Schiorul minune nu are loc la Dinamo

30 iul 2010 80 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Schiorul minune nu are loc la Dinamo Schiorul minune nu are loc la Dinamo

Într-o ţară în care nimic nu merge, sportul suferă dramatic. Incredibil, dar adevărat, România a ajuns să-şi renege chiar şi campionii mondiali. Cel mai bun exemplu este cel al lui Paul Pepene, schiorul care a făcut minuni în iarnă aducând, în premieră, un titlu mondial pentru România la fond. Drept răsplată, e nevoit să trăiască dintr-o indemnizaţie de 700 de lei.

De câteva luni, Paul Pepene este "amăgit" cu angajarea de către CS Dinamo, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Situaţia a ajuns să-l copleşească şi chiar să-şi pună întrebarea dacă mai merită sau nu să continue să facă schi de performanţă. O retragere la 22 de ani sau ideea de a concura pentru o altă ţară sunt variante care nu ar trebui să mire pe nimeni.

Cum să-şi facă un viitor cu 700 de lei?

"Pe cei de la Dinamo nu prea îi interesează ce se întâmplă cu sportivul lor şi chiar nu merită acest tratament, având în vedere că este singurul campion mondial la schi din istoria României. Ei l-au adus la club, nu le-a fost băgat pe gât. Paul este la o vârstă la care trebuie să‑şi facă un viitor, să-şi întemeieze o familie, dar în atare condiţii nu are cum", i-a sărit în ajutor sportivului Puiu Gaşpar, secretarul general al Federaţiei Române de Schi şi Biatlon.

Dar cum trăieşte un campion mondial în România? Povestea este creionată de oamenii din lumea schiului care sunt la antrenamente şi concursuri alături de Paul Pepene: "Se descurcă foarte greu, iar norocul lui este că îl mai ajută financiar părinţii. Cu banii pe care îi câştigă nu poate ieşi nici la un suc. Are o maşină pe care trebuie să o întreţină şi un telefon mobil, astfel că practic nu mai rămâne cu nimic. În ultima lună a stat în pregătiri, stagii suportate integral de federaţie, şi aşa a mai câştigat şi el nişte bani, din diurne. Se cârpeşte cu doi lei de aici, alţi doi de dincolo. Nu este demn de un campion mondial ceea ce i se întâmplă". Paul Pepene este campion mondial, dar se pare că în ziua de azi nici acest lucru nu mai este suficient. Ce ar trebui să mai facă sportivul ca să fie preţuit şi susţinut?

O mare speranţă pentru o medalie la JO de iarnă

Paul Pepene a devenit în februarie campion mondial de tineret în proba de 30 km urmărire, fiind o mare speranţă a României pentru o medalie la viitoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă, proxima ocazie fiind Soci 2014. Sportivul de la Dinamo a început să confirme şi la seniori, săptămâna trecută reuşind două clasări pe podium, ambele pe locul 3, la o etapă de Cupă Mondială pe role disputată în Germania.

Atât timp cât este un ordin al premierului, conform căruia angajările în sistemul bugetar sunt blocate, nu avem pentru moment ce face
Elisabeta Lipă, preşedinte CS Dinamo

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.