Simona Halep, victorie de rutină la Wimbledon 2018: test perfect pentru fixarea reperelor pe iarbă, în timp ce o mare rivală a capotat, lăsând culoar liber. 50/50 pentru România, bilanțul primului tur, la feminin: Niculescu a rezistat doar un set cu Osaka | LIVE BLOG

Simona Halep, victorie de rutină la Wimbledon 2018: test perfect pentru fixarea reperelor pe iarbă, în timp ce o mare rivală a capotat, lăsând culoar liber. 50/50 pentru România, bilanțul primului tur, la feminin: Niculescu a rezistat doar un set cu Osaka | LIVE BLOG
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Romîânia merge mai departe cu jumătate dintre cele opt jucătoare care au luat startul în primul tur la Wimbledon 2018: Simona Halep este a patra și ultima tricoloră ajunsă pe tabloul de 64, după Sorana Cîrstea, Alexandra Dulgheru și Mihaela Buzărnescu, în timp ce Monica Niculescu s-a alăturat pe lista învinselor, pe care le mai regăsim pe Irina Begu, Gabriela Ruse și Ana Bogdan.
  • Petra Kvitova, campioana de la Birmingham, dublă campioană la Wimbledon și marea favorită a acestei ediții de la All Engșand Club – prin prisma rezultatelor din sezon pe rapid, a fost eliminată din turneu cu un scor brutal, lăsând un culoar mult mai lejer pe sfertul de tablou dominat de Simona Halep.

Simona Halep a închis o zi fără eroare a favoriților pe Terenul Central, semnând a treia victorie consecutivă în minimum de seturi, după Garbine Muguruza și Rafael Nadal. Numărul unu mondial a pășit apăsat și ferm pe iarbă, în ciuda faptului că nu a mai evoluat de mai bine de un an pe această suprafață.

20:42 Monica Niculescu părăsește după 67 de minute Wimbledonul 2018. Naomi Osaka merge în turul doi, după 6-4, 6-1, spre un duel cu britanica de 21 de ani, Katie Boulter (122 WTA, beneficiara unui wildcard).


20:35 Game-ul supraviețuirii pentru Monica. Naomi Osaka reușește retururi bune de pus în circuitul ATP împotriva fragilului serviciu al Monicăi Niculescu. Întreaga forță a niponei este spectaculos pusă în valoare. Eleva lui Călin Ciorbagiu salvează două mingi de meci, Osaka își obține o a treia – accesând cutiuța cu execuții speciale, pentru o scurtă de efect – iar replica Monicăi, după un raliu consistent vine tot sub forma unui stop. Românca supraviețuiește după patru mingi de meci. Niculescu – Osaka 4-6, 1-5.


20:29 Monica Niculescu a clacat: doar șase puncte câștigate în setul doi și un 0-5 dureros. Are însă un singur meci de simplu jucat în ultimele două luni. Niculescu – Osaka 4-6, 0-5.


20:22 Game, set, meci, Simona Halep. Numărul unu mondial se califică fără emoții în turul secund la Wimbledon, 6-2, 6-4, punând capăt meciului cu un serviciu apăsat, pe care Kurumi Nara nu îl poate returna. Și, inevitabil, ne place, place, place – vorba cântecului – întrebarea pusă pe contul oficial de Twitter al turneului de la Wimbledon.


20:20 Simona Halep se îndreaptă spre linia de serviciu pentru a închide meciul de pe Central. Ezitările sale nu au fost puține în acest set doi, iar reacția japonezei a complicat lucrurile. Halep – Nara 6-2, 5-4.


20:13 Două lovituri imparabile de rever îi aduc lui Naomi Osaka minge de set pe serviciul Monicăi Niculescu, iar românca trimite prea lung forehandul său tăiat, oferind setul, după 38 de minute. Niculescu – Osaka 4-6.


20:08 Simona Halep avansează spre turul doi. 6-2, 4-2.


20:02 Halep are, o dată în plus, emoții pe tura de serviciu, dar agresivitatea și pasul în față o scoate din dificultate. Românca are meciul în mână, dar și oportunitatea de a face reglaje. Halep – Nara 6-2, 3-1.

Efectul Halep? Nara pierde până și racheta, nu doar punctul.

Monica Niculescu, de partea cealaltă, o trece pe Naomi Osaka prin obișnuitele chinuri: 4-4


19:57 Dacă Monica este pe teren, partida trebuie să fie DEMONICĂ‚. Naomi Osaka se vede egalată, de la 3-1 la 3-3, românca profitând de faptul că mai tânăra sa adversară nu poate conta pe principala armă – serviciul (procentajul la prima minge e la 33%, 6 mingi corecte din 18). Niculescu – Osaka 3-3, în 21 minute


19:54 Setul doi are un start identic cu primul în duelul Halep – Nara: Kurumi servește, începe bine cu forehand câștigător, vine dubla greșeală, iar Simona ia break cu două lovituri câștigătoare consecutive. Cu emoții, trece de prima tură de serviciu, după ce a fost împinsă la egalitate și se distanțează la două lungimi. Halep – Nara 6-2, 2-0


19:50 Osaka pune pe tabelă primul break în meciul cu Monica Niculescu. Autoritară pe propriul serviciu, Naomi valorifică a doua minge de break a partidei. Niculescu – Osaka 1-3.


19:43 SET, SIMONA HALEP, 6-2. Constănțeanca are nevoie de 38 de minute pentru a închide cu un scor categoric o manșă mai echilibrată decât o arată scorul. Este însă un test util, în care Simona se remarcă la serviciu (frecvență și eficiență a primului serviciu de peste 70%), dar și la capitolul care i-a asigurat practic supremația la Roland Garros – o dominație nadaliană la retur. adusă eficient pe iarbă de pe zgură (54% puncte câștigate contra niponei Kurumi Nara).

Lovituri câștigătoare: de trei ori mai multe pentru Halep decât pentru Nara – 9-3.


19:40 Halep a evadat pe tabelă. Românca a fost trasă înapoi de inerentele inexactități apărute în joc după o perioadă mai lungă fără meciuri oficiale, dar, la 2-2, luptă pentru un game de impact din punct de vedere psihologic. După cinci egalități, cea mai bună jucătoare a lumii fructifică a cincea minge de break și se lansează pe o serie de trei jocuri consecutive. Halep – Nara 5-2


19:30 Nara a echilibrat duelul cu Simona Halep, cele două fiind implicate într-un game cinci maraton. În plus, începe și duelul Monicăi Niculescu cu Naomi Osaka.

Surpriză de proporții la simplu feminin: Petra Kvitova, considerată marea favorită la trofeu prin prisma jocului arătat în turneele pregătitoare, la care Simona Halep nu a evoluat, este OUT din primul tur, după un 0-6 încasat în decisiv. Petra Kvitova a fost eliminatp de Aliaksandra Sasnovich (50 WTA). Bielorusa a uimit cu severitatea scorului: 6-4, 4-6, 6-0.


19:23 Kurumi Nara recuperează break-ul. Forțează jocul pe forehandul Simonei – smulge erori forțate, iar dreapta sa lovește în două rânduri decisiv. Halep – Nara 2-2.


19:19 Doar două jucătoare au reușit, în anii 2000, să ajungă în săptămâna a doua a turneului de la Wimbledon după un prim titlu de Mare Șlem câștigat la Roland Garros: Justine Henin (2003) și Jelena Ostapenko (2017). Serena Williams a făcut de două ori dubla Paris – Londra. Halep – Nara 2-1.


19:13 Simona reia exact din locul în care lăsase jocul la Roland Garros: zbârnâie pe serviciu, găsește balanța corectă la slice și atacă deja plasa. Break confirmat, fără punct pe pierdut pe prima tură de lansare. Halep – Nara 2-0.


19:05 Kurumi Nara servește prima în meci. Simona se impune din prima: deschide cu break, returnând eficient mingea a doua a adversarei sale, evidențiind totodată slăbiciunea acesteia pe rever. 10 puncte jucate, 4 din 4 făcute de româncă pe serviciul doi al lui Nara și un scor care nu lasă loc de emoții. Halep – Nara 1-0.


19:00 Regina revine, după 24 de zile, pe terenul de tenis. Atât a trecut de la finala feminină a Roland Garros-ului, până la debutul Simonei Halep la Wimbledon 2018. Nu a jucat pe iarbă meci oficial, îi are în lojă pe Darren Cahill – într-un superb echipament Nike, alb, cu inscripții aurii, dar și Andrei Pavel.  Până acum, pe Central, favoriții nu au pierdut set. Hai, Simona!


18:50 Două victorii iberice în minimum de seturi, ne dau undă verde pe Central pentru meciul Simona Halep – Kurumi Nara. Garbine Muguruza a trecut cu 6-2, 7-5 de Naomi Broady, iar rafael Nadal l-a depășit cu 6-3, 6-3, 6-2 pe israelianul Dudi Sela.


România – Japonia este un duel în două acte, marți, la Wimbledon, construit parcă după logica FED Cup. Cele mai bune două jucătoare nipone sunt față în față cu rachetele #1 și #6 din România. Japonezele, ambele născute la Osaka, se bazează pe forehanduri agresive și agresivitate de pe linia de fund a terenului, pe post de săbii, însă contrastul dintre ele nu putea fi mai mare: Nara este una dintre cele mai scunde jucătoare din istoria recentă a circuitului feminin, în timp ce conaționala sa, Naomi, la 1,80 m, este una dintre jucătoarele înalte de pe tur, capabilă de a genera forță impresionantă.

Simona Halep, cea mai bună jucătoare a lumii, dispută primul meci după triumful de la Roland Garros și va închide programul de marți pe Terenul Central, urmând să înceapă duelul său cu micuța japoneză de doar 1,55 m, Kurumi Nara (100 WTA) după încheierea partidelor Garbine Muguruza – Naomi Broady și Rafael Nadal – Dudi Sela.

Detalii despre Kurumi Nara, adversara din primul tur a Simonei Halep, citiți pe larg AICI.

ANALIZĂ‚ | Provocare pentru Simona Halep: a triumfat în Grand Slam-ul care ‘taie’ sezonul proaspăt-încoronatelor campioane. Ce șanse are eleva lui Cahill să depășească testul picat de Na Li, Muguruza și Ivanovic

Pe Terenul 18, Monica Niculescu va încerca să o taie de pe lista favoritelor pe Naomi Osaka (cap de serie 18). Semifinalistă la Nottingham, învinsă de o jucătoare din afara Top 100 la Birmingham, nipona ajunge la Wimbledon având și evoluții sclipitoare în acest sezon, dar și partide complet ratate. Lipsa de meciuri și forma fizică poate fi însă un factor în acest meci – având în vedere faptul că o accidentare la picior a ținut-o pe tușă pe Monica întreg sezonul de zgură, iar la revenire, pe iarba de la Southsea, slătineanca a avut probleme și a câștigat doar cinci game-uri.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz!…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen