Cine-i cel mai medaliat sportiv român din istorie? Drăgulescu este doar al doilea

24 apr 2017 11482 afişări Comentează şi tu Gimnastica
Cine-i cel mai medaliat sportiv român din istorie? Drăgulescu este doar al doilea

Marian Drăgulescu a lansat o provocare, sub forma unei declaraţii interesante, imediat după ce a cucerit cea de a doua medalie la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca. ”Sunt foarte bucuros, cea mai mare dorinţă a mea de când am auzit că se vor ţine aceste campionate europene în România a fost ca toată sala să cânte imnul odată cu mine. Mă bucur foarte mult de aceste două medalii, am acum 31 de medalii europene, mondiale şi olimpice, şi sunt cel mai medaliat sportiv român al tuturor timpurilor”, a punctat gimnastul de la Steaua. La competiţia de la Cluj Napoca, Marian a cucerit aur la sol şi argint la sărituri.

Cât adevăr sunt însă în vorbele sale? Marian Drăgulescu l-a luat ca reper pe marele Ivan Patzaichin, posesorul a nu mai puţin de 30 de medalii în palmares (7 la Jocurile Olimpice, 22 la Campionatele Mondiale şi numai una, de aur, la Campionatele Europene).

Există însă un sportiv român care îi depăşeşte pe ambii şi care este lider detaşat, chiar dacă nu a fost atât de mediatizat pe cât ar fi meritat. Numele său: Florin Popescu. În vârstă de 42 de ani, fosta vedetă a canoei româneşti a adunat într-o carieră întinsă pe 11 ani nu mai puţin de 35 de medalii la Mondiale, Europene şi Jocurile Olimpice. Component al Clubului Sportiv Dinamo, Florin Popescu şi-a început colecţia de medalii în 1994, la Mondialele din Mexic, şi a încheiat-o în 2005, când a participat la Europenele de la Poznan şi la Mondialele de la Zagreb.

Top trei cei mai medaliaţi sportivi români, discipline olimpice

1.Florin Popescu – canoe – 35 de medalii: 2 la JO (1-0-1), 19 la CM (7-9-3), 14 la  CE (7-6-1)

2.Marian Drăgulescu – gimnastică – 31 medalii: 3 la JO (0-1-2), 10 la CM (8-2-0), 18 la CE (10-6-2).

3.Ivan Patzaichin – canoe – 30 de medalii: 7 la JO (4-3-0), 22 la CM (9-4-9), 1 la CE (1-0-0)

*) Între 1969 şi 1997 nu s-au organizat campionate europene de kaiac-canoe

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.