Bute pierde prin decizie unanimă în fața lui DeGale, după un meci extrem de echilibrat! VIDEO | Huiduieli în sala din Quebec! Televiziunea engleză dăduse meciul egal. GALERIE FOTO

Bute pierde prin decizie unanimă în fața lui DeGale, după un meci extrem de echilibrat! VIDEO | Huiduieli în sala din Quebec! Televiziunea engleză dăduse meciul egal. GALERIE FOTO
  • Publicat:
  • Actualizat:

Lucian Bute – James DeGale 111-117, 112-116, 111-117. Englezul rămâne campion mondial IBF la categoria supermijlocie.

Lucian Bute a revenit frumos la cel mai înalt nivel, dar nu a fost de ajuns pentru a se impune în fața lui James DeGale. Gălățeanul a pierdut lupta de la Quebec City, însă în niciun caz la diferența dată de doi dintre arbitri (117-111 în favoarea britanicului.). Cel de-al treilea arbitru a văzut doar o diferență de patru reprize între ei (116-112). Decizia a fost primită cu huiduieli și i-a surprins chiar și pe comentatorii britanici, care văzuseră o decizie mult mai strânsă.

VEZI ÎN GALERIA FOTO CELE MAI TARI IMAGINI ALE PARTIDEI (foto: George Filip/ Mediafax FOTO)

Meciul pentru titlul mondial IBF la supermijlocie a fost echilibrat și a fost decis de viteza superioară a deținătorului centurii. Lucian Bute a ținut centrul ringului fără să fi simțit nici măcar o singură dată corzile ringului lipite de spatele său. A încercat să-și pregătească minuțios lovitura finală, care a fost fie upercutul său de stânga, fie croșeul, dar de prea puține ori a putut ajunge la finalul combinației. James DeGale nu a arătat foarte multe. A schimbat strategia și garda ori de câte ori a simțit nevoia să-l încurce pe Bute și a lovit scurt și rapid, adunând punctele care i-au adus victoria la final. Computerul a numărat după 12 reprize un total de 211 lovituri pentru britanic (din 710 lansate), față de 140 (din 521) pentru român.

Înfrângerea din Quebec nu va însemna finalul carierei lui Bute. La finalul meciului, Lucian a anunțat că va reveni în sala de antrenament. „A fost o meci mare, foarte strânsă. Dacă arbitrii i-au acordat decizia lui DeGale nu pot decât să le respect verdictul. Dar, repet, eu consider că a fost un meci foarte strâns. Voi reveni în sala de antrenament și voi munci pentru a reveni cât mai sus în clasamente”, a declarat Bute. El mai are contract pentru încă un meci cu Interbox.

  • DeGale a avut o bursă de 2 milioane de dolari, în timp ce Lucian Bute va încasa aproximativ 1,5 milioane de dolari

Decizia arbitrilor a provocat rumoare, în special prin diferența extrem de clară, în condițiile în care meciul a fost extrem de echilibrat. Televiziunea Sky Sports s-a ferit să anticipeze o decizie în grafica afișată imediat după meci, afișând un scor egal. Cei doi comentatori erau împărțiți între „egal” și o victorie 115-113 pentru DeGale.

Inclusiv antrenorii pugilistului britanic se așteptau la un rezultat extrem de strâns, în timp ce la finalul meciului nici Bute, nici DeGale nu au ridicat mâinile în semn de victorie, așa cum se întâmplă de multe ori când un sportiv e sigur că decizia va fi în favoarea sa.

Bute a fost învins după un meci în care a spulberat dubiile care îl dădeau „terminat”, controlând în permanență centrul ringului. DeGale a fost mai bun din punct de vedere tactic, cu un joc de așteptare, în care și-a conservat avantajul luat în primele trei runde.


UPDATE 08:30 Prima reacție a lui Bute după decizia huiduită de publicul canadian. Evident dezamăgit și mirat în special de diferența văzută de cei trei arbitri în ring, Lucian s-a declarat mulțumit de modul în care a boxat în fața lui DeGale.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut. Eu cred că am făcut o luptă foarte bună și a fost foarte echilibrat! El e campion olimpuic, campion mondial. Dacă arbitrii au decis că el a câștigat…respect asta! Acum mă întorc în sală și o iau de la capăt!”, a spus Bute.

UPDATE 08:24Bute, Bute, Bute!„, se aude din sala din Quebec, în timp ce DeGale dă declarații.

James DeGale rămâne campion mondial, după un meci mult mai greu decât se aștepta: „Știam că Lucian Bute este un luptător de talie mondială! Știam că va fi greu, dar sunt pregătit pentru oricine! Credeți-mă, Lucian va reveni”
 

UPDATE 08:20 Arbitrii decid în unanimitate că James DeGale a câștigat meciul. Scorul 117-111, 116-112, 117-111. O decizie care produce rumoare în sala din Quebec, în special prin diferența foarte mare de scor. Imediat se aud și huiduieli.

RUNDA 12

Excelent BUTE! Lucian se aruncă pe englez, pentru a forța o decizie în favoarea lui. Punctează clar și nu-i permite englezului să replice. Urmează decizia, după un meci extrem de echilibrat!

Nici Lucian, nici James nu se bucură după ultimul gong!

Sky Sports dă meciul drept egal.

RUNDA 11

O nouă rundă echilibrată, încheiată din nou bine de Bute. Totul se decide în Runda 12. DeGale are avantaj de un punct!

RUNDA 10

Foarte, foarte echilibrat! Ambii sportivi au punctat bine în această rundă, finalul a fost al lui Bute, care pare să fi făcut suficient pentru a câștiga runda, deși DeGale a fost la înălțime din punct de vedere tactic.

Antrenorii îi spun lui DeGale că are avantaj după 10 runde și că va câștiga meciul! „E strâns, dar câștigi!”

RUNDA 9

E runda lui Bute, care a ridicat publicul în picioare! DeGale boxează precaut, încercând parcă să conserve avantajul luat în rundele de debut. Meciul se îndreaptă spre decizie

RUNDA 8

Lovituri grele încasate de Bute în debut, dar Lucian nu-și pierde încrederea. Din colț i se strigă să-și folosească din plin alonja. Finalul rundei e din nou al românului. A fost însă suficient pentru a o și câștiga?

RUNDA 7

„Bute arată a fi foarte departe de termenul „consumat”!”, spun comentatorii britanici, uimiți de replica românului. DeGale se aștepta să câștige ușor, dar pare să aibă în față un meci care va ține până în ultima rundă. Bute e în continuare în centru, DeGale încearcă să îl plimbe și să puncteze pe contre.

RUNDA 6

Publicul simte momentul bun al lui Bute și îl încurajează puternic! DeGale spunea înainte de meci că se așteaptă să câștige în maxim 6 runde, însă Lucian a depășit excelent debutul de meci și a luat inițiativa. Englezul a punctat însă bine în această rundă și foarte probabil a câștigat-o

RUNDA 5

DeGale se aștepta probabil la un meci mult mai ușor și pare pus în dificultate de tactica aleasă de Bute! Românul e tot mai agresiv, ține centrul ringului și punctează constant. Englezul e cel care face un joc de așteptare și încearcă să puncteze pe contră.

O rundă echilibrată, în care Bute a avut însă inițiativa și probabil a câștigat-o. 3-2 pentru DeGale după 5 runde

RUNDA 4

Deja avem parte de o schimbare în atitudinea lui DeGale, care pare să fi obosit puțin. Bute punctează clar cu dreapta și upercutul de stânga, la corp. E runda lui Lucian!

RUNDA 3

Pare să fie tot runda lui DeGale, dar pe măsură ce trece timpul șansele lui Bute la o victorie devin top mai mari! Englezul nu poate rămâne atât de agresiv pe tot parcursul meciului

RUNDA 2

 

Bute nu evită lupta și intră în schimburi cu DeGale, ambii reușind să puncteze. DeGale pare să aibă inițiativa, însă Lucian nu părăsește centrul ringului și contraatacă de fiecare dată când are ocazia

RUNDA 1

DeGale începe în forță și nu vrea să-i lase deloc spațiu lui Bute, atacă din prima secundă, fiind extrem de agresiv. Bute punctează cu dreapta, intră și el la luptă și ocupă centrul ringului spre finalul rundei.â

O rundă foarte bună, în ceea ce privește spectacolul oferit de cei doi

 

UPDATE 07:30 It’s SHOWTIME! Începe meciul! Avem pumnii strânși pentru Lucian! Galerie impresionată pentru Bute, în arena din Quebec.

 

UPDATE 07:23 Ca de obicei, melodia pe care Bute urcă în ring este U2 – Where The Streets Have No Name

 

UPDATE 07:20 Lucian Bute (34 – 32 victorii, 2 înfrângeri – 25 de KO-uri) și James DeGale (22 de meciuri – 21 victorii, o înfrângere – 14 KO-uri) intră acum în ring. Este un meci de totul sau nimic pentru român, o înfrângere putând fi sinonimă cu retragerea din sportul profesionist, în timp ce victoria i-ar readuce centura pierdută în urmă cu 3 ani, în fața unui alt britanic, Carl Froch.

UPDATE 07:05 Eleider Alvarez câștigă la puncte meciul cu Isaac Chilemba. Urmează meciul lui Bute!

UPDATE 06:54 Au mai rămas de disputat doar două runde din partida Chilemba – Alvarez, după care intrăm în linie dreaptă pentru meciul Bute – DeGale! Românul încearcă să-și recucerească centura de campion mondial în versiunea IBF

UPDATE 06:10 Bună dimineața! Partida Lucian Bute – James DeGale, contând pentru titlul mondial IBF la supermijlocie va începe cel mai probabil în jurul orei 07:00, după meciul dintre Isaac Chilemba și Eleider Alvarez, care abia a început


Indiferent de ce se va întâmpla mâine dimineață, pe ringul instalat în Centre Videotron din Quebec City (Canada), Lucian Bute rămâne un campion. După înfrângerea cu Jean Pascal, din ianuarie 2014, lui Mister KO i se pusese cruce. Chiar și antrenorul său, Stephane Larouche, a făcut turul televiziunilor din Montreal, spunând că Lucian ar face bine să renunțe. Farsor și oportunist, Larouche a încercat să se delimiteze de eșecul elevului său, pentru a „nu-și periclita” viitorul. Acum lucrează cu un alt român, Bogdan Dinu, iar la ultimul meci al acestuia, în august, și-a luat vacanță!

Dar să revenim la Bute. Cu moralul făcut țăndări, măcinat de întrebări fără răspuns, Lucian a refuzat să părăsească boxul ca un învins. S-a scuturat și a luat-o de la capăt, motivat de orgoliul său de copil crescut la Pechea. În primul rând a renunțat la Stephane Larouche, apoi și-a curățat anturajul de falșii prieteni. În jurul marilor campioni se dezvoltă întotdeauna o faună pestriță. În 1975, când a boxat cu Joe Frazier la Manilla, marele Muhammad Ali a solicitat 50 de camere pentru oamenii din anturajul său, iar când a ajuns la Hilton Hotel a mai solicitat două! La Bute nu s-a ajuns până acolo, dar gălățeanul n-a dus lipsă de amici de conjunctură.

În luna mai 2015, Lucian a început să se antreneze cu frații Grant, doi jamaicani stabiliți de mici în Canada, nume importante în boxul profesionist mondial, și dintr-o dată totul s-a schimbat. „A început să vină cu plăcere la sală, într-o atmosferă total diferită de cea de până atunci. O atmosferă pigmentată cu glume, cu încurajări, dincolo de munca titanică. Lucian și-a recâștigat liniștea și încredere, ce i-au lipsit în ultimii ani”, spun apropiații săi. La fel de important, Bute a scăpat de problemele medicale, iar la meciul cu italianul Andrea di Luisa a urcat, pentru prima oară în ultimii ani, perfect sănătos în ring. Rezultatul se cunoaște: victorie prin KO în repriza a patra, udată cu lacrimi de bucurie. Adversarul jos, lumea în picioare, aclamându-l, nu mai simțise acele sentimente din 2007, de când cucerise titlul mondial.

Lucian Bute boxează din nou pentru centura mondială IBF la supermijlocie, iar faptul că se află în această postură, boxând acasă, în Canada, este o victorie a lui și a echipei sale, cu Al Haymon și Cristi Gănescu vârfuri de lance. Meciul va fi greu, infernal, pentru că James DeGale este tânăr, puternic, are calități de puncher și mai mult ca sigur va ataca, mizând pe forța sa. Sunt atât de multe variabile în pregătirea și în timpul unui meci de box de titlu mondial încât este greu de prevăzut ce va fi în ring. Dar dacă Lucian Bute va avea argumentele necesare pentru a-l stopa, dacă va duce loviturile adversarului răspunzând pe măsură, dacă va câștiga războiul psihologic din ring, atunci va avea șansa de a cuceri pentru a doua oară titlul mondial IBF la supermijlocie, devenind primul boxer român care reușește o astfel de performanță. Dacă nu, va rămâne în inimile celor care știu cu adevărat să aprecieze nobila artă ca un boxer cu inimă de campion.

Pentru conformitate: Lucian Bute (35 de ani, 32-2, 25KO) versus James DeGale (29 de ani, 21-1, 14KO), meci pentru titlul mondial IBF la supermijlocie – 12 reprize. DeGale a cucerit centura pe 23.05.2015, victorie la puncte cu Andre Dirrell (12 reprize), la Boston, SUA. Lucian Bute a deținut această centură între noiembrie 2007 și mai 2012.

În România, meciul va fi transmis numai de Radio România Actualități, prin vocea lui Adrian Fetecău, prezent la fața locului. Televiziunile nu au considerat că un astfel de eveniment merită adus în atenția iubitorilor de sport din țară. Se vede însă în alte 80 de țări.Trist.

BUTE – DEGALE, duelul declarațiilor

Lucian Bute: „Vreau să-mi recuperez centura”

„Scopul meu este să-mi recuperez centura. Așa cum am spus mereu în ultima vreme, mi-am regăsit plăcerea de a boxa. Nu-mi place să revin la meciul cu Froch (n.r. – înfrângerea în fața englezului Carl Froch din 2012), dar atunci eram accidentat la mână și la picior și nu eram cu mintea acolo. Nu vreau să-i iau din merite lui Froch, dar astăzi sunt la apt sută la sută. Sunt mai concentrat, mai calm, nu sunt accidentat. Sunt pregătit și foarte mulțumit că pot boxa din nou aici„, a declarat Bute, după cântarul oficial.

James DeGale: „Îl fac KO pe Bute în trei runde”

Înaintea acestei scene, îi dădeam șase asalturi. Acum aș spune că nu va dura mai mult de trei runde. Spun asta având în vedere pregătirea mea și ceea ce am văzut în ochii lui. Am văzut ultimele sale două meciuri, între care și cel cu Carl Froch, și nu este capabil să oprească un adversar atunci când acesta îi pune presiune„, a declrat DeGale

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup