VIDEO | Naționala de handbal a României a revenit în țară, după locul 4 obținut la Campionatul European. Neagu și-a invitat colegele să vorbească pe aeroport: „Vin fetele”. Flori, emoții și un gând pentru Franța: „A fost extraordinară”

VIDEO | Naționala de handbal a României a revenit în 
țară, după locul 4 obținut la Campionatul European. Neagu și-a invitat colegele să vorbească pe aeroport:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Naționala feminină de handbal a României a revenit acasă, după 16 de zile la Euro 2018. ProSport v-a ținut conectați, pas cu pas, cu sosirea echipei lui Ambros Martin, ocupanta locului patru la Campionatul European, de pe aeroportul internațional Henri Coandă, din București. Sportivele noastre s-au amestecat cu pasagerii sosiți de pe toate liniile, nefiind primite la Salonul Prezidențial.

â–ºBianca Baziliu: „Este prima competiție la care particip, este un start bun, sunt mândră. Abia aștept Mondialele și următoarele turnee finale. Franța… a fost extraordinară în finală”

â–º Crina Pintea: „Cred că s-ar fi putut mai mult, le felicit pe fete pentru cum s-au bătut. Mă bucur de acest rezultat și atât. Acum avem o perioadă de pregătire, nu vom avea meciuri o perioadă destul de lungă. Ne gândim deja la ceea ce va urma pe viitor”

â–º Apariția Cristinei Neagu este anunțată de aplauzele celor prezenți. Cea mai bună handbalistă a lumii nu a mai dorit însă să stea de vorbă cu jurnaliștii, după conferința de presă de la Paris. „Vin celelalte fete”, a anunțat Neagu, care o avea alături pe tiza sa, Cristina Laslo.

â–º Naționala României se lasă așteptată. Culoarul de acces se umple, însă alți pasageri își croiesc drum, cu bagaje, spre ieșire.

â–ºFetele sunt așteptate cu buchete de flori de către sponsorii naționalei, dar nu numai.

â–º Naționala României revine în țară la mai puțin de 24 de ore de la încheierea finalei mici, pentru bronz a Campionatului European de handbal. Reprezentanții mass-media sunt pe poziții pentru a le întâmpina pe fete și pe staff-ul tehnic.

â–º ora 15:50 Aglomerație mare! Dacă vă întrebați cum arată acum calea de acces spre terminalul Sosiri Internaționale de la Aeroportul Henri Coandă, acolo unde sunt așteptate în câteva zeci de minute să apară fetele din naționala de handbal a României, vă spunem că se merge bară la bară, iar coada este zdravănă.


Corespondentul ProSport, Octavian Vasilescu, ne va ține la curent cu tot ce se întâmplă la Aeroportul Otopeni.

Neagu & Co au reușit un start excelent în prima fază a grupelor, la Brest, câștigând primele trei partide – printre care s-a numărat și un succes istoric cu Norvegia, 31-23, însă aventura din Franța s-a încheiat cu trei înfrângeri consecutive. Plecată la Euro cu un obiectiv intern major – calificarea directă la Tokyo 2020 prin câștigarea aurului european, după cum a mărturisit la final de competiție Critina Neagu, naționala lui Ambros Martin a pierdut din turație, calificându-se cu o doză de șansă în semifinale, după ce a pierdut în Grupa Principală 2 din 3 meciuri, în fața Olandei, dar și a Ungariei.

„Rezultatul e bun. Felicitări pentru locul patru, deși s-a întâmplat într-o conjunctură specială. Trebuie să mai avem și noi noroc. Am jucat cu Ungaria, de la care au lipsit opt jucătoare, am jucat cu Germania cu opt jucătoare schimbate de la CM de anul trecut. Ne-a lipsit jocul colectiv, ne-a lipsit jocul în viteză, am mutat greu mingea de pe o parte pe alta. Doar sporadic au ajuns mingile la extreme, spre deosebire de celelalte echipe, care au avut multe goluri fie pe contraatac, fie pe pozițional”, a făcut rezumatul Gheorghe Tadici, la ProSport LIVE.

Ghoerghe Tadici, Robert Licu și Radu Voina au semnalat, la unison, viteza redusă a handbalului practicat de naționala României, comparativ cu alte echipe de la Euro, predictibilitatea jocului tricolorelor, dar și ‘Neagu-dependența’. Accidentată grav la finele meciului din Ungaria și diagnosticată ulterior cu ruptură de ligamente la genunchiul drept, Cristina Neagu a privit din tribună evoluția României de la Paris, din semifinale și din finala mică.

Rusia (28-22) și apoi, din nou, Olanda (24-20) au învins România, trimițându-ne în afara podiumului. Totuși, este pentru doar a doua oară în ultimii zece ani când România accede în semifinalele Campionatului European de handbal feminin, însă performanța-reper din 2010, bronz obținut cu Radu Voina pe banca tehnică, nu a putut fi egalată.

Am făcut prea mult caz pe lipsa Cristinei Neagu, e joc de echipă până la urmă. Nu echipa joacă pentru o jucătoare, ci jucătoarea joacă pentru echipă. Și echipa trebuie să fie vedetă și nu ‘x’ sau ‘y’. Faptul că ar fi trebuit să fie mai multe jucătoare care să fie lidere… e o necesitate. Neagu e valoroasă, are un palmares care nu trebuie contestat, dar inclusiv Neagu trebuie să joace pentru echipă. Trebuie să fie serioasă după ce își revine. Depinde de modul în care-și face operația, pentru că acest proces reprezintă o muncă imensă”, a declarat Tadici, la ProSport LIVE.

„Nu poate să garanteze nimeni că dacă eu aș fi fost în teren, dacă aș fi jucat, ne-am fi calificat în finală. Asta nu poate s-o garanteze nimeni. Eu eram, oricum, foarte obosită. Nu știu care ar fi fost performanța mea în ziua respectivă. Cu siguranță, aș fi fost acolo, cu energie alături de fete. Este mai simplu când sunt pe teren și pot să vorbesc cu ele. Am fost în tribună și am țipat non-stop, dar cred că nu m-a auzit nimeni. Nu poate garanta nimeni că România ar fi jucat finala sau că ar fi luat astăzi medalia de bronz cu mine în teren”
Cristina Neagu, la finalul Euro 2018

 

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la toată lumea”
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la…
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău…
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5 ani și îi făcea viața un calvar
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott în România
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott…
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Surpriză  în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…