Snooker | O'Sullivan - Hawkins, finala Masters-ului. "Racheta" a stopat la timp revenirea campionului mondial, Stuart Bingham, alimentată de o tentativă de break maxim

17 ian 2016 8433 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Snooker | O'Sullivan - Hawkins, finala Masters-ului. "Racheta" a stopat la timp revenirea campionului mondial, Stuart Bingham, alimentată de o tentativă de break maxim
  • Ronnie O'Sullivan a completat sâmbătă seară finala Masters-ului de snooker găzduit de Alexandra Palace din Londra, învingându-l pe Stuart Bingham, scor 6-3.
  • În prima semifinală a Masters-ului, Barry Hawkins a trecut de Judd Trump cu 6-4
  • Finala Masters-ului se va disputa după sistemul cel mai bun din 19 (primul la zece), astfel încât ultimul act are programate două sesiuni: prima - de la ora 15:00 (ora României), a doua - la ora 21:00 (ora României)

Ronnie O'Sullivan - Barry Hawkins este finala ediţiei 2016 a Masters-ului, ceea ce înseamnă că, pentru al patrulea an consecutiv, un englez va câştiga cel mai prestigios turneu invitaţional din snooker. O'Sullivan a evadat pe tabelă după un prim joc furat pe ultima sută de metri de campionul mondial în exerciţiu, dar ineficienţa în a închide partida rapid, la 5-1, l-a destabilizat pe temperamentalul englez, ameninţându-i chiar victoria. "Racheta" a revenit brusc la stilul de joc extrem de riscant, fără marjă de eroare care i-a caracterizat mereu prestaţiile, însă şansa şi o execuţie de geniu au limitat pagubele, încheind partida în favoarea sa.

"Ally Palace", favorizându-l clar pe Ronnie O'Sullivan a amuţit pentru câteva clipe: Stuart Bingham a debutat în stil de campion mondial, cu trasor precis de la distanţă, punct pe tabelă urmat de snooker, care l-a pus în dificultate pe O'Sullivan. "Racheta" a ratat de trei ori, a lăsat poziţie, dar a fost adus la masă de eroarea lui Bingham. Break-ul cvintuplului campion de la Masters nu a depăşit însă 59 de puncte, iar continuarea cu frâna de mână trasă a fost speculată de Bingham, cu joc câştigat şi desprindere la 1-0.

Fără a impresiona prin consistenţa break-urilor, meciul a curs de la repede la mai repede, în favoarea lui O'Sullivan, care, prin break-uri medii ca valoare, a urcat la conducere. Cu ratări de ambele părţi, reuşitele au luat însă ochii spectatorilor. O'Sullivan a produs din nou spectacol cu loviturile sale de distanţă parcă reinventate, dar şi cu lovituri combinate.

Primul punct al jocului trei l-a surprins până şi pe O'Sullivan, care urmărea o altă bilă roşie pentru a ajunge în buzunar, însă din nou, englezul s-a împotmolit, ratând după doar 18 puncte înscrise pe tabelă. Scorul însă a mers la 2-1 şi apoi la 3-1, înainte de pauza dintre reprize.

Vizita la cabine a schimbat ceva la nivelul concentrării lui O'Sullivan, englezul reuşind în sfârşit să producă un break de peste o sută de puncte (121), primul al semifinalei. Bingham a încercat o replică pe măsură, însă nu a dus suficient de departe break-ul, "Racheta" revenind la masă pentru un snooker şi obţinând destul de rapid punctele necesare, după un fault de două ori nefericit pentru Bingham - bila albă a ajuns în buzunarul verde şi dincolo de punctele cedate, O'Sullivan a avut şi o continuare relativ comodă. "Racheta" a concretizat, urcând scorul la 5-1.

Replică de campion mondial: tentativă de break maxim

La un joc de eliminare, campionul mondial în exerciţiu a întrezărit o mică oportunitate de a construi un break maxim. Nu fără emoţii, a repetat cu succes secvenţa  roşu-negru de 10 ori, chiar dacă preţul plătit a fost îndepărtarea bilei roz. Bila neagră a refuzat însă să intre în buzunar a 11-a oară, iar tentativa lui Bingham de a reuşi un 147 s-a oprit la 81 de puncte, după ce jocul fusese însă câştigat, iar partida - prelungită.

În loc să resimtă presiunea ratării break-ului maxim, Stuart Bingham a găsit noi resurse, câştigând un joc opt încâlcit, în care Ronnie O'Sullivan din nou nu a găsit ieşirea justă dintr-un snooker, ca şi în primul joc. O spargere mult prea îndrăzneaţă a lui O'Sullivan, care a împrăştiat din prima toate bilele roşii s-a întors împotriva englezului de 40 de ani, vizibil enervat şi nerăbdător să părăsească arena - după ce bila neagră a rămas pe masă, smulgând oftaturi din tribune. Însă doar până la un punct. Bingham i-a mai dat o şansă lui O'Sullivan, ratând lovitura poziţională cu şapte bile roşii rămase pe masă. Mizând totul pe atac, "Racheta" a ratat, dar a ratat şi campionul mondial în exerciţiu, iar o lovitură de excepţie la ultima bilă roşie a salvat situaţia pentru O'Sullivan care a închis masa şi partida, înainte ca lucrurile să devină prea încise.

 

  • Barry Hawkins joacă prima finală de Masters a carierei, în timp ce Ronnie O'Sullivan luptă duminică pentru un al şaselea trofeu.

 

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/alte-sporturi/snooker-o-sullivan-hawkins-finala-masters-ului-racheta-a-stopat-la-timp-revenirea-campionului-mondial-stuart-bingham-alimentata-de-o-tentativa-de-break-maxim-14967404
14967404
comments powered by Disqus
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
VESTE DEVASTATOARE pentru Liviu Dragnea, în această dimineaţă. Anunţul care nu mai lasă loc de interpretări. BREAKING NEWS