File de povești la fileul interzis românilor. Reportaj în prima zi la BRD Năstase-Țiriac Trophy

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Bitescu Wili
File de povești la fileul interzis românilor. Reportaj în prima zi la BRD Năstase-Țiriac Trophy
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Prima zi a meciurilor de pe tablourile principale de la BRD Năstase-Țiriac Trophy 2014 a început pentru mulți spectatori, în tribune, la antrenamentele jucătorilor favoriți. Și s-a terminat târziu, aproape de ora 21:00, sub lumina nocturnei de pe Central, după ultima minge, pierdută, a dublului Florin Mergea – Oliver Marach.

Antrenamente cu tribune pline, ca la meci

Gilles Simon și Nicolas Mahut, pe Terenul 4. Vizavi, pe Terenul 6, Filippo Volandri. Horia Tecău, pe Semicentral. Gael Monfils, tot pe Terenul 4, Mikhail Youzhny pe Terenul 2. Ore diferite, unele sesiuni de antrenament  disputându-se în paralel cu meciuri oficiale. Însă fiecare dintre aceste sesiuni de pregătire a fost urmărită de curioși, veniți relaxați în tribunele în care nu se impuneau reguli de intrare, de plecare, de liniște perfectă în timpul punctului. Unii au rămas câteva minute, în picioare, pentru a lua pulsul fiecărui jucător sau au așteptat o vizită la bancă pentru a solicita un autograf. Mai mult, în lipsa tribunelor, copiii s-au lipit de grilajul Terenului 9, fascinați de mișcările lui Monfils, pentru a vedea întreaga încălzire a francezului, înainte ca acesta să înceapă propriu-zis jocul, pe Terenul 4.

Găsește un loc liber dacă poți!

Primul meci de pe Central la BRD Năstase-Țiriac Trophy, prima victorie românească

Sâmbătă și duminică, Centralul a fost teritoriul fetelor, găzduind barajul de accedere în Grupa Mondială II Fed Cup, adjudecat de România, scor 4-1 în fața Serbiei. Toate meciurile de calificare de la BRD Năstase-Țiriac Trophy s-au disputat astfel pe terenurile alăturate.

Arena care a adus cea mai mare performanță a României în competiția feminină pe echipe i-a purtat noroc luni și lui Adrian Ungur, jucătorul în vârstă de 29 de ani ajungând pentru prima dată pe tabloul principal după disputarea a trei tururi de calificare, în urma victoriei în fața cehului Jaroslav Pospisil, scor 6-4 6-4. Cei doi jucători au terminat partida cu procentaje identice la mingile  câștigate pe serviciu (57%) și mingi câștigate contra serviciului (43%), Adrian Ungur câștigând doar trei puncte mai mult decât adversarul său. Spectatorii l-au susținut și l-au ajutat să depășească momentul dificil al pierderii unui break în setul doi, după o desprindere ce părea a fi insurmontabilă pentru Pospisil, la 4-0.   

Francezul Jeremy Chardy, a patra eliminare în primul tur, din cinci participări

Jeremy Chardy a părăsit încă o dată turneul de la București după un meci slab, fiind învins de cehul Jiri Vasely, scor 6-7, 0-6. În primul set, Chardy a părut jucătorul cu prima șansă, la intrarea în tie-break, câștigând mai multe puncte decât Vesely. Brusc însă, situația s-a schimbat dramatic pentru francez, care a obținut un singur punct în actul decisiv al primul set și nici un alt game până la finalul partidei. Este al doilea an consecutiv în care Jeremy Chardy pierde un set alb la București, la ediția precedentă fiind învins cu scorul de 3-6 0-6 de italianul Potito Starace, absent anul acesta de la BRD Năstase-Țiriac Trophy.  

2010 a fost singurul an în care Chardy a reușit să câștige un meci pe zgura de la București. El ajungea atunci în sferturile de finală, fiind învins de campionul ediției precedente, spaniolul Albert Montanes.

E finlandez, dar nu e un tip de gheață. Da, ați văzut bine, Nieminen nu atinge solul cu picioarele!

Jarkko Nieminen, primul favorit intrat în luptă, a câștigat în trei seturi echilibrate

Al optulea favorit la câștigarea turneului, finlandezul Jarkko Nieminen s-a impus 6-3 3-6 7-6 în fața argentianunului Leonardo Mayer. Nieminen a fost jucătorul mai constant, cu loviturile mai grele, în timp ce Mayer a adus plusul de fantezie al meciului, câștigându-și astfel publicul de partea sa. Nieminen a dat semne vizibile de frustrare în finalul partidei, după o serie de lovituri pe tușă reușite de adversarul său, lovind de pământ cu racheta, în ultimul game al setului decisiv, înaintea tie-break-ului. Leonardo Mayer a ratat însă 4 servicii consecutive, la 5-4 în tie-break pentru adversar, oferindu-i victoria finlandezului cu două duble primite cu suspine de tribună.

Nieminen a stărnit hohote de râs după partidă, când, încercând să trimită în tribune mingile mari, cu autograf, oferite de organizatori, a trimis de două ori prea scurt, mingile oprindu-se în mantinela terenului, fiind nevoit să sară peste fileu pentru a recupera o minge și a o retrimite.


! 15 lei costă un bilet de intrare la Arenele BNR în zilele de marți, miercuri și joi


Măcel pe tablourile principale, și la simplu, și la dublu, pentru români

Victor Hănescu și Andrei Pătrui au fost primii români eliminați de pe tabloul principal de dublu. Ei au cedat clar în fața perechii cotate cu șansa a doua la câștigarea trofeului, formate din americanul Eric Butorac și sud-africanul Raven Klaasen, pe un Semicentral plin de spectatori care au făcut galerie pentru România.

 Aceeași soartă a avut, pe același teren, și tânărul Patrick Ciorcilă, cu tot cu tricoul său purtând logo-ul lui Rafael Nadal. Patrick, ajuns pe tabloul principal grație unui wild-card din partea organizatorilor, a câștigat primul set cu 6-2 în fața ucrainianului Serghei Stakhovsky, călăul lui Federer de la Wimbledon, de anul trecut. Încurajările frenetice de pe Terenul 2, ce se auzeau clar și tare chiar și pe Central, nu au reușit însă să îl ajute pe jucătorul de 17 ani să treacă peste revenirea de formă a adversarului său, și nici peste problemele fizice din setul decisiv. Stakhovsky s-a impus în final cu 2-6, 6-2, 6-1 și merge în turul doi.

Ultimul meci al zilei a adus un nou eșec pentru români. Florin Mergea și Oliver Marach, încurajați doar de câțiva spectatori care au rezistat scăderii bruște a temperaturii din termometru, au greșit mult și au pierdut 3-6, 3-6 în fața perechii austriaco-canadiene Julian Knowle – Vasek Pospisil. Pentru Mergea, este a patra eliminare consecutivă în meciul de debut pe zgura bucureșteană.

Nu e celebrul Jean Philippe Gatien, fost campion francez la tenis de masă! E Gilles. Gilles Simon

Gilles Simon a făcut spectacol la tenis de masă în standul Corona, iar Andrei Pavel și Marius Copil au gătit scoici la Corks Cozy Bar

 Francezul Gilles Simon,  favorit numărul patru la câștigarea unui al patrulea titlu la București, a oferit o demonstrație de aproape un sfert de oră la tenis de masă, în mijlocul zonei comerciale din complexul de la Arenele BNR. Calificat direct în turul doi, Simon a împărțit zâmbete și autografe fanilor tenisului veniți la standul Corona.

Cu o oră înainte, Andrei Pavel, Marius Copil, Martin Emmrich și Christopher Kas au fost puși la treabă în bucătărie de Chef Cătălin Scărlătescu, cei patru fiind provocați să prepare un prânz din scoici.

Pavel și Copil, la foc mocnit


! Tenisul continuă la BRD Năstase-Țiriac Trophy pănă duminică, 27 aprilie. Marți, continuă duelurile din primul tur al tablourilor principale de simplu și de dublu.


3 români joacă marți, toți în proba de simplu, pe Terenul Central de la Arenele BNR.

TERENUL CENTRAL – de la ora 13.00
Berlocq (ARG) vs [6] Seppi (ITA)
Sela (ISR) vs Hanescu (ROU)
 Mannarino (FRA) vs [WC] Copil (ROU)
[5] Pospisil (CAN) vs [Q] Ungur (ROU)

TERENUL 1 – de la ora 12.00
Istomin (UZB) vs Bellucci (BRA)
Ebden (AUS) vs Haase (NED)
[Q] Mathieu (FRA) vs [7] Mahut (FRA)

TERENUL 2  – de la ora 12.00
Rosol (CZE) vs Volandri (ITA)
[4] Murray (GBR) / Peers (AUS) vs Bednarek (POL) / Pavic (CRO)
[Q] Basilashvili (GEO) vs [Q] Berankis (LTU)
Istomin (UZB) / Rosol (CZE) vs Dlouhy (CZE) / Marray (GBR)


Articol scris de Cezara PARASCHIV

Foto: Cezara PARASCHIV

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
SUV-ul ce bate Hyundai Tucson și Kia Sportage. Preț tentant în România - VIDEO
SUV-ul ce bate Hyundai Tucson și Kia Sportage. Preț tentant în România - VIDEO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…