Marin Cilic a cucerit titlul la US Open: 6-3, 6-3, 6-3 cu Kei Nishikori. Croatul s-a dovedit prea puternic în fața japonezului prea obosit

Marin Cilic a cucerit titlul la US Open: 6-3, 6-3, 6-3 cu Kei Nishikori. Croatul s-a dovedit prea puternic în fața japonezului prea obosit
  • Publicat:
  • Actualizat:

Marin Cilic (Croația) a câștigat cu 6-3, 6-3, 6-3 în fața lui Kei Nishikori și US Open are un nou campion! Croatul a fost mai solid decât Nishikori din toate punctele de vedere. Niponul a resimțit oboseala după ce a disputat cinci seturi în optimi, cu Raonic, cinci seturi în sferturi, cu Wawrinka, și patru seturi în semifinale, cu Djokovic.

Ultimul croat care câștigase un titlu de Grand Slam, Goran Ivanisevic (Wimbledon 2001), a pus la cale un nou plan prin care a făcut din tenis sportul național în Croația. Marin a recunoscut la final: „Goran are un rol important în succesul meu”, iar asta s-a văzut în serviciul jucătorului în vârstă de 25 de ani, care ne-a reamintit de antrenorul său. Nishikori (24 de ani), unul dintre cei mai buni tenismeni la retur, a reușit un singur break pe Arthur Ashe, iar asta spune multe. Cilic a intrat cu o energie maximă pe hardul american, fără trac, și părea că joacă de o viață în finale de Grand Slam, deși nu o mai făcuse niciodată. Japonezul nu și-a mai putut calibra reverul, iar picioarele sale nu au mai găsit resurse pentru a demara ca un animal de pradă, așa cum reușea în semifinala cu Nole. Marin a jucat ca la carte, a servit 17 ași pe lângă cei doi ai lui Kei și a făcut 38 de lovituri direct câștigătoare, în comparație cu cele 19 ale elevului lui Michael Chang.

Viitorul lui Cilic era pus sub semnul întrebării în 2013, atunci când a fost depistat pozitiv la un control anti-doping și Federația Internațională a Tenisului l-a suspendat pentru patru luni. Acum se întoarce în Croația mai bogat cu 3 milioane de dolari și cu noi perspective.


UPDATE 01:55 Marin a câștigat un game mare, în care a salvat și trei mingi de break. Nishikori s-a trezit, dar poate fi prea târziu, 5-3.


UPDATE 01:45 Încă un serviciu năprasnic al lui Cilic, 4-1.


UPDATE 01:40 Cilic face break, 3-1, și totul merge perfect pentru croatul care a realizat 16 ași astăzi.


UPDATE 01:35 Kei a egalat la 1, spre satisfacția publicului care îl susține, dar Marin pare în transă, 2-1.


UPDATE 01:30 Virginia Ruzici: „Sperăm într-o revenire a lui Nishikori!”. Cilic vrea să o supere pe campioana de la Roland Garros și preia conducerea și în manșa a treia, 1-0.


UPDATE 01:20 SET Cilic, 6-3. Kei este prea pasiv, de nerecunoscut. Oare va putea japonezul să reintre în meci?

.@cilic_marin races through first 2 sets 63 63 v. #Nishikori in #USOpen final. More: http://t.co/7iXVEFiso1 #ATP pic.twitter.com/c9W7redGt4


UPDATE 01:13 Elevul lui Michael Chang nu-și coordonează loviturile și elevul lui Goran Ivanisevic se distanțează la 5-2, cu dublu-break. „Incredibil, dar adevărat”, remarcă și Radu Antofi, comentatorul Eurosport.


UPDATE 01:10 Cilic își face invidios antrenorul, pentru că își realizează serviciul în câteva zeci de secunde, 4-2.


UPDATE 01:05 Japonezul a irosit încă două șanse de re-break și serviciul croatului rămâne de neatins: 3-2.


00:55 Kei are un moment de magie, la 30-40, pune o scurtă din încheietură prin care îl păcălește pe Marin, dar ce folos. Japonezul pierde următoarele două puncte și Cilic face break în manșa a doua, 2-1.


UPDATE 00:50 Nishikori continuă să alerge după break, dar Marin rămâne concentrat, 1-1.


UPDATE 00:42 Marin își face serviciul la 0 și istoria primului set a fost scrisă, 6-3!

With 11 winners, #Cilic takes first set of the men’s singles final, 6-3 over #Nishikori. #usopen pic.twitter.com/ZalHYSAIDk


UPDATE 00:35 Cilic e mai fresh în startul meciului și se duce la 5-2. E știut faptul că Nishikori nu va intra în panică, ținând cont că se încălzește mai greu.


UPDATE 00:30 Break Marin Cilic, 4-2. Kei a salvat două mingi consecutive de break, dar a scăpat forehand-ul în out la a treia.


UPDATE 00:27 Nishikori a egalat la 2, apoi Virginia Ruzici ne ajută să înțelegem forța serviciului croatului: „Cilic a servit cu 124 de miles per hour”, 3-2.


UPDATE 00:20 Miza este mare și tenisunea plutește în aerul american. Câteva greșeli de-o parte și de alta și se face 2-1 pentru Cilic.

Final #UsOpen. Cilic-Nishikori 2-1. Así luce el Arthur Ashe desde el asiento más alto. No hay clima de final de GS. pic.twitter.com/5PEXTJ7Xjx


UPDATE 00:15 Kei a avut o minge de break, dar serviciul nu îl trădează încă pe Marin, 1-0. Surprinzător, centralul Arthur Ashe nu este plin.


UPDATE 00:05 Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep, comentează meciul pe Eurosport. Servește Cilic primul, de la 1,98 înălțime.


UPDATE 00:00 Djokovic, Nadal, Murray și Federer sunt cu toții în fața televizoarelor, pentru prima dată din 2005, în timpul unui Grand Slam. Japonia vibrează alături de Kei, Croația nu doarme nici ea. Jucătorii au intrat pe teren și în 10 minute începe meciul.


UPDATE 23:48 Ne permitem și un pronostic: Kei Nishikori va câștiga fără probleme. Kei va gestiona mai bine momentele importante, iar calmul și talentul japonezului îl vor destabiliza pe croat. Voi ce credeți?


UPDATE 23:40 66 cu noroc! Cotele dinaintea turneului, la pariuri, pentru ca Nishikori sau Cilic să triumfe la US Open erau de 66 la 1.  Bănuiesc că există cel puțin un japonez care în seara asta va câștiga măcar 66 de yeni.


UPDATE 23:30 6-5…nu este o cifră de la table, ci scorul dintre antrenorul lui Nishikori și cel al lui Cilic. Michael Chang îl conduce pe Goran Ivanisevic cu 6-5 la întâlnirile directe.


UPDATE 23:20 Marin Cilic a avut și el un moment de cumpănă. Croatul a fost depistat pozitiv în 2013, la un control antidoping, și suspendat timp de patru luni. În corpul lui Marin a fost descoperită niketamină, un stimulent interzis, dar pe care l-a luat fără să știe, potrivit declarațiilor de la acea vreme.


UPDATE 23:10 Fenomenul Kei nu știa în 2008 dacă va mai juca tenis vrodată, după o operație la cot care l-a ținut departe de teren un an de zile. Acum va lupta pentru trofeul de la Flushing Meadows: „Mi-a fost frică pentru că nu știam dacă voi mai juca tenis vreodată. Totuși, majoritatea jucătorilor trec prin accidentări și am luptat pentru a reveni cât mai puternic”.


Kei Nishikori (8 ATP) și Marin Cilic (12 ATP) se întâlnesc de la ora 00:10, într-o finală surprinzătoare, cea de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Partida e live pe Eurosport și liveblog pe www.prosport.ro.

Japonezul și croatul și-au obținut biletele în ultimul act după ce au detonat două bombe în semifinale. Nishikori a trecut de liderul mondial Novak Djokovic, 6-4, 1-6, 7-6, 6-3, în timp ce Cilic l-a învins categoric pe Roger Federer (3 ATP), scor 6-3, 6-4, 6-4. Interesant este că niciunul dintre cei doi nu a mai jucat până acum o finală de Grand Slam, însă ambii au în loje doi foști mari tenismeni. Kei este antrenat de Michael Chang, campion la Roland Garros în 1989, iar Marin colabrează cu Goran Ivanisevic, câștigător la Wimbledon, în 2001.

  • Partida de pe Arthur Ashe va fi prima dintre doi jucători care își fac debutul într-o finală de Grand Slam la US Open, de la victoria lui Patrick Rafter în fața lui Greg Rusedski, în 1997.
  • Finala din această seară va fi prima dintre doi sportivi care nu au mai jucat în ultima manșă a unui Grand Slam, de la Roland Garros 2005, atunci când Rafael Nadal l-a învins pe Mariano Puerta.
  • Din anul 1966 primii doi favoriți nu au mai pierdut în semifinale le US Open.
  • Din 2005 nu s-a mai jucat un ultim act de Grand Slam fără unul dintre Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer sau Andy Murray.
  • Niciun croat n-a mai ajuns în vreo finală de o asemenea importanță, de la Goran Ivanisevic în 2002, iar Nishikori este primul asiatic calificat în manșa finală la un Grand Slam.
  • Cel care se va impune va fi al 13-lea jucător din istorie care câștigă la US Open primul turneu de Grand Slam din carieră, iar printre cei care au mai făcut-o se numără și Ilie Năstase.

Este o finală între doi jucători fără mari performanțe la turneele de Grand Slam, însă Kei și Marin promit un tenis de calitate, între unul dintre cele mai bune backhand-uri din circuit și unul dintre cele mai redutabile servicii. Nishikori îl conduce pe Cilic cu 5-2 la întâlnirile directe, iar cei doi au mai jucat un meci la Flushing Meadows în 2012, tur doi, încheiat cu victoria croatului: 6-3, 6-4, 6-7, 6-3.

Finala este transmisă în direct de Eurosport și cel care se va impune va pleca acasă cu un cec în valoare de 3 milioane de dolari.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup