Halep, în optimi la Cincinnati, după o victorie muncită. Simona a tras de jocul ei și a trecut linia de finiș, în fața lui Mladenovic. Begu, învinsă într-o oră de iureșul venit din calificări, Schmiedlova

Halep, în optimi la Cincinnati, după o victorie muncită. Simona a tras de jocul ei și a trecut linia de finiș, în fața lui Mladenovic. Begu, învinsă într-o oră de iureșul venit din calificări, Schmiedlova
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep este singura tricoloră care continuă aventura de vară în US Open Series, la simplu, în turneul de categorie Premier de la Cincinnati.
  • A treia jucătoare a lumii s-a impus în premieră, la capătul unui maraton, în fața Kristinei Mladenovic (40 WTA), scor 7-5, 5-7, 6-4, după două ore și 50 de minute de joc.
  • Irina Begu (28 WTA) a părăsit întrecerea de la Cincinnati, fiind învinsă net de tânăra jucătoare venită din califficări, Anna Karolina Schmiedlova (20 ani, 41 WTA), scor 1-6, 3-6.

 

România rămâne, ca și la Rogers Cup, cu o singură reprezentantă în faza optimilor de finală la turneul de categorie Premier, Western and Southern Open, Cincinnati. Miercuri, și Simona Halep, și Irina Begu au fost departe de forma maximă, dar, doar Simona a supraviețuit în concurs.

Halep a reușit o primă victorie extrem de importantă, din seria de patru care îi sunt necesare pentru a reveni pe poziția a doua a clasamentului mondial. Constănțeanca și-a complicat singură partida, pentru că a irosit multe desprinderi cu break în față, atât în primul set – câștigat totuși, cât și în al doilea – unde daunele au fost totale: irosind un game de serviciu la 5-4 și două mingi de meci, Halep s-a trezit împinsă într-un set decisiv care nu ar fi trebuit să existe.

Simona a luptat însă de-a lungul întregii partide cu propriile greșeli, a trecut peste inconstanța din joc și a reușit să o învingă în premieră pe Kristina Mladenovic, o jucătoare cu destule atuuri în fața ei. Pe rând, atât dreapta cât și lovitura sa de rever au produs ravagii de partea cealaltă a fileului, iar fizicul său a fost mai rezistent decât cel al franțuzoaicei. Cu trei ore de joc adăugate problemelor de la Toronto, decontul acestui efort ar putea apărea însă în fazele următoare ale turneului.

Begu, trădată de serviciu, a fost luată pe sus de tânăra Schmiedlova

Într-un meci desfășurat sub amenințarea constantă a ploii, Anna Karolina Schmiedlova a fost o tenismenă pusă pe fapte mari și foarte grăbită. Înarmată cu multă încredere, grație celor 11 victorii în 12 meciuri adunate în ultimele săptămânii și celui mai recent succes în fața polonezei Aga Radwanska, slovaca acontinuat seria fierbinte, gonind spre o victorie de o oră în fața unei adversare cu serviciu fragil, cu frecvență de sub 50% pe prima minge și eficiență redusă, pe ambele mingi.

Startul bun, cu break, nu a putut fi susținut de Irina, care a câștigat trei dintre cele patru game-uri puse pe tabelă la retur. Meciul s-a terminat chiar înainte de cea de-a treia repriză de ploaie care a dat peste cap programul de joc al zilei de miercuri, la Cincinnati.

 


Așa am trăit în FORMAT LIVE BLOG partidele Simonei Halep și Irinei Begu:

 

UPDATE 01:08 Irina Begu părăsește turneul de la Cincinnati. Schmiedlova face la retur ceea ce nu i-a ieșit la serviciu: câștigă al șaselea său game pentru a închide setul doi și o dată cu el și partida, scor final 6-1, 6-3 în 60 de minute de joc.


UPDATE 01:05 Schmiedlova ratează închiderea meciului, iar Begu își trece în cont al treilea break al partidei.


UPDATE 01:00 Irina, în pericol să fie eliminată în mai puțin de o oră de joc. Schmiedlova defilează, mai câștigă o dată contra serviciului și, după doar 54 de minute, va servi la 6-1, 5-2 pentru calificarea în optimi.


UPDATE 00:55 Victoria Irinei: Begu câștigă, din încercarea cu numărul șase, un game pe serviciu, după trei sferturi de oră de joc. Toate procentajele de la rubrica serviciiu sunt slabe pentru bucureșteanca aflată la cel mai bun sezon al carierei. La 3-2 însă, servește Schmiedlova, care are avans de un break.


UPDATE 00:45 Schmiedlova rămâne perfectă la retur: are cinci break-uri, din cinci game-uri jjucate de Irina cu serviciul. Tricolora nu a reușit să salveze decât o singură minge de break, iar pe serviciul doi, are doar două puncte câștigate, din 15 jucate.


UPDATE 00:40 Irina reușește să puncteze și ea pe tabelă, în dreptul numărului de game-uri, dar din nou, reușita vine la retur, nu pe serviciul propriu. 11 în startul setului secund.


UPDATE 00:35 Seria Schmiedlovei continuă și în setul doi, deschizând cu break actul secund, la 30, pe serviciul Irinei.


UPDATE 00:30 SET SCHMIEDLOVA, în 24 de minute. Iureșul partidei o duce pe Irina de la un start perfect, cu break, la un bagel neomologat, cu șase game-uri cedate fără drept de apel, fără a fi avut vreo minge de game sau măcar vreo egalitate în game. Doar 14 puncte i-a lăsat slovaca de 20 de ani Irinei.


UPDATE 00:25 Scorul capătă proporții: Schmiedlova nu dă semne că s-ar opri, Irina nu poate câștiga pe serviciu și cedează al treilea break. În continuare, la 1-5, singurul game făcut de jucătoarea aflată pe locul 28 WTA a fost la retur.


UPDATE 00:20 Schmiedlova prinde viteză: game alb pe serviciu, urmat de un al doilea break, tot la 15, pe serviciul Irinei și tabela arată 3-1, după 11 minute de joc.


UPDATE 00:15 După break vine însă rebreak, pentru că nici Irina, deși îi intră primul serviciu, nu poate câștiga primul său game pe serviciu. Într-o simetrie perfectă, primele două game-uri sunt câștigate de jucătoare aflată la retur, la 15, punctul doi din game fiindîn ambele cazuri adjudecat de jucătoarea aflată la lansare.


UPDATE 00:10 Chiar se întâmplă! Meciul Irinei începe, cu Anna Schmiedlova la serviciu și sportiva antrenată de Adrian Cruciat și de Artemon Apostu Efremov câștigă contra serviciului.


UPDATE 00:05 Cucu-bau sau ursulețul norocos? Greu de decis care este imaginea zilei, de la meciul Simonei.

 


UPDATE 23:55 Emoții, emoții: chiar dacă de pe Terenul 10 nu avem imagini, ceea ce se întâmplă pe Central, la meciul Djokovic – Paire este îngrijorător. Umbrelele s-au deschis, jucătorii au ajuns pe bancă, iar arbitrul Mohamed Lahiani anunță în stație că „ceeea ce se vede ]n spate, este foarte întunecat”.


UPDATE 23:40 Pe Terenul Central, lucrurile s-au mișcat mai rapid: Safarova și-a luat punctul necesar șiscapă de bătăile de cap reprezentate de aversele anunțate pentru întreaga zi la Cincinnati. Pe celelalte terenuri, încă se așteaptă reluarea jocului.


UPDATE 23:35 Dacă meciul Safarova – Vandeweghe a fost întrerupt în momentul în care cehoaica, a șaptea favorită, avea două mingi de meci, la 6-4, 6-5 și 40-15 pe serviciul lui Coco, Irina Begu și Karolina Schmiedlova nu au apucat să schimbe decât câteva mingi de încălzire. Iar Neal Trousdale, un fotograf mereu pe urmele tricolorilor pe circuitul nord-american, nu a ratat nici aceste câteva momente, fiind rapid în a transmite instantaneele surprinse, spre deliciul fanilor români.


UPDATE 23:20 Dacă v-ați gândit la refrenul celor de la Cargo – „poate dacă ploaia s-ar opri”, ei bine, da! ploaia s-a oprit la Cincinnati și mașinăria de uscat terenuri s-a pus în funcțiune. Tenisul ar trebui să revină…


UPDATE 23:00 Prognoza arată astfel: până la ora 20:00 ora locală – 50% șanse de ploaie, apoi prognoza de ploaie devine mai serioasă.


UPDATE 22:50 Irina Begu nu mai apucă să înceapă meciul, pentru că la Cincinnati, revine ploaia.


UPDATE 22:45 Serena Williams este mai expeditivă decât Simona și se califică pe tabloul de opt după o oră și 30 de minute de joc, scor 7-5, 6-3 cu Tsvetana Pironkova.


UPDATE 22:35 Undă verde pentru meciul Irinei Begu. Anastasia Pavlyuchenkova a dus revenirea până la capăt și și-a asigurat biletul pentru faza optimilor de finală, prin victoria cu scorul final 2-6, 6-3, 6-2 în fața Yaroslavei Shvedova.


UPDATE 22:30 Știați că… Adversara Irinei Begu din această noapte a fost declarată „jucătoarea în ascensiune” a lunii iulie?


UPDATE 22:20 Bombăniți de mai toți fanii tenisului care au urmărit partida Halep – Mladenovic pentru faptul că ambele jucătoare au apărut purtând același echipament, reprezentanții Tennis Adidas primesc acum puncte îanpoi: o felicită pe Simona pentru victorie.


UPDATE 22:15 Vă întrebați cum arată compelxul de la Cincinnati? Iată un exemplu.


UPDATE 22:00 Set decisiv pe Terenul 10, acolo unde așteptăm meciul Irinei Begu. Rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova a revenit după pierderea primului set cu 2-6 în fața jucătoarei venite din calificări, Yaroslava Shvedova, câștigând setul doi cu 6-3. Totul, în 78 de minute.


UPDATE 21:45 Petkovic sau Giorgi pentru Simona, pe mai departe. Halep este la trei victorii distanță acum de locul doi mondial.


UPDATE 21:35 Statistica unui meci mai complicat decât ar fi trebuit să fie, după cum au decurs totuși primele 90 de minute. Egalitate la numărul reușitelor, însă Mladenovic a terminat meciul cu aproape de două ori mai multe erori decât Simona.


UPDATE 21:30 Interviul de pe teren: Am fost la conducere tot meciul, dar n-am reușit să termin. Sunt obosită, după Toronto, dar mi-am spus că trebuie doar să reușesc să mă concentrez la fiecare punct. A fost un meci bun, ea a jucat foarte bine. Să revin pe locul doi înseamnă mult pentru mine, dar vreau să o iau meci cu meci. Este foarte important să câștig meciuri, să ajung pregătită la ultimul turneu de Mare Șlem. Vreau să găsesc o cale să joc cel mai bun tenis al meu de fiecare dată„, le-a spus Simona spectatorilor de pe Granstand.


UPDATE 21:23 Victorie muncită: Simona trage de jocul ei și trece linia de finiș în fața lui Mladenovic, după două ore și 50 de minute de joc, scor 7-5, 5-7, 6-4. Iar reacția Simonei din final de partidă spune chiar totul: nu este bucurie, ci mai ales o ușurare că în fine, calvarul s-a terminat.


UPDATE 21:17 Simona vrea mingi, pentru a-și exersa serviciul și a se păstra în ritm de joc. Arbitrul îi dă doar mingi vechi, pentru a nu strica logica jocului. Mladenovic este bandajată zdravăn de kinetoterapeută. Și meciul se reia, cu încercarea Simonei de a se impune.


UPDATE 21:11 Situație neobișnuită: Simona este din nou la un game distanță de victorie, dar, la 5-4 pentru ea, reluarea jocului este amânată. Franțuzoaica cere time-out medical înainte ca Simona să servească pentru meci! Mladenovic se plânge de dureri de spate, se ține de piciorul stâng, iar arbitrul discută îndelung cu Simona, evident nemulțumită și nedumerită.


UPDATE 21:08 Simona este la un game de victorie, la 5-3 în decisiv, la fel ca în setul doi. Mladenovic suferă acum de două ori: se ține de gambă și deplasarea în teren este extrem de greoaie. Nu se poate apleca pentru a lovi corect mingea, forțează închiderea rapidă a punctelor, dar nu renunță la luptă.


UPDATE 21:05 Scenariu cunoscut: Simona, întoarsă și în setul decisiv. „Kiki” recuperează break-ul cedat în primul game și pierde imediat serviciul, pentru a o lăsa pe Simona la conducere, 4-3, cu break în față.


UPDATE 21:00 Meciul Irinei Begu începe și el mai târziu decât ne-am fi așteptat: pe terenul 10 abia începe primul meci de simplu al zilei, dintre Pavlyuchenkova și Schvedova.


UPDATE 20:57 Scorul îi este favorabil Simonei, 3-2, așa că ne permităm să ne amuzăm alături de fanii sportului alb, de pe Twitter: într-o zi în care comentatorul de limbă engleză a spus de nenumărate ori „asta este o lovitură pe care Simona simte că ar fi putut să o facă” sau „simte că ar fi trebuit să o câștige”, a treia jucătoare a lumii pare o novice când vine vorba de rupt rachete. „Halepeno, ai nevoie de mult mai multă agresivitate acolo pentru a rupe bățul” – a consiliat-o rapid Brad Gilbert, prin intermediul twitter-ului.


UPDATE 20:50 Scor periculos? Simona reușește să se desprindă la 3-1 în decisiv, la capătul unui game alb pe serviciu. Precedentul game alb a fost tocmai ultimul serviciu adjudecat de Simona în actul secund – pe următoarele două le-a pierdut.


UPDATE 20:45 Statistica setului doi: 64 de minute de luptă, cu un colaps pe final, din partea Simonei, cea care ajunsese la jumătatea setului cu procentaj de 100% mingi câștigate pe primul serviciu.


UPDATE 20:42 Break Simona, în start de set decisiv. Simona pare decisă să repare rapid stricăciunile din finalul de set doi cu patru game-uri pierdute consecutiv. De la șansă de break alb, valorifică totuși a treia minge de break, pentru a se instala la conducere, 1-0.


UPDATE 20:34 Simona scapă meciul de sub control: două mingi de meci ratate, două break-uri pierdute consecutiv și calificarea se joacă în decisiv. Mladenovic, jucătoarea care la final de prim set cerea time-out medical pentru o accidentare la gleznă, suferită îmediat după un serviciu încheiat nefericit, împinge meciul într-un set trei, decisiv, la două ore de la primul serviciu. Constănțeanca a dat cu racheta de pământ, și-a lovit cu putere piciorul, iar meciul devine o probă de rezistență fizică, deloc indicată pentru o jucătoare care cu trei zile în urmă suferea crunt din cauza căldurii și a crampelor stomacale.


UPDATE 20:26 De la serviciu pentru calificarea în turul trei, Simona ajunge să servească pentru a împinge decizia manșei secunde la tiebreak. Mladenovic sărbătoreștea prea devreme câștigarea game-ului 11, la un serviciu de excepție, care însă a rașchetat fileul. Arbitrul trebuie să îi strige de mai multe ori că a fost minge clară cu fileul, înainte ca aceasta să revină la linia de serviciu. Halep însă nu profită de momentul de deconectare al adversarei și tabela arată 6-5 pentru Mladenovic.


UPDATE 20:20 Simona ratează minge de meci și la retur, și la serviciu. Reverul o trădează pe Simona la a doua minge de meci, de această dată pe propriul serviciu, iar Mladenovic rezistă și face break, după o nouă eroare necaracteristică a Simonei. Și Simo pare că ar vrea să ucidă mingea cu privirea…


UPDATE 20:15 Halep își oferă prima minge de meci, în game de retur, cu un lovitură remarcabilă de rever, care nu acceptă răspuns. Mladenovic însă rămâne arțăgoasă și se salvează, riscând totul pe un lung de linie care trece departe de Simona. 14 puncte disputate încheie însă game-ul în favoarea franțuzoaicei, care o forțează pe Simona să își câștige meciul, la serviciu.


UPDATE 20:05 Simona, la un game de victorie. Seria ei ajunge la patru game-uri, în condiția în care Mladenovic pare complet descumpănită. 7-5, 5-3, dar servește franțuzoaica.


UPDATE 20:00 Simona revine în setul doi, și revine convingător, de la 1-3 la 4-3, cu break avantaj. Dreapta sa aduce punctul decisiv pentru break-ul cu numărul doi al setului, prinzând-o pe Mladenovic pe contre-pied.


UPDATE 19:52 Revine seria break-urilor! Simona ratează mingi pe propriul serviciu, Mladenovic, pe al ei. Ambele jucătoare au dificultăți pe teren, Mladenovic este exasperată de fileu și îl sărută, în speranța că la punctele următoare, o va ajuta pe ea, nu pe Simona. Halep rămâne sub cel mai bun nivel al său, dar se agață de scor. 3-2 pentru Mladenovic, cu serviciu pentru Halep.


UPDATE 19:45 La 2-1 pentru Mladenovic în startul setului doi, Simona se ceartă din nou și arată semne de frsutrare pe teren. Ratează break-ul, deși din nou preia inițiativa în game și dreapta îi aduce două puncte spectaculoase. Constanța este cea care lipsește din jocul de astăzi al Simonei, pentru că execuțiile de top apar în fiecare game.


UPDATE 19:38 Iată și statistica primului set: Simona conduce, dar nu detașat.


UPDATE 19:35 La pauza dintre seturi, Mladenovic este încurajată de mama sa să rămână pozitivă și să încerce să joace mai mult pe centrul terenului, pentru a nu-i mai deschide unghiurile Simonei. Primul serviciu a fost și el o mare problemă pentru franțuzoaica de 22 de ani: a jucat, în primul set, 21 de puncte cu mingea a doua, cu unul mai mult decât cu primul.


UPDATE 19:28 SET SIMONA HALEP, 7-5. Simona pune în sfârșit mâna pe primul set, la finalul unui game în carea servit primul său as și a profitat în continuare de reculul din jocul lui Mladenovic.


UPDATE 19:25 Mladenovic a revenit pe teren, dar, la 0-15 pe propriul serviciu, teama de a apăsa pe picior, graba de a pune scurtă și jocul just al Simonei în fața unei adversare care tocmai a trecut printr-o spaimă majoră de accidentare funcționează. Se pare că și tactica tricolorei de a se izola în lumea sa, în spatele prosopului, a dat roade.


UPDATE 19:18 Alertă de accidentare: Mladenovic servește, face o mișcare greșită și piciorul drept este lovit. returul Simonei trece pe lângă franțuzoaică, „Kiki” ducându-se direct spre scaun, așteptând intervenția fizioterapeutului. Tendonul lui Ahile al piciorului drept este cel afectat.


UPDATE 19:15 Simona ratează închiderea setului, la serviciu, fiind din nou nesigură în momentul decisiv. Setul ajunge astfel la o serie de cinci break-uri consecutive schimbate de cele două combatante. 5-5.


UPDATE 19:10 Simona va servi pentru set, după al doilea break consecutiv oferit de Mladenovic pe dublă greșeală, la 5-4. Simona a făcut partea grea, s-a desprins cu puncte spectaculoase la 40-0, dar a avut nevoie de cadoul lui „Kiki”, după un retur doi ratat, apoi o nouă eroare ușoară, pe dreapta, la capătul unui raliu controlat destul de autoritar. 5-4 plus serviciu.


UPDATE 19:05 Al doilea re-break pentru Mladenovic: greșelile necaracteristice ale Simonei o țin în viață pe franțuzoaică. Halep. Egalitate la 4-4.


UPDATE 19:00 Moment delicat gestionat magistral de Simona: la break-ul franțuzoaicei răspunde cu game câștigat la retur. O dublă greșeală a lui „Kiki” i-a pus game-ul în buzunar, după ce încrederea îi este zdruncinată de o nouă tentativă de scurtă, dejucată însă de reacția promptă a Simonei. 4-3 pentru constănțeancă.


UPDATE 18:55 Rebreak Mladenovic. Franțuzoaica o pedepsește pe Simona pentru ratarea desprinderii la două break-uri, atacând cu scurtă pe prima minge de break oferită de Halep, după o serie de trei erori directe. Dreapta Simonei a ratat ținta, iar constănțeanca, ademenită la fileul, a fost pasată decisiv de jucătoare cu titlu de Mare Șlem la dublu. 3-3.


UPDATE 18:50 Simona conservă relativ ușor avantajul break-ului, cu game-uri bine controlate pe serviciu. Dreapta ei produce primele lovituri spectaculoase, dar schimbul de terenuri se încheie cu câte un game în contul fiecărei jucătoare, pentru că și Mladenovic și-a regăsit tăria la serviciu și nu își mai cedează game-ul. 3-2 Halep.


UPDATE 18:42 Mladenovic scapă de o desprindere cu dublu break a Simonei, după un game pe propirul serviciu în care a fost condusă 40-0 de Halep. Vestea bună: a ieșit soarele. Vestea nu atât de bună: urmărim un meci în care riști să încurci jucătoarele. Simona și Kristina sunt îmbrăcate cam fel… 2-1 pentru Simona


UPDATE 18:35 Start ideal pentru Simona Halep: aflată la retur, a treia jucătoare a lumii pune presiune pe serviciul lui Mladenovic, pe mingea a doua și izbutește să convertească a doua minge de break. 1-0 pentru Simona.


UPDATE 18:30 Armata de fani a Simonei este pe poziții. Cel mai probabil, și-au adaptat rapid refrenul pentru ziua de miercuri „fie ploaia cât de rea, nu plecăm, nu plecăm acasă”.


UPDATE 18:25 Jucătoarele și-au făcut intrarea pe teren. Simona, cu același echipament cu nuanțe neon de la Torornto.


UPDATE 18:10 Operațiunea „teren uscat”. Americanii muncesc de zor pentru a pregăti terenurile în vederea starturilor meciurilor. Iată ce se întâmplă pe Grandstand.


UPDATE 18:05 Organizatorii anunță, pe contul oficial de Twitter al competiției, că ploaia s-a oprit, iar terenurile sunt uscate. Astfel, meciurile ar putea începe în următoarea jumătate de oră.


UPDATE 17:55 Ploaia strică programul la Cincinnati: în America a plouat abundent, iar startul meciurilor este ușor amânat. Întreaga zi stă sub amenințare de ploaie, așa că am putea avea în față o zi lungă, cu nenumărate secvențe start-restart.


UPDATE 17:50 Simona zâmbește. Simona „tweet-uiește”. Vara târzie, spre început de toamnă, în Statele Unite, Simona Halep se trezește ca prin minune pe Twitter: după ce anul trecut, pe 8 septembrie, în timpul US Open-ului, își lansa contul oficial, apoi îl abandona la eliminarea din turneu, acum, la revenirea pe tărâm american pentru US Open Series, constănțeanca a revenit în universul celor 140 de caractere. Simona, alături de antrenorul Darren Cahill, zâmbește și are parte de puțină distracție.


UPDATE 17:40 HALEPMANIA lovește America. Fanii Simonei au făcut spectacol în Canada și sunt așteptați să o facă și la Cincinnati. Ca de fiecare dată, startul se dă pe rețelele de socializare. Puterea magică a Simonei? Iată un exemplu: „Mă trezesc mai bine și mai vesel în zile precum aceasta, când știu că urmează să o privesc pe Simona Halep„.


UPDATE 17:30 Salutare! O jumătate de oră ne desparte de startul meciurilor de la The Western & Southern Open, turneu mixt ATP și WTA, cu Simona și Irina pe afișul zilei de miercuri. Liderii mondiali ai ambelor tururi – feminin și masculin – vor juca astăzi și în total, jucătorii care vor lua cu asalt tușele la Cincinnati în următoarele ore au în palmares, în total, 32 de titluri (adunând doar sesiunea de dimineață, nu și pe cea de seară). Sunt Cezara Paraschiv și împreună ajungem pe frecvențele tenisului cu emoții românești, de la Cincinnati.


Simona Halep începe cursa de urmărire a locului doi în clasamentul mondial, echivalent cu un bilet pentru un tablou de concurs la US Open fără Serena Williams la orizont până în ultimul act. Cu Maria Șarapova scoasă din cursă la Cincinnati, ca și Rogers Cup Toronto, de o accidentare la piciorul drept și determinată să nu își pericliteze în niciun fel șansele la ultimul turneu de Mare Șlem al anului, constănțeanca are nevoie de patru victorii la Cincinnati (calificare în finală) pentru a face rocada în clasamentul WTA cu rusoaica. Iar Simona a anunțat că este nerăbdătoare să reintre pe teren, chiar dacă la rândul său a avut probleme fizice notabile, în timpul finalei de duminică, iar timpul efectiv de recuperarea a fost de puțin peste două zile.

Ca și la meciul revenirii după o pauză de peste 40 de zile în circuitul de simplu, misiunea Simonei este complicată. Stilul de joc și palmaresul direct o recomandă pe Kristina Mladenovic drept o adversară periculoasă pentru a treia jucătoare a lumii, chiar și în condiții fizice optime pentru Halep. Agresivitatea franțuzoaicei, loviturile tari și capacitatea demonstrată la Birmingham de a lăsa în urmă orice formă de reținere în fața Simonei sunt armele puse pe masă de „Kiki”, o jucătoare tânără, dar matură în abordare.

Halep, de partea cealaltă, este, ușor surprinzător în acest moment al sezonului, jucătoarea cu cele mai multe victorii pe ciment în 2015 (28 meciuri câștigate și 3 titluri la Shenzhen, Dubai și Indian Wells), iar după afirmațiile lui Sever Dron, „și-a regăsit tenisul” în timpul turneului de la Toronto.

Begu, față în față cu o jucătoare cu o serie de 11 victorii în ultimele 12 meciuri

Irina Begu, având și ea ca miză la acest turneu asigurarea unui clasament favorabil în vederea rămânerii în zona capilor de serie pentru US Open, va înfrunta o jucătoare pe val în circuitul WTA, rămasă două săptămâni în plus pe suprafața roșie – zgura, înainte de mutarea pe ciment. Mutarea a avantajat-o pe Schmiedlova, dat fiind faptul că, după un titlu la București a urmat o semifinală la Bad Gastein.

Anna Karolina Schmiedlova, o jucătoare capabilă să mizeze pe cartea atacului în orice moment, după cum s-a văzut chiar în finala de la Arenele BNR, a făcut tranziția lin între suprafețe, setându-și jocul în meciurile de calificare pentru tabloul principal de la Cincinnati și reușind o evoluție convingătoare în fața polonezei Aga Radwanska – cea care i-a căzut victimă în primul tur, la capătul unui meci de trei seturi.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen