CSU Ploiești – CSU Atlassib Sibiu, capul de afiș al rundei cu numărul 24.** Vezi avancronica întregii etape

Redactor:
Bitescu Wili
CSU Ploiești - CSU Atlassib Sibiu, capul de afiș al rundei cu numărul 24.** Vezi avancronica întregii etape
  • Publicat:
  • Actualizat:

Etapa cu numărul 24 a Ligii Naționale de Baschet Masculin debutează marți, 26 februarie, cu confruntările dintre BC Farul Constanța și „U” Mobitelco Cluj, respectiv BC Timba Timișoara și BCM U Pitești, urmând ca miercuri să se dispute celelalte cinci partide, printre care și derby-urile CSU Ploiești – CSU Sibiu și SCM Craiova – CSM București. De menționat este faptul că partida dintre Gaz Metan Mediaș și Dinamo București, o confruntare din cadrul aceleiași etape, s-a jucat în devans pe data de 3 februarie, iar câștig de cauză a avut formația antrenată de către Marcel Țenter, ardelenii câștigând fără emoții, scor 84-48. 

CSU Ploiești – CSU Atlassib Sibiu

Una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 24-a se va juca în Sala Sporturilor din Brazi, unde se vor întâlni două mari rivale, CSU Ploiești și CSU Sibiu. Încleștarea se va juca miercuri, 27 februarie, începând cu ora 18:00, iar cei trei cavaleri ai fluierului vor fi Alexandru Olaru, Alin Faur și Vlad Ghizdăreanu.

La o simplă aruncare a privirii peste loturile celor două formații, peste situația din clasament sau peste parcursul ambelor combatante în campionat și cupă, prahovenii par favoriți cerți pentru a câștiga partida contra formației sibiene. Însă, echipa de pe Cibin nu își mai permite să facă pași greșiți în campionat dacă vor să prindă la sfârșitul sezonului regulat un loc care să-i ducă în play-off.

Dintre echipele care se află sub ultimul loc care asigură participarea în play-off-ul de anul acesta, Sibiul are cele mai mari șanse ca la sfârșitul celor 30 de etape să se regăsească în primele opt formații ale țării. Înaintea partidei de miercuri, ardelenii se află pe poziția a 9-a cu 35 de puncte acumulate și un bilanț de 12 victorii și 11 înfrângeri, cu trei mai multe decât BC Timișoara, CSM București și Gaz Metan Mediaș, echipele cu cele mai multe înfrângeri din prima jumătate a clasamentului.

De cealaltă parte, campioana en-titre se situează pe locul 5, având 39 de puncte. În cele 23 de partide disputate de prahoveni, aceștia și-au adjudecat 16 dintre acestea și au pierdut de 7 ori.

În ultimele 15 confruntări directe dintre cele două formații, echipa prahoveană a ieșit învingătoare de 11 ori, în timp ce ardelenii au învins doar în 4 partide. Ultima întâlnire dintre Ploiești și Sibiu s-a consemnat în turul ediției curente, elevii lui Dado Arnautovic câștigând la Sibiu, scor 83-71.

BC Farul Constanța – „U” Mobitelco Cluj

Primul meci al acestei etape se va juca marți, în Sala Sporturilor din Constanța, între Farul din localitate și clujenii de la „U” Mobitelco. Startul partidei se va da la ora 19:45,  iar meciul va fi condus de către trioul Laurențiu Grigoraș, Alin Faur și Manu Cătălin.

Pentru elevii lui Niksa Bavcevic nu va fi tocmai o deplasare ușoară pe malul mării. Constănțenii au arătat în două rânduri în acest retur de campionat, faptul că pe teren propriu este o formație care se poate bate de la egal la egal cu orice echipă din Liga Națională, printre victime numărându-se una dintre candidatele la câștigarea campionatului, Gaz Metan Mediaș. Farul ocupă în acest moment locul al 14-lea în campionat, cu 27 de puncte acumulate, având 19 înfrângeri și doar 4 victorii, trei dintre ele fiind obținute în partea a doua a campionatului. În etapa precedentă, băieții pregătiți de către Costel Cernat au câștigat pe terenul celor de la Energia Rovinari, scor 76-71.

„U” Mobitelco merge la Constanța după ce etapa trecută a dispus pe teren propriu de CSS Giurgiu, scor 88-69. Ardelenii se situează pe locul 6 în clasament, cu 37 de puncte, având la activ 16 victorii și 7 înfrângeri.

În partida tur, formația de pe malul Someșului i-a furnizat Constanței o înfrângere usturătoare, scor 103-56.

BC Timba Timișoara – BCM U Pitești

Sala Constantin Jude din Timișoara va găzdui marți, începând cu ora 20:00, duelul dintre „urșii” de la Timba Timișoara și BCM U Pitești. Arbitrii întâlnirii vor fi Laszlo Bukuresti, Bogdan Podar și Alin Dragoș.

Ambele combatante si situează în partea a doua a clasamentului, șansele acestora de a mai ajunge în play-off fiind aproape nule. Situația gazdelor de marți este mai mult decât clară. Timișorenii se află pe poziția a 13-a în clasament, având doar 27 de puncte în clasament, fără nicio șansă să se claseze în primele opt. Piteștenii mai au șanse matematice în privința calificării în play-off, însă acest lucru este aproape imposibil. În ultimele 7 etape, echipa din Trivale trebuie să câștige cu 6 meciuri mai mult decât oricare dintre echipele care au în acest moment 8 înfrângeri.

Etapa precedenă, Timba Timișoara a fost foarte aproape de o victorie surprinzătoare pe terenul liderului, pierzând în ultima secundă contra orădenilor, scor 78-79. De cealaltă parte, elevii lui Tudor Costescu nu au avut replică pe teren propriu contra celor de la Gaz Metan, pierzând la 16 puncte diferență, scor 71-55.

Prima și singura întâlnire dintre cele două combatante s-a consemnat în turul acestei ediții de campionat, când argeșenii i-au surclasat pe „urși”, scor 84-55.

BC Timișoara – BC Csikszereda Miercurea Ciuc

După ce marți, sala Constantin Jude va găzdui partida dintre Timba și BCM Pitești, miercurea, le va veni rândul celor de la BC Timișoara să joace în aceeași sală împotriva celor de la BC Miercurea Ciuc. Startul partidei se va da începând cu ora 18:00, iar cei trei oficiali vor fi Doru Vinași, Alin Roșu, respectiv Istvan Bertalan.

Timișorenii nu trec printr-o pasă foarte bună, pierzând în ultimele cinci etape, trei dintre meciurile dispute, contra celor de la „U” Mobitelco, BCM U Pitești și în deplasarea de la Sibiu din etapa anterioară.  După ultimele înfrângeri, ” Leii” din Banat au căzut pe penultima poziție care duce în play-off, cu un număr de 38 de puncte în clasament. Înaintea confruntării cu Miercurea Ciuc, bănățenii au un bilanț de 15 victorii și 8 înfrângeri.

Ciucanii nu au simțit încă gustul victoriei în anul 2013, ajungând la 9 înfrângeri consecutive. Aceștia ocupă penultima poziție în clasament, cu 3 victorii acumulate de-a lungul sezonului și nu mai puțin de 20 de înfrângeri. Printre echipele care i-au învins în acest retur se numără și lanterna roșie, Dinamo București, care cu ocazia acelei victorii a înregistrat primul succes stagional.

De la promovarea în prima ligă a celor de la Ciuc și până acum, cele două grupări s-au întâlnit de opt ori, dintre care, BC Timișoara s-a impus în șase rânduri, iar Miercurea Ciuc a ieșit învingătoare doar de două ori. Partida tur s-a jucat în sala din Miercurea Ciuc, acolo unde bănățenii au făcut instrucție cu adversarii lor, scor 91-66.

CSS Giurgiu – CSM Oradea

Liderul la zi al Ligii Naționale se va deplasa miercuri pe terenul celor de CSS Giurgiu, pentru duelul celor mai inconstante formații din acest retur.  Confruntarea va demara începând cu ora 18:00, fiind condusă la centru de către arbitrii Marius Ciulin, Mircea Șerban și Dragoș Nicolae.

Ambele combatante trec printr-o perdioadă mai puțin fastă în ultima peridoadă, atât din privința rezultatelor cât și din cauza problemelor de ordin medical. Giurgiuvenii au înregistrat în ultimele cinci partide doar două succese, împotriva unor echipe puternice precum BC Mureș și Energia Rovinari, dar au fost învinși de Farul Constanța și au pierdut la scor pe terenurile celor de la CSM București și „U” Mobitelco. Din punct de vedere al accidentărilor, pe lângă Virgil Georgescu și Kevin Sims, pe lista indisponibilităților a fost trecut și Bryson McKenzie, care a suferit o accidentare gravă în partida de la Cluj-Napoca. Înaintea acestei partide, giurgiuvenii sunt clasați pe poziția a 12-a, cu 8 victorii și 15 înfrângeri.

De cealaltă parte, CSM Oradea nu va putea conta pe centrul Sasha Topchov, acesta având o leziune de menisc. Liderii LNBM au ajuns la patru înfrângeri în această stagiune, trei dintre ele suferindu-le în ultimele patru etape. Matematic, bihorenii sunt singurii care și-au asigurat până în acest moment participarea în play-off. Însă, pentru a-și menține prima poziție vor fi nevoiți să schimbe ceva în jocul echipei, deoarece în acest retur s-au putut observa numeroase breșe în jocul impus de Cristian Achim.

Partida din turul ediției curente de campionat s-a terminat cu victoria orădenilor, scor 80-70.

BC Mureș – CS Energia Rovinari

BC Mureș Târgu Mureș și Energia Rovinari se vor întâlni miercuri, începând cu ora 18:00, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș. Cei trei arbitrii ai confruntării vor fi Ciprian Stoica, Sorin Drugău și Vlad Potra.

Gazdele de miercuri vor lupta cu toate armele pentru a câștiga partida contra formației din Rovinari, pentru a se poziționa la sfârșitul sezonului regulat pe un loc cât mai bun în privința configurației play-off-ului de anul acesta. „Tigrii” mureșeni se află pe locul 4 în clasament, contabilizând 39 de puncte, cu un bilanț de 16 victorii și 7 înfrângeri. Etapa precedentă, târg-mureșenii au învins la două puncte în deplasarea de la București, împotriva CSM-ului, scor 93-91.

Elevii lui Slobodan Nikolic au pierdut în meciul anterior, pe teren propriu, partida cu BC Farul Costanța, scor 71-76 și implicit în mare parte au pierdut și lupta pentru accederea în primele opt echipe ale țarii. Rovinariul se regăsește în acest moment pe poziția a 10-a, cu 11 victorii și 12 înfrângeri.

Cele două combatante s-au întâlnit din 2008 încoace, de exact zece ori, timp în care ardelnii au învins în șase dintre partide, iar Rovinarul în patru.

SCM Craiova – CSM București

Ultimul meci al rundei se va disputa miercuri, începând cu ora 20:00, în Sala Polivalentă din Craiova. Partida dintre Craiova și CSM-ul lui Hristu Șapera se anunță una extrem de interesată, având în vedere faptul că cele două formații luptă pentru clasarea pe un loc cât mai bun înaintea începerii play-off-ului. Confruntarea va fi condusă de către Laurențiu Grigoraș, Laszlo Bukuresti și Valentin Negrea.

Craiovenii pregătesc un nou spectacol de zile mari în Polivalenta din municipiu, atât jucătorii care au un parcurs neașteptat de bun, cât și suporterii care vor umple din nou sala până la refuz. Referitor la numărul de spectatori prezenți în sală, Craiova este pe primul loc la acest capitol, cu o medie de 2231 de suporteri pe meci, prezenți la meciurile de acasă.

În altă ordine de idei, ocupanta locului doi are șanse foarte mari să se impună în fața bucureștenilor, datorită valorii lotului și a jocului foarte bun pe care l-au prestat în această ediție de campionat. Oltenii au strâns până în acest moment 41 de puncte, cu 18 victorii și 5 înfrângeri. De cealaltă parte, Martinic&Co sunt obligați să învingă la Craiova pentru a-și betona încet-încet poziția care să-i mențină în plutonul fruntaș. CSM-ul se află în acest moment pe locul al 8-lea, cu 15 victorii și 8 înfrângeri.

Un aspect extrem de interesant este faptul că cele două formații s-au mai întâlnit până acum în zece rânduri, iar toate cele zece confruntări au fost adjudecate de formația din capitală.

Articol scris de Radu Bărăian

Sursa foto: Facebook CSU Sibiu

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup