Se poate ajunge până acolo? "Clauza de reziliere a lui Messi este de 300 de milioane de euro şi într-o lună ar putea fi vândut!" Transferul lui Neymar a 'distrus' orice barieră

12 aug 2017 9515 afişări Comentează şi tu Campionate Externe
Se poate ajunge până acolo? "Clauza de reziliere a lui Messi este de 300 de milioane de euro şi într-o lună ar putea fi vândut!" Transferul lui Neymar a 'distrus' orice barieră

Transferul lui Neymar de la Barcelona la PSG pentru 222 de milioane de euro pare să fi dat semnalul că nu mai există nicio limită în fotbalul modern. Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, a declarat ironic că într-o lună şi Messi ar putea părăsi gruparea catalană ţinând cont că are o clauză de reziliere de 300 de milioane de euro, clauză ce nu este cu mult mai mare decât cea a lui Neymar.

"Până acum, toată lumea credea că aşa ceva e practic imposibil. Există acea listă care conţine clauzele de reziliere a jucătorilor de la Barcelona, iar a lui Leo Messi este de 300 de milioane de euro. Într-o lună Messi ar putea fi vândut pe această sumă. Până acum părea o sumă fabuloasă şi pusă la întâmplare în contract tocmai pentru că era atât de mare. Cine ar plăti o asemenea sumă? Acum pur şi simplu s-a întâmplat", a declarat Klopp.

Declaraţia tehnicianului german vine în contextul în care toate ziarele de sport din Europa analizează o eventuală trecere a lui Coutinho de la Liverpool la Barcelona.

Klopp a avut şi o propunere: cluburile puternice ale Europei să stabilească o sumă de transfer peste care nu se poate trece pentru ca situaţii precum cea a plecării lui Neymar de la Barcelona.

"Cel mai simplu ar fi să se facă o regulă. 'Aici trebuie să ne oprim' şi cluburile mari să stabilească această limită. Fie că e vorba de 150 de milioane de euro sau 550 de milioane de euro. După aceea nimeni nu s-ar mai putea plânge. Ţinând cont ce s-a întâmplat, trebuie discutat despre asta", a mai precizat Klopp.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.