Farcău: ”Gala Campioanelor este şi o predare de ştafetă a generaţiei mele, către generaţia care vine din urmă”. Radu Voina: ”În sport au apărut lupii tineri, cei trecuţi de 60 de ani nu mai sunt buni nici măcar pentru un sfat”

7 aug 2017 1194 afişări Comentează şi tu Handbal
Farcău: ”Gala Campioanelor este şi o predare de ştafetă a generaţiei mele, către generaţia care vine din urmă”. Radu Voina: ”În sport au apărut lupii tineri, cei trecuţi de 60 de ani nu mai sunt buni nici măcar pentru un sfat”

Ramona Farcău (38 ani) a intrat oficial în rândul jucătoarelor retrase din activitate, după o Gală a Campioanelor superbă pentru handbalul românesc, atât ca desfăşurare, dar mai ales ca distribuţie. La două zile după încheierea evenimentului de la Vâlcea, fosta internaţională a revenit cu un mesaj în care a detaliat puţin din stările trăite.

Gala Campioanelor Oltchim 2010 a avut în spate trei luni de muncă continuă, în care am trăit cu sentimentul că mă aflu în faţa unui puzzle imens, căruia trebuia să îi dăm forma finală până la dată de 5 august, iar pe măsură ce ne apropiam de momentul mult aşteptat, simţeam cum nerăbdarea şi emoţiile creşteau. A fost o muncă titanică, susţinută de oameni plini de energie şi pasiune. Am cunoscut oameni extraordinari, dornici să ajute, să se implice, să facă orice pentru ca acest eveniment să iasă perfect.

Gala Campioanelor va rămâne un moment magic, de care îmi voi aminti cu drag, toată viaţă, şi consider că orice sportiv, care a făcut ceva pentru această ţară şi care lasă ceva în urma lui, merită să trăiască, la finalul carierei, o astfel de experienţă.

Am simţit o bucurie imensă să îmi revăd fostele colege, antrenorii, conducătorii şi am fost plăcut surprinsă să constat că, deşi au trecut anii, starea de spirit creată, în jurul acestui fenomen numit Oltchim, a rămas aceeaşi.

Am rămas impresionată de lacrimile celor din tribună, de nostalgia şi emoţiile adunate în jurul acestui moment, mă simt cu adevărat împlinită şi părăsesc scenă handbalului cu inima plină de bucurie.

Gala Campioanelor este şi o predare de ştafetă a generaţiei mele, către generaţia care vine din urmă şi căreia îi doresc să menţină handbalul românesc în elita sportului mondial!”, a susşinut Ramona Farcău pe pagina personală de Facebook.

Prezent la Vâlcea cu ocazia Galei Campioanelor – Oltchim 2010, antrenorul emerit Radu Voina crede că lipsa răbdării este principala eroare în handbalul românesc. ”Hiba sportului românesc este că vrem imediat rezultate, totul pleacă de la nivelul Federaţiei, unde se impun nişte lucruri aberante, ne întâlnim azi şi mâine vrem performanţă. Se poate întâmpla, CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor, primele care nu credeau erau chiar jucătoarele. Se întâmplă să atingi o performanţă, dar drumul normal spre performanţă are lentoare şi răbdare, iar la noi nu există acest lucru, nicăieri nu există răbdare. Eu, din afara femonenului, spun că trebuie răbdare! În sport au apărut lupii tineri, cei trecuţi de 60 de ani nu mai sunt buni nici măcar pentru un sfat”.

Fost selecţioner şi la naţionala feminină, dar şi la cea masculină, Radu Voina susţine că Liga Naţională trebuie condusă de o Ligă Profesionistă de Handbal. ”Ar trebui să fie o Ligă Profesionistă de Handbal, a existat una, care nu a existat. Liga Profesionistă trebuie să dirijeze campionatul. Federaţia face de toate şi când ai două căciuli, nu şti care e mai bună, cea de la echipe sau cea de la naţională şi totul se face în detrimentul performanţei la nivel naţional”, a mai spus Radu Voina.

Gala Campioanelor, defsăşurată în weekend, a readus în prim-planul handbalului românesc o generaţie de excepţie, care a obţinut o serie de rezultate notabile atât cu Oltchim, dar şi cu naţionala României.

Fotografie principală: Dan LIXANDRU

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.