EURO 2016 | Germania, două pierderi majore înaintea partidei decisive cu Danemarca

25 ian 2016 2992 afişări Comentează şi tu Handbal
EURO 2016 | Germania, două pierderi majore înaintea partidei decisive cu Danemarca http://pol2016.ehf-euro.com/Sascha Klahn

Germania a avut un parcurs aproape perfect la ediţia din acest an a Campionatului European de handbal masculin din Polonia, reuşind să ajungă la un meci distanţă de semifinalele competiţiei. Echipa condusă de islandezul Dagur Sigurdsson a pierdut cu Spania meciul de debut (scor 29-32), dar apoi a obţinut patru victorii consecutive. Pentru accederea în semifinale, Germania are un meci decisiv cu Danemarca în 27 ianuarie.

Germania este din nou în cărţi pentru o medalie la un turneul final după mai mulţi ani, dar chiar înaintea jocului decisiv a suferit două pierderi importante în lot. Căpitanul Steffen Weinhold şi Christian Dissinger, ambii jucători legitimaţi la THW Kiel, s-au accidentat şi nu mai sunt disponibili pentru echipa Germaniei la acest turneu final. Primul s-a accidentat chiar la ultima fază a partidei cu Rusia, duminică seara (scor 30-29), când a blocat o acţiune rapidă de atac a adversarilor, care încercau să egaleze.

Steffen Weinhold va absenta între 6 şi 8 săptămâni, iar Christian Dissinger alte câteva săptămâni. ”Ambele accidentări au venit ca un şoc pentru noi, tocmai am avut un parcurs extraordinar cu patru victorii consecutive. Este într-adevăr dueros când te gândeşti la Steffen şi la Christian, este o situaţie neplăcută atât pentru noi, cât şi pentru THW Kiel”, a declarat luni Dagur Sigurdsson, selecţionerul Germaniei.

În locul celor doi accidentaţi, antrenorul islandez i-a convocat pe Julius Kuhn şi Kai Hafner, care s-au aflat în lotul lărgit, înainte de a începe Euro. Teoretic, Germania are nevoie de o victorie la 3 goluri diferenţă în faţa Danemarcei pentru o calificare în semifinalele turneului final.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/euro-2016-germania-doua-pierderi-majore-inaintea-partidei-decisive-cu-danemarca-14991856
14991856
comments powered by Disqus
Versiune selectata: mobil / standard
ULTIMA ORĂ
„În 20 de ani nu vom mai fi români”. TEORIA IREALĂ care adânceşte cele mai negre temeri ale românilor