EXCLUSIV | De ce a ezitat Cristina Neagu să vină mai devreme la CSM Bucureşti şi poveştile despre cea mai dificilă perioadă a carierei. "M-am oprit practic din activitate, iar clubul nu a fost de acord cu aşa ceva!"

9 aug 2017 3455 afişări Comentează şi tu Handbal
EXCLUSIV | De ce a ezitat Cristina Neagu să vină mai devreme la CSM Bucureşti şi poveştile despre cea mai dificilă perioadă a carierei. "M-am oprit practic din activitate, iar clubul nu a fost de acord cu aşa ceva!" FOTO Marian ILIE - Mediafax 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/16687076/1/neagu-bif7844.jpg

Doi ani s-a străduit CSM Bucureşti să o convingă pe Cristina Neagu pentru a reveni în România, iar în cele din urmă eforturile s-au materializat într-un contract pe 2 ani. Interul stânga va evolua la a treia echipă din Liga Naţională după Rulmentul (2007-2009) şi Oltchim (2010-2013). Iar campioana României a câştigat o bătălie cu Gyor şi Vardar Skopje pentru transferul handbalistei.

Cristina Neagu a explicat la ProSport LIVE de ce a ales CSM Bucureşti, dar şi de ce a ezitat să revină mai devreme în România, deşi clubul a insistat şi în 2015 şi în 2016 pentru transferul ei: ”Şi CSM Bucureşti avea nevoie de mine, şi eu îmi doream foarte mult să mă întorc acasă. Am avut o perioadă foarte frumoasă în Muntenegru, când am câştigat pentru prima oară Liga Campionilor (n.r, - în 2015). CSM era la început, am avut ceva experienţe neplăcute în ţară, la Rulmentul şi Oltchim, am jucat destule luni fără bani. Ei îmi tot spuneau <<vino acasă să facem echipă bună>> şi pur şi simplu anul acesta am simţit nevoia să mă întorc. Vreau să mai întăresc o dată faptul că nu am venit la CSM pentru bani, m-am întors pentru că îmi era dor de casă, de publicul din România. Oamenii mi-au scris să mă întorc acasă”

”Pot să spun că mai sunt încă 2-3 echipe, precum Gyor, Vardar şi Rostov, care sunt la acelaşi nivel cu noi. Nu cred că CSM este cea mai bună echipă din Europa. Noi suntem acum o echipă destul de nouă şi lucru acesta se vede. Eu îmi doresc să ajungem în F4 şi acolo depinde de mai multe lucruri, trebuie să ai o zi bună şi puţin noroc. Orice se poate întâmpla”, Cristina Neagu.

Starul echipei naţionale a dezvăluit faptul că Gyor a fost o altă echipă care a insistat pentru serviciile ei: ”Au fost mereu discuţii şi cu Gyor, chiar destul de intense în acestă iarnă, dar nu ne-am înţeles până la urmă”. Cristina nu a exclus însă pe viitor să încerce o nouă experienţă în afara ţării, în funcţie de cum vor decurge lucrurile şi în ţară.

Cristina Neagu a revenit în România după 4 ani petrecuţi la Buducnost, clubul care i-a întins o mână de ajutor într-un moment mai dificil al carierei, după două operaţii, una la umărul drept şi alta la ligamentele genunchiului stâng. ”Din păcate, după operaţia de la umăr, acesta nu e cu foarte mult mai bine şi am avut dureri foarte mari, inclusiv când m-am apucat de antrenamente după acea perioadă foarte lungă. Acea perioadă m-a călit însă din punct de vedere psihic. M-am operat în State, după care am început să joc handbal şi la trei luni mi-am rupt ligamentele la genunghiul stâng. Am avut probleme cu piciorul de bătaie şi braţul de aruncare, cum nu se poate mai rău”, a povestit Cristina.

Ea a exclus însă o retragere prematură din handbal după acea perioadă dificilă, 2011-2014, luată în calcul de mai mulţi oameni: ”A fost o perioadă foarte grea din cariera şi din viaţa mea, dar m-a făcut să mă bucur mai mult de tot ce am. Am fost foarte pozitivă în perioada cu umărul, ştiam că în momentul în care o să mă apuc de antrenamente o să fiu la fel, deşi foarte mulţi oameni spuneau că puţini jucători îşi mai revin după operaţiile la umăr. Nu m-am gândit niciodată la aşa ceva, aşteptam momentul în care o să intru pe teren, o să fac câteva antrenamente şi totul va fi la fel”.

Jucătoarea a mărturisit că în momentul în care a decis să facă operaţia la umăr, foarte puţini oameni i-au rămas alături, nu prea a avut nici sprijinul clubului: ”A fost o situaţie mai specială atunci, pentru că la sfârşitul anului 2010 fusesem declarată pentru prima oară cea mai bună jucătoare a lumii. La începutul anului 2011 am semnat prelungirea contractului cu Oltchim, după care antrenoare la Vâlcea a venit Anja Andersen. Ea ştia de problemele mele şi m-a sfătuit să consult niste medici, să vedem exact ce se întâmplă cu umărul meu. M-am oprit practic din activitate, iar clubul nu a fost de acord cu aşa ceva. S-au speculat tot felul de lucruri, cum că aş fi semnat prelungirea contractului şi mi-ar fi convenit să mă operez că aş fi primit salariul în continuare. Niciodată nu m-aş gândi să stau departe de terenul de handbal pentru bani. Am stat patru luni fără să mă operez, dar nu am jucat handbal, apoi am mers în State să mă operez. Cei de acolo mi-au spus că va dura minim un an şi jumătate perioada de recuperare. Nu ştiam ce să fac, eram şi mai tânără. Au fost multe voci care au spus că dacă te vei opera, nu vei mai fi aceeaşi. Am luat decizia să mă operez. Mă gândeam că sunt tânără, că am timp să mă recuperez şi că mai am foarte mulţi ani de jucat. Din păcate, recuperarea a durat vreun an şi jumătate şi chiar şi aşa, când m-am apucat de antrenamente aveam dureri foarte mari. Le am încontinuare, dar sunt deja obişnuită să joc cu ele. Trebuie avut grijă, trebuie să lucrez mai multă în sala de forţă”, a relatat Cristina la ProSport LIVE.

În ciuda problemelor medicale, Neagu a revenit totuşi la cel mai înalt nvel, iar rezultatele au fost dintre cele mai bune: a câştuigat medalie de bronz cu naţionala României la Mondialul din 2015, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii în 2015 şi 2016, a jucat cu Buducnost patru ani consecutivi în turneul Final 4 al Ligii Campionilor, dintre care două finale (una câştigată).

Cristina Neagu a revenit acum acasă, iar debutul ei la CSM Bucureşti se va produce pe 17 august, în cadrul ”Handball Fest”, când campioana României va înfrunta Rostov-Don într-o partidă de gală, cu începere de la ora 18:00 

Articol scris de Alexandra Serafim

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.