Grupă de foc pentru Simona Halep la Turneul Campioanelor: Serena Williams, Bouchard și Ivanovic îi sunt adversare. În primul meci, va juca împotriva sportivei din Serbia

Grupă de foc pentru Simona Halep la Turneul Campioanelor: Serena Williams, Bouchard și Ivanovic îi sunt adversare. În primul meci, va juca împotriva sportivei din Serbia
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep și-a aflat, astăzi, adversarele la Turneul Campioanelor, competiție ce se va desfășuta în Singapore, în perioada 20-26 octombrie. Jucătoarea din Constanța face parte din grupa roșie și le va avea ca adversare pe  Serena Williams, Genie Bouchard și Ana Ivanovic. În grupa albă se vor întâlni Maria Șarapova, Petra Kvitova, Agnieszka Radwanska și Caroline Wozniacki.

13:08 Primul meci pe care Simona îl va disputa în Singapore va fi împotriva Anei Ivanovic.

Jucătoarele vor primi câte 70 de puncte pentru fiecare meci jucat în grupă, participarea fără victorie însemnând un total de 210 puncte. La acestea se adaugă 160 de puncte pentru fiecare partidă câștigată în grupă. Astfel, o jucătoare se califică în semifinale cu punctajul obținut în grupă, maximum fiind 690 de puncte. Accederea în ultimul act se premiază cu 360 de puncte, totalul maxim fiind de 1.050 de puncte. Câștigătoarea trofeului va primi alte 450 de puncte, putând acumula 1.500 de puncte.


13:00 Întâlnirile directe ale Simonei Halep cu adversarele din grupă:

Halep – Serena Williams 0-3

Halep – Bouchard 1-1

Halep – Ana Ivanovic 2-1


12:56 O poză pentru încheierea ceremoniei. Cele 8 jucătoare s-au așezat în funcție de grupe și au fost fotografiate alături de trofeu.


12:48 Simona Halep va evolua în grupa roșie, iar adversare îi vor fi Serena Williams, Genie Bouchard și Ana Ivanovic. În cealaltă grupă, pentru cele două locuri disponibile în semifinale se vor duela Maria Șarapova, Petra Kvitova, Agnieszka Radwanska și Caroline Wozniacki.


12:47 După discursuri interminabile, se trece, în sfârșit, la tragerea la sorți propriu zisă. Serena Williams și Maria Șarapova, principalele favorite, își așteaptă adversarele.


12:42 Dacă Serena Williams a răspuns întrebărilor cu mâinile în șold, celelalte jucătoare au fost extrem de atente atât la ținută, cât și la postura avută în timpul interviurilor.


12:28 Fiecare dintre cele 8 participante la Turneul Campioanelor au fost prezentate în detaliu, pentru ca apoi să fie invitate pe scenă, unde au fost intervievate preț de câteva secunde de maestrul de ceremonii. Simona a ales o rochie vintage, spre deosebire de celelalte jucătoare, ale căror ținute au fost foarte „oficiale”

„Sunt foarte fericită. Obiectivul meu a fost să mă calific și să joc la acest turneu. Voi lupta pentru fiecare meci și mă voi bucura de fiecare moment”, a spus românca.


  • Simona Halep își va afla astăzi, de la ora 12:00, ora României, grupa de la Turneul Campioanelor, eveniment care se va desfășura în perioada 20-26 octombrie la Singapore. ProSport te ține la curent cu toate detaliile. AICI AI LIVE TRAGEREA LA SORȚI

Singapore va găzdui pentru a cincea oară la rând cea mai importantă competiție a finalului de an în circuitul WTA. Cele mai bune opt jucătoare din 2014 își vor disputa supremația în următoarea săptămână, dar până la duelurile de foc, acestea vor avea azi emoții la tragerea la sorți.  În urne vor fi primele patru jucătoare din clasamentul WTA – Serena Williams, Maria Șarapova, Simona Halep și Petra Kvitova, Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA, Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, Ana Ivanovici, locul 8 WTA, și Caroline Wozniacki, locul 9 WTA (chiar dacă și-a anunțat retragerea, Na Li încă figurează în clasamentul general mondial, pe poziția a cincea).

Halep va fi repartizată fie în grupa Serenei Williams, fie în cea a Mariei Sharapova, jucătoare pe care nu le-a învins încă. Ea nu poate să fie în grupă cu Petra Kvitova, însă poate fi repartizată în serie cu una dintre Agnieszka Radwanska, Ana Ivanovic, Caroline Wozniacki și Eugenie Bouchard.

  • Ekaterina Makarova și Angelique Kerber sunt rezervele pentru Turneul Campioanelor. În cazul unei accidentări nedorite a vreuneia dintre sportive (chiar și în timpul turneului), cele două jucătoare vor avea șansa să evolueze.

Halep speră să revină în formă

După o perioadă mai puțin bună, în care a fost măcinată și de o accidentare, Simona Halep speră să impresioneze din nou, la prima sa prezență la Turneul Campioanelor. Asiaticii o tratează deja ca pe o mare vedetă și au avut numai cuvinte de laudă la adresa sportivei din Constanța.

Spre deosebire de turneele de Grand Slam, Turneul Campioanelor aduce în prim plan doar numele mari ale tenisului. Nu e loc de surprize sau de jucătoare considerate a fi din categoria „outsider”. Vom avea de-a face cu o bătălie a titanilor, iar la final cea mai bună jucătoare își va adjudeca trofeul„, scriu în preview-ul competiției jurnaliștii de la india.com, pentru ca apoi să facă un portret robot al fiecărei particpante.

Fără îndoială cea mai promițătoare și consistentă jucătoare din circuit, Simona Halep (23 de ani) a avut un an care o îndreptățește să spere la cununa cu lauri. Aproape tot ce a făcut în 2014 i-a ieșit perfect: de la prima sa finală de Grand Slam (n.r. – Roland Garros, unde a fost învinsă, după un meci dramatic, de Șarapova) la escaladarea ierarhiei – a ajuns numărul doi în lume. Simona este considerată pe bună dreptate sportiva cu cea mai fulminantă ascensiune, nu doar din prisma rezultatelor, dar și a jocului prestat. În Singapore, ea are din nou ocazia să își treacă numele pe un trofeu major, după ce a ajuns în fazele superioare la cele mai multe dintre turneele la care a participat„, mai notează jurnaliștii sursei citate despre campioana noastră.

44 de ediții ale Turneului Campioanelor au avut loc până în prezent. Singapore găzduiește pentru a cincea oară consecutiv competiția. Doar 9 orașe s-au bucurat de statutul de gazdă, din 1972


! DE AFLAT Formatul competiției

Cele mai bune 8 jucătoare ale lumii vor fi împărțite în două grupe, conform tragerii la sorți care va avea loc sâmbătă, de la ora 12:00, ora României. În primele patru zile ale competiției, fiecare jucătoare va întâlni oponentele din urna sa (3 meciuri), urmând ca primele două clasate să se califice în semifinale. Locul 1 din prima grupă va da piept în „careul de ași” cu locul secund din grupa a doua, urmând ca același algoritm să se păstreze și pentru cea de-a doua semifinală.

! DE ȘTIUT Criterii de departajare

Ierarhia finală în cadrul grupei va fi stabilită de următoarele criterii:

1. Numărul mai mare de victorii

2. Rezultatul direct, în cazul în care sunt două sportive care să fi obținut un număr egal de victorii

3. Dacă există trei jucătoare care să aibă o linie de clasament similară (1 victorie, 2 înfrângeri, de exemplu), se iau în calcul următoarele aspecte:

  • a) setaverajul (diferența dintre numărul de seturi câștigate și numărul de seturi pierdute) din meciurile cu celelalte adversare din grupă
  • b) punctaveraj (diferența dintre numărul de puncte câștigate și numărul de puncte pierdute) din meciurile cu celelalte trei sportive
  • c) numărul cel mai mare de puncte câștigate

Ultimele 10 campioane

  • 2013 Serena Williams
  • 2012 Serena Williams
  • 2011 Petra Kvitova
  • 2010 Kim Clijsters
  • 2009 Serena Williams
  • 2008 Venus Williams
  • 2007 Justine Henin
  • 2006 Justine Henin
  • 2005 Amelie Mauresmo
  • 2004 Maria Șarapova

6,5 milioane de dolari sunt premiile totale puse la bătaie la competiția din Singapore

Amintiri de la Sofia

Simona a câștigat în 2013 Turneul Campioanelor de la Sofia, competiție rezervată sportivelor care au cucerit cel puțin un turneu, dar care nu s-au clasat între primele 8, astfel încât să participe la competiția „mamă”.

Cu victorii pe linie în grupă, românca a dispus în ultimul act de Samantha Stosur, scor 2-6, 6-2, 6-2, obținând al șaselea titlu al sezonului. Grație acelei performanțe, sportiva din Constanța urca până pe locul 11 în lume.
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen