LIVE BLOG Doha | Wozniacki câștigă un meci extrem de tensionat cu Niculescu, iar lupta pentru locul 1 continuă! Monica, scoasă din ritm de un incident provocat de daneză. Halep, calificată în sferturi, a urmărit show-ul din tribune

LIVE BLOG Doha | Wozniacki câștigă un meci extrem de tensionat cu Niculescu, iar lupta pentru locul 1 continuă! Monica, scoasă din ritm de un incident provocat de daneză. Halep, calificată în sferturi, a urmărit show-ul din tribune
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Monica Niculescu (92 WTA) a cedat joi în fața Carolinei Wozniacki (1 WTA), scor 5-7, 1-6 în optimi la Doha. Halep rămâne pe locul 2 în clasamentul live, având nevoie de un rezultat mai bun decât daneza pentru a prelua șefia WTA.
  • Simona Halep (2 WTA) a învins-o fără emoții pe Anastasija Sevastova (Letonia, 15 WTA), scor 6-4, 6-3, calificându-se în sferturile turneului Premier 5. Simona se va lupta pentru semifinale cu Catherine Bellis (SUA, 58 WTA).
  • Mihaela Buzărnescu (43 WTA) a fost eliminată de Julia Goerges (Germania, 10 WTA), scor 2-6, 2-6.
  • Sorana Cîrstea (38 WTA) a cedat și ea clar în fața Garbinei Muguruza (Spania, 4 WTA), scor 0-6, 4-6.

Meciul dintre Wozniacki și Niculescu se încheie mai repede decât ne-am așteptat, scor 7-5, 6-1, după o oră și 31 de minute! Dacă setul secund a fost fără istoric, în prima manșă s-au petrecut mai multe evenimente care au schimbat cursul jocului! Monica revenise superb după ce a fost condusă cu 1-4, dar și-a pierdut concentrarea după o pauză în care Caroline s-a certat cu arbitrul. Daneza a fost deranjată de sunetele scoase de Niculescu, pe care a imitat-o și a acuzat-o de antijoc.

Monica a reușit un break la scorul la care s-a produs incidentul respectiv, dar se pare că momentul i-a rămas întipărit în minte, fiind total ieșită din ritm la revenirea pe teren. Românca nu a închis setul cu serviciul, Caroline a câștigat următoarele trei game-uri și a pus stăpânire pe meci. A fost o victorie crucială pentru Wozniacki, daneza rămânând în fotoliul de lider mondial. Bătălia cu Simona Halep continuă la Doha, iar jucătoarea care va obține un rezultat mai bun va prelua și șefia WTA.

Niculescu a fost „citită” din nou de Wozniacki, iar scorul întâlnirilor directe devine halucinant: 0-9! Poate că Monica a avut și ghinionul să o întâlnească pe Caroline după mai multe meciuri care au stors-o de puteri, disputate atât în calificări, cât și pe tabloul principal. Stilul Monicăi presupune foarte mult efort fizic, așa că este oarecum de înțeles căderea din setul al doilea. Oricum, românca nu își poate reproșa prea multe după un turneu în care a eliminat-o pe Maria Șarapova.


VICTORIE importantă pentru Simona Halep, scor 6-4, 6-3 cu Anastasija Sevastova! Simona o învinge pentru a cincea oară la rând pe jucătoarea din Letonia și accede în sferturile turneului pe care l-a cucerit în anul 2014! În același timp, românca acumulează 7.805 în clasamentul live și urcă peste liderul Caroline Wozniacki, daneza având 7.765 de puncte în acest moment. Rocada se va face însă din nou dacă Wozniacki va trece de Niculescu într-un meci programat tot pe terenul central.

Simona a încheiat cu stil o partidă în care a impus ritmul de la un capăt la celălalt, punând o contrascurtă excepțională la minge de meci! A fost o execuție la fel de frumoasă ca și jocul arătat de Halep în această seară, care a generat nu mai puțin de 29 de lovituri direct câștigătoare. Sevastova a făcut pasul înapoi în fața agresivității numărului 2 WTA, reușind numai 11 winnere. Așa cum era de așteptat, Simona a dominat în cele mai multe momente, obținând calificarea după numai o oră și 6 minute.


19:40 Liderul mondial e de neoprit! Wozniacki mai face un break, are 5-1 și servește pentru calificarea în sferturi!


19:35 Niculescu – Wozniacki 5-7, 1-4! Caroline a intrat într-o zonă de confort, iar Monica nu mai pune absolut nicio problemă la retur.


19:28 Monica își pierde busola și e condusă cu set și 0-3! Apelează din nou la sfaturile antrenorului, sperând că acesta îi va limpezi gândurile.


19:25 Niculescu – Wozniacki 5-7, 0-2, iar românca nu mai controlează mingile tari primite de la adversară. Simona urmărește acțiunea din tribune și își dorește, bineînțeles, ca Monica să o ajute în lupta pentru locul 1. Ea se uită mai mult la telefon decât la meci, probabil că citește live blogul de pe ProSport.


19:10 SET pentru Wozniacki, scor 7-5! Campioana de la Australian Open atacă la fileu, o prinde pe picior greșit pe Monica și își adjudecă manșa după 58 de minute! Jucătoarea noastră, extrem de dezamăgită pentru că nu a profitat după ce a revenit de la 1-4 la 5-4, își ia o pauză de vestiar. Jocul ei a părut că s-a stins după întreruperea provocată de protestele danezei.


19:05 Niculescu – Wozniacki 5-5! Monica face un pas înapoi, nu reușește să închidă setul cu serviciul, iar Caroline răsuflă ușurată. Este un duel aprig, în care ambele jucătoare dau totul pe teren.


19:00 Moni e „on fire”, inspirată la fiecare punct, în timp ce Caroline continuă să fie nervoasă, iar acest lucru se reflectă și în jocul ei: 5-4 pentru Niculescu, de la 1-4!


18:55 Monica egalează la 4, iar Caroline are o ieșire nervoasă! Liderul mondial se ceartă cu arbitrul de scaun, cerându-i acestuia să o sancționeze pe Monica. Daneza susține că Niculescu țipă prea lung după ce lovește mingea.


18:47 Niculescu – Wozniacki 3-4! Intervenția antrenorului Victor Crivoi a fost extrem de inspirată, iar Monica face rebreak-ul, după un game în care daneza nu și-a calculat prea bine atacurile.


18:35 Jocul Monicăi devine previzibil pentru Caroline, care se desprinde la 4-1. Niculescu își cheamă antrenorul pe teren, iar Crivoi îi cere să încerce cât mai multe scurte. Totuși. Monica nu este de acord, exprimându-și frustrarea că nu își poate surprinde adversara: „Dar se așteaptă să îi pun scurte!”


18:22 Niculescu – Wozniacki 1-2! Monica recuperează break-ul după o dublă greșeală a liderului mondial.


18:15 Niculescu, față în față cu coșmarul! A început meciul dintre Monica și Caroline Wozniacki, tenismenă care are 8-0 în meciurile directe cu Niculescu. Daneza a jucat de fiecare dată impecabil în fața româncei și începe ca din pușcă și astăzi: 2-0!


Capăt de drum pentru Mihaela Buzărnescu la Doha! Jucătoarea noastră nu a mai putut repeta evoluția de excepție din meciul cu Jelena Ostapenko, pierzând în optimi la Julia Goerges, scor 6-2, 6-2! Miki a fost băgată în corzi și ținută acolo timp de două seturi de puternica nemțoaică. Ocupanta locului 10 mondial a rezolvat calificarea într-o oră și 10 minute.

Pentru Miki nu este deloc o dezamăgire acest turneu, ba dimpotrivă! La prima prezență pe tabloul principal al unui turneu Premier 5, bucureșteanca a învins două jucătoare importante, pe Lesia Țurenko și Jelena Ostapenko, pătrunzând în Top 40 WTA. Buzărnescu nu a mai avut ce face însă în fața unei adversare aflate într-o formă deosebită, care servit senzațional.


17:23 Simona face set și 5-3, după un smash excepțional, iar acum o mai desparte un singur game de calificarea în sferturi la Doha! Halep servește pentru victorie în fața Sevastovei!


17:14 Halep – Sevastova 3-3! Avem echilibru în setul al doilea, constănțeanca recuperând break-ul după o discuție cu Andrei Pavel. Simona a solicitat pentru prima oară intervenția antrenorului, care a îndemnat-o să se liniștească și să nu mai riște atât de mult. Pe Terenul al doilea, Mihaela Buzărnescu nu poate ține pasul cu Julia Goerges, iar nemțoaice are 5-2cu dublu break.


17:05 Halep – Sevastova 6-4, 2-1! Simona își ține la respect adversara în continuare. Letona încearcă să rupă ritmul tot mai des, prin scurte, dar constănțeanca ajunge orice minge.


16:57 SEEET Simona Halep, scor 6-4 cu Sevastova! Simona face 40-0 pe serviciul adversarei, lovește fără reținere cu dreapta, iar letona renunță să mai alerge după minge! 33 de minute i-au trebuit româncei pentru a-și adjudeca primul act.


16:52 Halep – Sevastova 5-4! Simona nu a putut să închidă setul cu serviciul, în ciuda unui punct spectaculos pe care l-a câștigat după ce adversara a chemat-o la fileu cu o scurtă.


16:47 Halep, extrem de concentrată, returnează fantastic și face un break care îi oferă posibilitatea de a servi pentru primul set: 5-3!


16:42 Halep – Sevastova 3-3. Simona își intră în ritm și preia conducerea, dar Anastasija egalează foarta rapid, la capătul unui game în care a servit și un as.


16:31 Sevastova are 2-1, cu break! Halep nu simte foarte bine mingea, însă sunt doar momente de tatonare.


16:25 A început Halep – Sevastova, un meci extrem de important în lupta pentru șefia tenisului feminin! Dacă bate, Simona urcă pe locul 1 în clasamentul live, punând presiune pe umerii Carolinei Wozniacki. Dar Simona are de furcă încă din primul game, Anastasija reușind break-ul.


16:05 Simona și Anastasija sunt așteptate pe central, meciul dintre Pliskova și Bellis având un final neașteptat. Americanca aflată pe locul 58 mondial a eliminat-o pe a cincea jucătoare a lumii, scor 7-6(4), 6-3. Catherine este posibila adversară din sferturi a Simonei Halep.


Game, set și meci Muguruza, care a trecut cu 6-0, 6-4 de Cîrstea, în optimile de finală din Doha! Sportiva noastră a arătat ce poate doar pe finalul actului secund și a revenit periculos de la 1-5 la 4-5, însă Garbine nu i-a mai lăsat nicio șansă când a servit a doua oară pentru victorie! Jucătoarea din Spania a câștigat și al treilea meci direct cu Sorana, făcându-ne să credem că stilul româncei îi convine de minune fostului lider mondial.

Sorana a părut prea agitată, grăbindu-se să închidă punctele, iar această atitudine nu i-a adus decât greșeli pe bandă rulantă. Cîrstea a făcut 43 de erori neforțate, fiind dominată copios în primul act. Atunci când a jucat relaxată, pe final, Sorana a adunat aplauze din tribune, dar nu a putut duce revenirea până la capăt. Garbine a servit formidabil la 6-0, 5-4, a închis meciul după o oră și 6 minute, iar România rămâne cu trei jucătoare în optimi.


14:05 Sorana se trezește își adjudecă trei game-uri la rând, scor 0-6, 4-5! Urmează însă un moment cheie, în care Garbine va servi a doua oară pentru victorie. Muguruza nu mai este însă la fel de consistentă, iar antrenoarea a venit să o încurajeze.


13: 55 Cîrstea – Muguruza 0-6, 1-5! Scor neverosimil, care reflectă exact ceea ce s-a întâmplat pe teren! Sorana, îngenuncheată atât la propriu, cât și la figurat de campioana din Spania.


13:50 Cîrstea a adunat în sfârșit aplauze după ce a câștigat primul game, dar Muguruza îi taie elanul imediat, valorificându-și break-ul: 0-6, 1-3.


13:41 Cîrstea – Muguruza 0-6, 0-2! Deși ține mai multe mingi în teren, Sorana nu reușește să își impună jocul nici în startul manșei secunde.


13:31 Muguruza a spulberat-o pe Cîrstea în primul set, scor 6-0! Agitată și grăbită, românca arată precum un sparring partner astăzi.


13:28 Sorana nu reușește să se concentreze, ajunge la 13 greșeli neforțate și e condusă cu 5-0 de Garbine! Doar o singură jucătoare pe teren până acum.


13:22 Cîrstea – Muguruza 0-3! Sorana e depășită de evenimente deocamdată, pierde primele 7 puncte ale întâlnirii, iar Garbine accelerează și face dublu break-ul! Românca nu e intrată deloc în ritm și greșește foarte mult.


13:05 Cîrstea, față în față cu Muguruza pentru a treia oară, iberica fiind neînvinsă în fața româncei. Garbine a câștigat tragerea la sorți și a lăsat-o pe Sorana să servească prima.


12:50 Cîrstea nu va fi menajată de Muguruza, iberica tratând foarte serios turneul de la Doha! Ea este pregătită aici de Conchita Martinez, legenda care a ajutat-o să câștige și titlul de la Wimbledon. Există și o asemănare interesantă între cele două jucătoare, ale căror antrenori au inițialele „CM”: Conchita Martinez și Comănescu Marius.


Cîrstea și Muguruza deschid balul la Doha

Patru jucătoare speciale, care au făcut lucruri frumoase în această săptămână, la turneul Premier 5 de la Doha, ne țin în continuare cu sufletul la gură! Prima este Sorana Cîrstea, jucătoarea din Târgoviște deschizând ziua cu un „blockbuster” contra Garbinei Muguruza. „Sori” a mai jucat de două ori împotriva Garbinei, dar nu a reușit niciodată să treacă de fosta ocupantă a locului 1. Românca are însă un tonus mai bun ca oricând, calificându-se în optimi după ce a învins-o pe Elise Mertens, semifinalistă la Australian Open, scor 7-5, 6-4.

Reușește Halep a cincea victorie consecutivă în fața Sevastovei?

Simona Halep poate reveni pe prima poziție în lume chiar astăzi, dacă va trece de Anastasija Sevastova, iar Monica Niculescu va produce surpriza în fața Carolinei Wozniacki! Halep a impresionat în prima manșă, scor 6-3, 6-0 cu Ekaterina Makarova, așa că avem toate motivele să credem că va fi la fel de consistentă și în fața Sevastovei, pe care o cunoaște extrem de bine. Simona o conduce pe jucătoarea din Letonia cu scorul de 5-3 în meciurile directe, după ce a câștigat ultimele patru dueluri.

Fenomenul Buzărnescu se luptă din nou cu o jucătoare de Top 10, la o zi după ce a învins-o pe Ostapenko

Fenomenul Mihaela Buzărnescu se află într-o creștere continuă, iar Julia Goerges nu va avea un meci ușor cu revelația tenisului românesc! „Miki” revine pe teren după ce a reușit prima victorie în fața unei jucătoare de Top 10, scor 6-1, 6-3 cu Jelena Ostapenko, și ar fi ceva de vis să o obțină și pe a doua! Julia ocupă locul 10 în lume și traversează o perioadă excelentă, așa că va fi un meci de care pe care. În singura partidă directă de până acum, disputată în urmă cu aproape 10 ani, nemțoaica s-a impus, scor 6-1, 6-2 la turneul ITF de la București.

Niculescu – Wozniacki, meciul care poate decide noul lider mondial

Neobosita Monica Niculescu a făcut un turneu de vis la Doha, învingându-le pe Maria Șarapova și pe Magdalena Rybarikova, asta după ce a trecut și de tururile de calificare! Urmează însă un meci mai greu decât toate partidele câștigate de Monica în această săptămână, contra Carolinei Wozniacki, lider mondial și și campioană la Australian Open. Daneza care a învins-o pe Niculescu de 8 ori în tot atâtea meciuri are cuțitul la os de data aceasta, pentru că un eșec în fața Monicăi ar fi echivalent cu pierderea șefiei clasamentului, dacă Simona merge în sferturi.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup