Minaur învinge dramatic Dinamo și împinge semifinala într-un meci decisiv. Eklemovic este eroul formației din Baia Mare, după ce a marcat golul victoriei în ultima secundă. CSM București, prima finalistă a Ligii Naționale

Redactor:
Marius Hutu
Minaur învinge dramatic Dinamo și împinge semifinala într-un meci decisiv. Eklemovic este eroul formației din Baia Mare, după ce a marcat golul victoriei în ultima secundă. CSM București, prima finalistă a Ligii Naționale
  • Publicat:
  • Actualizat:

Minaur a câștigat cu 23-22 meciul doi cu Dinamo, contând pentru semifinalele Ligii Naționale de handbal masculin. Astfel, s-a restabilit egalitatea la „general”, finalista urmând să se decisă sâmbătă, în Baia Mare, de la ora 14:00. CSM București este prima finalistă, după ce a câștigat cu 2-0 seria cu Potaissa Turda. Formația bucureșteană s-a impus în meciul doi cu 26-25, cu gol înscris de Marijanac cu 2 secunde înainte de final.

UPDATE 21:30 CSM București va juca în premieră pentru titlul de campionaă națională, după ce a câîștigat și jocul 2 cu Potaissa Turda, cu 26-25. Victoria a fost mult mai greu obținută decât în primul joc, unde bucureștenii s-au impus cu 28-26. Practioc, golul victoriei a fost marcat cu 2 secunde înainte de final de Sasa Marijanac. Turda a acondus cu 19-16 în minutul 40, dar CSM București a luptat până la capăt și a întors rezultatul.Egalitatea a fost restabilită în minutul 47, scor 20-20, iar de atunci gazdele nu au mai cedat inițiativa.


UPDATE 18:38 Eklemovic a marcat un gol de generic în ultima secundă, iar Minaur a câștigat dramatic partida cu Dinamo (scor 23-22). Dacă în prima repriză echipa din Capitală a controlat jocul, partea secundă a aparținut gazdelor, care s-au apărat formidabil, fiind bine susținute de un portar în mare formă, Peter Tatai. Minaur a preluat conducerea în minutul 37 (scor 15-14) și s-a desprins apoi la 2-3 goluri, avans pe care l-a menținut până spre final. Dintr-o echipă ce părea împăcată cu înfrângerea, Dinamo a renăscut și a egalat cu 66 de secunde înainte de final. A avut chiar șansa de a trece în avantaj, dar Asoltanei a ratat incredibil, pe contraatac, din situație de 1-1 cu Tatai. Baia Mare a avut ultimul atac și a marcat în ultima secundă. Investiția făcută în Eklemovic a dat roade, slovenul-maghiar fiind omul care a fost în stare să decidă meciul, deși până la această ultimă fază nu strălucise.

Minaur – Dinamo 23-22 (11-12)

Tatai (14 intervenții), Pop – Sadoveac 8, Sabou 1, Fotache 1, Stegavik 2, Chavez, Eklemovic 4, Milas 1, Malmagro 2, Pribanic 1, Grasu 1, Mihai, Bera 2, Popescu

Irimuș (13 intervenții), Makaria, Fuică – Șandru 2, Vrankovic 6, Mocanu 1, Diaw 1, Mironescu 2, Ragot 6, Manea 1, Asoltanei 1, Chiruț 1, Sandrk 1, Băluț, Nițu, Răpciugă

Arbitri: Din – Dinu; Eliminări: 7-7


UPDATE 18:42 După primele 30 de minute, Dinamo are un avantaj minim, scor 12-11. A fost o partidă jucată la intensitate maximă, cu răsturnări de situație și eliminări pe bandă rulantă.

Oaspeții au început fantastic, cu 4-0 (min. 5), având în portarul Ionuț Irimuș un înger păzitor (5 intervenții în primele 10 minute). Furios, Lars Walther a cerut time-out imediat pentru a trage un semnal de alarmă. Efectele s-au văzut imediat în apărare, unde Minaur a strâns rândurile și i-a forțat pe adversari să facă tot mai multe greșeli. Problemele au rămas însă în ofensivă. Linia de 9 metri nu a reușit să facă diferența, astfel că jucătorii au luat pe cont propriu anumite acțiuni și de cele mai multe ori au obținut aruncări de la 7 metri: 7 la număr, 6 transformate de Sadoveac și Eklemovic. În condițiile în care Dinamo a jucat aproape 8 minute consecutiv în inferioritate, gazdele au preluat conducerea 10-9 (min. 25).

Finalul primei părți a aparținut tot trupei lui Constantin Ștefan, mai exact jucătorilor Vrankovic și Ragot care și-au readus echipa în avantaj: 12-11 pauză. Arbitrii Constantin Din și Sorin Dinu au arătat nu mai puțin de 9 eliminări în primele 30 de minute (4-5) și 12 aruncări de la 7 metri (7-5), reacționând prompt la orice contact.


UPDATE 17:45 Toți suporterii echipei Dinamo care au făcut deplasarea în Baia Mare au intrat până la urmă în Sala „Lascăr Pană”, cu acordul clubului gazdă. Surse ProSport susțin că oficialii băimăreni au luat o astfel de decizie și pentru a nu păți același lucru la posibila finală feminină dintre CSM București și HCM Baia Mare. Adică, suporterii băimăreni să nu fie primiți în „Polivalentă”, în condițiile în care HCM nu a făcut cerere cu 14 zile înainte, așa cum scrie la regulament.

Mai mult, primarul Cătălin Cherecheș a invitat-o pe Elisabeta Lipă, președintele CS Dinamo, și Daniel Georgescu, vicepreședintele FRH, să urmărească împreună partida.

 


14 mai 2015 este o zi mai altfel pentru handbal, una care iese din tiparele obișnuite. Partida dintre Minaur Baia Mare  și Dinamo București (ora 18:00, DigiSport) pare la prima vedere mai mult decât un joc din semifinalele Ligii Naționale de handbal masculin. Interesul este major în Baia Mare, dar a stârnit atenția și în alte zone ale țării. La miza jocului contribuie și sărbătoarea celor două cluburi: Minaur împlinește 41 de ani de la înființarea echipei de handbal, iar Dinamo – 67 de ani de la înființarea Clubului Sportiv!

 

Jocul doi din seria semifinală s-a aprins imediat după terminarea partidei din Capitală, în care Dinamo a câștigat cu 30-26. Simțind că sunt mai aproape ca niciodată în ultimii 10 ani să câștige titlul de campioni, dinamoviștii au decis să se mobilizeze la maximum și au anunțat o deplasare de amploare, în primă fază cu aproximativ 200 de suporteri. Nici Minaur nu și-a spus însă ultimul cuvânt în confruntarea cu Dinamo. Chiar dacă nu și-a impus de la începutul sezonului titlul de campioană, cel puțin la nivel de declarații, formația băimăreană atacă primul titlu după o pauză de 16 ani. Mai ales că programul ar avantaja-o, în sensul că eventualele meciuri decisive, atât din semifinală, cât și din finala mare, s-ar disputa pe teren propriu. Cert este că și Baia Mare este mobilizată la maximum, inclusiv la nivel de suporteri. Mai mult, oficialii formației gazde au anunțat că le vor acorda numai 20 de bilete oaspeților în Sala „Lascăr Pană”.

De aici s-au iscat nenumărate discuții, inclusiv în ședința Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal, care a avut loc miercuri. Până la urmă, oficial, a rămas că Baia Mare va acorda echipei oaspete numai 20 de bilete. În același timp, Peluza Cătălin Hîldan a anunțat că a reușit să-și cumpere bilete la jocul dintre Minaur și Dinamo prin intermediul fanilor din Baia Mare. „Mulțumim dinamoviștilor din Baia Mare care au cumpărat 200 de bilete pentru meciul de mâine. Cu tot respectul pentru băimăreni, câinii se vor auzi mâine (n.r. joi – 14 mai) în Sala Lascăr Pană”, a fost mesajul postat pe pagina oficailă de Facebook a Peluzei Cătălin Hîldan.

Informațiile s-au răspândit în mediul online, unii băimăreni, cei care se presupun că ar fi cumpărat bilete pentru galeria dinamovistă, fiind acuzați de trădare. Așadar, încă un motiv fanii echipei gazdă pentru a merge la sală și pentru a-și susține favoriții. În total, vor fi peste 3.000 de suporteri ai trupei lui Lars Walther, gazdele au vorbit chiar și de un număr mai mare, greu însă de crezut având în vedere capacitatea sălii pe scaune, de aproximatiov 2.200 de locuri. Pentru oaspeți, Minaur a anunțat că le-a fost rezervat un sector, dar fără să precizeze însă și numărul de locuri alocat. Totodată, accesul în sală se va face pe bază de bilet și … carte de indentitate!

În această dimineață, din București au plecat 30 de suporteri, însă în Baia Mare vor fi 120, spun dinamoviștii. Pe traseu, grupul a devenit mai numeros, 20 de fani fiind preluați din Vâlcea. Alți suporteri se vor urca în autocarele dinamoviștilor pe traseu. În acest moment, nimeni nu poate garanta faptul că toți suporterii echipei oaspete vor intra în Sala Lascăr Pană. Tot la capitolul suporteri, ar mai fi de menționat faptul că în galeria dinamovistă va sta, foarte probabil, și multipla campioană olimpică, Elisabeta Lipă, actualul șef al CS Dinamo.

Întâmplător, atât Minaur, cât și Dinamo sărbătoresc, joi – 14 mai, indiferent de rezultatul partidei. Baia Mare, 41 de ani de la înființarea primului club de handbal din România. Dinamo, 67 de ani de la înființarea clubului sportiv. Rămâne de văzut însă care sărbătoare va fi stropită și cu șampanie. „Cel mai bun să câștige”, a susținut Nicolae Făt, președintele echipei Minaur.

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în rând cu Europa
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în rând cu Europa
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup