Madridul ei iubit: prima finală a sezonului pentru Halep, a doua la rând în Caja Magica. Simona a fost din nou cu o clasă peste Sevastova și i-a frânt moralul cu serii năucitoare. Intervenție „spot on” din partea lui Cahill

Madridul ei iubit: prima finală a sezonului pentru Halep, a doua la rând în Caja Magica. Simona a fost din nou cu o clasă peste Sevastova și i-a frânt moralul cu serii năucitoare. Intervenție
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (8 WTA) va juca pentru al doilea an la rând finala turneului Premier Mandatory de la Madrid.
  • A treia favorită a tabloului a învins-o cu 6-2, 6-3 pe Anastasia Sevastova (22 WTA).
  • Halep revine pe locul 4 WTA începând de lun, dar nu are șanse de a urca pe 3, nici dacă își apără titlul.
  • Adversara Simonei din finală se decide de la ora 21:00, în a doua semifinală, dintre Kristina Mladenovic (17 WTA) și Svetlana Kuznetsova (9 WTA).
  • Simona Halep este prima jucătoare cu trei finale în turneul de la Madrid.

Chimia dintre Simona Halep și Mutua Madrid Open continuă să aducă bucurii fanilor români: pentru al doilea an la rând, constănțeanca va juca cu trofeul pe masă la turneul lui Țiriac. Simona a obținut în fața Sevastovei a treia victorie în minimum de seturi din cinci jucate pe zgura de la Madrid..

Reacția Simonei Halep, la capătul semifinalei disputate indoor, la adăpost de capriciile vremii, a fost una de ușurare, mai mult decât una de bucurie. Jocul Simonei a fost departe de superlativ, dar chiar și așa, Sevastova nu a reprezentat un pericol real.

Halep a câștigat prin serii de game-uri duelul cu Sevastova, o fană declarată a scurtelor și a ruperilor de ritm. În primul set, supremația Simonei s-a făcut simțită începând din game-ul patru. Cinci jocuri, Sevastova nu a fost cu mult în spate, dar nici nu a reușit să mai schimbe tabela. Cu toate astea, singura rubrică a statisticii în care Simona a dominat cu adevărat a fost procentajul punctelor câștigate pe serviciul 1: 81%, față de 52%. În rest, Sevastova a avut mai multe lovituri câștigătoare (7-5), iar Simona – doar o greșeală neforțată în minus (9-10).

Sevastova a avut startul perfect de set doi, forțând cu și mai multă variație în joc, dar și pe fondul neliniștii din jocul Simonei. Al unei bâlbâieli. Pe care Simona a corectat-o rapid, după o intervenție „glonț-magic” din partea lui Darren Cahill, primită cu reticență, dacă este să privim mimica constănțencei din timpul dialogului, dar asumată totuși în joc. Fără ca Simona să își atingă cel mai bun nivel, Sevastova nu a mai luat vreun game.

Și după ce a luat trofeul și banii la demonstrativul Tie Break Tens, Simona joacă acum pentru trofeul, punctele și banii care contează cu adevărat în Caja Magica.


16:22 Game, set, meci, Simona Halep. 6-2, 6-3. Simona prinde chiar și retur câștigător la 5-3, iar Sevastova nu mai are forța să se concentreze pe meci. După ce a câștigat primul set  cuo serie de cinci jocuri, Simona închide meciul cu un 6-0 cu start amânat în manșa a doua. O oră și 13 minute de joc în total, o oră de dominație pentru jucătoarea lui Darren Cahill.


16:15 Simona se agață și se cațără peste Sevastova, luând al patrulea joc consecutiv. Setul doi: Halep – Sevastova, 4-3. Jocul constănțencei nu este încă reglat, dar produce suficent pentru a o domina din nou pe letonă. Cu erori și tresăriri nervoase, Simona găsește totuși forța de a salva trei mingi de break, cu raliuri bine construite. Iar asta o demoralizaează pe Sevastova, care deși reușește loviturile mai spectaculoase în acest moment, ratează și mai mult. Game-ul de serviciu al Sevastovei intră în contul Simonei, iar Sevastova este ea care dă cu racheta de pământ.


16:05 Simona revine. Setul doi: Halep – Sevastova, 2-3. Sfaturile lui Cahill sunt clare: Simona trebuie să își regăsească starea de confort, „the zone”, să arate ce știe, trebuie să fie mai atentă la scurtele Sevastovei și trebuie să își folosească forehandul așa cum o făcea în setul unu.Chiar dacă o supără pe Simona, spunându-i că este ok, ceva din discursul antrenorului funcționează. Simona câștigă ambele jocuri la revenirea pe teren: cu forehanduri mai apăsate. Iar mingea care îi aduce break-ul înapoi este exact o replică bună la drop-shot-ul letonei.


15:55 Setul doi: Sevastova replică – are 3-0 în fața campioanei în exercițiu. Lovită de Simona cu o serie de cinci game-uri la rând, Sevastova înțeapă în debut de set trei. Jocul variat al letonei are un plus în aceste minute, Simona pierde concentrarea și, cu dublă greșeală la 30-30 îi deschide portița Anastasiei. Reculul din jocul Simonei culminează cu o nouă eroare, pe rever, care îi lasă break-ul Sevastovei.Letona se simte bine, zâmbește, iar game-ul pe serviciu îi revine natural, la 15. Simona reacționează: îl cheamă în teren pe Cahill, chiar dacă este doar pe jumătate convinsă.


15:50 Setul doi: Halep – Sevastova, 0-1. Start de set la indigo: Sevastova câștigă prima lansare, la zero, și preia conducerea după primul joc.


15:45 SET pentru Simona! Halep – Sevastova, 6-2. Constănțeanca ]și adjudecă manșa în 34 de minute, cu un al treilea „hold” la 30, sub privirile Nadiei Comăneci și ale lui ilie Năstase, prezenți și în această zi în loja de la Madrid.


15:40 Halep – Sevastova, 5-2. Simona alunecă în drumul spre fileu, spre un voleu decisiv și începe cu punct pierdut jocul pe serviciu, Rezistă totuși tentației de a da cu racheta de pământ și „se răzbună” prin câștigarea următoarelor patru puncte. Se îndreaptă spre bancă cu un al doilea break în buzunar, obținut la cea de-a treia oportunitate de break a game-ului. Sevastova a salvat o primă minge, cu un forehand în cros care a ciupit și banda fileului și tușa, Simona a ratat un rever pe a doua minge, dar pe a treia o valorifică printr-un raliu dominat.


15:30 Halep – Sevastova, 3-2. Simona își apără din nou serva, la 30. Dinamica schimburilor arată astfel: Sevastova începe mai aproape de linie, are primul impuls ofensiv, Simona recuperează cu o lovitură. Și urmează break-ul! Simona este jucătoarea care împrăștie mai puține puncte, iar Sevastova greșește în cel mai nepotrivit moment, cedându-și jocul după ce un forehand zboară departe de teren.


15:25 Halep – Sevastova, 1-2. Simona își face singură viața grea în primul game de serviciu, trimițând două duble greșeli în primele patru puncte. Atacul în lung de linie o salvează însă și îi aduce primul „hold„. Emoțiile și mai mari la serviciu are însă Sevastova: Simona are minge de break, anulată de un raliu bine purtat de letonă de pe linia de fund, cu dreapta. În plus, Sevastova impresionează cu două scurte foarte eficie-nte în fața Simonei: pe prima, letona o valorifică cu un passing, pe a doua, printr-o replică prea amplă a Simonei, în cros scurt.


15:15 Halep – Sevastova, 0-1. Simona își arată timid disponibilitatea de a veni în față încă din primul punct: face pasul în față și își trece punctul în cont, chiar dacă atacul la plasă nu este decisiv, iar după două lovituri revine în spatele liniei de fund. Primul rever decisiv în lung de linie își ratează ținta, apoi constănțeanca nu găsește înălțimea potrivită pentru a trimite mingea peste fileu. Sevastova este, astfel, prima la conducere, pe tabelă.


15:08 Jucătoarele se încălzesc pe arena Manolo Santana. Acoperișul este închis, se joacă indoor, în condiții similare cu cele de la Stuttgart. Sevastova serveșțe prima.


14:50 Deși are ultimele patru seturi câștigate la 0, 1 și 3 în fața Sevastovei, Simona a păstrat un discurs echilibrat înaintea semifinalei:”O spun de fiecare dată. Fiecare meci este diferit. Nu mă aștept să fie la fel de ușor ca la Stuttgart. Trebuie să ies pe teren. Știu că am șanse să câștig, Știu cum trebuie să joc. Sper să simt jocul. Îmi doresc mult o nouă finală aici


14:45M-am simțit diferit în ultimele cinci săptămâni. Este mult mai bine. Când închei un meci precum cel cu Stosur, extrem de dur, nu mă mai simt obosită. Asta mă face mai puternică. Mă ajută să înțeleg că dacă rămân relaxată, calmă, economisesc energie„, a declarat Simona Halep, la finalul sferturilor de finală.


14:35 Abandonul lui Nishikori înaintea sfertului cu Djokovic a lăsat un loc liber în startul sesiunii de pe arena Manolo Santana. Partea bună pentru fanii români este că meciul Simonei Halep începe, clar, la ora anunțată inițial.


Parcursul Simonei Halep la Madrid seamănă, până în semifinale, cu o rimă îmbrățișată: două victorii lejere, de o oră, încadrează ca un pansament maratoanele epuizante cu Vinci și Stosur. A treia favorită a turneului a luat la rând toate situațiile – exceptând, din fericire pentru fanii ei, mingea de meci pentru adversară.

Letona Anastasia Sevastova, singura jucătoare din afara listei capilor de serie ajunsă pe tabloul de patru, stă, acum, între Halep și prima ei finală a sezonului 2017. Sevastova a ajuns în careul de ași fără a pierde set, dar este pentru doar a doua oară în semifinala unui turneu de categorie Premier Mandatory – prima pe zgură

Simona are avantaj uriaș din punct de vedere mental: a dominat copios ultimele două meciuri – ultimul, la Stuttgart, în sferturi.

6-0, 6-0 a fost scorul finalei câștigate de Simona Halep la BRD Bucharest Open, în 2016

60 de minute a durat duelul de la Stuttgart, adjudecat de Simona 6-3, 6-1

Returul Simonei a făcut ravagii pe serviciul ezitant al Sevastovei, constănțeanca reușind să câștige contra lansării, de cinci ori la rând pe zgura germană.

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării Stăpânului Moldovei! Totul a fost filmat cu o dronă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen