Simona Halep o dă jos de pe piedestal pe ‘Zeița Venus’, cu cea mai convingătoare evoluție din ultimele luni. S-a calificat în optimi la Australian Open și o va înfrunta pe Serena. Când are loc meciul

Simona Halep o dă jos de pe piedestal pe 'Zeița Venus', cu cea mai convingătoare evoluție din ultimele luni. S-a calificat în optimi la Australian Open și o va înfrunta pe Serena. Când are loc meciul
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) s-a calificat, sâmbătă dimineață, în optimile de finală de la Australian Open, după o prestație de vis, scor 6-2, 6-3 cu Venus Williams.
  • Meciul a fost programat pe Margaret Court Arena, în deschiderea sesiunii de seară. Simona Halep o va înfrunta în optimi pe Serena Williams, luni, la o oră care urmează să fie dezvăluită de organizatori (detalii AICI).

â–º GAME, SET, MECI; Simona Halep, 6-2, 6-3. Liderul mondial încheie meciul cu un nou break, al cincilea în partidă, într-o oră și 17 minute.

â–º Simona face ravagii cu reverul ei cu două mâini, încheie fără emoții game-ul de serviciu cu un raliu de 15 lovituri și se descătușează, strângând pumnul într-o explozie de bucurie. Este la un game de victorie.

â–º BREAK, HALEP! 6-2. 4-3. Simona câștigă încă o dată pe serviciul americancei care, în turul doi, expediase cea mai rapidă servă în competiția feminină. Jocul Simonei este extrem de compact, agresiv dar precis, iar Venus se simte obligată să atace, fără să aibă și succes.

â–º SERVICIU CURAT, 6-2, 2-3. Halep reușește o tură autoritară pe serviciu (are, per total, aproape 80% frecvența primului serviciu), câștigând pentru a doua oară la zero. Apoi, pentru prima dată în meci, Williams scapă fără ca Simona să aibă vreo oportunitate de break.

â–º Venus, din nou în avantaj pe tabelă. După trei break-uri cedate consecutiv, fosta rivală a Irinei Spîrlea se poate lăuda cu un hold. Și aici, a salvat două mingi de break, obținute de Simona după lovituri câștigătoare în lung de linie, reușind să o încurce pe Simo cu lansări la teu. Ne apropiem de finalul primei ore de joc.

â–º 6-2, 1-1. REBREAK Venus Williams. Americanca începe game-ul cu un retur uriaș, apoi, după a 7-a greșeală a româncei întrerupe seria Simonei și convertind o primă minge de break în partidă.

â–º BREAK ÎN PRIMUL GAME AL SETULUI DOI PENTRU SIMONA HALEP. 6-2, 1-0 Românca pune pe tabelă și al 6-lea game consecutiv, de la 1-2 în primul set, americanca nereușind încă să reducă numărul ratărilor.

â–º SET, SIMONA HALEP, 6-2!  Cea mai bună jucătoare a lumii valorifică a doua minge de set, salvând pe parcurs și o minge de break a lui Venus Williams, îmbunătățindu-și și mai mult procentajul de reușită în punctele-cheie ale meciului.

STATISTICA SPUNE: Halep – 2 ași, 0 duble greșeli, 78% frecvența primului serviciu, 68% puncte câștigate pe primul serviciu, 57% puncte câștigate pe serviciul doi, 93% servicii returnate, 5  din 5 mingi de break salvate, 11 winners, 6 greșeli neforțate

Venus: 1 as, 2 duble, 73% eficiența pe primul serviciu, 38% – pe al doilea, 75% retururi în teren, 3 din 5 mingi de break salvate, 13 winners, 19 unforced errors.

â–º DUBLU BREAK, HALEP. 5-2, cu prima minge de breal valorificată. 8 lovituri câștigătoare pentru Simona, de două ori cât greșelile neforțate (4). Venus a ajutat-o cu 16 greșeli neforțate, însă este pe minus, cu doar 13 winners.

4 mingi de break din 4 apărate de Simona, 2 din 5 valorificate.

â–º Williams ratează rebreak-ul, Halep confirmă și se distanțează, 4-2! Venus încearcă să aplice teoria din manual, căutând să recupereze imedial break-ul cedat, returnează excelent, dar, la 9 minute după ce își trecuse în cont break, Simona confirmă cu serviciul și se distanțează la 2 game-uri pe tabelă, după ce a salvat patru mingi de rebreak. Românca a servit bine, optând și ea pentru execuția la teu pe minge de break așa cum o făcuse și Venus, anterior. Un voleu-stop al Simonei atrage atenția și rezolvă ecuația, românca trecând apoi în avantaj, cu as și încehind game-ul după o minge trimisă dincolo de culoarul de dublu de americancă.

â–º BREAK, HALEP! Simona încheie la timp un game în care a ajuns rapid la 40-0, dar în care Venus a reușit să trimită câteva semnale de avertizare, forțând-o pe româncă să facă pas în spate și să se apere. Un serviciu apăsat o ajută pe Halep să închidă game-ul pe serviciu la 30 și imediat vine și break-ul. Cea mai bună jucătoare a lumii este clinică în acest game, câștigând trei puncte la rând și finalizând cu o diagonală superbă de rever care îi aduce game-ul pe retur și o primă conducere pe tabelă, 3-2, la 20 de minute de la startul meciului.

â–º 1-2. ÎNCĂ‚ DOUĂ‚ ȘANSE DE BREAK RATATE DE #1 WTA. Simona trece în viteză de tura pe lansare, câștigând la zero. Urmează un nou game strâns, intens și cu șanse pentru româncă, pe serviciul veteranei din SUA: Halep are două mingi consecutive de break, la 15-40 în game, Williams alege să servească la teu – prima dată e as, a doua oară duelul se poartă pe diagonală, iar Simona ia inițiativa, de a trimite în lung de linie cu dreapta, însă ratează. Din nou, Venus Williams scapă de o situație complicată și trece în față pe tabelă.

â–º 0-1. Venus Williams servește prima. O mică anomalie: Venus își adjudecă primele 2 puncte, cu reveruri câștigătoare, jucând cu serviciul doi, apoi le pierde pe următoarele două, deși pusese în teren primul serviciu. Un schimb de mingi prelungit îi aduce minge de break româncei, care decide să se mute pentru a lovi returul cu forehandul, însă nu poate fructifica. Venus își apără serviciul în cele din urmă, cu un rever în lung de linie curat, după cinci minute. Simona, aproape de șpagat, a dat deja un prim semn de frustrare.

â–º 10:05 START! Jucătoarele au intrat pe teren: Simona are un bandaj pe coapsa stângă, puțin vizibil de sub fustița Nike, de culoare gri. Halep a mărturisit că nu a putut dormi după duelul din primul tur cu Kanepi, din cauza durerilor de la picioare, iar oboseala acumulată de-a lungul partidei cu Kenin a accentuat starea generală de epuizare. Simona a ținut însă să puncteze că nu este vorba de o accidentare și că nu.își face probleme din această cauză.

Remarcăm, totodată, că românca afișează o a treia variantă de echipament, schimbând maioul de joc. A început cu roz, a trecut la predominant alb, iar acum dungile sunt mult mai mari.


După două meciuri complicate, de trei seturi, cu estona Kaia Kanepi și Sofia Kenin, în care a adunat 4 ore și 42 de minute pe teren, Simona Halep o înfruntă pe Venus Williams, în ceea ce ar putea fi o dublă contra surorilor Williams, având în vedere faptul că în optimi așteaptă deja Serena.

Liderul mondial a câștigat lejer ultimele două partide directe cu Venus Williams, însă, la general, americanca are avantaj, 3-2.

Halep a pierdut un singur meci în turul trei la Australian Open din patru disputate, în 2011, în fața polonezei Agnieszka Radwanska (cap de serie 12 la acea ediție a ‘Openului Vesel’).

Interesant este că, deși australienii folosesc cuvântul „blockbuster” pentru meciul dintre numărul unu mondial și finalista edițiilor 2003 și 2017, o adevărată legendă a tenisului care se menține, la 38 de ani, în Top 40 WTA, cu șapte titluri de Mare Șlem în palmares, acest duel a fost programat pe arena a doua a complexului din Melbourne Park, pe Rod Laver Arena, în sesiunea de seară fiind trimise Karolina Pliskova (cap de serie 7) și Camilla Giorgi (cap de serie 27), care, împreună, au disputat o singură finală de Mare Șlem, față de 20, câte au Halep și cea mai mare dintre surorile Williams.

Programarea în sesiunea de seară este justificată de faptul că, atât Simona, cât și Venus, vin după meciuri de trei seturi, iar prin plasarea în startul sesiunii organizatorii se asigură că meciul are oră fixă de începere. Pe central, meciul feminin îi urmează celui masculin, dintre reprezentantul gazdelor, Alex Bolt și Alexander Zverev, favorit 4.

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Trebuie SĂ PRIMEASCĂ BANII de urgență. Decizia uriașă care se pregătește în ROMÂNIA
Trebuie SĂ PRIMEASCĂ BANII de urgență. Decizia uriașă care se pregătește în ROMÂNIA
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între…