Dinamo aniversează, sâmbătă, 50 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni la rugby

8 iun 2017 985 afişări Comentează şi tu Rugby
Dinamo aniversează, sâmbătă, 50 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni la rugby

Clubul Sportiv Dinamo va organiza sâmbătă, 10 iunie a.c., un eveniment aniversar, prin care va marca împlinirea a 50 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni la rugby. Pe data de 11 iunie 1967, Dinamo învingea cu 18-0 puternica echipă franceză S.U. Agen (după 0-12 în Hexagon) şi aducea în vitrina clubului cel mai important trofeu al echipelor de club din Europa.

Dan Coravu şi Vasile Dragomir au fost cei care au marcat eseuri în acel meci de poveste, disputat pe stadionul central din Complexul Sportiv Dinamo, în faţa unor tribune pline cu suporteri.

La 50 de ani de la performanţa câştigării Cupei Campionilor Europeni, nouă dintre eroii acelei finale se vor întâlni în cadrul unui eveniment aniversar, programat la ora 11:00, pe stadionul Florea Dumitrache din Complexul Sportiv Dinamo. ”Este datoria noastră, a celor care am preluat ştafeta de la aceşti corifei, să marcăm aşa cum se cuvine asemenea repere istorice şi să-i cinstim pe cei care au adus glorie atât rugbyului dinamovist, cât şi României. Fără trecut nu am avea prezent şi nici viitor”, a declarat şeful secţiei jocuri sportive de la Dinamo, Ştefan Demci, conform unui comunicat remis presei de compartimentul de presă al CS Dinamo

În cadrul evenimentului se vor acorda plachete omagiale celor nouă câştigători ai Cupei Campionilor Europeni care vor veni la eveniment şi se va înălţa un gând pios pentru cei care nu mai sunt printre noi.

De asemenea, se va organiza un meci amical între echipa de U20 a CS Dinamo şi echipa de amatori Arlechinii Bucureşti. La finalul jocului, echipa de U20 va primi din partea Federaţiei Române de Rugby medaliile de bronz corespunzătoare sezonului competiţional 2016-2017.

Cupa Campionilor Europeni a fost creată de FIRA în 1962 şi a programat patru ediţii, dintre care două au fost câştigate de echipe din România: RC Griviţa Roşie în 1964 şi Dinamo Bucureşti în 1967. Competiţia a fost realută în 1995 sub alt format.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.