărarea lui Deschamps, îl pune în valoare pe Nani. Mijlocașul ofensiv al Valenciei preia pe piept și șutează, dar trimite mingea în tribună. E copiat de Sissoko, al cărui vole de la 18 metri trece tot peste poartă.


22:00 S-au intonat cele două imnuri, moliile tot nu pleacă de pe Stade de France, dar a început meciul. Cele mai importante 90 de minute din anul fotbalistic 2016.


21:54 A cântat și Zaza Larsson, ceremonia de încheiere a luat final, așteptăm ca cei 22 de gladiatori să intre pe teren. În fruntea lor va sta o brigadă condusă de englezul Mark Clattenburg.


21:48 David Guetta a intrat pe Stade de France pentru ceremonia de închidere a EURO 2016. Mediile de vârstă ale celor două echipe din această seară: portughezii sunt cu doi ani mai tineri.


21;42 Dovada că Islanda și spiritul ei nu vor fi uitate ușor după acest EURO. Fanii Franței reproduc salutul viking făcut celebru de nordici.


21:38 Stade de France, invadat de molii. Jucătorii și antrenorii s-au trezit cu câțiva musafiri nepoftiți la inspecția gazonului, atunci când au putut observa că moliile s-au așezat pe costume. Presa străină susține că valul de molii e o consecință a căldurii din Paris din ultimele zile.


21:30 O jumătate de oră până la meci. Cele două echipe au ieșit la încălzire, iar ziariștii prezenți la fața locului vorbesc despre un Ronaldo capacitat la maximum, concentrat, care încearcă să-și conecteze colegii la miza meciului.


21:00 Avem echipele de start! Pepe s-a recuperat și va putea juca în marea finală, iar William Carvalho e închizătorul lui Fernando Santos. Dincolo, nicio surpriză.


20:35 Aroganță, încredere sau normalitate? Francezii au pregătit deja autocarul cu care vor defila pe străzile Parisului în cazul unui succes în finala cu Portugalia.


20:13 Trofeul EURO 2016 a ajuns pe Stade de France. În câteva ore vom afla dacă va fi ridicat de Ronaldo sau de Lloris.


20:00 Stade de France va fi gazda celui mai așteptat eveniment fotbalistic al acestui an. Franța a mai jucat de șase ori aici în istoria turneelor finale și a strâns cinci victorii și un egal. Două ore până la marele meci.


18:50 Hotelul în care a fost cazată delegația echipei naționale a Franței a fost evacuat cu doar câteva ore înaintea finalei EURO 2016 după ce polițiștii au găsit un pachet suspect în vecinătatea clădirii. Toată zona a fost imediat evacuată, iar forțele de ordine au detonat controlat pachetul suspect.


Ediția a 15-a a Campionatului European a ajuns la final. Dintre cele 24 de echipe aliniate la start, primul turneu din istorie la care au participat atât de multe naționale, Portugalia și Franța au reușit să-și facă loc până în ultimul act.

Datele preliminare îi conferă echipei lui Deschamps prima șansă la câștigarea trofeului. Franța joacă pe teren propriu și va avea publicul de partea ei în finală și a câștigat ultimele 10 confruntări directe cu Portugalia, o statistică ce datează din 1975. De asemenea, Franța a câștigat Campionatul European din 1984 și Campionatul Mondial din 1998, ambele competiții desfâșurându-se în Hexagon.

De partea cealaltă, Portugalia se bazează pe starul Cristiano Ronaldo (31 de ani) aflat probabil la ultima sa șansă de a câștiga Campionatul European și pe dorința de afirmare a puștiului Renato Sanches, jucătorul care ar putea prelua conducerea naționalei de la fotbalistul Realului în următorii ani. De asemenea, sunt șanse importante ca Pepe să revină în primul „unsprezece” al lusitanilor după ce a lipsit la semifinala cu Țara Galilor.

Franța a câștigat de două ori Campionatul European, în 1984 și 2000, în timp ce Portugalia s-a aflat o singură dată în finală, în 2004, atunci când au și organizat competiția. Portughezii au pierdut atunci în fața Greciei.

Cum au ajuns până aici

Portugalia a făcut parte din Grupa F și s-a calificat cu emoții, de pe locul 3. Lusitanii au remizat în fiecare meci al fazei grupelor, 1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria și 3-3 cu Ungaria. În optimi, au avut nevoie de prelungiri pentru a trece la limită de Croația, în sferturi au eliminat Polonia după executarea loviturilor de la 11 metri, iar în semifinale au învins cu 2-0 Țara Galilor.

De partea cealaltă, Franța a deschis turneul în meciul cu România, partidă câștigată pe finala cu 2-1 grație execuției de geniu a lui Payet. A urmat un meci cu Albania decis tot pe final, scor 2-0, și o remiză albă cu Elveția. În optimi, francezii au învins Irlanda cu 2-1, în sferturi au trecut de surpriza Islanda, scor 5-2, iar semifinalele le-au oferit primul adversar cu adevărat puternic: Franța a învins Germania, scor 2-0.

Echipe probabile:

  • Portugalia: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – William Carvalho, Adrien, João Mário, Renato Sanches – Nani, Ronaldo
  • Franța: Lloris – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – Pogba, Matuidi – Sissoko, Griezmann, Payet – Giroud
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele