EXCLUSIV | Un articol din ProSport îl face pe Drăgulescu să-şi traseze noi obiective: "Materialul m-a făcut să-mi fixez noi ţinte. Să devin şi mai bun, să cuceresc noi medalii". Ce l-a provocat pe gimnast

28 apr 2017 1973 afişări Comentează şi tu Gimnastica
EXCLUSIV | Un articol din ProSport îl face pe Drăgulescu să-şi traseze noi obiective: "Materialul m-a făcut să-mi fixez noi ţinte. Să devin şi mai bun, să cuceresc noi medalii". Ce l-a provocat pe gimnast Foto Dan TAUTAN - Mediafax

Marian Drăgulescu a lansat o provocare, sub forma unei declaraţii interesante, imediat după ce a cucerit cea de a doua medalie la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca. ”Sunt foarte bucuros, cea mai mare dorinţă a mea de când am auzit că se vor ţine aceste campionate europene în România a fost ca toată sala să cânte imnul odată cu mine. Mă bucur foarte mult de aceste două medalii, am acum 31 de medalii europene, mondiale şi olimpice, şi sunt cel mai medaliat sportiv român al tuturor timpurilor”, a punctat gimnastul de la Steaua. La competiţia de la Cluj Napoca, Marian a cucerit aur la sol şi argint la sărituri.

  • ProSport a prezentat însă un material - pe care îl puteţi citi mai jos - din care reiese că Marian nu este cel mai medaliat sportiv român al tuturor timpurilor. Articolul l-a alimentat şi cu o mai mare ambiţie pe sportivul de la CSA Steaua. "Materialul din ProSport m-a făcut să-mi fixez noi ţinte. Să devin şi mai bun, să cuceres noi medalii. Eu aşa mă informasem, dar se pare că am greşit puţin. Îmi încarc bateriile de 1 mai şi apoi mă apuc iar de treabă", a declarat Drăgulescu pentru ProSport.

Marian Drăgulescu l-a luat ca reper pe marele Ivan Patzaichin, posesorul a nu mai puţin de 30 de medalii în palmares (7 la Jocurile Olimpice, 22 la Campionatele Mondiale şi numai una, de aur, la Campionatele Europene).

Există însă un sportiv român care îi depăşeşte pe ambii şi care este lider detaşat, chiar dacă nu a fost atât de mediatizat pe cât ar fi meritat. Numele său: Florin Popescu. În vârstă de 42 de ani, fosta vedetă a canoei româneşti a adunat într-o carieră întinsă pe 11 ani nu mai puţin de 35 de medalii la Mondiale, Europene şi Jocurile Olimpice. Component al Clubului Sportiv Dinamo, Florin Popescu şi-a început colecţia de medalii în 1994, la Mondialele din Mexic, şi a încheiat-o în 2005, când a participat la Europenele de la Poznan şi la Mondialele de la Zagreb.

Top trei cei mai medaliaţi sportivi români, discipline olimpice

1.Florin Popescu – canoe – 35 de medalii: 2 la JO (1-0-1), 19 la CM (7-9-3), 14 la  CE (7-6-1)

2.Marian Drăgulescu – gimnastică – 31 medalii: 3 la JO (0-1-2), 10 la CM (8-2-0), 18 la CE (10-6-2).

3.Ivan Patzaichin – canoe – 30 de medalii: 7 la JO (4-3-0), 22 la CM (9-4-9), 1 la CE (1-0-0)

*) Între 1969 şi 1997 nu s-au organizat campionate europene de kaiac-canoe

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.