LIVE BLOG | Așa arată atitudinea de campioană! Halep s-a calificat în „sferturi” la Miami după un comeback memorabil în fața Samanthei Stosur. Simona a revenit de la 2-5 în setul doi, a salvat o minge de meci și și-a spulberat adversara în decisiv

Redactor:
Andru Nenciu
LIVE BLOG | Așa arată atitudinea de campioană! Halep s-a calificat în
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) s-a calificat, marți dimineață, în sferturile de finală ale turneului de la Miami după o revenire fabuloasă în fața australiencei Samantha Stosur. Condusă cu 6-4, 5-2, românca a salvat o minge de meci, a câștigat setul al doilea cu 7-5, iar în setul decisiv nu i-a mai dat nicio șansă adversarei, câștigând, scor 4-6, 7-5, 6-2, după două ore și 10 minute.
  • Cea mai bună jucătoare de tenis a României și-a egalat, astfel, performanța din 2016 de la Miami și va juca pentru un loc în semifinale cu britanica Johanna Konta, numărul 11 WTA.
Simona Halep a dat, marți dimineață, unul dintre cele mai importante teste ale acestui sezon și a trecut cu brio peste meciul cu Samantha Stosur, punând în scenă una dintre cele mai importante reveniri ale carierei.
 
Favorita trei a turneului a întors un meci ce părea scăpat din mână. Simona a condus cu 4-2 în primul set, dar a pierdut următoarele patru game-uri, iar adversara sa și-a trecut în cont prima manșă. Mai mult, Stosur a rămas vioara întâi pe cimentul din Florida, în ciuda intervențiilor lui Darren Cahill, și a condus meciul până la la 5-2 în setul doi, când Halep s-a trezit nevoită să servească pentru a rămâne în partidă. Un scor care acum câteva săptămâni părea imposibil de întors, a devenit posibil. Simona a făcut pasul în teren și a început să domine schimburile de mingi, lăsând-o pe australiancă fără replică.
 
Dominată clar de o adversară care a făcut tot posibilul pentru a dicta ritmul jocului cu forehand-ul, lovitura sa de paradă, Simona a strâns scorul, și-a așteptat șansa, iar momentul decisiv s-a produs la 3-5, când românca a pus presiune, a reușit break-ul și a reintrat în meci. Doar că misiunea nu era terminată, iar game-ul următor a pus-o față în față cu o minge de meci, dar Simona nu a clipit. Scăpată de punctul care, odată pierdut, ar fi trimis-o acasă, Halep a eliminat toată frustrarea adunată în primele 20 de game-uri, a regăsit jocul ei cel mai bun, a mai reușit un break, iar finalul setului doi a venit logic, pe fondul unui tenis superb arătat de Simona. 
 
În decisiv, contra unui adversar debusolat, Simona nu a mai clipit. A continuat seria câștigătoare, s-a desprins rapid la 2-0, iar până la final a mai cedat doar două game-uri, arătând lumii tenisului că a regăsit atitudinea care a dus-o aproape de vârful ierarhiei mondiale.
 
În sferturi, Simona, care și-a egalat performanța din 2016 de la Miami, va da peste britanica Johanna Konta, a 11-a jucătoare a lumii și a zecea favorită a turneului, într-un meci în care nu va mai avea voie să facă greșelile din primele două seturi ale partidei cu Stosur.

4.59 FINAL DE MECI!!!! Simona Halep revine spectaculos în meciul cu Samantha Stosur, scor 4-6,7-5,6-2 și se califică în sferturile de finală de la Miami!!!


4.55 NU ÎNCĂ‚! Stosur își face serviciul și o obligă pe Simona să servească pentru a câștiga meciul!!!


4:48 Simona este încurajată constant de românii prezenți în tribune. Hai Simooo se aude pe tot terenul 1, iar Halep a răspuns corespunzător cererilor publicului. Este 5-1 pentru româncă, care se află la un singur game de sferturile de finală, asta după ce a salvat o minge de meci în setul doi.


4:43 Simona nu se mai încurcă de această dată, își face serviciul fără probleme și câștigă game-ul, 3-1! 


4:39 Seria de game-uri a Simonei este oprită de Samantha, care își face serviciul și duce scorul la 2-1 pentru româncă în setul decisiv!


4:35 Australianca nu mai găsește soluții în fața Simonei, care duce scorul la 2-0 în decisiv! 


4:30 Începe setul decisiv cu Stosur la serviciu. Simona își menține concentrarea și obține break-ul în primul game al setului 3! 


4.27 SET SIMOOOOONA!!! Românca revine spectaculos în meci de la 5-2 și se impune cu 7-5 în setul doi! Avem set decisiv, hai SIMOOO!!!!


4:18 Rolurile se inversează, iar Simona este cea care este pe tot terenul acum! Halep capătă încredere și îi scoate loviturile australiencei din toate unghiurile! HAI SIMONA! 


4:08 Simona reușește să revină în meci de la 5-2 și salvează o minge de meci pentru a rămâne în această partidă. Românca este extrem de determinată și expusă la efort!


4:05 Halep a reușit să își mențină serviciul, face 5-3, iar australianca în vârstă de 32 de ani va servi pentru a ajunge în sferturile de finală ale competiției din Florida. 


4:01 Simona este nevoită să servească pentru a rămâne în meci, după ce Samantha și-a făcut serviciul și a dus scorul la 5-2, în setul doi! 


3:55 Australianca este pe tot terenul! Deși Simona are un joc de picioare foarte bun, Samantha este jucătoarea mai bună de pe teren în meciul din această seară, motiv pentru care românca și-a pierdut din nou serviciul, scorul ajungându-se la 4-2 pentru Sam. 


3:50 Am intrat în a doua oră de joc! Simona reușește rebreak-ul, și face 2-3 într-un game foarte disputat. Românca simte nevoia să îl cheme din nou pe Cahill, care îi transmite că trebuie să controleze mai mult linia de fund și să apese pe serviciu. 


3:43 Simona este împinsă în spatele terenului de Stosur și nu reușește să își regăsească loviturile. Australianca face break-ul și se desprinde la 3-1!


3:39 Jucătoarea în vârstă de 32 de ani își face serviciul și duce scorul partidei la 2-1 în setul 2! Simona nu își regăsește ritmul din primul set! 


3:36 REBREAK STOSUR! Australianca își recuperează game-ul pierdut, iar Simona își pierde pentru a doua oară în această partidă serviciul 1-1!


3:33 A început setul 2! Stosur îi dă o mână de ajutor Simonei și îi cedează primul game din setul doi printr-o dublă greșeală, 1-0!


3:28 Stosur face 4 game-uri la rând și își adjudecă primul set, 6-4. Simona cere ajutorul lui Cahill, care o sfătuiește să nu mai facă pasul înapoi și să se concentreze pe fiecare minge. Hai, câte un game pe rând, a încurajat-o australianul! 


3:21 Stosur își face serviciul și duce scorul la 5-4. Simona pierde avantajul în meci și este nevoită să servească pentru a rămâne în primul set.


3:17 Simona își pierde serviciul și îi dă oportunitatea Samanthei de a reveni în meci, 4-4!


3:12 Halep își menține serviciul și avantajul break-ului și duce scorul la 4-2. Pe serviciul australienei, românca reușește un punct extraordinar, care îl ridică în picioare pe Darren Cahill.


3:05 Simona se distanțează în primul set la 3-1, terminând game-ul cu lovitura care a consacrat-o, reverul în lung de linie.


3:00 BREAK HALEP! Simona preia conducerea după 12 minute de joc, 2-1!


2:50 0-1 Simona a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească. Australianca începe meciul meciul convingător și câștigă primul game fără mari dificultăți.


2:46 Cele două jucătoare au ieșit la încălzire. Simona este încurajată din tribună de managerul său, Virginia Ruzici.


2:33 Konta își respectă statutul de favorită 10 din cadrul turneului de la Miami și se impune cu 7-5, 6-1 în fața Larei Arruabarrena. Britanica o așteaptă în „sferturi” pe învingătoarea dintre Halep și Stosur, meci care urmează să înceapă în aproximativ 10 minute.


2:22 Meciul dintre Johanna Konta și Lara Arruabarrena se apropie de final. Britanica în vârstă de 25 de ani conduce cu 7-5,4-1 pe Terenul 1, unde vor intra după această partidă Simona Halep și Samantha Stosur.


Simona Halep s-a calificat duminică noaptea în faza optimilor de finală a turneului de categorie Premier de la Miami, dotat cu premii în valoare de 6,993,450 dolari. Românca s-a impus în fața jucătoarei din Estonia, Anett Kontaveit (locul 116 WTA), scor 6-3,6-0, după aproape o oră de joc.

Favorită numărul trei în cadrul competiției din Florida, Halep o va întâlni în optimile de finală pe veterana Samantha Stosur (32 ani), favorita 14 în cadrul turneului. Ultima întâlnire dintre cele două a avut loc în urmă cu 10 luni, în cadrul optimilor de finală de la Roland Garros, când Stosur a rezistat mai bine presiunii jocului întrerupt de ploaie și s-a impus în fața Simonei, scor 7-6 7/0, 6-3. 

Atât Simona cât și Samantha au avut un început de sezon slab. Halep a adunat cinci victorii în 2017, două dintre acestea obținute în cadrul turneului de la Miami în fața niponei Naomi Osaka (6-4, 2-6, 6-3) și a jucătoarei Anett Kontaveit (6-4, 6-0). La rândul său, Stosur a adunat 7 victorii în acest an, însă a participat la mai multe turnee decât Halep, care a fost ținută pe loc de o accidentare. În primele două tururi, australianca a disputat de Ashleigh Barty (locul 91 WTA)  6-4,6-4 și Shuai Peng (locul 43 WTA) 4-6,6-3,7-5. 

Simona a declarat după victoria de duminică noaptea că o așteaptă o porție de clătite cu Nutella, pe care le consideră norocul ei.”Am mâncat câte o porție în fiecare zi, poate de asta am câștigat„, a susținut amuzată numărul 5 mondial. 

Halep a prefațat întâlnirea cu australianca, pe care susține că o cunoaște destul de bine și se așteaptă la un meci foarte dificil.”Cu siguranță va fi un meci dificil. Știu cum trebuie să joc, deoarece ea are un stil destul de periculos. Forehand-ul ei este foarte puternic, la fel ca și serviciul. Dar sunt aici ca să îmi fac treaba, să încerc să câștig, deoarece asta îmi doresc cel mai mult. Voi merge pe teren și voi da totul pentru victorie”, a susținut românca după meci. 

Vezi  lovitura superbă cu care Simona Halep a executat-o pe Anett Kontaveit 

Casual @Simona_Halep. #MiamiOpen pic.twitter.com/YUS7qpysH6

Cele două jucătoare se vor întâlni luni noaptea, nu mai devreme de ora 12, pentru a noua oară, scorul întâlnirilor directe fiind egal, 4-4. Simona deține avantajul meciurilor disputate pe hard, 3-1, învingând-o pe australiancă în ultimele trei partide jucate pe ciment.

Articol scris de Emma Bârsan

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro în Bucureşti
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro…
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup