Noaptea Bombardierului. Viorel Simion a câştigat centura IBF Intercontinental la categoria pană după o victorie la puncte (12 reprize) cu belgianul Miskirtchian

19 mar 2016 4931 afişări Comentează şi tu Box
Noaptea Bombardierului. Viorel Simion a câştigat centura IBF Intercontinental la categoria pană după o victorie la puncte (12 reprize) cu belgianul Miskirtchian

Viorel ”Bombardierul” Simion (34 de ani, 20-1, 9KO) este din nou pe val şi poate spera la un nou meci de titlu mondial. Bucureşteanul manageriat de Sorin Florea a cucerit vineri noapte centura IBF Intercontinental la categoria pană după ce s-a impus la puncte, cu o decizie unanimă (120-107, 117-110, 118-109), în meciul cu belgianul Alexander Miskirtchian (26-5, 10KO), la finele a 12 reprize de box de înaltă calitate.

Meciul dintre cei doi şi-a meritat din plin titlul de main-event al galei ”Noaptea campionilor”, desfăşurată la Circul de Stat din Bucureşti, în organizatea companiei King Promotion. Boxeri cu stiluri asemănătoare, Simion şi Miskirtchian nu s-au menajat şi au făcut risipă de energie pe durata celor 12 reprize. Numai că românul a avut o viteză în plus şi a dominat lupta, chiar dacă belgianul a rămas periculos până la final. Pe final de meci, belgianului i s-a dedus un punct pentru ţineri repetate. Bine pregătit, Simion a punctat eficient cu lovituri variate, dovedind că merită să boxeze din nou pentru titlul mondial. El are şansa de a se întâlni din nou cu britanicul Lee Selby, deţinătorul centurii IBF la categoria pană. Selby i-a produs singura înfrângere lui Simion din carieră, în 2013.

Şi ceilalţi români au obţinut victorii în gala de vineri. Cristian Ciocan ”Hammer” (cat. grea) l-a învins prin KO în repriza 1 pe Michael Sprott (Marea Britanie), acelaşi deznodământ fiind consemnat şi în meciul dintre Bogdan Dinu (cat. grea) şi croatul Mario Goles. O victorie lejeră a obţinut şi Cezar Juratoni (cat. grea) în lupta cu Gabor Farkas (Ungaria). Daniel Buciuc şi Daniel Bădulescu au debutat cu victorii, iar Eronim Arădoaie a obţinut al doilea succes din cariera sa profesionistă.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.