US OPEN, tablourile | Șocul turneului: Halep – Șarapova, în primul tur! Jumătate foarte aglomerată pentru Simona. Begu și Cîrstea deschid cu sportive din calificări. Copil, botez de foc cu Tsonga. Când s-ar putea juca primul Nadal – Federer la New York

US OPEN, tablourile | Șocul turneului: Halep - Șarapova, în primul tur! Jumătate foarte aglomerată pentru Simona. Begu și Cîrstea deschid cu sportive din calificări. Copil, botez de foc cu Tsonga. Când s-ar putea juca primul Nadal - Federer la New York
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Tragere la sorți dificilă pentru Simona Halep: jumătatea a doua a tabloului feminin este una extrem de aglomerată, cu Muguruza (campioana de la Wimbledon), Venus Willliams – cea mai titrată sportivă de pe tablou, dar și un prim examen de foc pentru favorita doi – duel cu Șarapova în primul tur.
  • Marius Copil (88 ATP) este singurul reprezentant al României pe cel mai deschis tablou al băieților într-un Grand Slam din ultimii 10 ani: debutează împotriva favoritului 8, Jo Wilfred Tsonga.
  • Mihaela Buzărnescu (133 WTA) li se poate alătura Simonei Halep (2 WTA), Soranei Cîrstea (53 WTA), Irinei Begu (57 WTA), Monicăi Niculescu (58 WTA) și Anei Bogdan (127 WTA) – cu o victorie în fața Marianei Duque-Marino (Columbia), în calificări,

Simona Halep – Maria Șarapova este șocul primului tur la US Open 2017. Românca are cel mai greu start spre #1 dintre cele opt pretendente

Dintre cele opt sportive cu șanse de a ocupa prima poziție în clasamentul WTA la finalul acestei ediții a US Open-ului, meciul din primul tur al Simonei Halep este de departe cel mai dificil și cel care va atrage cel mai mult atenția. Românca are parte de un meci împotriva Mariei Șarapova. Dintr-un anumit punct de vedere, rusoaica poate fi mai vulnerabilă ca oricând – deoarece nu a încheiat decât un singur meci competitiv din luna mai până acum. Accidentările i-au pus piedici Mariei în încercarea de a reveni în top, după expirarea suspendării.

Simona se confruntă însă din prima cu un meci extrem de tensionat, cu presiune enormă – o situație în care nu s-a simțit deloc confortabil în acest an, având în vedere evoluțiile din partidele cu numărul unu pe masă. Românca a câștigat trei seturi în fața rusoaicei, de-a lungul carierei, dar niciodată un meci. Șarapova nu a mai evoluat de 15 luni într-un turneu de Mare Șlem și are propria presiune și propriile lucruri de demonstrat. Un lucru e cert – meciul va marca istoria acestei ediții a US Open-ului, indiferent de numele învingătoarei, scorul și calitatea propriu-zisă a jocului.

Adversarele directe pentru #1 au intrări mai line în turneu: Muguruza – jucătoarea momentului – va fi testată de americanca Varvara Lepchenko, Elina Svitolina deschide cu reprezentanta Cehiei – Katerina Siniakova, Pliskova – cu Magda Linette, iar fetele care vânează pașii greșiți ai celor patru mari favorite pot tura motoarele treptat. Kuznetsova – Vondrousova și  Konta – Krunic sunt duelurile cunoscute, în timp ce Venus Williams și Wozniacki așteaptă încheierea calificărilor pentru a-și afla prima adversară.

Jumătate teribilă mai departe pentru Simona Halep: semifinală cu Muguruza – campioana de la Wimbledon și „Queen V” – singura jucătoare cu două finale de Mare Șlem pe 2017

Primul cap de serie care ar putea ieși în calea Simonei, în turul trei, este Lauren Davis (32). Deși aici, la fel ca și în optimi, apele par liniștite pentru „Simo” și armata ei de fani, lucrurile de intensifică brusc: Johanna Konta este pe sfertul Simonei – o posibilă adversară în sferturi, în aceeași fază a tabloului în care se înregistra și meciul de la Wimbledon în care britanica s-a interpus decisiv între Simona și fotoliul de lider mondial. Iar sfertul al treilea de pe tablou, care dă adversara pentru semifinale – include numele: Muguruza, Wozniacki, Kvitova și Venus Williams

Pe jumătatea a doua de tablou se mai află o singură româncă: Irina Begu. Jucătoarea lui Artemon Apostu Efremov este plasată de fapt pe sfertul favoritei doi. Deși a ieșit de pe lista capilor de serie, Irina are parte de o tragere blandă: debutează împotriva unei sportive venite din calificări, iar mai apoi, în turul secund, poate juca împotriva Anastasiei Sevastova (cap de serie 16).

Iată și sfertul dominat de Garbine Muguruza: o optime între două câștigătoare de Wimbledon (Kvitova – Muguruza), un posibil tur 2 între Wozniacki și Makarova plus o optime între Venus și „Caro” – sunt duelurile tari care se conturează la orizont.

Trei românce pe jumătatea Pliskovei

Karolina Pliskova este cap de serie numărul unu și domină jumătatea superioară. În sferturi – ar putea juca împotriva Svetlanei Kuznetsova (cap de serie 8). Este jumătatea pe care au aterizat trei dintre cele cinci românce: Cîrstea și Begu debutează împotriva unor sportive venite din calificări, însă mai apoi provocările sunt mari. După Simona Halep, Monica Niculescu are cel mai greu meci de deschidere între românce.

Monica Niculescu a fost trimisă pe secțiunea optimii de finală a cehoaicei și debutează împotriva franțuzoaicei Kristina Mladenovic (cap de serie 14), sfertfinalistă la ediția 2015 a US Open-ului. Tot aici se află și Ana Bogdan, cea care deschide împotriva americancei beneficiare de wild-card, Taylor Townsend. Dacă își câștigă meciurile, româncele se vor întâlni în turul doi. Dacă Mladenovic face unul dintre turneele sale bune, atunci franțuzoaica poate reprezenta o provocare intensă pentru Pliskova – în optimi. Pentru sferturi, posibile adversare ale actualului lider mondial sunt Svetlana Kuznetsova și Aga Radwanska.

Sfertul de finală care completează jumătatea superioară, a Elinei Svitolina. O regăsim aici pe Sorana Cîrstea: după un prim meci la îndemână, împotriva unei jucătoare venite din calificări, Sorana ar putea juca în turul doi împotriva Jelenei Ostapenko, campioana de la Roland Garros și favorită 12 la US Open.

Revenind la favorita acestei secțiuni, turul doi proiectează un duel crâncen, Svitolina – Bouchard – cu condiția ca Eugenie să fie la fel de încrâncenată împotriva ucrainiencei precum a fost împotriva Șarapovei. Daria Gavrilova, cele două Madison ale tenisului american (Brengle și Keys) sau Elena Vesnina sunt jucătoare capabile de a produce deranj.

Tabloul masculin: Întrebarea cea mare și-a primit răspunsul: Nadal – Federer este programat pentru semifinale. Murray l-a tras pe tânărul Zverev.

Revenit în postura de cap de serie numărul unu la US Open pentru prima dată după 2010, Nadal va deschide parcursul la Flushing Meadows împotriva sârbului Dusan Lajovic. Turul trei i-ar putea aduce un prim adversar din lista capilor de serie împotriva căruia Rafa s-ar simți confortabil – Richard Gasquet (recent învins de Nadal la Cincinnati, 15-0 bilanțul meciurilor directe, 25 de seturi câștigate consecutiv de liderul mondial). Fognini ar putea reprezenta un adversar mai incomod pentru optimi, în contextul istoriei pe care cei doi o au împreună – inclusiv șocul administrat de italian ibericului chiar la New York, în 2015. În sferturi, fanii tenisului ar putea avea parte de un regal: rejucarea superbei semifinale din startul acestui an, de la Melbourne, deoarece Dimitrov este al doilea cel mai puternic cap de serie de pe această secțiune a tabloului. Bulgarul în vârstă de 26 de ani tocmai a câștigat Masters-ul de la Cincinnati.

Ce n-a văzut până acum New York-ul, adică un meci Federer – Nadal pe Arthur Ashe, s-ar putea întâmpla, în 2017 în faza semifinalelor. Elvețianul are însă mai multe examene de trecut: mai întâi – proba fizică, dată de durerile de spate. Apoi – un prim meci împotriva lui Frances Tiafoe, o tânără speranță a americanilor. Fernando Verdasco este un giant-killer care a obișnuit cu super-evoluții la turneele de Mare Șlem și ar putea fi un adversar pentru turul trei mai incomod decât Feliciano Lopez (cap de serie 31).

Pericol mare se vede însă la orizont în ceea ce privește meciul din optimi: Nick Kyrgios și Sam Querrey sunt capabili de meciuri fantastice. Australianul tocmai l-a învins pe Nadal și a explicat că exact astfel de meciuri de categorie grea îl interesează și îl fac să producă tenis de șapte stele, are victorie în primul meci direct cu „Mister Perfect”, aflat în căutarea titlului de Mare Șlem cu numărul 20. Cât despre Querrey, ce se poate spune? L-a învins pe Djokovic la Wimbledon în 2016, iar în 2017 l-a învins pe Murray, tot pe iarba de la All England Club. Singurul jucător din „Big 4” pe care americanul nu l-a învins încă este Federer: Nadal a luat în plin „Uraganul Sam” la începutul acestui an, la Acapulco.

Mai departe, un duel cu Thiem sau Del Potro este, de asemenea, un test important – inclusiv din punct de vedere fizic.

Marius Copil are un botez de foc la New York: repartizat pe jumătatea a doua, a fostului lider mondial, Andy Murray, Copil va juca împotriva francezului Jo Wilfred Tsonga, finalist la Openul Australian în 2008 și sfertfinalist la ultimele două ediții ale US Open-ului.

Andy Murray are motive să răsufle ușurat: are cel mai lejer sfert de finală și un prim meci cu rol de antrenament împotriva americanului de 26 de ani, Tennys Sandgren, ajuns până exact pe locul 100 pe 12 iunie, grație evoluțiilor din circuitul Challenger. La 1,92 metri, americanul se mișcă totuși pe teritorii noi pentru el, iar pentru Murray, fără meciuri în picioare, poate fi o variantă de a-și intra în ritm (2-5 este raportul de victorii – înfrângeri la nivel ATP pentru Tennys!). David Ferrer (cap de serie 21) și Lucas Pouille (cap de serie 16) se anunță primul test, abia în faza optimilor de finală. Jo Tsonga este cel mai tare cap de serie de pe sfertul britanicului (favorit opt ca urmare a celor patru neprezentări, Jo staționând momentan pe poziția a 12-a ATP).

Jumătatea a doua de tablou este completată de sfertul tânărului Sascha Zverev. Neamțul are parte de super-serveori pe secțiunea sa de tablou: Anderson, Muller și Sock – până în optimi, apoi Isner ca o alternativă la Cilic, jucătorul care a ridicat cel mai recent trofeul de la New York deasupra capului, dintre cei înscriși la ediția 2017. Provocarea este servită pentru adolescentul care a câștigat două turnee Masters 1.000 consecutiv în 2017 (Roma și Rogers Cup – pe suprafețe diferite!).


 


19:07 Organizatorii se joacă puțin cu emoțiile noastre. Este momenul pentru discursuri, prezentări și mulțumiri. Istoria US Open-ului și proiecte de viitor.


18:55 Salutare! Start la emoții pentru tragerea la sorți a US Open-ului. Start la luat notițe pentru lista de meciuri de neratat și nopțile în care dăm „interzis” somnului. Așa cum atrage atenția „Cobra”, în secțiunea de comentarii, Șarapova, Bouchard, Makarova și Safarova nu se află pe lista capilor de serie, dar știu foarte bine cum e în săptămâna a doua a unui turneu de Mare Șlem, ba chiar și în finală și cu trofeul în brațe.


 US Open 2017 rupe tiparele turneelor de Mare Șlem: tabloul masculin de simplu se anunță, cel puțin la prima vedere, mult mai deschis decât cel feminin, pentru prima dată după foarte mulți ani. Explicația este simplă: patru jucători din Top 11 ATP nu vor lua startul la New York, în capul listei fiind Wawrinka – operat la genunchi și Djokovic – obligat să accepte „procesul natural de vindecare a cotului”. Mai mult, alți trei sportivi cu titluri de Mare Șlem în palmares aflați pe lista ciopârțită a primilor opt capi de serie ce a rezultat și care va fi de actualitate la ora începerii tragerii la sorți stau și ei sub semnul incertitudinii din punct de vedere al integrității și capacităților fizice: Murray, Federer și Cilic au ratat fiecare măcar un turneu premergător US Open-ului, aflat inițial în programul lor. De aceea, este mai posibil acum ca niciodată ca un jucător tânăr (sau măcar un nume „fresh”) să dea lovitura la New York.

Marius Copil joacă în premieră tabloul principal de la US Open. Simona Halep luptă pentru numărul unu mondial. Sorana Cîrstea încearcă să reînnoade șirul victoriilor pe hard – în condițiile în care, după Wimbledon, a câștigat pe iute doar în calificări. Irina Begu și-ar putea salva acum sezonul. Monica Niculescu revine la simplu, după trei turnee în care fie nu a jucat decât la dublu, fie a pierdut din prima la simplu. Ana Bogdan speră să repete performanța de anul trecut, de la debutul la Flushing Meadows, când, după ce a trecut de calificări, a câștigat meci și pe main draw.

Cea mai mică diferență în clasamentul WTA, de pe 19 octombrie 2009 încoace! 8 pentru #1, #1 pentru una, la final

Tabloul feminin se pregătește de o luptă memorabilă pentru numărul unu. Diferența la vârf nu a fost nicicând mai mică în această decadă – doar cinci puncte are avantaj actualul lider mondial – Karolina Pliskova, în fața Simonei Halep. Asta în condițiile în care o singură victorie pe tabloul principal al unui turneu ITF 25K (al doilea cel mai scăzut palier valoric din tenisul profesionist, după seria 15K – plus varianta sa quality 15K și ospitalitate) asigură jucătoarelor exact 5 puncte WTA. Iar prezența pe tabloul principal la un Grand Slam este recompensat cu 10 puncte.

Statisticienii WTA au răscolit arhivele și au anunțat că de pe 19 octombrie 2009, nu s-a mai înregistrat o astfel de diferență microscopică. Serena Williams era #1 în săptămâna respectivă.

Scăzând punctele adunate de jucătoare la ediția 2016 a US Openului, acolo unde Pliskova a făcut finală (1.300 de puncte), Simona Halep – sfert de finală (430 de puncte) și Garbine Muguruza – tur 2 (70 de puncte), rezultă un clasament în timp real în care Top 3-ul arată astfel: 1 – Simona Halep (5.955 puncte), 2 – Garbine Muguruza (5.790 puncte), 3. Elina Svitolina (5.400 puncte), 4. Pliskova (5.090 puncte). Cu alte cuvinte, la rezultate egale la ediția 2017 a US Open-ului (tur 1, 2, 3, optimi sau sferturi pentru toate aceste patru jucătoare)  – Simona ar fi în față. Urmăritoarele sale trebuie să ajungă cel puțin în optimi pentru a putea emite pretenții la numărul unu, însă cu fiecare victorie obținută de româncă, misiunea adversarelor va deveni din ce în ce mai dificilă.

Caroline Wozniacki, Johanna Konta, Svetlana Kuznetsova – câștigătoare în 2004 a US Open-ului și Venus Williams – singura jucătoare cu două finale de Mare Șlem disputate deja în 2017 sunt celelalte patru cu șanse matematice la prima poziție la finalul turneului de la New York.

Reprezentanții WTA au detaliat sugestiv toate scenariile posibile în lupta pentru #1:

Principalele concluzii: Wozniacki, Konta, Kuznetsova și Williams pot lua șefia doar cu un titlu la New York și înfrângeri în primele tururi ale fetelor din față. Cu un titlu, Simona închide discuția pentru numărul unu, dar poate deveni lider mondial și cu o finală pierdută la Pliskova. În rest, un succes al Muguruzei, al Svitolinei sau Pliskovei (coroborat în cazul Karolinei cu o înfrângere în semifinale sau mai devreme a Simonei) aduce automat și #1 pentru respectiva jucătoare.

Lista capilor de serie pentru US Open 2017

Murray se va afla pe tabloul masculin de la US Open, deși a anunțat că nu s-a recuperat în totalitate după accidentarea de la șold, iar mama sa a început să vorbească chiar și despre riscul unei retrageri premature a fiului său. Finaliștii ediției 2016 lipsesc de la start, cel mai recent triumf la US Open printre actualii participanți îl regăsim în dreptul lui Cilic, iar în condițiile acestea, chiar dacă noul număr unu mondial – Rafael Nadal – nu a strălucit în US Open Series, iar Federer a acuzat dureri în timpul finalei de la Cincinnati, spaniolul și elvețianul care și-au împărțit până acum titlurile de Mare Șlem în sezon se impun net ca favoriți. Locul lui Rafa pe tablou este stabilit – prima poziție, rezervată principalului favorit, în capul jumătății superioare.

Roger Federer a câștigat două din trei titluri de Mare Șlem pe 2017, este deținătorul recordului de titluri de Grand Slam iar în absența lui Djokovic, poziționarea sa pe una dintre cele două jumătăți creeează un dezechilibru din start – fie în favoarea lui Nadal, fie a lui Murray. Tânărul Zverev, cap de serie 4 la US Open, este unul dintre cei mai în formă jucători ai anului, însă rămâne de văzut în ce măsură va reuși să gestioneze statutul de favorit, așteptările și presiunea. La Roland Garros, Sascha venea după o victorie uriașă în turneul Masters 1.000 de la Roma, însă la French Open a clacat, pierzând încă de la meciul inaugural. Germanul ajunge la New York după un succes de magnitudine similară – victoria din finala Rogers Cup în fața lui Federer. Ce este diferit? Zverev a avut mai mult timp pentru a se regrupa, a trecut și printr-un duș rece numit Cincinnati și, deja, se poate spune că are o mică experiență.

Așteptările au crescut exponențial și rămâne de văzut în ce măsură Zverev cel mic va reuși să producă tenisul său de top la New York, pe cea mai mare și mai ‘glamour’ arenă de tenis a lumii. Totuși, dacă din punct de vedere al formei sportive, Zverev pare a avea un mic plus în fața lui Federer, elvețianul rămâne numele de evitat.

Istoricul participărilor celor 6 români direct admiși pe tabloul principal de simplu de la US Open 2017

Rezultatele Simonei Halep (2 WTA) la US Open:

 

  • a opta participare consecutivă pe tabloul principal
  • cel mai bun rezultat: semifinală, în 2015, pierdută 1-6, 3-6 la Flavia Pennetta (cap de serie 26)
  • rezultatul din 2016: sfert de finală, pierdut 2-6, 6-4, 3-6 la Serena Williams (cap de serie 1)
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10: 1 victorie, 2 înfrângeri

Rezultatele Soranei Cîrstea (53 WTA) la US Open:

  • a 11-a participare consecutivă la US Open, a noua prezență pe tabloul principal
  • cel mai bun rezultat:  tur 3, 2009 – învinsă de Caroline Wozniacki (cap de serie 9)
  • rezultatul din 2016: tur 1, învinsă 0-6, 7-5, 6-2 de Ana Bogdan
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10: 3 meciuri jucate, toate pierdute

Rezultatele Irinei Begu (57 WTA) la US Open:

  • a opta participare la US Open, a șaptea prezență pe  tabloul principal
  • cel mai bun rezultat: tur 2 – 2012 și 2014 pierdut la Silvia Soler-Espinosa și Roberta Vinci (cap de serie 28)
  • rezultatul din 2016: tur 1 – învinsă 0-6, 4-6 de Lesia Tsurenko
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10: o partidă jucată, o victorie (la Caroline Wozniacki, în 2012 – 9 WTA)

Rezultatele Monicăi Niculescu (58 WTA) la US Open:

  • a 11-a participare, a zecea prezență pe tabloul principal
  • cel mai bun rezultat: optime, în 2011, pierdută 4-6, 3-6 la Angelique Kerber
  • rezultatul din 2016: tur 3, pierdut 3-6, 1-6, la  Caroline Wozniacki
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10:  niciun meci jucat

Rezultatele Anei Bogdan (127 WTA) la US Open:

  • a doua participare consecutivă la US Open pe tabloul principal
  • cel mai bun rezultat: tur 2, în 2016, pierdut 0-6, 1-6 la Monica Niculescu
  • rezultatul din 2016: tur 2, pierdut 0-6, 1-6 la Monica Niculescu
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10:  niciun meci jucat

Rezultatele lui Marius Copil (88 ATP) la US Open:

  • a șaptea participare la US Open, debut pe tabloul principal
  • cel mai bun rezultat: calificări tur 3, în 2012, a pierdut 6-4, 1-6, 6-7 la Jimmy Wang
  • rezultatul din 2016: calificări, tur 1 – învins 6-7, 3-6 de Go Soeda
  • palmares în fața jucătorilor de Top 10:  – niciun meci jucat
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup