Halep, eliminată de la Australian Open de numărul 133 WTA! O oră și 20 de minute de coșmar pentru Simona pe Margaret Court Arena. LIVE BLOG | Halep – Zhang 4-6, 3-6

Halep, eliminată de la Australian Open de numărul 133 WTA! O oră și 20 de minute de coșmar pentru Simona pe Margaret Court Arena. LIVE BLOG | Halep - Zhang 4-6, 3-6
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (favorită 2) a pierdut rușinos, scor 4-6, 3-6, în fața lui Shuai Zhang (China, 133 WTA) și a părăsit încă din prima rundă primul turneu de Mare Șlem al anului.
  • Irina Begu (favorită 29) a pierdut în mod neașteptat cu Johanna Larsson (Suedia, 50 WTA), în primul tur de la Australian Open, scor 6-3, 6-2.
  • Alexandra Dulgheru (61 WTA) a învins-o fără emoții pe Storm Sanders (Australia, 355 WTA), posesoare a unui wild-card, scor 6-4, 6-2.
  • Andreea Mitu (96 WTA) este prima româncă eliminată din turneu, după 3-6, 4-6 cu Julia Goerges (Germania, 45 WTA).
  • Suprizele zilei: Venus Williams (favorită 8) pierde cu Johanna Konta, scor 4-6, 2-6! Americanca se afla pe sfertul de tabloul al Simonei Halep și reprezenta un mare pericol pentru constănțeancă. Rafael Nadal a fost și el eliminat de Fernando Verdasco.
  • Poliția din Melbourne monitorizează meciurile din turul 1, după ce mai mulți jucători au rupt tăcerea în scandalul blaturilor din tenis. 

UPDATE 11:45 Statistica unui meci de coșmar. Evoluția slabă a Simonei și jocul teribil al lui Zhang se reflectă perfect în cifrele de la finalul meciului. Chinezoaica a terminat duelul cu nu mai puțin de 31 de lovituri câștigătoare, enorm pentru un meci de două seturi, în timp ce Halep a avut doar 11. Simona a greșit mult, neobișnuit de mult pentru ea, a avut procentaje slabe la serviciu, cifre care, coroborate cu o deplasare în teren modestă din partea româncei și o zi de grație prinsă de adversară au dus la o eliminare complet surprinzătoare.

UPDATE 11:31 GAME, SET ȘI MATCH ZHANG! Chinezoaica produce cea mai mare surpriză a turneului și câștigă cu 6-4, 6-3, după doar 79 de minute de la prima minge. Partida s-a încheiat așa cum a început, cu o lovitură câștigătoare a numărului 133 WTA, care în setul secund a reușit cinci game-uri consecutive, revenind de la 1-3 la 6-3. Simona părăsește turneul rușinos, după un meci în care o jucătoare venită din calificări i-a fost sujperioară la toate capitolele.


UPDATE 11:25 IREAL. Simona rămâne inertă, nu schimbă nimic în joc și îi dă posibilitatea lui Zhang să atace fiecare minge. Chinezoaica nu stă pe gânduri, ia break-ul după o nouă serie de winnere și va servi în câteva momente pentru câștigarea meciului. 


UPDATE 11:19 Rebreak Zhang. Dacă până acum am pus evoluția scorului pe seama entuziasmului arătat de chinezoaică în primele game-uri, e clar că Simona va avea probleme mari în acest meci. Zhang a revenit la ritmul de joc din primul set, lovește câștigător din orice poziție, iar Simona se chinuie din greu să găsească soluții. Tactica nu-i merge, nu reușește să deschidă unghiurile cât ar trebui, nu o deplasează pe adversară, iar rezultatele se văd pe tabela de scor. Trei game-uri consecutive pentru numărul 133 WTA, care a revenit de la 1-3 și 15-40 la 4-3. Urmează unul dintre cele mai importante momente ale partidei.


UPDATE 11:13 Zhang e o jucătoare mult mai periculoasă decât o arată clasamentul, asta e clar. Simona ajunge la 3-1 și 40-15 pe serviciul adversarului, dar chinezoaica găsește răspunsul, mai salvează două mingi de break și strânge scorul: 3-2 pentru Halep în setul secund. Descurajant e faptul că Halep e încă foarte departe de nivelul ei maxim, în timp ce Zhang dă senzația că ar putea intra oricând în starea de grație din primul set.


UPDATE 11:06 ALT START! Simona uită de primul set în care a fost dominată de adversară, se adună, o plimbă mai mult pe Zhang, iar rezultatele vin imediat. Break în al treilea game al setului secund și românca trece pentru prima dată în avantaj. Pare că a trecut și forcing-ul lui Zhang, care oferă din ce în ce mai multe cadouri. Halep face bine că are răbdare.


UPDATE 10:56 Simona pierde primul set! Cumva, nici ea nu cred că știe cum, Zhang regăsește ritmul din startul setului în game-ul în care Simona servea pentru a duce prima manșă în prelungiri. Șterge liniile terenului cu lovituri câștigătoare și închide setul cu un forehand la care numărul 2 WTA rămâne fără replică. 6-4 Zhang, iar una dintre cifrele statisticii de mai jos ne dă deja fiori: Zhang a strâns 20 de lovituri câștigătoare, față de doar 5 ale Simonei. E adevărat că are și 17 greșeli neforțate, dar raportul i-a fost suficient pentru a produce surpriza.


UPDATE 10:51 BREAK HALEP! Simona arată că nu degeaba e numărul doi mondial. Pe fondul unor greșeli neforțate ale adversarei salvează o minge de set și recuperează break-ul în ultimul moment, reușită sărbătorită cu un „come on” marca Lleyton Hewitt. E 5-4 pentru Zhang, după ce chinezoaica a condus cu 4-0 și 30-0 pe propriul serviciu.


UPDATE 10:42 Zhang ține ritmul. Simona începe să ridice puțin nivelul jocului, vine de la 0-4 la 2-4 și trei mingi de break, dar chinezoaica are un răspuns la care nu ne așteptam. Reușește trei lovituri câștigătoare la rând, una cu backhand-ul și două cu forehand-ul, salvează a 7-a minge de break a româncei și rămâne în față pe tabelă, 5-2. Pentru Simona urmează primul moment cu adevărat greu al setului: va servi pentru a rămâne în prima manșă.


UPDATE 10:30 Primele semne bune! Zhang e în acest meci exact outsider-ul care nu are nimic de pierdut. Joacă pe o arenă mare contra favoritei doi, nu are nimic de pierdut, astfel că nu face decât să lovească fiecare minge. Simona rupe seria adversarei sale, revine de la 30-0 pe serviciul acesteia, face patru puncte consecutive și obține primul break al meciului cu lovitura marca înregistrată, rever în lung de linie. Cât timp Simona reușește să intre în meci, lucrurile ar trebui să meargă din bine în mai bine, pentru că este greu de crezut că asiatica va reuși să mențină ritmul impus în primele patru game-uri.


UPDATE 10:30 De necrezut! Halep e condusă cu 4-0 în primul set de o jucătoare venită din calificări. Zhang a venit aici cu lecția învățată și nu are emoții pentru că joacă pe Margaret Court, contra favoritei doi.


UPDATE 10:22 Start surprinzător pe Margaret Court Arena! Zhang, a 133-a jucătoare a lumii, o atacă pe Halep din orice poziție, lovește mingea curajos și conduce cu 3-0!


UPDATE 10:17 Incredibil! Spaniolul Rafael Nadal pierde încă din primul tur, învins de Fernando Verdasco: 7-6, 4-6, 3-6, 7-6, 6-2. Rafa era favorit 5 și venea după o finală la Doha, pierdută la Nole Djokovic.

Fernando Verdasco smacks 87 winners in a stunning upset of Rafael Nadal – winning 7-6(6) 4-6 3-6 7-6(4) 6-2 #AusOpen pic.twitter.com/9lIh0ththr


UPDATE 10:10 Înfrângere greu de digerat pentru Irina Begu, favorita 29 pierzând după doar o oră și 20 de minute meciul cu Johann Larsson. Accidentarea româncei de la picior a tras-o în jos pe toată durata partidei.


UPDATE 09:40 Begu pierde primul set în 43 de minute, după un joc destul de modest, scor 3-6! Irina este incomodată în mod evident de o accidentare la genunchi. Sttatistica este destul de echilibrată, însă mingile de break convertite au făcut diferența: 2 din 5 pentru suedeză, doar 1 pentru Irina.


UPDATE 09:30 Victorie în minimum de seturi pentru Alexandra Dulgheru: 6-4, 6-2 contra australiencei Storm Sanders, după o oră și 16 minute de joc. Experiența Alexandrei și-a spus cuvântul împotriva unei sportive rudimentare. Dulgheru va juca în turul următor cu câștigătoarea meciului dintre Angelique Kerber (Germania, favorită 7) și Misaki Doi (Japonia). 


UPDATE 09:25 În timp ce Dulgheru se desprinde în fața australiencei Sanders, scor 6-4, 5-2, Nadal are probbleme mari cu Verdasco, 5-7(6) 6-4 6-3 6-7(4), după 4 ore de joc. Se pare că masa copioasă dinaintea meciului nu i-a prins bine „Matadorului”.


UPDATE 09:15 Lucrurile stau mai bine pe cele două terenuri pe care evoluează jucătoarele din România: Dulgheru face break cu Sanders, scor 3-2 în setul doi, în timp ce Begu se află la două game-uri de Larsson, 2-4!


UPDATE 09:05 Se îngroașă gluma în meciul Irinei! Românca este condusă cu 3-0 de Johanna Larsson. Begu lasă impresia că ceva o nemulțumește, dar nu știm dacă este vorba de o accidentare sau doar cineva din public care face gălăgie.


UPDATE 09:00 Irina Begu și Johanna Larsson au început lupta, iar suedeza conduce cu 1-0. Chiar dacă a câștigat prima manșă cu 6-4, Dulgheru continuă să muncească din greu pentru puncte, 1-1 în setul doi.


UPDATE 08:50 Set Alexandra Dulgheru, 6-4!!! „Piti” capturează primul set în 40 de minute de joc, grație a trei break-uri. Sanders a câștigat de doar două ori pe serviciul româncei.


UPDATE 08:45 Storm egalează la 4, dar serviciul ei nu arată deloc precum o furtună! Dulgheru câștigă la 15 și servește pentru primul set!


UPDATE 08:35 Andreea Mitu pierde primul meci disputat pe tabloul principal la Melbourne, scor 3-6, 4-6 în fața Juliei Goerges. Bucureșteanca nu a reușit nici măcar un break în fața nemțoaicei care a servit fantastic. Alexandra Dulgheru și-a revenit după un start ezitant și a preluat conducerea pe Terenul 7, 4-3 cu break contra australiencei Storm Sanders!


UPDATE 08:30 Mitu se află la un pas de eliminare, scor 3-6, 3-5, spre nemulțumirea fanelor românce venite să o susțină pe sportivă. Doamna din stânga pare a spune: „Noul detergent nu este bun de nimic”!


UPDATE 08:15 Agonia continuă pe Terenul 19, iar Mitu își pierde serviciul și în setul doi, scor 2-3! Dulgheru începe și ea slab meciul cu Sanders, 0-2!


UPDATE 08:05 Meciurile disputate în primul tur la Australian Open au intrat în vizorul Poliției australiene! Anchetatorii s-au sesizat, iar acum monitorizează partidele suspecte din turul 1, după ce mai mulți jucători au rupt tăcerea în scandalul blaturilor! În urma unei anchete, BBC și BuzzFeed au intrat în posesia unor documente care arată că 8 jucători prezenți la Australian Open au fost raportați la Unitatea pentru Integritatea Tenisulu pentru meciuri cedate dubios în ultimii 8 ani. La o zi după izbucnirea scandalului, jucătorul australian Thanasi Kokkinakis a dezvăluit că a fost abordat pe o rețea de socializare și i s-a propus să trântească meciuri. De asemenea, Novak Djokovic a declarat luni că i s-au oferit 200.000 de dolari pentru a pierde în primul tur la Sankt Petersburg, în anul 2007.


UPDATE 07:55 SET Julia Goerges în fața Andreei Mitu, scor 6-3! Nemțoaica își adjudecă primul act după 35 de minute de joc, un singur break făcând diferența, la scorul de 1-2.


UPDATE 07:50 Goerges face 5-2 cu Mitu, moment în care Nadal oferă o imagine epică în meciul cu Verdasco. Rafa are o expresie de parcă ar spune: „Iar vorbește Ilie Năstase despre dopaj la ProSport Live”. Nadal îl conduce pe compatriotul său cu 6-7, 6-4, 2-1.


UPDATE 07:45 Mitu face două duble greșeli într-un game și își pierde serviciul! Goerges servește senzațional și confirmă break-ul, cu doi ași la rând, scor 4-1!


UPDATE 07:35 Goerges are 2-1 cu Mitu, fără break! Trebuie să îi felicit pe colegii de la Eurosport, pentru faptul că au ales să schimbe meciul dintre Nadal și Verdasco cu partida care ne interesează. Oricum nu avem ce vedea la jocul învechit al spaniolilor.


UPDATE 07:25 Pentru câteva secunde am avut impresia că Ciprian Marica se află în tribune la meciul dintre Mitu și Goerges. Apoi am realizat că fotbalistul nu putea pleca din cantonamentul Stelei din Antalya pentru a o susține pe Andreea la Melbourne. Se pare că l-am confundat pe Ciprian cu un suporter român îmbrăcat în tricoul naționalei lui „Tata Puiu”.


UPDATE 07:10 Cel mai lung meci al zilei se încheie după 4 ore și 43 de minute, Chardy – Gulbis 7-5 2-6 6-7(5) 6-3 13-11), iar Mitu și Goerges vor intra pe Terenul 19.


UPDATE 06:50 Avem dovada că Lucian Bute este un idol la Montreal! Canadianul Milos Raonic l-a copiat pe boxerul român și a intrat pe terenul de la Australian Open cu o proteză identică. Milos l-a făcut „knock-out” pe francezul Lucas Pouille, scor 6-1, 6-4, 6-4.


UPDATE 06:30 Mitu mai are de așteptat până să-și facă debutul pe tabloul principal de la Australian Open. Gulbis și Chardy joacă de 4 ore și jumătate într-o caniculă de 30 de grade Celsius, iar meciul ajunge la 9-9 în decisiv.


UPDATE 06:10 Oare când le vom vedea și noi pe bunicile de duminică gătind papanași și sarmale în Melbourne Park? Jucătoarele noastre nu sunt atât de norocoase precum grecoaica Maria Sakkari, care se bucură din plin de preparatele restaurantului cu specific grecesc.

Think we found Greek No.1’s @MariaSakkari favorite food at the @AustralianOpen, @GaziRestaurant! #AusOpen pic.twitter.com/ZscgFU0bPJ


UPDATE 05:50 Prima surpriză a zilei, cea mai mare de până acum în turneul fetelor: Venus Williams (SUA), favorită 8 pleacă acasă, după 4-6, 2-6 cu Johanna Konta (Marea Britanie). Venus se putea întâlni cu Simona Halep în sferturile de finală!

Upset! 🚨 @JoKonta91 knocks out Venus Williams 6-4, 6-2 in @AustralianOpen first round! #AusOpen pic.twitter.com/bukxjFMORX


UPDATE 05:30 Buna dimineața, fani ai tenisului, dar și suporteri ai Stelei care ați intrat să aflați ce mai face Marica la Steaua. Eu sunt Alex Tăcină și îmi voi face datoria de a vă informa pe toți! Trebuie să vă anunț, cu riscul că Laurențiu Reghecamp va vedea dezvăluirea mea, că Ciprian nu doarme la această oră în cantonamentul din Antalya. El îi va ține pumnii Andreei, în meciul care începe în jurul orei 06:00, decalat cu aproape 3 ore ținând cont că Gulbis și Chardy joacă decisiv pe Terenul 19. Mitu și Marica sunt prieteni buni și se antrenează împreună, în parcurile bucureștene, atunci când au ocazia


O veritabilă trupă formată din patru românce intră în acțiune în a doua zi de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului 2016! După ce Monica Niculescu a câștigat luni (6-2, 6-1 cu Teliana Pereira), Andreea Mitu, Simona Halep, Irina Begu și Alexandra Dulgheru își pot însoți colega din echipa de Fed Cup în turul secund al competiției. Meciurile sportivelor noastre pot fi urmărite în format live blog pe www.prosport.ro, începând cu ora 04:00, atunci când Mitu intră în scenă pe Terenul 19, întâlnind-o pe nemțoaica Goerges.

Mitu are meci greu, contra Juliei Goerges

Andreea Mitu (96 WTA) se află în fața unui meci extrem de complicat, contra unei jucătoare aflate într-o formă excepțională, Julia Goerges (Germania, 45 WTA). Nemțoaica este proaspăt finalistă a turneului de la Auckland 2016, acolo unde a pierdut contra americancei Sloane Stephens (26 WTA) cu scorul de 7-5, 6-2. Mitu are statut de outsider pe hârtie, însă deține avantajul rezultatelor directe, bucureșteanca adjudecându-și singurul meci disputat contra Juliei în circuit: 1-6, 6-4, 6-4 în cadrul turneului Futures de la Politiers (Franța) 2014.

Duel echilibrat pentru Begu

Imediat după încheierea meciului Mitu – Goerges, pe același teren, se vor înfrunta Irina Begu (favorită 29) și Johanna Larsson (Suedia, 50 WTA). Irina întâlnește o jucătoare tehnică, rapidă și arțăgoasă, pe care a învins-o în singura partidă directă: 6-4, 7-5 la Seul (Coreea de Sud) 2015, în cadrul sferturilor de finală. Cu siguranță că Begu își amintește cu plăcere de respectivul meci, ținând cont că a propulsat-o spre al doilea titlu al carierei. 

Dulgheru înfruntă posesoarea unui wild-card

Alexandra Dulgheru (61 WTA) va juca după ora 07:30 și este mare favorită în fața australiencei Storm Sanders (355 WTA). Dulgheru nu a mai evoluat împotriva australiencei până acum, reprezentanta gazdelor fiind acceptată pe tabloul principal grație unui wild-card.

Halep, vedeta serii pe Margaret Court Arena

În sesiunea de seară de la Melbourne, după 10:00 ora României, Simona Halep va intra pe arena Margaret Court, a doua ca importanță din complexul Melbourne Park. A doua favorită a turneului se află în fața unuia dintre cele mai dezechilibrate dueluri din runda inaugurală, întâlnind-o pe chinezoaica Shuai Zhang (133 WTA). Simona a demolat-o pe Shuai în singurul meci disputat de cele două până acum, 6-1, 6-1 în primul tur la Indian Wells (SUA) 2012.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Devine OBLIGATORIU în România. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 16 Aprilie
Devine OBLIGATORIU în România. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 16 Aprilie
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…