Două şanse la aur. Robert Jitaru şi Andrei Arădoaie s-au calificat în finala Campionatului European de box Under 22 de la Brăila

20 mar 2017 785 afişări Comentează şi tu Box
Două şanse la aur. Robert Jitaru şi Andrei Arădoaie s-au calificat în finala Campionatului European de box Under 22 de la Brăila

Boxul românesc are şansa de a cuceri din nou aur european. Cei doi pugilişti tricolori prezenţi în semifinalele Campionatului European Under 22 de la Brăila s-au calificat în ultimul act, programat marţi de la ora 17:00. Robert Jitaru (56 kg) şi Andrei Arădoaie (81 kg) sunt cei doi tricolori care au deja medaliile atârnate la gât. Mai contează să afle mâine dacă sunt de aur sau de argint.

Primul calificat în finală a fost Robert Jitaru (CSA Steaua). Sportivul originar din Brăila s-a calificat în ultimul act l Campionatelor Europene U22, după ce s-a impus la puncte, decizie 4-1, în semifinala disputată astăzi cu slovacul Viliam Tanko. Pentru aur, Jitaru se va bate mâine cu englezul Peter McGrail.

În gala de seară, Andrei Arădoaie (81 kg / CS Dinamo) a făcut un meci foarte bun în compania ucraineanului Stepan Hrekul, pe care l-a depăşit de asemenea la puncte, cu decizie unanimă. Arădoaie se va bate pentru aur cu rusul Muslim Gadjimagomedov, victorios în prima semifinală în faţa belarusului Gleb Sinkevici (5-0). Rusul, care este campion european de tineret, l-a eliminat în drumul său spre finală pe bulgarul Naidenov, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de Tineret. Andrei Arădoaie a cucerit la rându-i titlul european de tineret în 2014.

În prima gală semifinală, cu excepţia turcului Alagas Ali Ihsan (56 kg), sfert finalist la ultima ediţie a CM de tineret, care a pierdut la viitorul adversar a lui Jitaru, englezul McGrail Peter, s-au impus toţi favoriţii. Deşi nu a avut un adversar de top, bielorusul Dziashkevish Viktar este surpriza categoriei 75 kg.

Primii sportivi calificaţi în finală:

Categoria 49 kg: Bennama Billal (Franţa) şi Hovhannisyan Artur (Armenia)

Categoria 56 kg: Robert Eusebiu Jitaru (România) şi Peter McGrail  (Anglia)

Categoria 64 kg: Luke McCormack (Anglia) şi Paolo DiLernia (Italia).

Categoria 75 kg: Viktar Dziashevish (Belarus) şi Khyzhniak Oleksandr (Ucraina),

Categoria 91 kg: Filipi Toni (Croaţia) - Omba Biongolo Paul (Franţa).

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.