România a pierdut primul meci test World Rugby, cu Japonia. Mihai Macovei, căpitanul Stejarilor: "Prima repriză a fost destul de grea pentru noi, cel puţin primele 10 minute, când căldura şi umiditatea practic ne-au sufocat"

10 iun 2017 2010 afişări Comentează şi tu Rugby
România a pierdut primul meci test World Rugby, cu Japonia. Mihai Macovei, căpitanul Stejarilor: "Prima repriză a fost destul de grea pentru noi, cel puţin primele 10 minute, când căldura şi umiditatea practic ne-au sufocat"

Naţionala de rugby a României a pierdut primul meci test World Rugby disputat în luna iunie. Stejarii au fost învinşi pe Egao Kenko Stadium din Kumamoto cu 33-21 de către Japonia. Romania a avut momente bune de joc mai ales în repriza secundă, când a revenit de la scorul de 33-9 (23-9) pentru a reduce ecartul la 12 puncte.

Primii care au punctat pe tabelă au fost Stejarii, care prin două penalităţi ale lui Florin Vlaicu s-au desprins la 6-0. A urmat însă replica Japoniei, care a preluat conducerea prin eseul marcat de Akihito Yamada, transformat de Jumpei Ogura, cel care a mai punctat şi din trei lovituri de pedeapsă. Florin Vlaicu a redus ecartul tot printr-o penalitate, însă finalul primei părţi a aparţinut niponilor, care au mai marcat un eseu prin Kenki Fukuoka, tranformat de Ogura, 23-9.

La începutul părţii secunde, Michael Leitch a marcat cel de-al treilea eseu nipon, transformat de Ogura, care a mai punctat dintr-o penalitate. România a revenit în joc, Mihai Macovei reuşind să culce balonul în terenul de ţintă advers. Stejarii au mărit presiunea pe apărarea niponilor şi Tangimana Fonovai a marcat încă o încercare, transformată de Florin Vlaicu, 33-21.
 
În cel de-al doilea meci test, pe 17 iunie, România va întâlni la Edmonton, Canada.  

Mihai Macovei: "Au fost câteva momente grele, peste care am trecut doar uniţi"

"Felicitări echipei Japoniei, a fost mai bună decât noi astăzi, a făcut un meci bun. Ne-am aşteptat să aibă un joc în viteză, asemănător rugbyului în 7 şi asta s-a văzut, la prima greşeală pe care o făceam şi pierdeam balonul, primeam puncte sau luam penalitate. Pentru noi a fost un test util, o experienţă sportivă cu multe puncte pozitive, avem ce învăţa din acest meci şi este important să punem în aplicare pe viitor. Prima repriză a fost destul de grea pentru noi, cel puţin primele 10 minute, când căldura şi umiditatea practic ne-au sufocat. Din acest meci cred că cel mai important lucru pe care l-am învăţat este acela să fim o echipă. Au fost câteva momente grele, peste care am trecut doar uniţi. Cred că putem învăţa multe şi din jocul în viteză al Japoniei”, a declarat Mihai Macovei, căpitanul României.

"Japonia a făcut un joc bun azi, arătând acea capacitate de a juca balonul din orice zonă, cu un joc în viteză, spectaculos. Pentru mine, a fost impresionant că cele două echipe au jucat un rugby deschis în ciuda umidităţii foarte mari şi sunt convins că pentru Cupa Mondială din 2019, vor fi echipe care vor veni şi se vor pregăti aici, special pentru a se obişnui cu aceste condiţii. Am vorbit cu jucătorii la pauză şi mă bucur că am reuşit în cea de-a doua repriză să facem o apărare mai bună, să fim mai atenţi, să comunicăm mai mult în teren şi mai ales mă bucur că au depăşit acea primă parte în care căldura şi umiditatea îngreunau mult respiraţia. Este important să luăm ce a fost bun din acest meci, să analizăm lucrurile care nu au mers aşa cum trebuie şi să le îmbunătăţm pentru meciul următor, cu echipa Canadei", a declarat Lynn Howells, antrenorul României.

Japonia: 1.Koki Yamamoto (Sunwolves), 2.Shota Horie (Sunwolves), 3.Takuma Ashara (Sunwolves), 4.Kotaro Yatabe (Sunwolves), 5.Uwe Helu(Sunwolves), 6.Michael Leitch (Chiefs), 7.Yoshikata Tokunaga (Sunwolves), 8.Amanaki Mafi (Rebels), 9.Fumiaki Tanaka(Sunwolves), 10.Jumpei Ogura(Sunwolves), 11.Kenki Fukuoka(Sunwolves), 12.Derek Carpenter(Sunwolves), 13.Timothy Lafaele(Sunwolves), 14.Akihito Yamada(Panasonic Wild Knights), 15.Ryuji Noguchi(Tokai University)
Rezerve: 16.Yusuke Niwai(Sunwolves), 17.Keita Inagaki(Sunwolves), 18.Heiichiro Ito(Sunwolves), 19.Yuya Odo(Sunwolves), 20.Hendrik Tui(Reds), 21.Keisuke Uchida(Sunwolves), 22.Yu Tamura(Sunwolves), 23.Kontaro Matsushima(Sunwolves)
 
România: 1.Ionel Badiu (Carcassonne), 2.Otar Turashvili (Colomiers), 3.Andrei Ursache (Carcassonne), 4.Johannes Van Heerden (Ştiinţa Baia Mare), 5.Marius Antonescu (Colomiers), 6.Andrei Gorcioaia (Valence D’Agen), 7.Viorel Lucaci (Steaua Bucureşti), 8.Mihai Macovei (Colomiers), 9.Florin Surugiu (Steaua Bucureşti), 10.Florin Vlaicu (Steaua Bucureşti), 11.Jack Cobden (CSM Bucureşti), 12.Sione Fakaosilea (Ştiinţa Baia Mare), 13.Paula Kinikinilau (CSM Bucureşti), 14.Fonovai Tangimana (Timişoara Saracens), 15.Sabin Strătilă (Steaua Bucureşti)
Rezerve: 16.Andrei Rădoi (Timişoara Saracens), 17.Constantin Pristăviţa (Ştiinţa Baia Mare), 18.Alexandru Ţăruş (Sale Sharks), 19.Valentin Popârlan (Timişoara Saracens), 20.Vlad Nistor (Albi), 21.Tudorel Bratu (Dinamo Bucureşti), 22.Luke Samoa (Ştiinţa Baia Mare), 23.Ionuţ Dumitru (Steaua Bucureşti).
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.