Gimnastică | Europeanul de la Cluj. Juriul de apel a scos-o pe Cătălina Ponor din finala de la sol, după ce i-a revizuit nota! Larisa Iordache, prima în finala de la bârnă

20 apr 2017 40424 afişări Comentează şi tu Gimnastica
Gimnastică | Europeanul de la Cluj. Juriul de apel a scos-o pe Cătălina Ponor din finala de la sol, după ce i-a revizuit nota!  Larisa Iordache, prima în finala de la bârnă Foto credit:Pascal Paco Pamfil
  • România a trimis în concursul european programat la Cluj patru gimnaste. Liderelor echipei, Cătălina Ponor şi Larisa Iordache, li s-au alăturat debutantele la un concurs continental, Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan, toate cele patru sportive reuşind joi calificări în finale.
  • Marian Drăgulescu va evolua sâmbătă, în finala de la sol, iar duminică, în finala de la sărituri.

UPDATE. Juriul de apel i-a revizuit nota Cătălinei Ponor de la sol. Considerând că valoroasa noastră sportivă nu a executat un element, i-a scăzut o jumătate de punct. Astfel, de la 13.566 şi o prezenţă sigură în finala de la sol, Cătălina a rămas cu 13.066, notă care a scos-o dintre primele opt sportive la acest aparat!
Foto credit:Pascal Paco Pamfil

România are două reprezentante în finala de la individual compus de vineri şi încă două şanse la medalie în finalele feminine pe aparate din cadrul Campionatului European de Gimnastică, de la Cluj. Cătălina Ponor şi-a asigurat prezenţa în lupta pentru podium la bârnă şi sol, în timp ce Larisa Iordache ţinteşte medalia europeană, duminică, la bârnă.

Ponor şi Iordache, cele două gimnaste de care se agaţă speranţele de medalie în lotul coordonat de Nicolae Forminte, au evoluat în subdiviziunea a patra, care a încheiat ziua de joi. Împinsă de raţiuni medicale să evolueaze la doar două aparate, Larisa Iordache a luat prima pulsul sălii, în rotaţia de la paralele. Cu câteva probleme de ţinută din timpul integralului, exerciţiul Larisei a fost notat de arbitri cu 13,833, un punctaj care a lăsat-o în afara finalei (locul 11 la general).

Întâmpinate cu valuri din tribună la încălzirea pentru rotaţia de la bârnă, Larisa Iordache şi Cătălina Ponor au dominat aparatul şi au ridicat spectatorii în picioare. Larisa a trecut în fruntea clasamentului provizoriu cu un punctaj de 14.566, care nu a mai fost bătut până la final. Cătălina Ponor a urmat-o pe Larisa pe aparat, a avut aterizarea mai bună, însă după o analiză îndelungată, a fost penalizată de arbitri la dificultate (5,9 faţă de 6,2 al Larisei). Punctajul său, 14,066 a trimis-o totuşi fără emoţii în finala de la bârnă pe cvadrupla campioană europeană de la acest aparat.

Cătălina Ponor a încheiat apoi concursul de la sol: a primit 13,566 şi s-a calificat în finala de duminică.

Debut cu finală europeană la individual compus pentru Cîmpian şi Crişan

Ioana Crişan şi Olivia Cîmpean au deschis ziua pentru delegaţia tricoloră: au evoluat la toate cele patru aparate în subdiviziunea a doua, au încheiat cu totaluri de 50,199 şi respectiv 50,481 şi s-au calificat de pe locurile 29 şi 26 în finala de individual compus, programată vineri. Olivia Cîmpean a primit 12,966 – la sol, 14,233 – la sărituri; 11,466 – la paralele şi  11,816 – la bârnă. Ioana Crişan a luat 12,566 – la sol, 13,600 – la sărituri, 13,033 – la paralele şi 11,000 – la bârnă.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.