Ana, la opt zecimi de medalie

23 oct 2010 21 afişări Comentează şi tu Gimnastica
Ana, la opt zecimi de medalie no title

România a fost aproape de prima medalie la CM de la Rotterdam. Aseară, Ana Porgras (foto) a făcut un concurs curat şi a terminat pe locul cinci la individual compus, la doar opt zecimi de bronz.

Cu doar două luni de pregătire constantă în spate, după o accidentare la gleznă, Ana Porgras a oferit aseară o lecţie de ambiţie. Micuţa gălăţeancă şi-a stăpânit perfect emoţiile şi a reuşit un concurs fără ratare, la finalul căruia doar nota de la sărituri a scos-o în afara podiumului. De altfel, ea a şi deschis concursul la acest aparat, unde a obţinut 13,966 şi un loc 12 în ierarhie.

Evoluţia la paralele (14,466), dar mai ales cea de la bârnă a săltat-o pe Ana până pe locul 4 al podiumului. Mai mult, eleva lui Octavian Bellu nu şi-a dezminţit statutul de favorită la titlul mondial pe "puntea suspinelor", unde a obţinut, pentru a treia oară (calificări şi finala pe echipe), cea mai mare notă la acest aparat, 15,433. Finalul a fost însă unul cu multe emoţii. Ana a intrat prima la sol (14,300 - total 58,165 puncte), după care a aşteptat să vadă evoluţia adeversarelor. Rând pe rând, acestea au păşit pe covorul albastru, împingând-o pe Ana de pe podium până pe locul 5. Tot la individual compus, Raluca Haidu a terminat pe locul 9, cu un total de 56,332 puncte. Flavius Koczi, singurul reprezentant al României în finala similară masculină, a terminat pe locul 16.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.