This is the end! Olanda a învins România pentru a doua oară la EURO 2018 și lasă naționala lui Ambros Martin fără medalie. Diferența s-a făcut în prima repriză, când viteza batavelor ne-a sufocat

Redactor:
Dan Mirea
This is the end! Olanda a învins România pentru a doua oară la EURO 2018 și lasă naționala lui Ambros Martin fără medalie. Diferența s-a făcut în prima repriză, când viteza batavelor ne-a sufocat
  • Publicat:
  • Actualizat:

Olanda a învins România în finala pentru medaliile de bronz, scor 24-20.

Tricolorele au reușit să ofere o replică abia în ultimul sfert de oră, reducând până la 3 handicapul față de echipa lui Helle Thomsen, însă decalajul evident din prima repriză, acolo unde atacul a produs doar cinci goluri în 20 de minute, iar contrele rapide ale Olandei nu i-au dat nicio șansă Iuliei Dumanska, a fost imposibil de recuperat, astfel încât medaliile au ajuns la echipa care ne-a dat șah-mat și în Grupele Principale.

România a încheiat Campionatul European pe poziția a patra și mai are de așteptat până când performanța din 2010, de sub comanda lui Radu Voina, să fie repetată.

România: Ardean Elisei 6, Chiper 3, Geiger 2, Buceschi 2, Perianu 2, Laslo 2, Zamfirescu 2, Pintea 1.
Olanda: Polman 7, Groot 5, Abbingh 4, Malestein 4, Van der Heijden 1, Bont 1,  Dulfer 1, Smits 1.

 

â–ºFinal de partidă și de EURO 2018 pentru naționala României: tricolorele nu au mai apucat să amenințe poarta Olandei, iar scorul de pe tabelă nu s-a mai modificat. Olanda urcă pe treapta a treia a podiumului, cu două victorii repurtate în fața României la acest turneu final.

â–ºMinutul 59, 20-24: Groot înscrie de la 7 m, după cinci minute în care scorul de pe tabelă nu s-a modificat. Olanda, la patru goluri, are medaliile de bronz asigurate, cu 74 de secunde rămase din partidă.

â–ºMinutul 56, 20-23: O pasă greșită a Crinei Pintea irosește un contra-atac al României.

â–ºMinutul 54, 20-23: Iese la rampă atacul României, mai iute. Iese la rampă și Crina Pintea. România ajunge la 20 de goluri marcate, cu 6 minute și jumătate rămase din partidă.

â–ºMinutul 52, 18-21: Cu intervenții excelente și țipete dezlănțuite, Denisa Dedu dă semnalul revenirii. A ajuns la 8 parade, iar România a ajuns la -3. Golul Estavanei Pollman este validat doar după proba video, dar Valentina Ardean Elisei reduce din nou ecartul la -3.

â–ºMinutul 5, 17-210: România reduce ecartul olandezelor, la +4. Cristina Laslo înscrie într-un moment important, Dedu încearcă o pasă rapidă, pe tot terenul, dar legendara Groot interceptează spectaculos, evitând golul. 10 minute, pentru a recupera patru goluri – iată misiunea pentru Pintea, Geiger & Co.

â–ºMinutul 44, 13-20: Tess Wester are 12 parade, în 24 atacuri spre poarta ei. Olanda continuă să își impună o dominație clară, care o face stăpână pe situație.

â–ºMinutul 39:  România a înscris de trei ori consecutiv, de două ori prin Ardean-Elisei, o dată prin Chiper, iar Helle Thomsen ne rupe seria cu time-out, la 11-16.

â–ºMinutul 36: Întrerupem 10 minute fără gol! România are nevoie de șase minute pline pentru a înscrie un prim gol în repriza secundă. Au tras Geiger. Buceschi, Laslo și, într-un final, Valentina Adrean Elisei a scuturat poarta.

â–ºMinutul 31: Denisa Dedu a rămas între buturi, dar repriza a doua începe cu două minute de inferioritate pentru România, după o greșeală a Gabrielei Perianu. Și acum, Olanda înscrie prima, după două minute și jumătate scurse prin repriza a doua, prin Abbingh, ajunsă la a patra reușită.

â–ºPAUZĂ‚ în finala mică:  S-a încheiat la Paris o primă repriză în care echipa lui Ambros Martin a părut lentă, fără soluții, în fața unei Olande mobilizate, alerte, cu soluții ofensive simple. Dacă procentajul portăriței batave, Tess Wester, în fața atacurilor României este de aproape 50% (7 parade, la 15 atacuri), România stă cu procentajul portarilor la 20% (3 din 14 Dumanska, 1 din 5 Dedu). Cu doar 5 goluri înscrise în primele 20 de minute, atacul României suferă, în condițiile în care defensiva lui Helle Thomsen a scăpat de principala hărțuitoare – Cristina Neagu.

Geiger, Buceschi și Perianu au înscris de câte două ori, în timp ce Laslo și Ardean-Elisei au contribuit cu câte o reușită. Eliza mai are nevoie de șase goluri pentru a deveni principala marcatoare la EURO 2018.

â–ºMinutul 26: Kelly Dulfer, desemnată cea mai bună apărătoare la EURO 2018, faultează și își lasă echipa în inferioritate. Melinda Giger apare, din nou inpirat în atac, este faultată. scoate 7 m, dar Tess Wester are o intervenție de excepție și menține tabela neschimbată. Este rândul lui Helle Thomsen să ceară time-out, iar Ambros Martin remarcă – „avem multe probleme!” Veștile nu sunt însă deloc bune pentru tricolore – Olanda înscrie clar, în inferioritate.

â–ºMinutul 24: Ambros Martin a schimbat portarul, trimițând-o pe Denisa Dedu în locul Iuliei Dumanska, ineficientă astăzi, cu 3 intervenții din 14 aruncări. Geiger și Perianu înscriu pentru România, aducând golurile 6 și 7. Încă nu putem coborî ecartul sub +5.

â–ºMinutul 17: Olanda ne ucide cu viteza de pe faza ofensivă! Smits irosește o pasă în adâncime foarte bună, Dumanska având o intervenție salvatoare. Nycke Groot însă nu ne iartă, duce scorul la +4. Ambros Martin cere time-out și mai multă agresivitate în atac.

â–ºMinutul 15: Olanda se desprinde la 3 goluri, după un contraaatc bliț, 6-3. Procentajul în fața porții este și el modest pentru echipa noastră – doar 30% reușită.

â–ºMinutul 11: Gabriela Perianu stabilește prima egalitate în partidă, 3-3, cu o acțiune luată pe cont propriu, din propriul semicerc.

â–ºMinutul 10: Dragut trimite mingea în poartă, pe un atac în care Ambros Martin riscă, scoțând portarul, însă arbitrii semnalează pași. România a rezistat de două ori atacurilor batave în inferioritate numerică, iar primele zece minute se încheie cu doar cinci goluri înscrise.

â–ºMinutul 6: Cristina Laslo scutură plasa Olandei pentru prima dată, în minutul șase, cu o boltă frumoasă.

â–ºMinutul 4: Olanda a dublat avantajul pe tabelă, 2-0, româncele nu sunt precise, iar Cristina Laslo nu reușește, în poziție de 1 la 1, să treacă mingea de excelenta Wester. Jocul este oprit, după ce portărița batavelor este pusă la pământ de forța aruncării lui Laslo.

â–ºMinutul 1: Start la Paris! Olanda are primul atac, dar stăm bine în defensivă. România nu poate desface blocul defensiv al Olandei, intră în criză de timp, iar Lois Abbingh trimite o torpilă de 97km/h pe care Dumanska nu o poate para.

14:59 Gata de luptă! Jucătoarele își aud pentru ultima dată imnurile la acest Euro 2018. Fanii români sunt, și de această dată, în număr mare în tribună.

14:50 Ultimele pregătiri: Naționalele României și Olandei nu au intrat în sala principală înaintea finalei, ci s-au încălzit într-o sală alăturată. Echipa lui Ambros Martin are parte de susținere de la cel mai înalt nivel. Președintele COSR, Mihai Covaliu, este prezent în tribune, alături de ministrul Tineretului și Sportului din România – Bogdan Matei, iar oaspete-surpriză este Tomas Ryde, antrenorul sub comanda căruia România a câștigat ultima medalie la un turneu final – bronz la Mondialul din 2015.


14:35 Robert Licu a prefațat, în studioul TVR, finala mică de la EURO 2018. „Cred că fetele trebuie să fie mai relaxate astăzi, să nu fie foarte încrâncenate, pentru a avea o șansă. Olanda joacă un handbal în viteză, chiar și cu absențele din lot. Oricum, chiar dacă luăm sau nu medalie, trebuie să fim mulțumiți cu ceea ce au obținut. Suntem în primele patru, după o primă săptămână foarte bună”


14:15 Bookmakerii dau Olanda ca favorită în lupta pentru bronz. România are o cotă la victorie 4.5, în timp ce Olanda are cotă 1.31. Cota pentru un egal este 10.50


13:15 Schimbare în echipa României. Ambros Martin a definitivat lista jucătoarelor care vor evolua în finala pentru bronz de la EURO 2018. Centrul Mădălina Zamfirescu (24 ani, de la Debrecen) a fost trecută pe foaia de joc în locul interului stânga, Anca Polocoșer (21 ani, debutantă, de la Minaur Baia Mare).

Lotul României:

Portari: Yuliya Dumanska, Denisa Dedu

Extreme stânga: Valentina Ardean-Elisei, Cristina Florică
Interi stânga: Gabriela Perianu, Bianca Bazaliu
Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu
Interi dreapta: Ana Maria Dragut, Melinda Geiger
Extreme dreapta: Aneta Udriștioiu, Laura Chiper
Pivoți: Crina Pintea, Raluca Băcăoanu, Daniela Rațiu


13:00 Crina Pintea a fost desemnată „Cel mai bun pivot” la Euro 2018. EHF a anunțat echipa turneului final, duminică, cu două ore înainte de startul meciurilor pentru medalii. Votul a peste 5.000 de fani ai handbalului a contat în proporție de 40%, restul de 60% din decizie revenind experților.

Pivotul în vârstă de 28 de ani, al cărui transfer la Gyor, de la Issy Paris, a devenit oficial chiar în timpul întrecerii din Franța, a înscris 32 de goluri, din 50 de acțiuni, având procentaj de reușită de 64%. Doar Cristina Neagu (37 goluri) și Estelle Nze Minko (Franța, 34 goluri) au marcat mai mult din acțiune.

România este una dintre cele șapte națiuni reprezentate în „Echipa Campionatului European”. La doar 23 de ani, rusoaica Anna Vyakhireva a fost desemnată MVP al turneului final, după ce a contribuit decisiv la calificarea naționalei sale în finala Euro 2018.

Echipa Campionatului European de handbal feminin, 2018

Cel mai bun portar: Amandine Leynaud (Franța)
Cea mai bună extremă stânga: Majda Mehmedovic (Muntenegru)
Cel mai bun inter-stânga: Noemi Hafra (Ungaria)
Cel mai bun centru: Stine Oftedal (Norvegia)
Cel mai bun inter-dreapta: Alicia Stolle (Germania)
Cea mai bună extremă: Carmen Martin (Spania)
Cel mai bun pivot: Crina Pintea (România)
Cea mai bună apărătoare: Kelly Dulfer (Olanda)

MVP:  Anna Vyakhireva (Rusia)


Finala mică a Campionatului European din 2018 aduce față în față două naționale „rănite”, care au suferit înfrângeri drastice în semifinalele comeptiției din Franța și care nu se pot baza pe cele mai bune jucătoare în meciul care va hotărî cine pleacă acasă cu medaliile de bronz.

România și Olanda se întâlnesc, de la 15:00, în sala din Paris-Bercy, iar batavele sunt favorite datorită rezultatului din grupele principale. În chiar primul meci, România suferea primul șoc la EURO, scor 29-24, după ce înregistrase victorii pe linie până la acel moment.

Ambele naționale vin după înfrângeri dureroase, într-o semifinală de Campionat European. România a pierdut cu Rusia, campioana olimpică en-titre, scor 28-22, după două reprize diametral opuse. Tricolorele le-au ținut piept rusoaicelor în prima repriză, dar au căzut total în a doua. De cealaltă parte, Olanda a fost învinsă clar de gazda Franta, scor 27-21.

  • Finala Rusia – Franța va avea loc tot duminică, de la 18:30.

2010 e anul în care am cucerit singura medalie la un Campionat European. La acea ediție, naționala a cucerit bronzul în fața Danemarcei, scor 16-15.

Medalia de bronz ar însemna enorm pentru o națională care are șansa să egaleze cea mai bună performanță înregistrată vreodată la o ediție a Campionatului European. Totuși, misiunea va fi dificilă, din cauza absenței Cristinei Neagu, care va lua o pauză de aproximativ șase luni, în urma accidentării suferite în partida cu Ungaria, în ultimul meci al grupelor principale.

Absențele nu lipsesc nici din tabăra batavelor. Olanda nu se va putea baza pe Jessy Kramer (pivot) și Martine Smeets (extremă stânga), care s-au accidentat în semifinala cu Franța, astfel că Helle Thomsen va avea la dispoziție doar 15 jucătoare.

Antrenoarea care stă pe banca Olandei le cunoaște bine pe românce. Helle Thomsen a antrenat CSM București în sezonul trecut, dar a fost demisă după grupele principale, din cauza jocului care „scârțâia” într-un lot conceput pentru a câștiga Liga Campionilor.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai…
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din…