SPECIAL | Montrealul întinde din nou covorul roşu pentru o româncă: "Este una dintre favoritele la aurul de la individual compus". Larisa Iordache este vedetă pe site-ul Campionatului Mondial de gimnastică

3 mai 2017 1163 afişări Comentează şi tu Gimnastica
SPECIAL | Montrealul întinde din nou covorul roşu pentru o româncă: "Este una dintre favoritele la aurul de la individual compus". Larisa Iordache este vedetă pe site-ul Campionatului Mondial de gimnastică

Larisa Iordache este prima stea a gimnasticii mondiale prezentată pe larg fanilor pe site-ul oficial dedicat celei de-a 47-a ediţii a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică, găzduite în perioada 2-8 octombrie, de Montreal. Sub titulatura "" Campionii noştri", site-ul întrecerii din Canada prezintă câteva scurte biografii ale sportivilor şi sportivelor care vor intra în competiţie, poveştile unor foste glorii care vor lua parte la întrecere dintr-o nouă postură, de antrenori sau oficiali, şi interviuri cu sportivii de top. Primul portet i-a aparţinut britanicului Max Whitlock, cel care a anunţat că va prezenta noi diagonale la sol, scopul său fiind acela de a-şi trece numele în codul de punctaj, cu propriul element. Larisa Iordache este prima gimnastă care a răspuns întrebărilor organizatorilor.

"Comparată adesea cu Nadia Comăneci, Larisa Iordache a fost star-ul echipei României, de la primul ei concurs internaţional, în 2010. Cu patru medalii adunate la precedentele ediţii ale Mondialelor, ea este acum considerată una dintre principalele favorite la aurul de la individual compus, la Montreal", anunţă site-ul competiţiei care o are ca ambasadoare pe "Zeiţa Nadia".

Iordache va merge pentru prima dată în oraşul în care modelul său din sport a obţinut primul "10" din istoria gimnasticii. Canadienii au rugat-o pe Larisa să atace subiecte dintre cele mai variate.

Începutul în gimnastică: "Ieşisem în parc, cu rolele, împreună cu mama şi cu fratele meu. Mariana Câmpeanu, care în scurt timp a devenit prima mea antrenoare, a remarcat faptul că eram foarte energică. A întrebat-o pe mama dacă nu ar vrea să mă dea la gimnastică şi... aşa a început totul."

Principalele ei calităţi, ca sportiv: "Multă lume îmi spune că sunt talentată, dar talentul nu înseamnă totul. Dacă nu munceşti suficient de mult, nu ai rezultatele pe care le aştepţi. Cred că tot ceea ce îţi doreşti, obţii numai după multă muncă şi cu antrenament, aşa că scopul meu este să îmi depăşesc limitele zi de zi."

Medalia de bronz din concursul de individual compus, de la Mondialul din 2015: "A fost unul dintre cele mai bune concursuri pe care le-am făcut vreodată. Am luptat până în ultimul moment şi m-am simţit excelent, m-am bucurat de fiecare moment în parte".

Cea mai dragă amintire din gimnastică: 'Argintul de la Campionatul Mondial de la Nanning, din 2014, de la individual compus. Este una dintre cele mai dragi medalii pe care le-am câştigat, mă mândresc foarte mult cu ea"

Obiectivul pe 2017: "Să prind cât mai multe concursuri şi să mă bucur în continuare de gimnastică".

Cântecul favorit: Love On The Brain – Rihanna
Mâncarea favorită: cartofii prăjiţi
Filmul pe care l-ar urmări din nou şi din nou: Beastly (2011)
Colţişorul ei de Rai: acasă, alături de cei dragi

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.