Primul test, primul punct mare câștigat de Gâlcă. Espanyol – Barcelona 0-0. Fanii, încântați de antrenorul român: „Este cumva Mourinho pe bancă?”

Primul test, primul punct mare câștigat de Gâlcă. Espanyol - Barcelona 0-0. Fanii, încântați de antrenorul român:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Espanyol a încheiat la egalitate, scor 0 – 0, prima dintre cele trei întâlniri împotriva Barcelonei. Un punct mare, într-un meci încrâncenat, în care Barcelona a nimerit de două ori bara, prin Messi și Suarez. De cealaltă parte, Espanyol a avut trei ocazii de gol, dar nu a reușit să profite de niciuna dintre ele.

Echipele de start:

  • ESPANYOL: Pau – J. Lopez, Gonzalez, Roco, Alvarez – Joan Jordan (Abraham ’79), Diop – Perez, Asensio, Burgui (Moreno ’60- Caicedo
  • FC BARCELONA: Bravo – Alves, Pique, Mascherano, Alba – Rakitic (Roberto ’70), Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar

UPDATE 18:45 FINAL DE MECI Gâlcă reușește să le facă față jucătorilor Barcelonei și, după un meci în care posesia a aparținut jucătorilor lui Luis Enrique, tactica sa a funcționat perfect: un punct mare înaintea altor două întâlniri cu „extratereștrii”, din Cupa Spaniei. Miercuri este programată o nouă întâlnire între Espanyol și Barcelona. Până atunci, bucuria probabil că este mare pentru Gâlcă și pentru cei din conducerea lui Espanyol. O remiză interesantă, dar care a dezvăluit și punctele slabe ale echipei lui Gâlcă, care în continuare nu reușește să se descurce în fața porții adverse. 


UPDATE 18:30 Vă era dor de prima repriză dintre Espanyol și Barcelona? Nimănui nu îi era, dar după un început bun de repriză secundă, ambele echipe au început să practice același stil: posesie, când și când un șut de la distanță și un adaos de crampe musculare, la trecerea timpului. Meciul se îndreaptă către un 0 – 0, ține doar de sclipirea unui jucător. Iar Espanyol nu reușește decât să se încurce în careu, astfel că e greu de crezut ca unul dintre fotbaliștii lui Gâlcă va reuși deschiderea scorului.
Poate Messi sa spargă gheața în 2016 pentru Barcelona?


UPDATE 18:25 Speranța pentru Gâlcă vine de la el, de la Chen Yansheng! El va decide bugetul pentru transferuri, unul care va trebui sa fie destul de mare, date fiind problemele de lot cu care se confruntă antrenorul român. Rămâne de văzut dacă Chen Yansheng va fi mulțumit de prestația jucătorilor lui Espanyol. Până acum, ne gândim că nu e deloc rău să fie minutul 71, iar scorul să fie 0 – 0. Pentru Espanyol, desigur. Fotbaliștii Barcelonei încep să fie din ce în ce mai nervoși că nu marchează.


UPDATE 18:10 ÎNCĂ‚ O BARĂ‚ PENTRU BARCELONA Suarez controlează o minge greu de controlat și nu doar că o face foarte bine, înconjurat de 4 adversari, dar șutează la poarta lui Pau și mai adaugă încă o bară la statistica partidei pentru Barcelona, dupa cea a lui Messi (foto jos). Controlul este acum al elevilor lui Luis Enrique, se joacă pe contre, dar echipa lui Gâlcă are în continuare probleme mari la finalizare.
Gâlcă face și prima schimbare: Moreno intră pe teren, în minutul 60, în locul lui Burgui. Antrenorul român insistă pe ofensivă, nu se retrage, chiar dacă echipa sa nu pare că se descurcă din punct de vedere ofensiv în fața Barcelonei.


UPDATE 18:06 Espanyol nu lasă capul jos, astfel că aleargă mult, iar șutul lui Perez, la colțul lung, nu prinde spațiul porții lui Bravo. Oricum, repriza a doua e ceva mai dinamică, cu ocazii de gol. Rămâne de văzut dacă vor fi și goluri.


UPDATE 18:01 OCAZIE DE GOL Barcelona nu se mulțumește doar cu un egal, iar Suarez ratează încă din primul minut deschiderea scorului. Driblează frumos în careu, dar fundașii lui Gâlcă reușesc să respingă cu greu atacul lor. Se anunță, așadar, o repriză infernală pentru Espanyol, asta dacă punem și faptul că în minutul 47 Barcelona marchează, dar golul este anulat din cauza unei poziții de ofside în care se afla același Suarez.


UPDATE 18:00 FLUIER DE START REPRIZA A DOUA A început partea a doua a întâlnirii dintre Espanyol și Barcelona, primul meci din 2016 din Primera Division și primul test cu adevărat important pentru Gâlcă. Prima repriză a fost una surprinzătoare, cu puține ocazii de gol ale Barcelonei, o bară a lui Messi și o posesie aproape egală. Tactica dezvăluită de Gâlcă în cadrul conferinței de presă de dinaintea partidei a funcționat, tripleta MSN fiind ineficientă față de alte partide. 
Acum, urmează alte 45 de minute, în care se poate întâmpla orice. Nicio modificare făcută la pauză de cei doi antrenori.


UPDATE 17:45 PAUZA Centralul partidei fluieră pauza. Espanyol – Barcelona este 0 – 0, un scor surprinzător, dat fiind faptul că echipa antrenată de Luis Enrique era favorită clară la o primă victorie în 2016. Tactica lui Gâlcă a dat roade până acum, rămâne de văzut dacă și în cea de-a doua repriză vor reușii jucătorii lui să țină ritmul.


UPDATE 17:35 În minutul 35, Messi a bătut o lovitură liberă la care Pau a fost simplu spectator. Bara l-a salvat pe portarul de 21 de ani al lui Espanyol. De menționat faptul că același portar a sărit în partea opusă șutului lui Messi. Până în momentul de față tripleta MSN a fost anihilată bine de Espanyol. 


UPDATE 17:25 OCAZIE DE GOL ESPANYOL Costel Gâlcă nu a glumit atunci când a spus că jucătorii lui sunt motivați pentru această partidă! După câteva împunsături în careu și cartonașe galbene, în minutul 25, portarul Barcelonei a fost la un pas să le ofere un cadou frumos jucătorilor lui Gâlcă, dar eroarea lui a fost corectată de Busquets. Scorul rămâne în continuare 0 – 0. Totuși, Espanyol începe din nou să câștige teren și să aibă inițiativă.

Și, după o primă repriză excelentă a lui Espanyol oână acum, fanii au început deja să se întrebe: „Antrenorul lui Espanyol este Gâlcă sau Mourinho?”


UPDATE 17:20 Echipa antrenată de Costel Gâlcă este lăudată pe rețelele de socializare, asta deși pare că și-a pierdut din avântul de care dăduse dovadă la începutul partidei. Este minutul 20, scorul este în continuare 0 – 0, dar Barcelona presează și își creează din ce în ce mai multe ocazii de gol. De menționat faptul ca Pau, portarul lui Espanyol, are doar 21 de ani. Iar Neymar, Suarez și Messi încearcă să marcheze primul gol în 2016, astfel că nu se știe cât va mai rezista Espanyol.


UPDATE 17:08 Espanyol a început curajos meciul contra Barcelonei. Dar, după 5 minute de posesie clara, elevii lui Luiz Enrique au preluat controlul asupra partidei, iar Alba a fost aproape să deschidă scorul în minutul 9, dar nu a nimerit cadrul porții din opt metri.


UPDATE 17:00 Jose Luiz Gonzalez a fluierat startul partidei dintre Espanyol și Barcelona. Luis Enrique l-a lăudat pe antrenorul român la ultima conferință de presă: „A făcut o treaba foartă bună la Steaua și a câștigat o mulțime de eforturi. Îl știu, îi apreciez munca și Espanyol joacă cu mult mai bine cu el pe bancă”, a declarat acesta. 
Espanyol a avut lovitura de start.


UPDATE: Costel Gâlcă va da primul său test important pe banca lui Espanyol în această seară, cu începere de la ora 17:00. Echipa pregătită de tehnicianul român joacă împotriva Barcelonei, în campionat, acesta fiind primul meci dintr-o serie de trei confruntări cu „extratereștrii”. Espanyol și Barcelona se vor întâlni și în Cupa Spaniei, în dublă manșă.

Ca jucători, Gâlcă și Luis Enrique s-au întâlnit de opt ori până acum. De fiecare dată a avut câștig de cauză actualul antrenor al Barcelonei.

Echipele probabile


Costel Gâlcă se pregătește de cel mai tare meci din scurta sa carieră de antrenor. Espanyol va juca sâmbătă, de la 17:00, împotriva Barcelonei, pe teren propriu. Gâlcă se declară încrezător, însă va avea în față un adversar care n-a mai pierdut pe terenul lui Espanyol din 2007.

Trei meciui a condus până acum Gâlcă de pe banca lui Espanyol. A reușit să le câștige pe primele două, cu Levante (în Cupă) și cu Las Palma și a pierdut la Sevilla. După eșecul cu 0-2 cu Sevilla, fostul antrenor al Stelei a declarat că nu va schimba nimic pentru meciul cu Barcelona. O declarație încrezătoare, care arată că jocul echipei sale se apropie de ce-și dorește. De atfel, cu Gâlcă antrenor, Espanyol pasează mai mult și are posesia.

Dar sâmbătă va juca împotriva unui adversar de alt calibru. O echipă care în 2015 a fost de neoprit și a câștigat toate cele șase trofee pentru care a jucat. Costel Gâlcă este însă încrezător și a arătat optimism și curaj la conferința de presă. Spune că nu se va închide și va încerca să aibă posesia.

„Dacă doar te aperi cu Barcelona, ai numai de pierdut. Nu-mi este teamă că nu vom face un meci bun. Nu asta mă preocupă, pentru că am încredere în jucătorii mei. Sunt conectați la miza meciului. Barcelona, fără îndoială, este o echipă bună, dar vom lupta pentru a-i învinge”, a declarat Gâlcă, potrivit El Munde Deportivo.

„Pentru noi, meciul este un derby și este unul foarte important, iar eu sunt nerăbdător să înceapă mai repede meciul. Jucăm împotriva celei mai bune echipe a anului 2015, iar eu sper să o punem în dificultate. Trebuie să ținem de minge. Barcelona are jucător foarte buni, dar avem câteva metode prin care să-i punem în dificultate: alergând mult și fiind agresivi. Iar atunci când suntem în posesia mingii, trebuie să ne mișcăm bine între linii. Este un avantaj pentru noi că jucăm în fața propriilor suporteri și trebuie să afișăm un fotbal bun, ca să-i mulțumim pe fani.

Pentru ca echipa să crească, trebuie să încercăm să jucăm așa cum știm noi să o facem. O să încercăm să ajungem cât mai des la poartă și să ne creem ocazii. Numai așa putem avea șansa de a câștiga”, a continuat Costel Gâlcă.

Fostul antrenor al Stelei a ținut să-i mângăie un pic și orgoliul antrenorului advers: „Luis Enrique are foarte multe merite pentru ceea ce a ajuns Barcelona, pentru că este dificil an de an să-ți ții jucătorii motivați și să câștige trofee.”

Messi a debutat pentru Barcelona într-un meci cu Espanyol

Cu siguranță, cea mai mare provocare pentru jucătorii lui Costel Gâlcă este să-i neutralizeze pe cele trei staruri din atacul Barcelonei: Neymar – Suarez – Messi. Gâlcă spune că nu este imposibil: „Vom încerca să-i anihilăm cu un travaliu suplimentar atât ofensiv, cât și defensiv. Ai numai de pierdut dacă doar te aperi cu Barcelona”.

Interesant este că Messi a debutat pentru Barcelona chiar într-un meci cu Espanyol, pe 16 octombrie 2004, la vârsta de 17 ani și 114 zile. De atunci, Messi a disputat pentru Barcelona 500 de meciuri și a marcat 425 de goluri. Espanyol a devenit în timp una dintre victimele sale favorite. A marcat în total 13 goluri în poarta lui Espanyol și a devenit golgheterul din derby-ul catalan. Din ultimele 12 goluri înscrie de Barcelona în meciurile cu Espanyol, șase au fost înscrise de Messi.

Statistica îi dă bătăi de cap lui Gâlcă

Conforma firmei de statistică Opta, pe propriul teren Espanyol nu a mai câștigat cu rivala Barcelona din ianuarie 2007, când reușea să se impună cu 3-1. De atunci, în campionat s-au disputat 12 meciuri între cele două echipe, iar Barcelona a câștigat de 10 ori. Două partide s-au terminat la egalitate. În plus, Espanyol a înscris o singura dată în ultimele șapte meciuri disputate în Primera contra Barcelonei, Sergio Garcia, în 2014.

De altfel, în lotul lui Espanyol nu există nici măcar un jucător care să fi înscris contra Barcelonei, în tricoul alb-albastru. Felipe Caicedo și Montanes au făcut-o, dar jucau pentru Levante (în 2011), respectiv Real Zaragoza (în 2012). Și încă una: Espanyol este echipa pe care Barcelona a învins-o de cele mai multe ori în istorie, de 93 de ori. Și un pont pentru pariori: Espanyol a avut de fiecare dată om eliminat în ultimele trei derby-uri disputate contra Barcelonei pe Power8 Stadium.

Enrique vrea ca cea mai bună echipă să fie și mai bună

Barcelona a câștigat anul trecut tot ce se putea câștiga. Șase trofee în total. Însă Luis Enrique spune că Barcelona poate să fie și mai bună de atât. În conferința de presă de dinaintea derby-ului, antrenorul Barcelonei a subliniat faptul că se așteaptă la și mai mult din partea jucătorilor săi: „Nu trăiesc din amintiri, iar 2015 este trecutul. Acum sunt interesat de 2016 și să fim din nou cei mai buni. Asta fac profesioniștii. Toți pot fi și mai buni: jucătorii, antrenorii și toți oamenii care fac parte din organigrama acestui club. Există în momentul de față o diferență foarte mică între marile cluburi ale Europei și trebuie să continuăm să muncim la fel de mult”

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen