Mulţumim pentru MULT #LuptaCaSimona

10 iun 2017 1321 afişări Comentează şi tu Tenis
Mulţumim pentru MULT #LuptaCaSimona

Mulţumim pentru MULT, Simona! Pentru 14  zile de emoţii, de vise trăite cu ochii deschişi, de viaţă la 180 de bătăi de inimă pe minut. România a vibrat aşa cum a dictat Parisul. Zâmbetul de pe Lenglen şi de pe Chatrier a încălzit Muntenia, Oltenia, Banatul, Moldova şi fiecare colţişor cu români, iar câte o picătură din spiritul războinic a atins fiecare suflet conectat la mişcările aprige de pe zgura roşie. 

  • Simona Halep (4 WTA) a pierdut, duminică, finala de Roland Garros în faţa letonei Jelena Ostapenko (47 WTA, 20 de ani) 6-4, 4-6, 3-6.

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Roland Garros. O puştoaică plină de nerv şi de tupeu a apărut de nicăieri şi a cucerit Parisul. Mulţumim Simona, pentru că povestea a avut şapte capitole. Nu unul, nu două, nu trei... Şapte. Pe toate. Şi niciunul nu a fost rău. Niciunul nu a fost sărăcăcios. Sau sec. Fiecare a mustit de lovituri speciale, de ambiţie şi de dăruire. Am primit MULT! De la seturi uşoare şi victorii line, la demonstraţii de voinţă pură, de luptă brutală şi de forţă de a răsturna munţii - sau un 6-3, 5-1 plus minge de meci pentru adversară.

Ostapenko a fost un iureş. O ucigaşă cu chip de copil. 54 de lovituri câştigătoare în finală. 300 minus una în tot turneul. Ce n-a văzut Paris-ul. Sportul se hrăneşte cu astfel de poveşti... Ce nu văzuse patinajul artistic când Tara Lipinski (16 ani) i-a suflat aurul lui Michelle Kwan la Nagano, în 1998, cu o combinaţie de sărituri triplă cu triplă istorică... Poate că Jelena, sau Alona - cum îi place să i se spună - este o Myskina (un singur titlu de Mare Şlem - în 2004, la Paris, la 22 de ani şi nicio altă prezenţă în semifinale în cele patru mari turnee din tenis). Poate că va fi o Ivanovic - un nume de prim-plan în tenis, dar cu un singur succes. şi totuşi - mereu în calcule. Poate o Şarapova - pentru că tot este colţuroasă şi mofturoasă ca rusoaica. Poate mai mult.

Un iureş dezvlănţuit de la primul punct, pentru că Jelena este o jucătoare fără stare pe teren, care TREBUIE să atace tot. Orice minge! Şi care a ratat ţinta în acest debut de finală. De 14 ori a prins terenul decisiv, de 23 de ori - nu. Iar cele 23 de erori neforţate au fost într-un fel obţinute mental de Halep. Pentru că a înţeles că ele vor veni. Şi le-a aşteptat, greşind doar de două ori în zece game-uri şi în puţin peste 35 de minute. La o oră de la primul serviciu, Simona avea 3-0 în setul doi şi avea chiar trei mingi de 4-0. Dar iureşul dezlănţuit de partea celaltă a fileului a început să facă ravagii, pentru că Ostapenko a început să prindă terenul cu fiecare ghiulea. A dat 22 winners. Şi de nicăieri, Simona a intrat decisiv, la 6-4, 4-6.

Da, mulţumim pentru MULT, Simona, pentru că şi finala ne-a ţinut în priză. Ne-a adunat în gaşcă să ne roadem unghiile şi să ne strigăm pasiunea. Dragul de tenis şi dragul de tine. A fost decisiv la meciul decisiv. În favoarea letonei, jucătoarea mai îndrăzneaţă. jucătoarea "all-in". Simona nu a reuşit să dea re-start strategiei. A intervenit şi fileul la mingea de break decisivă a letonei, care a dus-o la 4-3, dar...

Simona Halep rămâne personajul principal al poveştii noastre la Roland Garros 2017. Al unui vis mare, românesc. Mulţumim pentru MULT.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.