Nebun de legat. Cum a evoluat Marshawn Lynch de la „nu vreau să fiu amendat, boss”, la „Sunt aici pentru a nu fi amendat”. Cine e omul care a făcut înconjurul planetei cu cea mai tare conferință de presă dinaintea Super Bowl 49

Nebun de legat. Cum a evoluat Marshawn Lynch de la
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ziua Media pentru Super Bowl este un moment extrem de așteptat de fani. Poate și pentru reacții ca cea a lui Marshawn Lynch, unul dintre starurile lui Seattle Seahawks. Cunoscut ca un jucător reticent în a discuta cu presa, Lynch a avut patru episoade în ultimul an în care s-a „confruntat” cu jurnaliștii, ultimul fiind miercuri dimineață, înaintea Super Bowl 49 (New England Patriots – Seattle Seahawks, luni dimineață, ora 01:30). La cele 29 de întrebări care i s-au adresat, Lynch a răspuns de fiecare dată cu „Sunt aici să nu fiu amendat”

  • Porecla lui Lynch, Beast Mode, vine de la stilul său agresiv și modul în care scapă de tackling-urile adversarilor
  • Un touchdown de 67 de yarzi al lui Lynch a provocat un cutremur de mică intensitate în Seattle, după manifestarea de bucurie a fanilor. Poreclit Beast Quake, touchdown-ul a survenit la meciul câștigat de Seahawks, 41-36, cu New Orleans Saints, în runda wild card a play-off-ului din sezonul trecut


Lynch reușește și să zâmbească atunci când își dorește

Episodul 1. 29 ianuarie 2014. După ce nu a discutat cu presa pentru întreg sezonul 2013, Marshawn Lynch a apărut la una dintre conferințele de presă dinaintea Super Bowl-ului câștigat clar de Seattle Seahawks în fața lui Denver Broncos. Vizibil plictisit și fără niciun chef de discuții, Lynch a încheiat intervenția apoteotic, cu „nu vreau să fiu amendat, boss”. Până la urmă, starul lui Seahawks a fost salvat de colegul Steven Terrell, care a răspuns la întrebări cu glume menite să detensioneze atmosfera, în stilul lui Lynch. În meci, Lynch a alergat pentru 39 de yarzi și un touchdown, contribuind la victoria clară a lui Seattle, 42-8, una dintre cele mai mari din istoria Super Bowl.

Episodul 2. 24 noiembrie 2014. Seattle Seahawks câștigă cu 19-3 meciul cu Arizona Cardinals. Un meci destul de slab pentru running back-ul lui Seahawks, Marshawn Lynch, care nu reușise decât 39 de yarzi în 15 faze în care a primit mingea de la quarterback-ul Russell Wilson. Cunoscut pentru reticența sa în a discuta cu presa, Lynch – care tocmai venea după o amendă de 100.000 de dolari pentru că nu discutase cu jurnaliștii la finalul meciului precedent – a oferit una dintre cele mai memorabile faze ale sezonului. Timp de aproape cinci minute, Lynch a răspuns întrebărilor doar cu „Yeah”, „Poate” sau „Nu”. Spre exemplu, el a fost întrebat despre modul în care au evoluat colegii din ofensivă. Răspunsul său? „Yeah”. O nouă întrebare s-a legat despre planul ofensiv care nu l-a avantajat. Răspunsul lui Lynch? „Poate”. Despre cum se simte după acest meci? „Yeah”. Înregistrarea conferinței de presă din vestiarul lui Seahawks, așa cum se obișnuiește în sportul american, a devenit virală, iar clipul a strâns 1,1 milioane de vizualizări până acum. 

„Vă mulțumesc pentru întrebare”

Episodul 3. 22 decembrie 2014. Seattle Seahawks câștigă din nou, tot cu Arizona Cardinals, de data aceasta mult mai clar, scor 35-6. Lynch a avut un meci mult mai bun, cu două touchdown-uri și 113 yarzi câștigați în 10 carry-uri. Atitudinea? Nu s-a schimbat deloc! Pus în gardă de staff-ul lui Seahawks, Lynch a fost mult mai politicos de data aceasta la interviuri, răspunzând aproape la fiecare întrebare cu „Vă mulțumesc pentru întrebare” sau „Apreciez că ați adresat întrebarea aceasta”. Fie că a fost vorba despre touchdown-ul reușit, fie dacă se simte mai bine, fie dacă are probleme stomacale. 410.000 de vizualizări mai târziu, Lynch a făcut din nou înconjurul internetului.

„Sunt aici doar pentru a nu fi amendat”

Episodul 4. 28 ianuarie 2015. Jucătorii echipelor calificate în Super Bowl – New England Patriots și Seattle Seahawks – iau parte la Media Day, o zi care conține conferințe de presă și interviuri exclusive oferite reprezentanților mass-media. Unul dintre cele mai așteptate momente – chiar și în condițiile Deflategate – a fost cel în care Lynch trebuia să vorbească cu presa. Și nu a dezamăgit! Chiar în momentul în care s-a așezat pe scaun, Lynch a început discursul: „Când începe conferința de presă? Ah, a început deja? Vreau să spun că sunt aici doar pentru a nu fi amendat”. Iar apoi a repetat ultima frază ca răspuns la fiecare întrebare, iar după cele cinci minute de prezență impuse de NFL a spus: „OK, s-a terminat”. Nu înainte de a le atrage atenția reporterilor că mai au doar 3 minute alături de el. Apogeul a fost atins spre finalul intervenției lui Lynch, când pe ecranul uriaș al stadionului din Glendale, Arizona a apărut o bandă cu declarația lui Lynch, acesta fiind extrem de fericit în momentul în care a văzut.


De ce nu îi place presa

Pare că jucătorul este, pur și simplu, un arogant, un nesimțit, căruia nu îi pasă de ceea ce face. Însă în spatele deciziei de a vorbi cât mai puțin cu presa stă o motivație destul de bine argumentată. E adevărat, Lynch a oferit și câteva interviuri, dar exclusiv unor foști jucători precum Deion Sanders sau Michael Robinson. Evident, întrebările adresate au fost legate și de relația cu presa, iar Lynch a avut o poziție tranșantă pe marginea subiectului: „Nu-mi place să discut cu presa pentru că simt că sunt obligat să fac ceva, iar eu nu pot să fac acest lucru”. Cele trei episoade menționate mai sus sunt, astfel, doar o parte din complexul caracter al lui Marshawn Lynch. Dar cine este, însă, „Beast Mode”?


Lynch nu s-a ferit nicio secundă de contacte dure cu adversarii, contacte care au loc la fiecare meci

Talentul său a fost observat încă din colegiu, unde a jucat pentru California Golden Bears. Draftat cu al 12-lea pick în 2007, Lynch a semnat cu Buffalo Bills un contract de 18,9 milioane de dolari. La o echipă fără mari ambiții, Lynch a alternat meciurile bune cu accidentările și problemele cu legea. Transferul la Seattle Seahawks din 2010 i-a priit însă. A devenit un jucător din ce în ce mai bun, a câștigat porecla de „Beast Mode”, pentru că atunci când își intră în ritm reușește performanțe senzaționale și, poate cel mai important, a fost un jucător esențial în drumul lui Seahawks către victoria în Super Bowl 48, la începutul lui 2014.

Amenzi și arestări – Bad „Beast Mode”

De aici și atenția pe care a primit-o Lynch în ultimii ani. Spre exemplu, pasiunea sa pentru Skittles a fost îndelung comentată în Statele Unite, după ce Lynch a fost văzut mâncând bomboane în timpul unui meci. Din acel moment, running back-ul a fost ovaționat cu bomboane aruncate în teren de către fani după fiecare touchdown. Iar Mars, compania care produce celebrele bomboane, i-a oferit lui Lynch o provizie pe doi ani de Skittles, plus un dozator pe care să îl țină în vestiar, iar din 2014, este imaginea oficială a bomboanelor în NFL.


Lynch are o pasiune pentru dinții falși, de aur, pe care îi poartă cu mândrie

Aceasta este partea bună a lui Lynch. Pentru că urmează și o parte proastă. În 2008, permisul de conducere i-a fost revocat, după ce a lovit o persoană și a fugit de la locul accidentului. În 2012, el a fost arestat, după ce a fost prins conducând sub influența alcoolului. Iar seria sa de amenzi în NFL poate rivaliza cu o rețetă dificilă pentru orice chef din lume. 10.000 de dolari pentru purtarea unor ghete în culorile Skittles, deși regulamentul presupune doar purtarea unor ghete în culoarea echipamentului. 50.000 de dolari pentru că nu a dat declarații pentru presă în tot sezonul 2013. Alți 50.000 de dolari în noiembrie 2014, după ce a ignorat presa după victoria cu Kansas City Chiefs. De aici și „sunt aici doar pentru a nu fi amendat”. Pentru doar câteva zile…Pentru că Lynch va trebui să fie 100% pregătit pentru meciul cu Patriots din Super Bowl 49, care va avea loc luni dimineață. 

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup