LIVE BLOG | Sfert NEBUN la Bordeaux! Germania – Italia 1-1, 6-5 după penalty-uri. Neuer apără șutul lui Darmian, Hector transformă și nemții sunt în semifinale!

LIVE BLOG | Sfert NEBUN la Bordeaux! Germania - Italia 1-1, 6-5 după penalty-uri. Neuer apără șutul lui Darmian, Hector transformă și nemții sunt în semifinale!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Germania s-a calificat în semfinalele Euro 2016, după un meci dramatic cu Italia, decis la loviturile de departajare. După 1-1 în timpul regulamentar, cele două echipe s-au îndreptat spre loteria penalty-urilor, unde a fost nevoie de 18 execuții pentru desemnarea câștigătoarei. O serie interminabilă, în care dramatismul a atins cote maxime.

După prima serie de câte cinci lovituri scorul a fost egal 2-2, cu câte trei ratări de fiecare parte. În cele din urmă, Manuel Neuer a parat execuția lui Darmian, iar Hector a transformat lovitura de la 11 metri, deși Buffon a atins balonul, iar Germania se pregătește de semifinala cu învingătoarea dintre Franța și Islanda.

Germania – Italia 1-1, 6-5 după penalty-uri (Ozil 65 / Bonucci pen. 78)

  • Germania: Neuer – Boateng, Hummels, Höwedes – Kimmich, Kroos, Khedira (Schweinsteiger 16), Hector – Ozil, M. Gomez (Draxler 72), T. Müller
  • Italia: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini (Zaza 120+1) – Florenzi (Darmian 87), Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio – Pellè, Éder (Insigne 108)

1-2 Insigne trage în stânga lui Neuer și înscrie. Bate Kroos.


2-2: Buffon ghicește colțul, dar Kroos trage în plasa laterală și egalează. Urmează Zaza, jucătorul introdus în minutul 120.


2-2: Incredibil! Zaza trage peste poartă!


2-2:: Muller bate execrabil, Buffon ghicește colțul și respinge.


2-3: Barzagli înscrie cu un șut pe centrul porții.


2-3: BARĂ‚ OZIL! De necrezut, dar starul Germaniei ratează al doilea penalty la acest EURO. Urmează Grazziano Pelle.


2-3:  Pelle trage pe lângă poartă. Neuer nu a apărat încă niciun penalty


3-3: : Vine Draxler, care execută hotărât și scorul e din nou egal.


3-3:  Bonucci bate în dreapta lui Neuer, portarul lui Bayern apără și Schweinsteiger e față în față cu istoria!


3-4:  Giaccherini execută calm, îl învinge pe Neuer cu un șut pe centru și Squadra Azzurra e în avantaj. Presiunea e pe Hummels!


4-4:  Buffon ghicește colțul, dar Hummels bate mult prea bine și restabilește egalitatea. Vine Parolo.


4-5: Parolo trage violent, tot pe centru, și înscrie. Urmează tânărul Kimmich. Ce presiune!


5-5: : Kimmich bate exemplar, în plasa laterală, și suntem din nou la egalitate.


5-6: De Sciglio bate în bară, dar are noroc și mingea intră în poartă.


6-6: Vine Boateng, care bate fără greșeală, în plasa laterală. Buffon a ghicit colțul la ultimele trei penalty-uri dar nu a putut face nimic.


6-6: Darmian bate slab, Neuer apără și Germania are șansa unei victorii istorice. Bate Hector!


7-6: GOOOOOOOOOOL! Hector bate în stânga, Buffon ghicește din nou colțul, dar mingea trece pe sub goalkeeper-ul italian și intră în poartă! Germania e în semifinale!


00:36 E momentul adevărului și cei doi oameni din imagine sunt în centrul atenției. Penalty-urile se vor executa la poarta „păzită” de fanii italieni.


00:32 Credem că Zaza va executa un penalty, pentru că Antonio Conte l-a introdus pe teren în minutul 120, în locul lui Chiellini, care, probabil, nu făcea parte din planurile sale. Kassai fluieră pentru ultima dată în această seară, trecem la lovituri de la 11 metri. Cine credeți că va străluci, Neuer sau Buffon?


00:27 Insigne iese și el în evidență cu un dribling superb pe lângă Howedes, dar șutul mijlocașului de la Napoli e reținut de Neuer, care apoi oferă momentul serii atunci când degajează direct în picioarele arbitrului Viktor Kassai. Ungurul e gentleman și-l salvează pe neamț dictând un fault în atac inexistent la Pelle. Mai sunt trei minute.


00:24 Opt minute până la penalty-uri și acum chiar că nimeni nu vrea să mai riște ceva. În pauza dintre reprizele de prelungiri germanii au dat o fugă la McDonalds și au venit cu ceva bunătăți.


00:18 Barzagli respinge greșit o centrare, Draxler se află în poziție bună, reia pe spate, dar trimite peste poarta lui Buffon. Brazilianul Eder iese de pe teren după 108 minute. Intră Lorenzo Insigne.


00:16 Am intrat în ultimele 15 minute ale meciului. Ultima dată când Germania ajungea în prelungiri la EURO se întâmpla în 1996, la finala Campionatului European găzduit de Anglia, când golul de aur al lui Bierhoff le aducea nemților trofeul după o finală superbă cu Cehia.


00:12 Giaccherini cade cu mâna pe minge după ce simulează, vede cartonașul galben, dar nu e în pericol să rateze semifinala. Minutul 104, nimic nou la Bordeaux. Cel mai probabil vom afla în urma penalty-urilor a treia semifinalistă de la EURO.


00:07 Ajungem la jumătatea primei reprize de prelungiri și nimeni nu riscă să cedeze nici măcar un centimetru. Dacă vreți să vedeți cum a râs internetul de Boateng 🙂


00:00 Boateng strânge din dinți și joacă în continuare, deși nu pare la 100% din capacitate. Pelle ia galben în minutul 91 și devine al doilea italian, după De Sciglio, care va rata o eventuală semifinală. Nu facem acest lucru foarte des, pentru că nu avem motive, dar e timpul să le dăm dreptate comentatorilor ProTV Intrat de 20 de minute pe teren, Draxler nu-și găsește locul.


23:54 INTRĂ‚M ÎN PRELUNGIRI! Kassai fluieră finalul celor 90 de minute, iar cel mai așteptat sfert de finală de la EURO se va decide în prelungiri sau la penalty-uri. Low mai are o schimbare la dispozție, Conte mai poate conta pe două. E un detaliu care poate cântări enorm.


23:49 Stadionul din Bordeaux a înghețat în minutul 89, când De Sciglio a șutat bine din marginea careului de 16 metri, iar mingea a lovit plasa laterală a porții lui Neuer. Galben pentru Hummels, care ajunge în situația în care va rata semifinala în cazul în care echipa sa ajunge acolo.


23:46 Prima schimbare a lui Conte vine în minutul 87, cu Matteo Darmian în locul lui Florenzi. E o modificare post pe post, dar cu iz defensiv.


23:41 Italia are o ocazie rarisimă, când Eder deschide jocul cu o pasă bună la Pelle, dar vârful lui Southampton nu-l vede pe Giaccherini singur cu portarul, șutează de la marginea careului, dar e blocat.


23:39 GOOOOOL ITALIA! Florenzi centrează din stânga, Chiellini prelungește cu capul, iar Boateng sare neinspirat la cap cu mâinile pe lângă corp. Penalty clar, execută Bonucci, în dreapta lui Neuer. Neamțul ghicește colțul, dar șutul e prea bine plasat și Squadra Azzurra egalează în minutul 78! 


23:32 Germania s-a transformat din nou în tăvălugul de la Cupa Mondială din 2014 și Italia abia mai respiră. E minutul 72, iar Gomez iese de pe teren, accidentat, locul său fiind luat de Draxler, omul meciului din optimea cu Slovacia.


23:28 Italia e groggy! Ozil găsește o pasă minunată pentru Gomez, Florenzi iese târziu la ofsaid și vârful de la Besiktas scapă singur cu Buffon. Preia larg, iese puțin din cadrul porții, dar găsește un călcâi de efect, din apropiere. Buffon se întinde, are un reflex uluitor și ține Squadra Azzurra în viață.


23:25 GOOOOOL GERMANIA! Neuer degajează lung, Gomez preia de la limita ofsaidului și pasează pentru Hector, fundașul de la Koln centrează, Bonucci deviază mingea, Ozil vine lansat și înscrie din apropiere cu un șut care nu-i dă nicio șansă lui Buffon. 1-0 Germania, minutul 65, și vom avea alt meci. E prima dată la acest EURO când Italia e condusă.


23:22 Italia reechilibrează jocul și e din ce în ce mai prezentă în preajma careului lui Neuer, dar fără să pună mai probleme. Germania are posesie 60%, dar am intrat deja în minutul 65 și elevii lui Low nu găsesc formula prin care să treacă de defensiva aglomerată a lui Conte. E nevoie de Draxler, asta e clar.


23:14 Nemții au o nouă mare ocazie. De dragul vremurilor bune Schweinsteiger îl lansează excelent pe Gomez, Mario lasă mingea la Muller, care-l evită pe Chiellini și șutează cu stângul la colțul lung. Buffon e bătut, dar Florenzi are o intervenție incredibilă, cu călcâiul din retragere și săritură și respinge. Sturaro ia cartonaș galben, dar mijlocașul nu e printre cei 11 italieni aflați în pericol să rateze semifinala.


23:12 Startul reprizei a doua nu aduce nimic nou și senzația e că meciul va fi decis de o greșeală personală, pentru că cele două defensive sunt foarte compacte, iar trecerea timpului îi va face pe cei doi antrenori să fie și mai prudenți. Cam asta e părerea fanilor despre acest sfert de finală.


23:05 Cei 22 de eroi s-au întors de la vestiare, Kassai a fluierat din nou și a dat startul reprizei a doua.


22:49 Viktor Kassai fluieră pentru ultima dată și cele două echipe merg la cabine după 45 de minute urâte, salvate de cele două ocazii din final.


22:45 Prima și cea mai mare ocazie a meciului! Hummels se ia la trântă cu doi fundași în flancul stâng, Ozil a șutat greșit, Kimmich a recentrat, iar mingea a ajuns la Muller, aflat în poziție perfectă. Vârful lui Bayern a finalizat prost, Buffon a reținut, iar Squadra Azzurra a răspuns în câteva secunde. Schema clasică: minge lungă a lui Bonucci pentru Giaccherinim păcălirea ofsaidului, centrare în careu, dar Boateng e atent și respinge. Mingea ajunge la Sturaro, care șutează violent, dar același Boateng întinde un picior și deviază în corner. Cele mai intense minute ale primei reprize.


22:40 Ca să ne dăm seama ce înseamnă Italia în 2016. Germania nu a avut niciun șut pe poarta lui Buffon în primele 38 de minute. La fel de adevărat e că italienii au avut doar o execuție slabă a lui Florenzi, care nu i-a pus probleme lui Neuer.


22:37 Momentul în care Giaccherini nu a fost chiar cel mai fericit om din lume. A simțit pe spate mâna lui Low 🙂


22:34 Situație importantă irosită de Italia. Kimmich dă pe lângă minge, De Sciglio scapă complet singur în banda dreaptă, dar întârzie momentul centrării și Boateng reușește să-i ia fața lui Giaccherini și să respingă. Dacă ar fi pasat mai repede De Sciglio, Giaccherini ar fi rămas complet singur în careu. Au trecut 32 de minute și Italia începe să aibă mingea mai mult timp.


22:28 E sfert de EURO, așa că nimeni nu riscă nimic. Italia e ca o conservă greu de deschis și Conte nu riscă absolut nimic, motive pentru care ocaziile întârzie să apară. Eder merge la margine cu nasul spart după ce primește o lovitură de la Boateng, dar se întoarce pe teren și-și reia locul în ofensivă, alături de Pelle.


22:19 Schweini e unul dintre liderii naționalei Germaniei, chiar dacă nu are obiceiul să joace titular. Intră pe teren și primește instant banderola de căpitan de la Neuer. Astăzi joacă al 37-lea meci la turneele finale în tricoul Manschaftului și egalează recordul lui Klose.


22:17 Nu e ca și cum ne așteptam la foarte mult spectacol. Italia e din nou defensivă, dar iese cu stil în atac. Germania are posesia și Low primește o veste extrem de proastă. Khedira s-a accidentat și a ieșit de pe teren. A intrat Schweinsteiger încă din minutul 15.


22:07 Germania începe mai agresiv, dar Italiei nu-i ia mult să-și revină și să scoată două cornere. Coregrafia fanilor germani le aduce aminte jucătorilor de cele trei Campionate Europene câștigate (1972, 1980 și 1996).


22:01 A început meciul de la Bordeaux. Sunt cam 35.000 de nemți în tribune și mult mai puțini italieni.


21:52 Gigi Buffon n-a primit niciun gol la acest EURO, iar meciul din această seară va decide, cel mai probabil, portarul turneului. Veteranul de 38 de ani concurează cu Manuel Neuer, celălalt goalkeeper cu „cazier” curat în Franța, iar meciul cu Germania îl face fotbalistul italian cu cele mai multe meciuri jucate la EURO, 17.


21:45 Gest superb al italienilor. Elevii lui Antonio Conte vor purta banderole negre în memoria victimelor atentatului terorist din Bangladesh, printre care s-au numărat și nouă italieni.


21:20 O explicație pentru modulul tactic inedit ales de Low e că Germania a învins Italia chiar în acest an, scor 4-1, într-un meci amical în care nemții au jucat tot 3-4-3. Doar în amicale bate Germania, ar zice unii, iar statistica de mai jos spune foarte multe. Nemții n-au bătut niciodată Squadra Azzurra într-un meci la turneele majore.


21:05 Avem și echipa Italiei. Fără surprize, pentru că De Rossi, accidentat, era așteptat să ia loc pe banca de rezerve. Sturaro își face loc în primul 11.


20:53 Surprize în echipa de start a Germaniei. Low trece de la 4-2-3-1 la 3-4-3, iar Draxler sare din schemă. Așa va arăta Manschaftul în această seară. Așteptăm și echipa lui Conte.


20:05 Presa din Germania a cam exagerat, în încercarea de a-i capacita la maximum pe fotbaliștii lui Joachim Low. Cotidianul Berliner Zeuting a pus, pe prima pagină a ediției de sâmbătă, poze cu mamele jucătorilor italieni, alături de mesajul „Băieți, nici mamele voastre nu vă pot ajuta in seara asta”.


Germania și Italia se întâlnesc de la 22:00, la Bordeaux, în cel mai așteptat meci de la Euro 2016 până în acest punct al competiției. Văzută drept mare favorită alături de Frața, înainte de startul competiției, Germania are în față Italia, una din surprizele plăcute ale Campionatului European. Organizată excelent de Antonio Conte Squadra Azzurra a impresionat în special în meciurile cu Belgia (din faza grupelor) și Spania (din optimi), în care pornea ca outsideră.

Germania – Italia, drumul spre sferturile Euro 2016

Germania:

  • a câștigat Grupa C cu 7 puncte(2-0 cu Ucraina, 0-0 cu Polonia, 1-0 cu Irlanda de Nord)
  • optimi: 3-0 cu Slovacia

Italia:

  • a câștigat Grupa E cu 6 puncte(2-0 cu Belgia, 1-0 cu Suedia, 0-1 cu Irlanda)
  • optimi: 2-0 cu Spania

Meciul cu Germania va reprezenta însă fără îndoială cel mai greu test pentru Italia până în acest punct al competiției. Nu numai din cauza „armelor” avute la dispoziție de Joachim Low în ofensivă, dar și din cea a problemelor de lot cu care se confruntă. Cu Daniele De Rossi incert și înlocuitorul acestuia, Thiago Motta, suspendat, Conte va fi nevoit să impovizeze în centrul liniei mediene. Foarte probabil va fi folosit pe acel post Stefano Sturaro, care a mai prins ca titular doar partida cu Irlanda, când Conte a folosit rezervele, Italia fiind deja calificată.

Și Low are mici probleme înainte de meci, fundașul stânga Jonas Hector fiind incert.

Euro 2016: Germania – Italia, echipele probabile

  • Germania: Neuer – Kimmich, Boateng, Hummels, Höwedes – Kroos, Khedira – Müller, Özil, Draxler – Gomez
  • Italia: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi, Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio – Pellè, Éder

Germania – Italia, datele statistice

Meciul dintre Germania și Italia se va disputa sâmbătă, de la 22:00, la Bordeaux și va fi a 34-a confruntare între cele două reprezentative. În total, Italia a obținut 15 victorii, Germania 8, însă toate în partide amicale, în timp ce alte 10 meciuri s-au încheiat la egalitate. Dintre cele 33 de meciuri, doar 8 au fost oficiale: 4 victorii ale Italiei și 3 egaluri.

  • Italia n-a pierdut niciodată în fața Germaniei (Germaniei de Vest) într-un meci oficial și a câștigat trei semifinale în fața nemților, inclusiv cea de la Euro 2012 (2-1)
  • Germania a câștigat toate cele cinci meciuri jucate de-a lungul istoriei în sferturile Campionatelor Europene, în timp ce Italia a câștigat două și a pierdut două partide jucate în această fază a competiției

Joachim Low, selecționer Germania: „În această săptămână am analizat echipa Italiei și am urmărit jocurile lor. Ei nu au calitate doar pe fază defensivă, de asemenea, găsesc soluții bune și în atac. Bineînțeles că știu cum să se apere, dar ne-am pregătit pentru asta și am analizat mai multe aspecte, deci cred că suntem pregătiți. Jucătorii sunt foarte concentrați, dar tensiunea există mereu în aceste meciuri eliminatorii. Echipa a lucrat foarte bine, cu multă concetrare, dar au fost și momente de relaxare. Mereu trebuie păstrat acest echilibru.

Diferența o vor face micile detalii. Avem propriile idei despre cum vom juca în atac și în apărare, aproape că totul este pus la punct. Sumtem conștienți de forța noatră. Am auzit despre accidentarea lui De Rossi, nu știu dacă va evolua în meciul de sâmbătă. Italia este o echipă foarte mobilă în linia de mijloc și are soluții pentru a înlocui pe oricine. Îl consider pe De Rossi un jucător foarte important pentru ei, dar, în final, italienii sunt oricum puternici”

Antonio Conte, selecționer Italia: „Vom întâlni o echipă foarte puternică din toate punctele de vedere. Germania este o echipă mai bună decât Spania, este campioana mondială en-titre, și va fi un meci diferit. Cred că Germania este cea mai completă echipă din lume, în acest moment. Are o mulțime de jucători valoroși.

Acum venim după o victorie mare cu Spania. Totuși, dacă vom învinge, o vom face cu mare greutate”

 


 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…