O nouă dramă în scrima românească. Reputatul antrenor Tudor Petruş a încetat din viaţă la 68 de ani

12 sep 2017 1025 afişări Comentează şi tu Scrima
O nouă dramă în scrima românească. Reputatul antrenor Tudor Petruş a încetat din viaţă la 68 de ani

Scrima românească primeşte o nouă lovitură. La doar 68 de ani, reputatul antrenor de floretă Tudor Petruş a încetat din viaţă, anunţă Federaţia Română de Scrimă. Antrenor al Laurei Badea la JO de la Atlanta 1996, Petruş se adaugă listei de tehnicieni care au dispărut în decurs de numai câteva luni, listă pe care se mai află Dan Găureanu şi Ioan Popa.

Tudor Andrei Petruş s-a născut pe 2 octombrie 1949 la Cluj Napoca. A absolvit la ANEFS Bucureşti, unde a practicat scrimă sub conducerea lui Jacques Istrate şi Vasile Chelaru, apoi s-a alăturat clubului CSA Steaua Bucureşti, cu care a câştigat medalia de bronz la Cupa Europei de Scrimă din 1978. A fost numit maestru al sportului în anul 1976. A participat la ambele probe de floretă la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal, clasându-se pe locul 45 la proba individual şi pe locul 9 pe echipe. La Olimpiada din 1980 de la Moscova s-a clasat pe locul 35 la individual şi pe locul 5 pe echipe.

După ce s-a retras din activitatea sportivă de performanţă, a devenit antrenor de scrimă la CSA Steaua, apoi la lotul olimpic de floretă feminină, iniţial ca secund lui Ştefan Haukler în perioada 1986-1990, apoi ca antrenor principal. Sub conducerea sa, echipa României a fost dublă campioană mondială în 1994 şi în 1995, iar Laura Badea a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1996 de la Atlanta.

În ultimii ani din viaţă, Tudor Petruş a fost antrenor federal în cadrul Federaţiei Române de Scrimă şi tehnician la CSU Poli Timişoara. Pe 2 octombrie, Tudor Petruş ar fi împlinit 68 de ani!

”Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace, naşule!”, a scris Laura Badea pe contul ei de facebook.

Pentru cei care doresc să-şi ia rămas bun, sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului reputat antrenor Tudor Petruş va fi depus azi, la ora 15:00, la Capela mare din Cimitirul Bellu Ortodox. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 13 septembrie, de la ora 15:00, tot la Cimitirul Bellu Ortodox.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.