Bianca Bazaliu a povestit la ProSport LIVE cum i-a făcut ”freza” portarului Blanka Biro în ”sfertul” Ferencvaros - CSM Bucureşti şi cum a făcut trecerea de la junioare la senioare în compania unor valori de talie mondială

8 aug 2017 2236 afişări Comentează şi tu Handbal
Bianca Bazaliu a povestit la ProSport LIVE cum i-a făcut ”freza” portarului Blanka Biro în ”sfertul” Ferencvaros - CSM Bucureşti şi cum a făcut trecerea de la junioare la senioare în compania unor valori de talie mondială Foto: Marian ILIE / MEDIAFAX

Bianca Bazaliu (20 ani) se pregăteşte să abordeze al patrulea sezon cu CSM Bucureşti, echipă cu care a câştigat deja Liga Campionilor în 2016. Tânăra speranţă a handbalului românesc va creşte începând cu acest sezon alături şi de Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii. Bianca speră să îi pună Cristinei probleme la titularizare, dar îi recunoaşte valoarea.

”Eu o să încerc să-i pun probleme la titularizare Cristinei, dar nu se compară valoarea ei cu nimic, suntem conştienţi ce valoare are. La mine trebuie îmbunătăţite foarte multe chestii pentru că sunt la început, este normal. Încă nu am întrebat-o pe Cristina anumite lucruri, dar aveam timp, suntem abia la început”, a declarat Bianca Bazaliu la ProSport LIVE, unde a fost invitată alături de Cristina Neagu

Interul stânga, posesor al unui braţ de fier, a refuzat permanent sfaturile celor de pe margine, de a pleca la o altă echipă din Liga Naţională unde avea oportunitatea să prindă mai multe minute în teren, ci a preferat să rămână la CSM Bucureşti, pentru a învăţa de la cele mai bune handbaliste ale lumii. Bianca a recunoscut faptul că trecerea de la juniori la seniori a fost destul de grea: ”Sunt la o echipă extrem de bună şi asta se vede şi în teren. Sunt jucătoare de top cu foarte multă experienţă. Într-adevăr, nu am jucat atât de mult, dar sper ca uşor-uşor să joc şi eu. E o trecere foarte grea de la junioare la senioare pentru că e un nivel mult mai mare, nu se compară. E mult mai multă putere, la senioare un fault nu e la fel ca la junioare. A fost o perioadă grea până m-am acomodat la CSM, a fost şi echipa total diferită, au fost jucătoare cu experienţă, dar uşor-uşor eu zic că m-am acomodat. Am avut de învăţat foarte multe lucruri de la jucătoarele din echipă şi fiecare m-a ajutat, îmi dădea un sfat, mă învăţa ceva la antrenament şi le mulţumesc fetelor pentru lucrul acesta. Nu regret nimic, până la urmă a fost decizia mea să vin la CSM Bucureşti. Clar, îmi doresc să joc mai mult”.

La numai 20 de ani, Bianca reprezintă una dintre tinerele speranţe pentru viitorul echipei naţionale. Cu un fizic impunător şi o aruncare a mingii ca din tun, Bianca a devenit din sezonul trecut, de la meciul retur câştigat de CSM cu Ferencvaros, teamă pentru portarii adverşi. Portarul Blanka Biro a simţit pe propria piele ce înseamnă o aruncare ”a la Bazaliu”. ”Prin muncă, în sala de forţă şi în sala de handbal, mi-am făcut aruncarea şi mai puternică. Totul a început cu domnul Gavril Kozma la Slatina, cu dânsul am început handbalul, apoi fiecare antrenor şi-a pus amprenta. În meciul cu Ferencvaros de la Budapesta a fost o dorinţă foarte mare să joc şi când am văzut că antrenorul m-a introdus în teren, în primul rând a fost să nu greşesc, pentru că era un meci foarte important. Şi am zis că orice ar fi, eu dau cu toată forţa la poartă”, a zâmbit interul stânga, campion mondial la categoria U18.

În acest sezon, Bianca se aşteaptă să joace mai mult de la CSM Bucureşti şi să înveţe de la fiecare componentă a lotului câte ceva. ”Eu zic că mai am de învăţat foarte multe, mai ales că este şi Cristina alături de mine şi are atâta experienţă. Îmi doresc foarte mult să învăţ de la fiecare jucătoare câte ceva. Momentan sunt la CSM şi îmi doresc ca aici să joc”, a spus ca o concluzie Bianca .

Bazaliu este singura jucătoare din lotul CSM Bucureşti cu vârsta sub 25 de ani. Ea, dar şi Dream Team-ul pregătit de oficialii clubului pentru sezonul următor poate fi văzut pentru prima dată la lucru pe 17 august, în Sala Polivalentă, în cadrul evenimentului ”Handball Fest”, când în Capitală vor veni Roston Don şi FC Barcelona.

 

 

Articol scris de Alexandra Serafim

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.