Visul lui Drăgulescu s-a împlinit: ”Am avut o dorinţă, să se cânte imnul la acest Campionat European. A fost dorinţa mea cea mai mare, mă bucur că s-a întâmplat”. Primele reacţii ale campionului după aurul obţinut la sol

22 apr 2017 1845 afişări Comentează şi tu Gimnastica
Visul lui Drăgulescu s-a împlinit: ”Am avut o dorinţă, să se cânte imnul la acest Campionat European. A fost dorinţa mea cea mai mare, mă bucur că s-a întâmplat”. Primele reacţii ale campionului după aurul obţinut la sol MEDIAFAX Foto/Dan Tăuţan 5 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7962/16242347/4/7426477-mediafax-foto-dan-horia-tautan.jpg

Marian Drăgulescu este deja o legendă vie a sportului românesc. Palmaresul lui s-a îmbogăţit cu o nouă medalie de aur, după ce a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la sol, în cadrul Campionatelor Europene de la Cluj, deşi nu mai este chiar la prima tinereţe. Acest triumf are şi un loc aparte în sufletul lui, din moment ce a fost obţinut pe teren propriu. De altfel, Drăgulescu a ţinut să evidenţieze acest lucru după ce a ascultat imnul României la festivitatea de premiere.

”Am avut o dorinţă, să se cânte imnul la acest Campionat European. A fost dorinţa mea cea mai mare, mă bucur că s-a întâmplat. Este cea mai importantă medalie pentru mine, a fost obţinută acasă în faţa a 7.000 de români

A fost un concurs super, m-am simţit bine, am prins o zi bună la fel ca în calificări. Normal, am avut emoţii, recunosc. Îmi doream atât de mult o medalie acasă, astfel că trebuia să fac totul aproape perfect”, a declarat Marian Drăgulescu.

La 36 de ani, sportivul român continuă să se prezinte dezinvolt în arene, cu o poftă nebună de performanţă. Se gândeşte Drăgulescu la o nooă prezenţă la Jocurile Olimpice, chiar dacă mai sunt 3 ani până la Tokyo?

”Atât timp cât sunt sănătos, găsesc plăcere să fac gimnastică, dar motivaţia necesară, voi continua să fac sport. De cele trei puncte am nevoie, sănătate, plăcere şi motivaţie. În momentul de faţă mă gândesc la următorul campionat important, Mondialul din Canada. O iau uşor, step by step. Sincer, am avut câteva probleme cu spatele, de câte ori încercam să fac noua săritură. Săream 3 zile, apoi îmi trebuiau vreo 4-5 zile să nu mai fac antrenament. Poate voi găsi o soluţie. Am ales acum ca strategie să merg mai mult pe execuţie”, a răspuns Drăgulescu.

Reprezentantul României mai are încă o şansă la medalii, în finala de la sărituri programată duminică. ”Sunt foarte fericit pentru ce a ieşit azi, mâine este o nouă zi, voi încerca să lupt pentru medalie”, a concluzionat Drăgulescu.

Tot duminică, dar la feminin, Larisa Iordache şi Cătălina Ponor vor concura în finala la bârnă.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.