Halep s-a calificat fără să forțeze în „sferturi” la BRD Bucharest Open: 6-4, 6-3 cu Șinikova! Cine este următoarea adversară a Simonei

Halep s-a calificat fără să forțeze în
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) a învins-o joi pe Isabella Șinikova (Bulgaria, 156 WTA) în optimile de finală ale turneului BRD Bucharest Open, scor 6-4, 6-3.
  • Pentru un loc în semifinale, Simona se va duela vineri, după ora 19:30, cu Danka Kovinic (Muntenegru, 54 WTA)!

Simona Halep a ajuns la un nivel atât de înalt, încât meciurile ei contra jucătoarelor anonime nu mai oferă niciun fel de dramatism. Chiar și atunci când Simona joacă la relanti, adversarele nu găsesc soluții pentru a o pune în dificultate. Isabella Șinikova nu a reușit nici ea asta, deși a proiectat bombă după bomă în terenul româncei… Acestea s-au întors însă înapoi, producându-se un spectacol „pirotehnic” aplaudat de 2.000 de oameni prezenți joi seară la Arenele BNR. Halep a trecut de Șinikova cu 6-4, 6-3, după o oră și 11 minute de joc, victoria din optimile BRD Bucharest Open apropiind-o pe Simona la trei bătăi de inimă de al 13-lea titlu al carierei!

Halep a câștigat primul set cu o lejeritatate ce nu este reflectată neapărat de scor. Totuși, favoritei principale de la Arenele BNR i-a luat ceva timp pentru a realiza ce fel de tenis joacă Șinikova. Bulgăroaica lovea puternic absolut fiecare minge, dar jocul ei a fost contracarat de Halep, posesoarea unui serviciu extrem de calculat. Românca a câștigat primul set fără să-i lase vreun break bulgăroaicei, iar acest lucru i-a tăiat elanul Isabellei. Simona a făcut o demonstrație de forță în startul actului secund, conducând la un moment dat cu 4-1. Șinikova a început să fie tot mai moale, iar Halep n-a avut nicio problemă în a-și adjudeca meciul cu 6-4, 6-3.

Prin calificarea în sferturile turneului International BRD Bucharest Open, Simona Halep își asigură 60 de puncte WTA și un cec de 5.900 de dolari. Jucătoarea în vârstă de 24 de ani o va întâlni vineri, după 19:30, pe Danka Kovinic din Muntenegru, într-un meci care le va pune pentru prima oară față în față pe cele două.


19:45 Victorie pentru Simona Halep, scor 6-4, 6-3 cu Isabella Șinikova!!! Simona nu a închis meciul cu serviciul, Isabella luând un break înapoi… Dar bulgăroaica nu a mai rezistat decât un game, iar Halep a fructificat a patra minge de meci, după o oră și 11 minute! „Vă mulțumesc că ați venit, sper ca data viitoare să joc mai bine. E plăcut să joc cu atâția oameni în tribune, dar sper ca pe viitor să avem o arenă mai mare”, le-a spus Simona fanilor din tribune. Halep a vorbit la microfon și despre următoarea adversară, Danka Kovinic, locul 45 WTA: „E o jucătoare solidă, periculoasă, dar sper să îmi fac treaba și să câștig mâine”. Kovinic este o jucătoarea mult mai consistentă decât primele două adversare ale Simonei de la Bucharest Open, Barbora Krejcikova și Isabella Șinikova, muntenegreanca lăudându-se cu o finală atinsă în 2016 la Istanbul.


19:38 Halep – Șinikova 6-5, 5-2, iar favorita principală va servi pentru meci! Bulgăroaica a ratat o dreaptă ușoară din apropierea fileului, prin care și-a semnat condamnarea! Simona nu mai poate pierde de la acest scor în fața numărului 156 WTA.


19:33 Superb: Halep pierde doar două puncte în ultimele trei game-uri și face legea pe centralul de la Arenele BNR, scor 4-1! La cum arată jocul, e doar o chestiune de timp până Simona va obține calificarea în sferturi


19:30 Setul secund e controlat de aceeași jucătoare mai valoroasă! Șinikova este din ce în ce mai greoaie, iar Halep face 3-1!


19:15 Halep închide primul set în 36 de minute, scor 6-4!!! Fără să apese prea mult pe accelerație, Simona o domină pe Isabella Șinikova, care clachează sub presiune. Bulgăroaica arată că poate fi periculoasă, printr-o agresivitate ieșită din comun, dar greșește prea ușor mingile importante.


19:10 Halep – Șinikova 5-4! Șanse importante ratate de Simona: nu mai puțin de 4 mingi de set a salvat bulgăroaica în precedentul game! Românca a fost invincibilă însă pe propriul serviciu astăzi, așa că ar trebui să închidă setul fără probleme acum.


19:00 Simona păstrează avansul de un break, scor 4-3, dar a fost foarte aproape să rupă echilibrul în primul set, irosind o minge de dublu break. Isabella riscă în continuare și expediază adevărate bombe în terenul Simonei, dar și în aut, în timp ce Halep este solidă pe primul serviciu, câștigând 8 mingi din 8.


18:47 Halep – Șinikova 3-2! Cam puțin au durat momentele de dominație ale bulgăroaicei, pentru că Halep accelerează și câștigă pe serviciul advers la 0! Alături de Virginia Ruzici, George Cosac o susține și el pe Simona din tribune. Mă întreb dacă șeful FRT și-a cumpărat sticla de apă de la standurile amenajate special în complexul de la Arenele BNR, la un preț triplu, sau a ieșit special pentru asta la buticul din colțul străzii Doctor Lister.


18:40 Halep egalează la 1, după ce salvează minge de break, și probabil că încearcă să-și citească adversara care joacă extrem de curajos. Cristian Voicu nu s-a înșelat: Șinikova lovește incredibil de tare cu forehand-ul, dar ne arată că știe să pună și scurte. Bulgăroaica nu are trac deși înfruntă numărul 5 WTA în această după-amiază.


18:35 Meciul Halep – Șinikova stă să înceapă, cele două intrând la încălzire. Sună ciudat „încălzire”, pentru că atmosfera e deja încinsă de temperatura infernală de la București. Bulgăroaica este cea care va începe cu serviciul.


18:30 Cristian Voicu a spionat-o pe adversara Simonei Halep la primele meciuri jucate de bulgăroaică în turneu. Colegul meu i-a identificat atuurile, dar și punctele slabe ale Isabellei: „Shinikova e genul de jucătoare periculoasă. Izbește pur și simplu mingea, lovește plat cu forehand-ul, returneaza bine și n-are complexe. Partea bună pentru Halep e că adversara ei n-are experiență și are probleme când e pusă să lovească din mișcare. Aici va lovi Simona”.


18:20 Programarea Simonei de la ora 18:30 poate fi o consecință a faptului că ea s-a plâns că nocturna care seamănă cu una de concert a deranjat-o atunci când a servit în primul tur. Dacă meciul de astăzi nu se prelungește prea mult, e foarte probabil ca organizatorii să nu mai aprindă reflectoarele ce sunt destul de ciudate pentru un meci de tenis.


18:10 În caz că doriți să o urmăriți pe viu pe Simona în această săptămână, și nu v-ați luat încă bilete, am o veste proastă. TOATE biletele pentru zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică s-au eupizat! E drept că nici nu au fost puse în vânzare prea multe, în condițiile în care noul central are doar 2.000 de locuri, dar interesul generat de meciurile numărului 5 WTA rămâne unul important.


18:00 Salutare, prieteni ai tenisului! Din păcate, Simona Halep e singura noastră jucătoare rămasă în cursă la Bucharest Open! Patricia Țig a pierdut mai devreme, fără drept de apel, scor 2-6, 2-6 cu Anastasija Sevastova din Letonia. Astfel, ne punem speranțele doar în Simona, care în jumătate de oră va intra pe centralul improvizat de la Arenele BNR. Eu sunt Alex Tăcină și voi urmări partida împreună cu voi.


Adversara Simonei joacă meciul carierei

Simona Halep are o nouă misiune ușoară la BRD Bucharest Open, întâlnind o sportivă anonimă, venită din calificările competiției. Simona nu a mai jucat până acum contra Isabellei Șinikova, bulgăroaica participând mai mult în turnee ITF. Isabella Șinikova va evolua joi seară pentru prima oară în turul doi al unui turneu WTA, astfel că sportiva din țara vecină dispută meciul carierei contra Simonei Halep. Bulgăroaica a produs o mini-surpriză în turul I, atunci când a trecut de Kateryna Kozlova (95 WTA), cu 6-3, 2-6, 6-3.

Halep nu ar trebui să aibă probleme: s-a acomodat cu zgura

Halep a avut emoții în turul inaugural de la Arenele BNR, atunci când a pierdut primul set contra Barborei Krejcikoca. Constănțeanca a recuperat însă în stil de mare jucătoare, obținând calificare cu 3-6, 6-1, 6-1. Ținând cont că s-a acomodat deja cu zgura, după ce în ultimele două luni a evoluat numai pe iarbă, Simona are trebui să își ia toate măsurile în fața Isabellei Șinikova. Simona Halep este neînvinsă la BRD Bucharest Open în carieră, ea mai participând la o singură ediție până acum, atunci când a și triumfat în anul 2014.

Partida dintre Simona Halep și Isabella Șinikova e transmisă în direct de postul Digisport 2. Câștigătoarea o va întâlni în sferturile de finală pe Danka Kovinic (Muntenegru, 54 WTA).

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?