FC Barcelona are șansa de a câștiga nu unul, ci două trofee Champions League! Maghiarii au detonat bomba la Koln: Veszprem a eliminat Kiel în semifinalele turneului Final 4

Redactor:
Marius Hutu
FC Barcelona are șansa de a câștiga nu unul, ci două trofee Champions League! Maghiarii au detonat bomba la Koln: Veszprem a  eliminat Kiel în semifinalele turneului Final 4
  • Publicat:
  • Actualizat:

FC Barcelona (Spania) și Veszprem (Ungaria) vor juca în acest an finala Ligii Campionilor la handbal masculin. Cele două formații au câștigat în semifinalele cu KS Vive Tauron Kielce (Polonia), respectiv Kiel (Germania). Marea finală este duminică, începând cu ora 19:00, și va fi arbitrată de românii Constantin Din și Sorin Dinu.

  • Rezultate semifinale: FC Barcelona – KS Kielce 33-28, THW Kiel – Veszprem 27-31

Real Madrid a câștigat Euroliga în baschetul masculin, în timp ce FC Barcelona încearcă să răspundă cu două trofee de același calibru la fotbal și handbal. Catalanii s-au calificat sâmbătă în a doua finală a Ligii Campionilor la sporturile de echipă în acest sezon, pe care o vor disputa tot în acest weekend. Până la finala de săptămâna viitoare dintre FC Barcelona și Juventus la fotbal, catalanii sunt conectați la tot ce se întâmplă la Koln cu echipa de handbal. Chiar unul din marii căpitani ai Barcelonei din ultimul deceniu la fotbal, Carles Puyol, a ținut să fie prezent în localitatea germană pentru a susține trupa lui Xavi Pascual. Fostul fundaș a avut „lojă” specială, în dreptul băncii de rezervă a catalanilor (în prima repriză). Îmbrăcat într-un tricou al lui Victor Tomas, extrema dreaptă a celor de la FC Barcelona, Carles Puyol s-a manifestat tot meciul ca un veritabil suporter. Iar la final a avut toate motivele să fie satisfăcut. Iar după ce a făcut galerie băieților lui Xavi Pascual, în partea secundă a ținut cu spaniolii de la Veszprem!

Xavi Pascual și Talant Dușebaev au reamintit de duelurile Barca – Ciudad Real. Catalanii au făcut diferența cu contraatacul și cu „qatarezul” Saric

FC Barcelona a plecat din postura de mare favorită în fața polonezilor de la KS Kielce, antrenați de celebrul antrenor Talant Dușebaev. Având în vedere că din componența campioanei Poloniei au mai făcut parte Uros Zorman și Aguinagalde, prima semifinală a Ligii Campionilor a amintit și de duelurile de acum câțiva ani dintre Barca și Ciudad Real. Tripleta aminitită de la Kielce a făcut istorie pentru marea rivală a catalanilor, între timp dispărută din cauza problemelor financiare.

Cu alte ocazii, Dușebaev  și fosta echipă din Spania au câștigat duelurile cu formația catalană. Acum, FC Barcelona a fost superioară, dar a avut mari emoții pentru calificare până spre finalul partidei. Spaniolii au impus ritmul încă din debutul jocului, când au reușit să facă diferența cu ajutorul jocului de contrataca, capitol la care excelează de ani buni! Cu nu mai puțin de 5 goluri înscrie pe contraatac în primele 14 minute, FC Barcelona s-a desprins la 8-4 (min. 14). Apărarea a funcționat ca la carte, astfel că trupa lui Xavi Pascual a câștigat multe mingi care s-au transformat în goluri ușoare. Până la pauză (16-14), Barca a înscris nu mai puțin de 7 goluri pe contraatac, față de unu marcat de polonezi, care au reușit totuși să rămână în joc cu ajutorul lui Bielecki. Cu ajutorul unui braț de fier, interul stânga a reușit să „pună” mingea în plasă.

În partea secundă, polonezii au vrut să recupereze la capitolul contraatac și au reușit să mai echilibreze balanța (4-3 Kielce vs Barca). Kielce a ratat startul reprizei secunde, 14-19 (min. 34), dar rapizi croați Cupic și Strlek au reușit să restabilească egalitatea în numai 4 minute (scor 20-20).

30 la sută din goluri a înscris FC Barcelona pe contraatac în semifinala cu Tauron Kielce

Barcelona a decis să înlocuiască portarul și l-au introdus în teren pe „qatarezul” Daniel Saric, care și-a dovedit încă o dată clasa. Cu 10 intervenții și un procentaj fabulos de 62%, portarul i-a ajutat pe spanioli să facă diferența până la final. Iar în atac au avut grijă Karabatic și Lazarov să introducă minge în plasă. Saric a închis practic poarta în ultimele 10 minute, interval în care a primit numai 2 goluri. În schimb, Barcelona a marcat de 6 ori, astfel că la final s-a impus cu 33-28.

FC Barcelona – KS Vive Tauron Kielce 33-28 (16-14)

  • Perez (7 intervenții), Saric (10 intervenții) – portari; Arino, Entrerrios 2, Gurbindo, Jallouz, Karabatic 8, Lazarov 7, Coloma, Morros, Noddesbo 4, Rutenka, Sarmiento 2, Sigurdsson 5, Sorhaindo 2, Tomas 3. Antrenor: Xavi Pascual
  • Sego (6 intervenții), Szmal (2 intervenții) – portari; Aguinagalde 3, Bielecki 7, Buntic 2, Chrapkowski 1, Cupic 3, Jachlewski 1, Jurecki 1, Lijewski 2, Musa 1, Reichmann 2, Rosinski 1, Strlek 2, Tkaczyk 2, Zorman. Antrenor: Talant Dușebaev
  • Arbitri: Licis – Stolarovs (Letonia); Eliminări: 4-8

Formațiile din Spania și Germania au câștigat ultimele 10 ediții ale Ligii Campionilor. Celje Lasko este ultima echipă din afara celor două țări care a reușit să intre în posesia trofeului, în 2004.

Dacă nu e Gyor, poate e Veszprem pentru Ungaria. Marea revanșă a maghiarilor

Handbalul maghiar a trăit o mare dezamăgire după ce Gyor nu numai că nu a câștigat din nou Liga Campionilor la feminin, dar nici nu s-a calificat la turneul Final 4, găzduit la Budapesta. Câteva săptămâni mai târziu, Veszprem a reușit însă să contrabalanseze eșecul fostei campioane din handbalul feminin. Trupa lui Carlos Ortega s-a calificat în finală după un meci senzațional făcut în fața celor de la Kiel! Practic, maghiarii și-au luat o revanșă după ce acum 2 ani au ratat Final 4, iar în 2014 au pierdut în semifinale în fața campioanei Germaniei.

Cele două formații au oferit un meci foarte antrenant, cu răsturnăre de situație. Kiel a început jocul în forță cu 3-0. Veszprem a început însă să se organizeze rapid în apărare și pentru o vreme să rămână în plasa așa-ziselor gazde. Iar după ce a alergat 22 de minute după egalare a reușit să treacă și în față. Momir Ilic, fostul handbalist al celor de la Kiel, și Laslo Nagy au fost în mână în atac, iar maghiarii s-au desprins chiar la 11-9 (min. 25).

Kiel a evitat să intre în dezavantaj la cabine cu un gol înscris de la propriul semicerc, într-un moment în care adversarii evoluau fără portar, schimbat cu un jucător pentru a anula inferioritatea numerică în atac. Duvnjac și Jicha nu s-au regăsit însă, iar acest lucru a fost mult mai evident în partea secundă, când formația germană a stat în numai doi handbaliști, portarul Palicka și islandezul Palmarsson, care va ajunge din vară la Veszprem.

În partea a doua, maghiarii au preluat definitiv controlul și pe fondul unui joc de nerecunoscut al celor de la Kiel. Germanii au scăzut dramatic la nivel de eficiență, de la 76% în prima repriză, la 25% în primele minute de la reluare. Astfel, Veszprem s-a distanțat la 19-15 (min. 37), iar din acel moment nu a mai putut fi ajunsă. Campioana Ungariei a condus și la 6 goluri (27-21, min. 49), Ivancsik, Ilic și Nagy fiind de neoprit. 

Un veteran de 43 de ani, norvegianul Ege a parat o aruncare de la 7 metri două minute mai târziu, iar Kiel parcă a prins din nou viață. Dar numai pentru câteva faze, când a și redus scorul la 25-27. Veszprem a prins o zi ideală, a rămas stăpână pe situație, iar în final a câștigat cu 31-27. Calculele hârtiei au fost astfel contrazise!

THW Kiel – Veszprem 27-31 (13-13)

Palicka (15 intervenții), Ege (1 intervenție), Sonne Hansen – portari; Canellas 5, Dahmke 3, Duvnjak, Ekberg, Jicha 2, Lauge, Lundstrom, Palmarsson 9, Sprenger 3, Toft Hansen 2, Vujin 2, Weinhold 1, Wiencek. Antrenor: Alfreo Gislason

Alilovic (14 intervenții), Mikler – portari; Gulyas, Ilic 8, Ivancsik 7, Jamali, Lekai 1, Marguc, Nagy 7, Nilsson 2, Rodriguez Vaquero, Schuch, Sulic 4, Terzic, Ugalde, Zeitz 1. Antrenor: Carlos Ortega

Arbitri: Nikolov – Nachevski (Macedonia); Eliminări: 6-6

S-au scos deja la vânzare primele 5.000 de bilete de la turneul Final 4 din 2016!

Lanxess Arena a fost arhiplină încă di n prima zi, aproximativ 20.000 de spectatori urmărind cele două semifinale. Peste 5.000 de spectatori au fost veniți din afara Germaniei. Vreo 3.500 de suporteri au fost de la Veszprem, 1.000 fani ai lui Kielce, iar în jur de 500 au fost spanioli.

De altfel, suporterii străini s-au și coalizat la semifinala a doua dintre Kiel și Veszprem pentru o susținere mai consisitentă pentru formația maghiară, având în vedere că gazdele au fost totuși majoritare. Suporterii veniți din Polonia și Ungaria au făcut front comun și la semifinala Kielce – Barcelona.

Și câțiva oficiali români au fost în sală la Koln, fostul selecționer Radu Voina și fiul său Bogdan Voina, care de altfel nu lipsesc în niciun sezon de la turneul Final 4, vicepreședintele Daniel Georgescu, Lorand Balint, șeful departamentului de Marketing din cadrul FRH, sau șeful CCA, Alin Cârligeanu.

În tribune au fost români și ca oficiali, Doru Simion, arbitrii Constantin Din și Sorin Dinu, care vor abitra finala de duminică seara, sau Emilian Voicu, fostul comentator sportiv, care a fost selecționat de EHF între cele opt persoane ca supervizori pe probleme de marketing.

Ar mai fi de remarcat faptul că sâmbătă, cu ocazia celor două semifinale, s-au pus deja în vânzare și bilete pentru turneul Final 4 din 2016. Nu mai puțin de 5.000 de tichete au fost deja puse la dispoziția iubitorilor de handbal prezenți în Koln în acest weekend!

Corespondență din Koln, Cerasela Cojocariu

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce blonda a anunţat relaţia!
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce…
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au habar
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au habar
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…