LIVE BLOG Wimbledon | Momente DRAMATICE: Cîrstea merge în turul 3 după ce Mattek a suferit o accidentare horror! Eliminare ȘOC pentru Pliskova, Halep e tot mai aproape de locul 1 mondial! Debut victorios pentru Mergea

LIVE BLOG Wimbledon | Momente DRAMATICE: Cîrstea merge în turul 3 după ce Mattek a suferit o accidentare horror! Eliminare ȘOC pentru Pliskova, Halep e tot mai aproape de locul 1 mondial! Debut victorios pentru Mergea
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Sorana Cîrstea (România, 63 WTA) s-a calificat joi în turul al treilea de la Wimbledon pentru a treia oară în carieră, după ce adversara ei s-a accidentat grav. „Sori” se va duela pentru un loc în optimile de finală cu Garbine Muguruza (Spania, 15 WTA).
  • Americanca Bethanie Mattek (103 WTA) nu a mai putut continua din cauză că a alunecat și a căzut rău în preajma fileului, la scorul de 4-6, 7-6(4).
  • Pliskova, cap de serie numărul 3, a fost eliminată în turul secund, fapt pentru care Halep devine favorită în lupta pentru locul 1 mondial! Scenariile de vis sunt: Halep urcă pe locul 1 dacă ajunge în semifinale și Kerber nu face finală, Halep ajunge în finală și Kerber nu câștigă titlul sau Halep triumfă la Wimbledon și e la mâna ei.

23:00 Ce zi s-a consumat la Wimbledon! Momente dramatice, surprize de proporții, povești frumoase… Toate s-au împletit pe terenurile de la All England Club și au putut fi urmărite în România la Eurosport, dar și pe ProSport! Sorana Cîrstea trebuie felicitată atât pentru faptul că și-a egalat cea mai bună performanță a carierei la Wimbledon, dar și pentru că a demonstrat din nou ce caracter URIAȘ are! Jucătoarea din Târgoviște a făcut gesturi minunate pentru adversara aflată în suferință, arătându-i că este alături de ea pe teren, dar și după meci: „Am inima frântă pentru ce s-a întâmplat astăzi! Te iubesc, fată, ești puternică și vei trece peste asta. Toate gândurile mele se îndreaptă către tine, Beth”, a scris „Sori” pe Facebook! Subsemnatul Alex Tăcină, la rândul meu, mai scriu o singură idee – Vă mulțumesc pentru că ați accesat live blogul, amicii mei! O noapte liniștită!


22:10 Kerber rămâne în cursa pentru locul 1 mondial, umăr la umăr cu Halep, și se califică în runda a treia: 7-5, 7-5 cu Flipkens! Iată rezultatele înregistrate astăzi pe principalele două arene de la Wimbledon.


22:00 Florin Mergea începe cu dreptul turneul de la Wimbledon și se califică în manșa secundă alături de Aisam Qureshi! Echipa româno-pakistaneză a trecut de Dino Marcan/Tristan Weissborn (Croația/Austria), scor 4-6, 7-6(4), 7-6(3), 6-3! Urmează o confruntare cu austriecii Julian Knowle și Philipp Oswald! Bravo, FLORIN!


21:50 Maestrul mai face o demonstrație de forță! Federer e în turul trei, după un meci câștigat în minimum de seturi: 7-6(0), 6-3, 6-2 cu Lajovic! Roger se va lupta cu Mischa Zverev pentru un loc în optimi.


21:40 Mergea și Qureshi s-au descătușat pe Terenul 6 și îi conduc pe Marcan și Weissborn cu 4-6, 7-6, 7-6, 2-0! De asemenea, Kerber și Federer se află în control total: 7-5, 4-2 cu Flipkens, respectiv 7-6, 6-3, 2-1 cu Lajovic.


21:25 Ce vis trăiește Rybarikova la Wimbledon! Magdalena, sportiva care a eliminat-o pe Pliskova, are o poveste fabuloasă, suferind recent două operații ce au ținut-o departe de teren timp de 7 lunI! Ea este eroina zilei, fiind urmată în topul surprizelor de Alison Riske (46 WTA), cea care a scos-o pe Kristina Mladenovic (14 WTA) cu scorul de 2-6, 6-4, 6-4.


21:15 Se pare că nu mai este loc de surprize pe finalul zilei! Kerber, favorita principală, s-a impus în primul set cu Flipkens, scor 7-5, în timp ce Federer îl conduce cu 7-6, 4-1 pe Lajovic. Românul Mergea are un meci complicat alături de pakistanezul Qureshi: 4-6, 7-6, 6-6 cu Marcan și Weissborn.


20:05 Eliminarea surprinzătoare a Pliskovei, jucătoare aflată pe locul 1 în clasamentul live, o apropie pe Halep de fotoliul de lider mondial! Simona poate urca mult mai ușor pe locul 1 după Wimbledon, fiind nevoită să ajungă în semifinale pentru a spera la această performanță! Scenariile de vis sunt următoarele:

  • Dacă Halep ajunge în careul de ași, Kerber este obligată să se califice în finală pentru a o devansa pe româncă.
  • Dacă Halep se califică în finală, va deveni lider mondial cu condiția să nu piardă ultimul act în fața nemțoaicei.
  • Dacă Halep triumfă la Wimbledon, jucătoarea noastră va deveni în premieră lider mondial.

Dacă Halep nu se califică în semifinale, iar Kerber nu ajunge în finală, Pliskova va fi pe locul 1 după Wimbledon.


20:00 După un moment atât de dramatic, celelalte meciuri au căzut în plan secund, însă pe central tocmai s-a petrecut ceva incredibil! Karolina Pliskova, jucătoarea pe care casele de pariuri o dădeau ca favorită la câștigarea turneului, e OUT încă din turul secund! Cehoaica aflată pe poziția a treia pe lista capilor de serie a fost învinsă de Magdalena Rybarikova (Slovacia, 87 WTA), scor 6-3, 5-7, 2-6. Iată că Petra Kvitova și Karolina Pliskova, doua specialiste ale ierbii, au plecat acasă. Pârtie pentru Simona Halep, care acum are șanse importante să devină lider mondial!


19:30 Bethanie Mattek a fost scoasă de pe teren până la urmă, cu targa, și transportată la un spital din apropiere. Din primele informații apărute după accidentarea horror, reiese că ar fi vorba de o ruptură de ligamente.


19:18 Partenera de la dublu a lui Bethanie, cehoaica Lucie Safarova, a izbucnit și ea în lacrimi la marginea terenului. Din păcate, prietena ei își poate încheia cariera după această dramă suferită în meciul cu Sorana Cîrstea.


19:05 Avem și imagini VIDEO cu teribila accidentare a americancei Mattek, care a avut un ghinion incredibil! Și mai tragic e că Bethanie nu poate fi ridicată nici măcar acum pe targă, strigă de durere, iar apropiații ei sunt împietriți.


18:55 Problema lui Bethanie Mattek pare să fie una foarte gravă! Americancei i-a cedat genunchiul după ce a alunecat în preajma fileului! Deocamdată, Bethanie nu poate fi scoasă nici măcar cu targa de pe teren! Sorana e fair-play și încercă să-și ajute adversara.


18:52 Meciul se încheie prematur, cu victoria Soranei Cîrstea, cea care beneficiază de abandonul adversarei la 4-6, 7-6, însă mai important este ceea ce se petrece cu Bethanie Mattek! Americanca are mari probleme și nu se mai poate ridica de jos! Medicii au intervenit imediat! Sorana e în lacrimi în aceste momente.


18:42 SEEET Sorana Cîrstea, scor 7-6(4)!!! Luptătoarea noastră trimite meciul în decisiv, după un tie-break perfect, în care a atacat fără frică și nu a așteptat cadouri! Bravo, SORANA!


18:33 Sorana servește bine de această dată și trimite setul în tie-break! Momente tensionate pe Terenul 17, când cronometrul indică o oră și 46 de minute de joc! Luptă, „Sori!”.


18:21 Cîrstea – Mattek 4-6, 5-6! O nouă răsturnare de situație, iar „Sori” se află într-o postură delicată, servind pentru a rămâne în meci!


18:28 Din nou, atunci când are mai mare nevoie de el, serviciul o trădează pe româncă! Break Mattek și se intră în prelungiri: 5-5!


18:25 Cîrstea – Mattek 4-6, 5-4! Efort superb al româncei, care face break-ul și urmează să servească pentru set! Americanca și-a ieșit din ritm, după ce în urmă cu puțin timp controla jocul!


18:21 Se pare că îngrijirile primite au fost folositoare, pentru că Sorana a egalat la 4 în setul doi după ce a solicitat un time out medical!


18:11 Vechea accidentare de la umăr nu-i dă pace Soranei nici astăzi! Românca a solicitat intervenția fizioteraputului la scorul de 4-6, 3-4!


18:07 Se merge cap la cap în actul al doilea, iar cel mai important e că „Sori” se află pe val și câștigă relativ lejer pe propriul serviciu.


18:02 Cîrstea – Mattek 4-6, 2-2! „Sori” își pierde încă o dată concentrarea, iar Bethanie reușește rebreak-ul! Frustrarea se poate vedea pe fața româncei, care joacă bine, dar ratează în punctele importante!


17:49 Sorana este mul mai determinată în setul al doilea și se desprinde la 2-0! S-a scurs fix o oră din acest meci!


17:35 Cîrstea pierde primul set cu 6-4! Românca a ratat o șansă importantă de a face break la 4-4, iar jocul ei s-a stins pe finalul actului! De partea cealaltă, Mattek rupe ritmul atunci când trebuie și pare mult mai hotărâtă decât Sorana.


17:30 Mattek își face serviciul, cu greu, și revine la conducere în primul set, 5-4! Cîrstea a avut minge de break, însă i-a făcut un cadou adversarei.


17:25 Cîrstea – Mattek 4-4! Revenire a româncei, care își câștigă autoritar serviciul, lăsându-i un singur punct americancei!


17:20 Sorana a fost condusă cu 2-4, dar adversara ei nu poate menține ritmul! Românca reușește un rebreak important și rămâne în set: 3-4!


17:13 Cîrstea – Mattek 2-3! Un conațional aflat în tribune o înurajează pe Sorana într-un mod mai puțin obișnuit: „Bine, șefa!”, îi strigă acesta după fiecare lovitură câștigătoare.


17:08 Sorana scapă de un game greu, cu mingi de break salvate, și egalează la 2! Românca a trimis la minge de game un rever minunat în lungul liniei, la care Bethanie a rămas spectatoare!


17:01 Cîrstea – Mattek 1-2! Americanca forțează și preia conducerea, după două game-uri câștigate pe muchie de cuțit. De remarcat că Bethanie recurge la foarte multe scurte în acest început de meci.


16:53 „Sori” ajunge fără emoții la o scurtă neinspirată a americancei și începe perfect: 1-0 cu break!


16:45 Novak Djokovic a făcut instrucție cu Adam Pavlasek, scor 6-2, 6-2, 6-1! Așa arată un antrenor mulțumit – Andre Agassi! Start joc între Sorana și Bethanie, americanca servește prima!


16:30 Meciul dintre Cîrstea și Mattek va începe în aproximativ 15 minute! Pe terenul 17 tocmai s-a încheiat partida dintre Țurenko și Golubic, cu victoria ucraineencei, scor 6-1, 2-6, 6-3! Deocamdată nu s-au înregistrat surprize prea mari astăzi: Kuznețova a trecut de Makarova cu 6-0, 7-5, Vandeweghe a învins-o pe Maria, scor 6-4, 6-2, iar Dimitrov l-a demolat pe Baghdatis în turneul băieților, cu 6-3, 6-2, 6-1.


15:55 Tu cum ai reacționa dacă Roger Federer ar trece pe lângă tine? Reacția acestei femei care s-a intersectat cu Roger este genială :).


15:35 Probabil că ați aflat știrea momentului în sportul românesc: Ilie Dobre a intrat în Cartea Recordurilor pentru a 10-a oară! Dobre a fost recunoscut drept comentatorul radio cu cele mai multe cărți publicate, dar el mai deține, printre altele, și recordul pentru cel mai lung strigăt de gol din istorie. Cu această ocazie îi lansez lui Ilie Dobre o nouă provocare: să strige cel mai lung „Game, set și meci” fără să-și țină respirația.


15:10 Organizatorii de la Wimbledon nu se confruntă doar cu problemele de securitate ce îl vizează pe Ilie Năstase, ci și cu insectele! În zonă a apărut o invazie de furnici zburătoare, cea mai speriată fiind Simona Halep! Jucătoarea noastră chiar a declarat că nu a mai ieșit din casă înaintea meciului din turul doi, iar motivul s-ar putea să aibă legătură cu micuțele insecte. Dar probabil că Simona s-a liniștit atunci când a aflat că nu este vorba de țânțari…


14:45 O altă idee pentru o deghizare perfectă îi este oferită lui Ilie Năstase de către acest spectator de la Wimbledon!


14:30 A intrat Ilie Năstase la Wimbledon!? Un personaj care și-a făcut apariția la Wimbledon nu poate fi recunoscut din cauza șepcii haioase pe care o poartă, să fie oare Ilie? Organizatorii l-au dat în urmărire generală pe român, distribuind poze cu el pentru ca agenții de pază să-l recunoască și să nu-i permită accesul în arenă, dar „Nasty” i-ar putea fenta pe aceștia. Imaginea de mai jos este o dovadă concludentă că oamenii de ordine pot fi păcăliți.


14:15 Salutare! Nici nu a început bine ziua de tenis la Wimbledon, că s-a și încheiat primul meci de pe Terenul 17, acolo unde este programată Sorana. Belgianul Steve Darcis s-a retras la scorul de 0-3 în meciul cu ibericul David Ferrer. În aceste condiții, partida Cîrstea – Mattek nu va începe mai târziu de ora 17:00: a mai rămas de disputat doar meciul Țurenko – Golubic! Eu sunt Alex Tăcină și aștept comentariile voastre pe care le citesc cu plăcere și care mă ajută de fiecare dată la realizarea live blogului!


Sorana țintește a treia calificare a carierei în manșa a treia de la Wimbledon, după ce a mai reușit această performanță și în anii 2009 și 2012! Sportiva din Târgoviște are prima șansă în fața americancei Mattek, pe care a mai învins-o de trei ori în tot atâtea meciuri directe: 6-3, 2-6, 6-4 la Amelia Island (zgură), 2-6, 6-3, 7-5  în optimi la Hobart 2012 (hard) și 6-1, 6-3 în primul tur la Pattaya 2013 (hard). A 4-a întâlnire dintre cele două va avea loc pe Terenul 17 de la All England Club, după meciurile David Ferrer – Steve Darcis și Lesia Țurenko – Viktorija Golubic.

Cîrstea poate deveni a doua româncă ce merge în turul al treilea la Wimbledon 2017, după ce Halep a reușit să acceadă în faza respectivă grație victoriei cu Haddad Maia, scor 7-5, 6-3. În direct la Eurosport și LIVE BLOG pe www.prosport.ro, fanii vor putea urmări un duel interesant, în care „Sori” se duelează cu cea mai excentrică jucătoare din circuit. Bethanie este recunoscută pentru echipamentele ei extravagante, dar și pentru felul în care se vopsește pe față înaintea meciurilor. Americanca are și un joc diferit, bazat pe veniri la fileu și ruperi de ritm.

În ziua a 4-a de la Wimbledon mai evoluează și Florin Mergea, după ora 19:00, românul debutând la dublu în echipă cu pakistanezul Aisam Qureshi. Florin și Aisam par să aibă o misiune ușoară în fața echipei Dino Marcan/Tristan Weissborn (Croația/Austria). Pe terenurile importante își vor face apariția legendele Roger Federer și Novak Djokovic, dar și rivalele Simonei Halep: nemțoaica Angelique Kerber și Karolina Pliskova din Cehia. Programul zilei pe primele trei arene arată astfel:

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…