Roland Garros LIVE BLOG | S1MONA, față în față cu istoria! Halep – Ostapenko e marea finală de la Roland Garros, sâmbătă de la ora 16:00. Simona a ajuns la o victorie distanță de primul trofeu de Mare Șlem și numărul 1 mondial. Așa am trăit semifinala cu Pliskova

Redactor:
Emma Bârsan
Roland Garros LIVE BLOG | S1MONA, față în față cu istoria! Halep - Ostapenko e marea finală de la Roland Garros, sâmbătă de la ora 16:00. Simona a ajuns la o victorie distanță de primul trofeu de Mare Șlem și numărul 1 mondial. Așa am trăit semifinala cu Pliskova
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep s-a calificat în FINALA de la Roland Garros după ce a învins-o pe Karolina Pliskova, scor 6-4, 3-6, 6-3, la capătul a două ore de joc.
  • Sâmbătă, de la ora 16:00, Simona va juca pentru primul trofeu de Mare Șlem al carierei, dar și pentru locul 1 mondial în ierarhia WTA contra letonei Jelena Ostanenko, cea care a învins-o, în semifinale, pe Timea Bacsinszky, scor 7-6, 3-6, 6-3
  • Pentru accederea în finală, Simona va primi un cec de 1,06 milioane de euro și 1300 puncte WTA. În cazul în care va triumfa la Paris, Simona va deveni noul lider mondial și va încasa un cec de 2,1 milioane de euro.

Simona Halep a ieșit învingătoare din duelul pentru poziția de lider mondial și accederea în finala de la Paris. Românca a dispus de Pliskova, scor 6-4, 3-6, 6-3 și s-a calificat în cea de-a doua finală de Grand Slam la Paris. 

Primul set a decurs în favoarea româncei, care a obținut  break-ul în startul setului ( în game-ul doi), care i-a fost suficient pentru adjudecarea lui. În cel de-al doilea set, situația s-a schimbat, Pliskova a scos din dotare loviturile-rachetă, a accelerat ritmul meciului și a împins-o pe Simona în spatele liniei de fund, de unde i-a fost mult mai greu să gestioneze schimburile. Agresivitatea cehoaicei a fost suficientă pentru revendicarea setului doi și trimiterea partidei în decisiv. 

Setul decisiv a fost împărțit în trei momente cheie. Simona a preluat inițiativa, a reușit să găsească soluțiile potrivite pentru loviturile venite ca dintr-un tun, a înălțat mingiile și a găsit un echilibru între faza defensivă și de atac. Românca a avut șansa de a se desprinde la 5-1, însă game-ul cinci a trezit-o pe Pliskova, care a salvat mingiile de break și în loc de 5-1, s-a făcut 4-2. Cehoaica a căpătat încredere, a reușit re-break-ul și s-a apropiat de Simona la 4-3. Acel moment a fost cheie pentru cealaltă jucătoare din teren, Simona. Aflată la serviciu, Halep a ridicat din nou ștacheta și s-a desprins la 5-3. Pliskova a fost nevoită să servească pentru a rămâne în meci, însă de data aceasta, Simona a avut grijă să nu aibă loc nicio remontada și a închis jocul după 2 ore. 

Halep s-a calificat în cea de-a doua finală a carierei de la Roland Garros, după ce a mai obținut această performanță în 2014, când avea să piardă în fața Mariei Șarapova. 

În finala din acest an, Simona va juca din postura de jucătoare experimentată, în vreme de Jelena Ostapenko poate fi numită revelația turneului. Cele două sportive se vor întâlni sâmbătă în ultimul act al turneului Roland Garros. 


FINAL DE MECI! Simona Halep s-a calificat în FINALA turneului de la Roland Garros pentru a doua oară în cariera sa, după o victorie dificilă în fața numărului 3 mondial, Karolina Pliskova, scor 6-4, 3-6, 6-3, după 2 ore și 3 minute de joc. 


21:01 HAI SIMONA! Halep reușește să se impună din nou pe serviciul Karolinei și urmează să servească pentru accederea în finală!!!


20:45 Când Simona se adună, nici Pliskova nu-i mai poate sta în cale! Românca își consolidează break-ul obținut, ridică nivelul meciului și se desprinde în setul decisiv. 


20:40 Cu toate armele pe teren. Simona trece din defensivă în atac, construiește punctele, aleargă și reușește să obțină break-ul. Românca se distanțează la 3-1 în decisiv. 


20:34 Un nou game disputat pe serviciul Pliskovei, pe care cehoaica reușește să îl mențină în cele din urmă. Simona a rămas calmă, gândește fiecare punct și reușește un game sigur pe propriul serviciu. Românca râmâne la conducere pe tabelă, 2-1, în setul decisiv.


20:27 A început setul decisiv cu Simona la serviciu! Românca câștigă autoritat primul game al setului secund, care ar putea să îi mărească încrederea pentru restul jocului. 


20:25 SET PLISKOVA! Karolina a fost mult mai agresivă în partea a doua a meciului, a forțat mai mult și a împins-o pe Simona în spatele terenului, de unde nu a putut să își facă jocul! Se repetă istoria primei finale, iar cea de-a doua finalistă se va decide tot în trei seturi. 


20:23 Simona rezistă presiunii scorului și întrerupe seria de game-uri a Karolinei Pliskova. Cehoaica va servi pentru câștigarea setului. 


20:16 Pliskova reușește să își facă serviciul, după ce i-a anulat două șanse de break Simonei. Românca se află în situația cehoaicei din primul set și este nevoită să servească pentru a rămâne în primul set. 


20:11 BREAK obținut de Pliskova. Cehoaica atacă fiecare retur al Simonei, o trimite mult în spatele terenului, iar românca își cedează în cele din urmă serviciul pentru prima dată în meci. 


20:05 Un nou game câștigat fără probleme de SIMONA! Se merge cap la cap în setul 2, ambele jucătoare sunt mai concentrate, mai agresive și încearcă să obțină lovituri direct câștigătoare. 


20:01 Pliskova caută ași, însă obține duble greșeli, are un joc dezorganizat, care nu este întocmai pe placul Simonei. În cele din urmă, cehoaica își face serviciul și se menține în față în setul secund


19:58 Simona continuă să fie agresivă, își menține concentrarea și, cel mai important, serviciul. Pliskova a abordat o nouă tactică, însă Halep se pliază pe jocul cehoaicei și nu își cedează, până acum, serviciul. 


19:51 A început setul al doilea cu Pliskova la serviciu. Cehoaica și-a schimbat strategia, urcă mai mult la fileu și încearcă să închidă mai repede punctele. 


19:50  SET HALEP! Simona a fost cu siguranță  jucătoarea mai bună de pe teren în primul set. Românca a stat bine în defensivă, a atacat mingiile Karolinei și a profitat de erorile neforțate ale acesteia. 


19:38 Simona continuă să aibă inițiativa în partida de pe Philippe Chatrier. Românca câștigă un nou game usor pe propriul serviciu și este la un pas distanță de câștigarea primului set. Pliskova, nevoită să servească pentru menținerea în primul set. 


19:33 Un nou game disputat pe serviciul cehoaicei. Pliskova reușește să încheie game-ul cu un as, după ce Simona a egalat la 40. 


19:30 Simona reușește un game solid pe propriul serviciu, în care a plimbat-o pe tot terenul pe Pliskova. Cehoaica este mult mai lentă în deplasare, ajunge prea târziu la mingiile Simonei, iar românca profită de greșelile acesteia și se desprinde în primul set, 4-2. 


19:25 Pliskova reușește cu dificultate să își facă serviciul, anulând mingea de break a Simonei. – 3-2 pentru româncă


19:21 Simona revine de la 40-15 pentru Pliskova, salvează mingiile de break ale cehoaicei și își consolidează break-ul. Mingiile înalte se dovedesc până în acest moment cele mai eficiente pentru a ataca jocul Pliskovei. 


19:14 BREAK HALEP! Pliskova face un game slab pe serviciu, în care comite două duble greșeli și îi oferă Simonei șansa de a conduce pentru prima dată în meci. 2-1


19:10 Simona înalță mingiile, își pune în aplicare strategiile tactice, iar cehoaica trimite puțin în afară. 1-1, ambele jucătoare își fac serviciul în startul primului set. 


19:05 A început partida de pe Philippe Chatrier cu Pliskova la serviciu. Cehoaica începe bine, deschide terenul și câștigă primul game. 


19:04 Traseul Simonei până în semifinale de la Roland Garros. Românca a cedat un singur set, în confruntarea cu Elina Svitolina din sferturi. 


19:00 Începe cea de-a doua semifinală a zilei și cea mai așteptată confruntare de pe tabloul feminin. Partida dintre Halep și Pliskova are o dublă miză: calificarea în finală și poziția de lider mondial. Pentru cehoaică este suficientă accederea în ultimul act, în vreme ce Simona are nevoie de câștigarea titlului de la Paris pentru a o detrona pe Angelique Kerber. 


18:40 Jelena Ostapenko a demonstrat că parcursul ei până în semifinale nu a fost întâmplător și a făcut o demonstrație de forță și echilibru în partida cu Timea Bacsinsky. Jucătoarea din Letonia va celebra împlinirea celor 20 de ani prin calificarea în prima finală de Grand Slam a carierei. În prima semifinală tinerețea și entuziasmul au bătut experiența. Pentru a doua oară în ultimii 3 ani, elvețianca este eliminată în semifinalele competiției de la Roland Garros. Urmează partida dintre Simona și Karolina, care va stabili jucătoarea care o va întâlni sâmbătă, în finală, pe Ostapenko. 


18:15 Ostapenko rezistă în fața elvețiencei, își menține serviciul într-un game psihologic și se desprinde la 3-1. 


17:55 Ostapenko ratează șansa rebreak-ului la 4-3, Bacsinszky rezistă loviturilor puternice ale letonei și se distanțează la 5-3. Ostapenko rămâne marcată de șansele irosite în game-urile precedent,  încheie game-ul cu o dublă greșeală și cedează setul doi, scor 6-3. Set decisiv pentru stabilirea primei finaliste!


17:50 Oficialii de la Roland Garros ne-au dezvăluit o statistică destul de interesantă. Se pare că lovitura de forehand a Jelenei este mai puternică decât a liderului mondial, Andy Murray. 


17:40 Vă las să vă mai delectați cu câteva poze de la antrenamentul de astăzi al Simonei. Între timp, setul al doilea dintre Ostapenko și Bacsinszky este unul foarte disputat, elvețianca preluând conducerea după un game dificil: 4-3. 


17:25 Simona Halep a învățat România să creadă. S-a lepădat de pasivitate la 3-6 și 1-5 în sfertul de finală de la Roland Garros, cu Elina Svitolina, jucat miercuri, 7 iunie 2017. Pentru că, se știe, ‘Capul RIDICAT, sabia o-ndoaie”. Un articol care merită citit până începe meciul Simonei! 🙂

 


17:15 SET OSTAPENKO! Jucătoarea din Letonia este la un set distanță de a-și face cel mai frumos cadou de ziua sa: calificarea în prima finală de Grand Slam a carierei sale la 20 de ani!


17:08 Primul set din partida dintre Ostapenko și Bacsinszky se va decide la tiebreak. Jucătoarea din Letonia a avut șansa de a încheia primul set pe propriul serviciu, însă emoțiile și-au spus din nou cuvântul, iar erorile neforțate ale Jelenei i-au adus game-ul Timeei. 


17:05 Un meci plin de răsturnări de situație. După ce a fost condusă cu 5-4, Ostapenko a câștigat următoarele 2 game-uri, preluând conducerea, 6-5. Jucătoarea în vârstă de 19 ani va servi pentru câștigarea primului set. 


16:47 Tânăra Ostapenko continuă forma bună arătată în aceste săptămâni la Roland Garros și preia conducerea în partida cu Bacsinszky. Elvețianca acuză probleme musculare. 


16:30 Bacsinszky a început promițător partida, a obținut  break-ul în startul meciului și s-a distanțat la 2-0. Neexperimentată, dar plină de entuziasm, Ostapenko a intrat în joc, a recuperat break-ul și a egalat situația pe tabelă. 2-2


16:05 Începe prima semifinală de pe tabloul feminin! Sărbătoritele Bacsinszky și Ostapenko au ieșit pe teren. Elvețianca va servi prima în startul partidei.


15:35 Simona altfel :)! O prezență încântătoare atât în teren cât și în afara lui. Simona debordează de eleganță în imaginile publicate de Harper’s Baazar. „Pe terenul de tenis și în afara lui, câștigătoarea a 15 turnee WTA la simplu și noul friend al brandului de orologerie Hablot știe ce înseamnă să valorifici fiecare secundă„. 


15:30 ALL IN! Cei de la WTA Insider ne prezintă o imagine de la antrenamentul Simonei de pe Chatrier dinaintea partidei cu Pliskova. Concentrare maximă, determinare și exersarea serviciului! 🙂 La toate acestea se adaugă o vreme perfectă pentru tenis de calitate. 


14:30 Avem numele primilor câștigători din acest an de la Roland Garros. Fostul partener al lui Florin Mergea, Rohan Bopanna a cucerit trofeul la dublu mixt alături de partenera sa, Gabriela Dobrowski (25 ani, Canada)


14:20 Se anunță o susținere de calibru la Paris pentru Simona, în cazul în care se va califica în finala de sâmbătă. Ilie Năstase a confirmat că va fi alături de Halep, dacă va trece astăzi de Karolina Pliskova. De altfel, cehoaica este singura jucătoare de pe tablou de care se teme „Nasty”. 

 

Mie mi-e frică doar de Pliskova dintre jucătoarele rămase pe tablou. E o jucătoare care riscă foarte mult, e periculoasă. Știu că întotdeauna a avut probleme cu ea pentru că e o jucătoare căreia nu-i poți citi jocul. Riscă mult, vrea mereu să joace punct câștigător…”


Pliskova riscă foarte mult și poate greși, dar în același timp îi pot intra și toate. Deci poate fi 6-1, 6-1 pentru Simona sau…”, a declarat Ilie Năstase la ProSport LIVE. 13:30 Deschidem oficial live-blogul zilei a 12-a de la RolandGarros, în care vor urmări împreună semifinalele de pe tabloul feminin. Întreaga atenție se va îndrepta spre cea de-a doua semifinală a zilei, dintre Halep și Pliskova, însă vom arunca o privire și spre partida sărbătoritelor, Timea Bacsinszky și Jelena Ostapenko, care este programată după ora 16:00.

Wta ne adresează o întrebare pe contul oficial și anume cine va disputa finala de duminică de la Roland Garros. Pronosticul meu este Halep – Bacsinszky. Al vostru 🙂 ?


Simona Halep și Karolina Pliskova și-au respectat statutul de favorite din cadrul turneului de la Paris și au confirmat prezența la una dintre cele mai așteptate confruntări din acest an de la Roland Garros.

Eliminarea prematură a liderului mondial, Angelique Kerber, a declanșat rumoare atât în rândul iubitorilor de tenis cât și al specialiștilor deoarece, conform calculelor, două jucătoare puteau ocupa, în premieră, locul 1 mondial la finalul turneului. În pole-position se aflau Pliskova și Halep, care o puteau depăși pe Kerber  atâta vreme cât cehoaica făcea cel puțin finală, iar Simona câștiga titlul.

Drumul a fost lung și anevoios, însă asta nu a oprit pe nimeni din a începe să calculeze, să pună pe hârtie șansele și să spere la o eventuală semifinală, în care cele două jucătoare să se dueleze pentru un loc în finală, dar mai ales, pentru prima poziție a clasamentului.

Simona a confirmat mai greu prezența, fiind testată dramatic de Elina Svitolina. Românca a fost condusă cu 6-3, 5-1 și a fost nevoită să salveze și o minge de meci în tiebreak, însă a reușit revenirea sezonului și s-a calificat în cea de-a doua semifinală a carierei de la Roland Garros.

Va fi un meci complet diferit de cel de astăzi (n.r cu Svitolina). Trebuie să fiu puternică pe picioare, deoarece o să fie ca o mașină care-mi trimite mingi. Nu am jucat niciodată pe zgură cu ea, așa că va fi o provocare, va fi ceva nou. Dar știu că lovește foarte tare mingea și trebuie să fac anumite ajustări pentru mâine„, a completat Simona

La rândul său, Pliskova a trecut în două seturi de favorita publicului, Caroline Garcia, scor 7-6(3), 6-4 și s-a calificat în prima sa semifinală pe suprafața roșie de la Paris.

Cred că mâine (n.r în semifinale) trebuie să fiu mult mai agresivă decât am fost astăzi, dar cu siguranță va fi un meci dificil. Am bătut-o o dată în Fed Cup și a fost un meci greu, deci nu e ca și cum nu aș fi învins-o niciodată. Voi încerca să obțin avantaje și să încerc să joc ca și cum nu aș avea nimic de pierdut„.

Referitor la faptul că miza acestei semifinale este mai mare decât accederea în ultimul act al competiției, cehoaica a admis că meciul va avea o intensitate foarte mare. „E aproape și totodată destul de departe deoarece joc împotriva uneia dintre cele mai bune jucătoare pe zgură. Nu e ca și cum aș primi ceva pe gratis. Și ea joacă pentru locul 1 mondial deci va fi un meci cu o intensitate mare, a precizat Pliskova în cadrul conferinței de presă.

Pentru prima dată, din 2013, a doua și a treia favorită se vor întâlni în semifinalele turneului. Atunci favorita a doua,  Maria Șarapova s-a impus în trei seturi în fața favoritei trei, Victoria Azarenka, scor 6-1, 2-6, 6-4 și s-a calificat în ultima fază a competiției, unde avea să piardă în fața câștigătoarei, Serena Williams. (6-4, 6-4).


Bacsinszky – Ostapenko. Două sărbătorite, un singur loc în finală

În partea superioară a tabloului Timea Bacsinszky și Jelena Ostapenko își vor sărbători ziua de naștere pe teren, însă doar una va putea celebra la sfârșit calificarea în finală.

Ostapenko (19 ani) a devenit prima jucătoare din Letonia care accede într-o semifinală a unui turneu de Mare Șlem din Open Era. „Cred că acesta este unul dintre cele mai frumoase cadouri. Să joci semifinală la Roland Garros de ziua ta este ceva impresionat„, a admis zâmbind tânăra jucătoare din Letonia

Timea iubește aerul de la Paris și este calificată în a doua semifinală în ultimii 3 ani. Sportiva din Elveția, care împlinește astăzi 28 de ani, își cunoaște destul de bine adversara, însă este dispusă să-și dea și sufletul pe teren pentru o calificare în finală. „Știu că și-a activat modul de luptătoare, dar îmi voi da sufletul și inima pe teren pentru a câștiga acest meci„.

 

 

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Cât timp trebuie ținut semnalul când intri în depășire? Iei amendă pentru așa ceva?
Cât timp trebuie ținut semnalul când intri în depășire? Iei amendă pentru așa ceva?
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen