Noaptea magică a lui Ronald Gavril! Băcăuanul din echipa lui Floyd Mayweather se bate în Vegas cu americanul David Benavidez pentru centura de campion mondial WBC la supermijlocie

8 sep 2017 3976 afişări Comentează şi tu Box
Noaptea magică a lui Ronald Gavril! Băcăuanul din echipa lui Floyd Mayweather se bate în Vegas cu americanul David Benavidez pentru centura de campion mondial WBC la supermijlocie

Băcăuanul Ronald Gavril îşi trăieşte visul cu ochii larg deschişi. Boxerul stabilit de şase ani în Vegas poate deveni în această noapte cel de-al cincilea campion mondial la profesionişti, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu. Gavril, pugilist din echipa lui Floyd Mayweather, se bate la Hard Rock Hotel & Casino din Las Vegas cu americanul David Benavidez pentru centura de campion mondial la categoria supermijlocie (76,2 kg).

”Mă simt foarte bine şi sunt foarte mulţumit de cum a decurs totul în timpul cantonamentului. Este o oportunitate pentru care am muncit foarte mult şi cu siguranţă nu o voi lăsa să-mi scape. Ştiu că totul trebuie să fie la sută la sută în noaptea meciului şi mă forţez să fiu gata să fac totul ca să plec cu centura de campion”, a punctat boxerul roman în vârstă de 31 de ani într-o declaraţie preluată de Agerpres.

Benavidez este văzut ca mare favorit în acest meci şi poate deveni cel mai tânăr campion mondial din istorie la această categorie. Americanul are un palmares impresionant, 18 meciuri – 18 victorii (17 KO) şi pare a-l desconsidera pe român, la fel ca şi toate casele de pariuri. De aici poate apărea şi marea surpriză pentru el. Gavril are 19 meciuri cu 18 victorii (14 KO) şi o înfrângere.

Din România, preşedintele FR de Box, Vasile Cîtea, i-a transmis un mesaj de încurajare lui Ronald Gavril, sub forma unei scrisori deschise trimise presei.

”Adu centura în România”

”Ronald, te ştiu de foarte mult timp, te-am şi arbitrat în perioada ta de început la amatori, am fost cu tine la Campionate Mondiale şi Europene. Ştiu ca eşti un boxer foarte valoros şi ca eşti plămădit din aluatul acela de oameni care nu renunţă la visul lor. Ştiu că a deveni campion mondial a fost visul tău de mult timp. Ai fost campion mondial de cadeţi, e timpul sa fii de seniori!

Diseară, la Las Vegas, unde doar marii campioni boxează, ai şansa sa îţi îndeplineşti visul. Eu, Federaţia Romană de Box, toată suflarea boxului românesc vom fi lângă tine. Îl ai şi pe antrenorul care te-a descoperit şi antrenat, Relu Auraş, acolo lângă tine! Probabil că şi Floyd Mayweather, pentru care boxezi, va fi în tribună să te susţină. Ai tot ce îţi trebuie să fii campion mondial şi să alături numele tău de cele ale lui Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute, Adrian Diaconu sau Mihai Nistor.

Casele de pariuri îl dau favorit pe adversarul tău, dar acest lucru în box nu înseamnă nimic. Ştim că ai puterea să îl învingi şi că te-ai pregătit nebuneşte pentru acest lucru. Boxează cum ştii, fii încrezător în tine şi în forţele tale şi ridică steagul României pe cel mai înalt catarg. Haide, Roland! Haide România! Adu centura WBC în România! Şi, sper ca ring announcerul va spune la final, cum zic americanii, The Thrill is the new world champion”.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.