LIVE BLOG US Open | Niculescu produce surpriza în prima zi: 6-3, 6-7, 6-1 cu Strycova! Bogdan a reușit victoria carierei după o revenire senzațională în fața Soranei Cîrstea! Avem duel 100% românesc și în turul doi: Monica vs Ana

LIVE BLOG US Open | Niculescu produce surpriza în prima zi: 6-3, 6-7, 6-1 cu Strycova! Bogdan a reușit victoria carierei după o revenire senzațională în fața Soranei Cîrstea! Avem duel 100% românesc și în turul doi: Monica vs Ana
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Monica Niculescu (România, 57 WTA) a reușit o victorie mare în turul I la US Open, eliminând-o pe Barbora Strycova (Cehia, favorită 18), după o partidă maraton, scor 6-3, 6-7, 6-1.
  • La debutul într-un turneu de Grand Slam, Ana Bogdan (117 WTA) a trecut de Sorana Cîrstea (88 WTA) cu scorul de 0-6, 7-5, 6-2. Ana a câștigat meciul după ce a fost condusă cu 6-0 și 5-2.
  • Monica Niculescu se va duela chiar cu Ana Bogdan, miercuri, pentru un loc în turul al treilea de la Flushing Meadows.
  • Irina Begu (România, favorită 21) a pierdut fără drept de apel cu Lesia Tsurenko (Ucraina, 80 WTA), în primul tur, scor 6-0, 6-4.

04:30 După prima zi de la US Open, trebuie să ne declarăm mulțumiți! E adevărat că înfrângerea neprevăzută a Irinei Begu ne lasă un gust amar, dar cel mai important e că avem două jucătoare din România în turul al doilea! Iar Monica Niculescu și Ana Bogdan nu au fost doar jucătoare în noaptea de luni spre marți, ci mai degrabă luptătoare! Monica și Ana au obținut două victorii dramatice, pe care le vor ține minte multă vreme: Niculescu s-a mobilizat exemplar în decisivul cu Strycova, după ce jucătoarea din Cehia revenise incredibil de la 3-6 și 3-5, în timp ce Bogdan a întors incredibil meciul cu Cîrstea, de la 0-6 și 2-5!

Monica Niculescu câștigă cu 6-3, 6-7, 6-1 și impresionează după multă vreme la simplu, pe când triumful Anei Bogdan (0-6, 7-5, 6-2 cu Cîrstea) are o valoare neprețuită! Sportiva din Sinaia a câștigat primul meci al carierei într-un turneu de Grand Slam, chiar la debutul pe tablul principal al unei astfel de competiții, iar cecul asigurat, în valoare de 77.000 de dolari, reprezintă o bază pe care se poate clădi cariera ei. Dar deocamdată nu e timp pentru planuri de viitor, pentru că miercuri urmează un duel teribil: Bogdan vs Niculescu!


04:05 Victorie Monica Niculescu, scor 6-3, 6-7(3), 6-1 în fața Barborei Strycova!!! „Moni”, cu sânge rece, elimină o jucătoare solidă, Strycova având statut de cap de serie numărul 18 la startul competiției de la Flushing Meadows! Cehoaica nu a contat însă într-un set decisiv în care Monica a preluat inițiativa și a defilat spre victoria ce îi asigură cecul de 77.000 de dolari! Niculescu se impune după un roller coaster de două ore și 26 de minute, urmând să întâlnească o sportivă care a câștigat de asemenea un meci de poveste în turul I, pe debutanta Ana Bogdan!


03:55 Monica se dezlănțuie și face 5-1, după un vole ratat complet de Barbora de la 1 metru de fileu! Niculescu servește pentru calificarea în turul doi la US Open! Monica dezlănțuie o tornadă atunci când lovește cu slice-ul, lucru remarcat și de ziariștii străini.


03:45 Niculescu rupe echilibrul în setul al treilea, scor 4-1! Monica nu mai așteaptă greșeala Barborei și hotărăște să atace pe mingea a doua. Tactică inspirată, iar românca se află din nou aproape de o calificare pe care sperăm să n-o mai scape din mână!


03:37 După fix două ore de la startul partidei, Niculescu și Strycova se află la egalitate în decisiv, scor 1-1! Ambele jucătoare și-au făcut serviciul fără probleme în setul trei.


03:27 SET Strycova, 7-6(3)! Așa cum am tot învățat privind meciurile Monicăi, ocaziile ratate se răzbună: românca a avut set și 5-3, dar n-a știut să gestioneze momentul, așa că vom vedea decisiv! Cehoaica favorită 18 a servit puternic în tie-break, dominând-o fizic și mental pe Monica.


03:20 Monica salvează două mingi de set, cu serviciul, și împinge setul doi în tie-break, 6-6! Niculescu trebuie să forțeze acum și să speculeze momentul de slăbiciune al adversarei, pentru că un set decisiv ar avantaja-o în mod clar pe cehoaică.


03:05 Niculescu nu se dezminte și clachează, așa cum ne-a obișnuit în ultima vreme, atunci când trebuie să închidă partida! După ce a avut 5-3, Monica se vede egalată la 5 în setul doi.


02:55 Monica menține ritmul și se desprinde la 6-3, 5-3!!! Barbora nu mai are răbdare, comite multe erori, iar Niculescu se află într-o zonă de confort care ne oferă mari speranțe! Moni are capul plecat, dar nu din cauza dezamăgirii, ci pentru că astfel încearcă să-și mențină concentrarea într-un moment extrem de important.


02:43 Niculescu o scoate din minți pe Strycova cu un joc defensiv marcă înregistrată, iar Monica își creează un avantaj confortabil în fața favoritei 18, scor 6-3, 4-2! Se prefigurează o victorie neașteptat de lejeră în condițiile în care Niculescu nu a impresionat la simplu în ultimele luni.


02:30 Monica Niculescu face și ea un meci mare cu Barbora Strycova, scor 6-3, 1-2! Românca a jucat fără greșeală în actul inaugural, dar cehoaica devine agresivă în setul doi, făcând tot mai des pasul în față.


02:11 Victorie superbă pentru Ana Bogdan, care câștigă duelul românesc cu Sorana Cîrstea, scor 0-6, 7-5, 6-2! Jucătoarea din Sinaia triumă la prima apariție într-un turneu de Grand Slam și cu siguranță că nu va uita această zi: puține sportive câștigă la US Open după ce sunt conduse cu 6-0 și 5-2! Ana a luptat până la capăt deși nu reușise niciun break după 13 game-uri, a profitat de problemele de concentrare pe care le are Sorana, iar în faza următoare o așteaptă pe câștigătoarea meciului Niculescu – Strycova!


02:05 Ana Bogdan e la un singur game de victoria carierei: 0-6, 7-5, 5-2 cu Sorana Cîrstea! Ana servește pentru o calificare de senzație în turul doi la US Open.


01:55 Niculescu face un joc solid în meciul cu Strycova, în special cu serviciul, și conduce cu 3-2! Bogdan e în control în duelul cu Cîrstea, scor 2-1 cu break în decisiv! Ce victorie ar fi pentru Ana, mai ales că a fost condusă cu 6-0 și 5-2!


01:45 Bogdan egalează la seturi: 0-6, 7-5! Ținând cont că meciul nu e televizat, nu ne putem da seama dacă Ana a început să joace formidabil sau Sorana și-a scăzut nivelul. Cert este că debutanta din Sinaia a realizat o serie excepțională de 5 game-uri consecutive, adjudecându-și astfel manșa secundă!


01:37 Revenire senzațională a Anei Bogdan: jucătoarea din Sinaia continuă să viseze frumos la prima apariție într-un turneu de Grand Slam și face 6-5 în actul secund, după ce a fost condusă cu 5-2! Între timp, Niculescu și Strycova au intrat și ele pe teren: să nu credeți că bărbatul din imagine a furat sigla Mercedes, el doar schimbă reclamele după un meci al băieților.


01:25 Cîrstea e aproape de calificarea în turul doi: 6-0, 5-4 cu Bogdan! Sorana a servit pentru meci, dar Ana nu vrea să cedeze atât de ușor și face break, primul de astăzi.


01:12 Sorana deține controlul și în setul doi: 3-1! Cîrstea a servit doi ași până acum și a convertit 4 mingi de break din 4 ocazii ivite, în timp ce Bogdan nu a reușit niciun as și nu și-a creat nicio minge de break.


01:00 Sorana Cîrstea câștigă prima manșă în fața Anei Bogdan, scor 6-0, după 21 de minute de joc! Se pare că Sorana se grăbește, probabil având programată vreo ieșire în club cu Ana Ivanovic. Să admirăm și o imagine surprinsă pe central în timpul meciului câștigat de Nadal cu Istomin: observăm că fanele lui Rafa au trecut și ele de prima tinerețe, având în vedere că spaniolul nu a mai triumfat într-un Grand Slam de o veșnicie.


00:50 Cîrstea domină autoritar meciul cu Bogdan și conduce cu 4-0! Experiența Soranei își spune repede cuvântul, iar Ana nu se poate concentra la prima apariție pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.


00:40 Până începe confruntarea românească dintre Cîrstea și Bogdan, să vedem ce au făcut cele mai importante jucătoare care au evoluat în prima zi. Angelique Kerber, favorita 2, a beneficiat de abandonul Polonei Hercog la 6-0, 1-0, în timp ce Garbine Muguruza (favorită 3) a reușit să bată în sfârșit pe cineva în afară de Andreea Mitu, trecând cu 2-6, 6-0, 6-3 de Elise Mertens.

French Open champ Muguruza survives scare to reach R2 #USOpen pic.twitter.com/2P1Dvrgoge


00:20 Irina Begu pierde în primul tur contra Lesiei Tsurenko, scor 6-0, 6-4! Prestație inexplicabilă a româncei, care a cedat cu un scor umilitor pentru un cap de serie! A 21-a favorită a fost învinsă într-o oră și 15 minute de a 80-a jucătoare a lumii! Concluziile sunt greu de tras după un meci care nu a fost televizat, însă statistica exprimă multe, dacă nu cumva e vorba despre o eroare: Begu a reușit o singură lovitură direct câștigătoare astăzi.


00:15 Irina nu are forța să continue seria câștigătoare, iar românca e la un pas de eliminare: 0-6, 4-5! Ucraineanca a servit pentru meci, însă Begu reușește un break ce o ține în viață momentan.


00:05 Începe remontada? Begu egalează în setul doi după ce a fost condusă cu 3-0, așa că avem dramatism pe terenul 14! Servește ucraineanca într-un game extrem de important.


23:50 Continuă „măcelul” pe Terenul 14: Begu e condusă cu 6-0 și 3-0! Să sperăm că Irina va câștiga măcar un game de onoare, dar până atunci să vedem ce s-a întâmplat pe central. Nadal a reușit o surpriză (în opinia mea) și l-a învins pe Istomin în trei seturi.


23:40 De necrezut: Irina pierde primul set cu 6-0, în numai 30 de minute! Greu de spus ce se întâmplă cu Begu la debutul într-un turneu care trebuia să fie special, ținând cont că bucureșteanca nu a mai fost atât de bine cotată la vreun Grand Slam până acum (favorită 21).


23:25 Irina nu are un început ideal de partidă, fiind condusă cu 3-0! Avem deja un număr mare de duble greșeli: câte două de fiecare parte.


23:10 A început meciul Begu – Tsurenko, cu ucraineanca la serviciu! Din păcate, trebuie să ne mulțumit cu scorul live, pentru că terenul 14 nu are acoperire video!


23:05 La Flushing Meadows se joacă pe o căldură insuportabilă! Nu cele 33 de grade Celsius ar reprezenta neapărat o problemă, ci mai degrabă umiditatea ridicată. Din această cauză, meciul dintre Muguruza și Mertens a fost întrerupt minute bune la scorul de 2-6, 6-0.


22:50 Irina Begu se pregătește de meciul cu Lesia Tsurenko! Pe terenul 14 s-au încheiat ambele jocuri ale băieților (Youzhny l-a învins pe Klizan în trei seturi și Seppi a trecut de Robert în 4 acte), așa că în 15 minute va intra în concurs prima româncă la US Open 2016!


22:35 Acum să vă văd: cine știe de cât timp se joacă pe terenul 17? Ceasul a fost distrus după incidentul în care a fost implicat Monfils.


22:15 Organizatorii de la US Open s-ar putea alege cu un nou proces! După ce Bouchard i-a trimis în judecată pentru că a alunecat în vestiar, Monfils s-ar putea să fie supărat din cauză că a fost aproape de accidentare chiar în timpul meciului cu Muller! Francezul a scăpat ca prin urechile acului, panou ce susține ceasul din spatele terenului prăbușindu-se la câțiva centimetri de el.


21:55 „Poți numi trei campioane de la US Open”? Răspunsul Simonei Halep a fost de milioane: „Serena, Serena, Serena”! Culmea, o reacție la fel de hazlie a venit și din partea lui Stan Wawrinka: „Roger, Roger, Roger”.


21:35 Salutare, prieteni! E spectacol în prima zi de la US Open, iar atmosfera specială se datorează și centralului prevăzut cu un nou acoperiș retractabil. Simona Halep va intra pe Arthur Ashe mâine, de la 18:00, dar până atunci așteptăm meciurile româncelor din prima zi. Atât pe terenul 14, acolo unde va intra Begu, cât și pe terenul 5, unde este așteptată Niculescu, a mai rămas un singur meci de disputat: Robert – Seppi, respectiv Baker – Delbonis. Eu sunt Alex Tăcină și, pentru că lucrurile se derulează cu viteză pe arenele care ne interesează, vă invit să comentăm împreună evenimentele de la US Open.


Startul acțiunii în prima zi de la US Open se dă la 18:00 (ora României), dar primul meci în care este implicată o reprezentantă a României nu va începe înainte de ora 23:00. Pe terenul 14, Irina Begu (favorită 21) se va duela cu Lesia Tsurenko (Ucraina, 80 WTA), după disputarea partidelor Mikhail Youzhny – Martin Klizan și Stephane Robert – Andreas Seppi. Irina și Lesia au mai jucat trei meciuri directe până acum, bucureșteanca învingând-o o singură dată pe ucraineancă, în turul doi la Wimbledon 2015 (7-5, 6-7, 7-5). De partea cealaltă, Tsurenko s-a impus în calificări la Acapulco 2011, scor 6-3, 6-4, și în optimi la Tașkent 2014, cu 3-6, 6-1, 7-6. Câștigătoarea meciului dintre Begu și Tsurenko o va întâlni în turul doi pe Yafan Wang (China, 163 WTA) sau pe Alison Van Uytvanck (Belgia, 112 WTA).

După ora 00:30, vom avea parte de un meci 100% românesc, între Sorana Cîrstea (88 WTA) și Ana Bogdan (117 WTA)! Cele două își vor face debutul la turneul desfășurat la Flushing Meadows pe același teren 14, imediat după încheierea partidei dintre Begu și Tsurenko. Întâlnirea dintre Sorana și Ana este una inedită, punându-le pentru prima oară față în față pe cele două. Bogdan nu a mai jucat până acum pe tabloul principal într-un turneu de Grand Slam, așa că promite să-i facă viața grea Soranei, sportivă aflată și ea într-o ascensiune evidentă. Jucătoarea calificată în turul doi își va măsura forțele cu câștigătoarea meciului dintre Monica Niculescu și Barbora Strycova.

Monica Niculescu va juca în ultimul meci de pe terenul 5, după ora 23:30! Românca aflată pe locul 57 WTA are o misiune dificilă, cu Barbora Strycova (Cehia, 19 WTA), sportivă pe care a mai întâlnit-o de 7 ori până acum. Cehoaica a câștigat în 4 rânduri, învingând-o pe Niculescu chiar la US Open, în anul 2014 – turul doi, scor 4-6, 6-4, 6-2. Organizatorii s-au gândit că Monica e obosită după finala câștigată sâmbătă la New Haven, în echipă cu Sania Mirza, astfel că au programat-o cât de târziu s-a putut pe româncă, după duelurile Kyle Edmund – Richard Gasquet, Alize Cornet – Mirjana Lucic și Brian Baker – Federico Delbonis.

Meciurile Simona Halep – Kirsten Flipkens și Patricia Țig – Laura Siegemund vor avea loc marți. În schimb, luni pot fi urmărite în direct la Eurosport alte partide interesante, cum ar fi: Rafael Nadal – Denis Istomin, după ora 21:00, Kei Nishikori – Benjamin Becker, după ora 21:00, Novak Djokovic – Jerzy Janowicz, de la ora 02:00, Petra Kvitova – Jelena Ostapenko, de la ora 18:00, sau Angelique Kerber – Polona Hercog, după ora 19:30.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup