Andreea Răducan: "Fetele vor termina între primele 4 echipe la preolimpic şi se vor califica la JO". Când are loc turneul

30 ian 2016 1896 afişări Comentează şi tu Gimnastica
Andreea Răducan: "Fetele vor termina între primele 4 echipe la preolimpic şi se vor califica la JO". Când are loc turneul
  • Andreea Răducan a estimat pentru Mediafax şansele pe care echipa feminină de gimnastică le are pentru turneul preolimpic din Brazilia (16-19 aprilie)

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat la Mondialul din toamnă, de la Glasgow, calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce a încheiat concursul pe locul 13. Elevele cuplului Mariana Bitang - Octavian Bellu vor concura între 16 şi 19 aprilie la turneul preolimpic din Brazilia, ultima şansă de a accede la competiţia celor cinci cercuri.

Fosta mare gimnastă Andreea Răducan (32 de ani) a declarat că Larisa Iordache şi colegele ei se vor clasa între primele patru poziţii care asigură calificarea la JO 2016: "Sunt opt echipe în concurs şi vor merge doar patru mai departe. Nu ne-am dorit să ajungem la situaţia asta. Fetele s-au mutat în cantonament la "Lia Manoliu" (n.red. - Complexul Sportiv din Bucureşti), iar antrenorii sunt alături de ele. Fetele îşi dau silinţa. Sandra Izbaşa simte că nu are posibilitatea de a face parte din echipă, iar Cătălina Ponor este o gimnastă motrică şi poate reveni foarte repede după accidentare. Vârsta o poate împiedica, dar ea reprezintă un motor care le poate trage şi pe cele mai mici. Le-am văzut pregătinde-se foarte bine pe fete. Va fi un an dificil, dar sunt sigură că vor ajunge la Rio. Ele au tulburat apele, dar tot ele trebuie să le liniştească".

De la Mondialul din Glasgow s-au calificat direct la Jocurile Olimpice: SUA, Rusia, Marea Britanie, China, Italia, Japonia, Canada şi Olanda.

MEDIAFAX

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.